Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időbevándorlók 1x02 - Az ártatlan nyuszi halála

2019. október 21. 11:00 - Szencsike

Egy flashbacckel kezdünk, visszamegyünk 1031-be, a Finnmark-felvidékre. Mindent hó borít, embert alig látni, de ha nagyon keressük, meg lehet találni őket. Ezt tette Alfi is, egy aprócska, alig pár főből álló törzshöz jött e kietlen vidéken. Alfi egy bizonyos Kutya Tore-t keres, Testes Olaf gyilkosát (ő a norvégok Szent Istvánja), ugyanis egy hatalmas csókot adna a hősnek. Alfi a sámánasszonyhoz mehet be, a nő elmondja, hogy itt járt a férfi és az ezer fény taváról  kérdezősködött, bárhol is legyen ez. Alfinak fontos a férfi, a hírek szerint sokan keresik őt, többek közt egy lánghajú leány is járt nála, de a sámánasszony sem tudja hol jár a férfi. A sámánasszony elkezdi a szertartást, és a révület után leírja a lánynak a jövőt a magasba törő házakról, a fényes városokról. Lehet ekkor kezdődtek el az idővándorlások...?

1.png

A jelenben Alfi talán ezen gondolkodik munkába menet. Közben Lars otthon a híreket nézi, a halott idővándorló nőről a sajtó is csak az alapinfókat tudja. Szerencsére Lars a szemcseppezés után képes dolgozni, a guglin a halászhálókról keresgél. A szomszéd kőkori kissrác zörgeti meg Lars ablakát, a gyerek ónorvégül kiabál neki valamit az apjáról, aki Lars dílere. Lars azon aggódik, hogy a gyerek lemászott a felső emeletről hozzá. Bizony, apukát a tűzlépcsőről lógatja le néhány 19. századi alak, megijednek, hogy Lars rendőr, elengedik szegény kőkorit, aki épp csak meg tud kapaszkodni. A 19. századiak elmenekülnek, Lars segít a dílerének, aki szerint a pasasok behajtók voltak a Bohémek társaságából, át akarják venni a szemcsepp-üzletet. Apa és fia újra együtt vannak, Lars segít később is, de jobb lesz ha Díler inkább elrohan előlük.

2.png

A főcím alatt Lars és Alfi is munkába mennek, néhány életkép a városból: pudlikutyát sétáltató piperkőc 21. századi, starbucksozó 19. századi lányok, nordic walkingozó 21. századi idősek, halászó kőkori, unatkozó viking és a falfirkák szerint nem látják szívesen a múltbélieket. A rendőrségen Harald főnök a híreket figyeli, jegyzetel, nemsokára interjút ad nekik. Megjött Lars, a Főnök rábízná, hogy segítsen felkészülni, de Lars bedobja a teljesen egyszerű, de mindig jó "nem érek rá" lerázást. Alfi is megjött, Lars odamegy hozzá, a szörnyes ötlet vakvágány, de valóban talált valamit. Lars irodájában megbeszélik, hogy egy halászhajót kell keresniük, akik hálóval fogják ki az idővándorló nőket. Ugorjunk el az erdőbe, egy meztelen kőkorszaki szakit látunk vadászni, elkap egy nyulat, aminek szakértő mozdulattal töri ki a nyakát. Hiába, neki ez pár éve még az átlagos mindennapok része volt. A kőkorink egy egész fasza házban lakik az erdő mellett, asszonyka is van hozzá, egy plázamaca 21. századi nő, akinek nincs ellenére a barlanglakó stílus. A rendőrségen Alfi megkapta a legsziszifuszibb munkát, amit csak egy rendőr elvégezhet, a kutatást. Lars bekérte az elmúlt egy év összes eladott halászati felszerelésének a listáját, ezt kell Alfinak átnéznie, Lars szerint ez a rendőri munka lényege. Lars elmegy, a kis viking csendesen elküldi őt a fenébe. 

Menjünk a nyúlvadászhoz, Navn-nak hívják, az állatvédőknél, nyúlbarátoknál, vegánoknál és mindenkinél, akinek gyenge a gyomra, ez a jelent kiverhette a biztosítékot. Ugyanis Navn nyúlnyúzását mindenféle takarás nélkül megmutatják, készíti a vacsoráját. Ugyanezekben a pillanatokban Alfi már tök egyedül van az irodában, és végre valahára talált valamit. Egy bizonyos Cro-Magnon Security vásárolt hálókat. Ismét Navn, vendégei érkeztek, az egyik egy 21. századi feka, a másik meg lehet valóban egy cro-magnoni ember a fizimiskája alapján. Navn otthona tele van olyan cuki párnákkal, amelyekre az alábbi mondatok egyike van írva: Minden barlang számít vagy épp az Én váram, az én barlangom. A két beosztott végignézheti, ahogy Navn megeszi a nyuszit, csak úgy nyersen, le se fűszerezte. Navn a főnök, lecseszi őket, hogy elbaszták a legutóbbi akciót, ebben halt meg a hírekben is szereplő lány is. Legyenek óvatosabbak, és vigyék el a többi lányt valamelyik rejtekhelyre, Navn egy szigetet ajánl, ami a „vörös zónában” van, elég rossznak hangzik, ezért lesz jó rejtekhely. Lesz még egy fickó is, aki emiatt berághat, ám Navn haragja csúnyább lesz ha ellenkeznek vele. 

Új nap kezdődik Oslóban, Lars a kocsiban hallgatja a Főnök interjúját, aki kiemeli, hogy egy viking kolléganő dolgozik az ügyön. Lars jót nevet azon, amikor riporter lecseszi Harald Főnököt, hogy kimondta a viking szót, polkorrekt megnevezés az óészaki. Alfi bent tölthette az estét az őrsön, és a CMS honlapját nézegeti, a Navn-nál látott két pasas is itt dolgozik. Lars érkezés után megbízza Alexet, a technikust, hogy elemezze a biztonsági kamerák felvételét, a gyilkosság éjszakáján készülhettek videók. Lars el se kezdheti a munkáját, ugyanis az irodájában Marie és a 19. századi lovagja, Gregers várja őt. Azért jöttek el hozzá, hogy lecsesszék a bulibusz miatt. Leginkább Marie viszi a szót, és a nő hisztizik, hogy felülbírálta őket, ráadásul honnan van ennyi pénze kifizetni a buszt, ha még a tartásdíjat is alig fizeti... Gregers igyekszik őt csillapítani, járt egy tanácsadásra, ahol mozaikcsaládok mindennapjai voltak a téma, érdemes lenne nekik is belevágni. Marie kijelenti, hogy Larsnak jönnie kell erre a tanfolyamra, ezzel kiengesztelheti őket. Alfi kap egy üzenetet, a nemzeti múzeumba kell mennie, valakit elkaptak, aki őt nevezte meg kontaktnak és hagyott egy fura üzenetet egy Tore nevű kutya sétáltatásáról. Alfi elment a múzeumba, a biztonsági őrök elkaptak egy szintén viking, vörös hajú nőt. Régi ismerősök az óidőkból, a vöröske ugyanis lecsapott Alfi pasijára. De ez most már lényegtelen, hiszen régóta nem látták egymást. A Vöröskét azért kapták el, mert megrongált egy sok-sok pénzt érő képet Tore-ról. Alfi meggondolja, hogy segítsen neki, otthagyja Vöröskét. Egyenesen bemegy az igazgatóhoz, a képet szétverték és fel akarják jelenteni Vöröskét. Alfi elmagyarázza, hogy a rongáló viking nő harcolt a stiklestadi csatában, ami szörnyű emlékeket idézett fel benne. Alfi rátapint a lényegre, ha a múzeumban vannak figyelmeztetések az óészakiaknak, hogy egyes műtárgyak megzavarhatják a lelküket, akkor nincs gond. Az elképedt pillantásokat látva a múzeum nem gondolt ilyesmire.

7ok.png

Vöröskét szó nélkül elengedték, és Alfival egy viking kocsmába mennek bulizni. Alfi nem lazíthat, muszáj dolgoznia, de a Vöröske csak nem engedi el őt, így marad inni. Lars az este a szokásos cseppentésadagját intézi, mikor pittyen a levelező rendszere. Alex elküldte a videofelvételeket, mindet az öbölbéli szigetek kamerái vették fel, hátha történik valami az érkezőkkel. Az első felvételeken a gyilkosság éjszakáján semmi, minden nyugodt, ám valaki kopog. A díler és a kisfia az, hoztak vacsorát Larsnak, ezzel hálálják meg neki, hogy megmentette őt. A két felnőtt békésen eszik, a kissrác, aki alig lehet több 6 évesnél, egy véres, vikinges filmet néz. Lars aggódik, hogy ezzel feldúlják a gyerek lelkét, de az apuka szerint nem árt, ha korán megismeri a véres valóságot. Hiába, a 21. századi lélek sokkal érzékenyebb, mint a régieké. A gyerkőc édesanyja az érkezéskor halt meg, Díler azóta egyedül neveli a gyereket. Lars megnyugtatja őt, hogy jó apa, és mivel a barátjának nevezi a dílert, ő szintén a barátjának tartja. Lars is egyedül van, a neje és a lánya egy 19. századival élnek. Dílernek van egy tetkója, csakúgy mint a fiának is, apa és fia, ez a jelentése.  

8.png

Alfi és Vöröske elmentek egy templomhoz, Szent/Testes Olaf után nevezték el. Úgy tűnik, a két viking csaj nem osztozott keresztényi eszmékben annak idején. Lehet ezért vannak itt, hogy megtanítsák a maiakat kiben kell hinni... Alfi hallucinál, a keresztre feszített Jézus mintha egyenesen őrá nézne, de nem, Vöröske csak megbolondította egy kis bolondgombával az italát a kocsmában, mialatt kiment wc-re. Remek, ha így elkapják a munkahelyén, Alfinak lőttek. Vöröske elhozta a misebort, igya azt, ez majd segít neki. Kimennek a temetőbe, és Vöröske Krisztusnak kiabál, az ő hívei hullanak, mint a legyek, ám Odin hívei ma is élnek, szó szerint ma is élnek. Alfi megállapítja róla, hogy még őrültebb, mint amilyen volt, és a csajok következő állomása egy bulihely lesz. A csajok az utcán dalolásznak, egy 21. századi visszazavarná őket ahonnan érkeztek, ám a csajok otthon vannak, ők voltak itt előbb. Közben elhúz mellettük a CMS furgonja, Alfi követni fogja a kocsit. A kocsi egy bordélyház előtt áll meg, igazi 19. századi kupleráj, amit egy igazi 19. századi vezet. A feka és kőkori elviszik a lányokat Navn parancsára, de a tulajt nem érdekli Navn, ő is jelent valakinek, aki sokkal hatalmasabb Navn-nál. Nekik ez tök mindegy, elviszik a lányokat, akiket még a vendégek öléből is kiszednek. 

9.png

A csajok odaértek a bordélyhoz, Vöröske szerint ide csak perverz vénemberek járnak. Alfi nem akar bemenni, neki elég, ha lefotózza a kocsit és bordély bejáratát. Vöröske el akar jutni végre táncolni, Alfinak megvannak a fotók, mehetnek is. Eljött a másnap reggel, Alfi tök másnaposan tartja meg az ismertetőjét a társaknak, a fotókat is megmutatja nekik. Szerinte a CMS halássza ki az idővándorló nőket, akiket ezután prostiként dolgoztatnak. Harald főnök nem érti, hogy akkor munkaidőben követte a kocsit, vagy mi? Nem, véletlenül botlott bele, mikor egy társasági eseményre tartott. Közben a monitoron előkerültek az esti bulis képek, ahol valaki még a felsőjétől is megszabadult, Wenche jót röhög ezen a baklövésen is. Alfinak ennyi volt, jöhet Lars, a CMS munkásai zömében kőkoriak, a tulaj viszont 21. századi, ő a feka. A rendőrség még nem fedi fel magát előttük. Alfiék követik a CMS furgonját, igaz, Alfinak nehezére esik ébren maradni a zúzós este után. Lars hozott neki egy kis kávét, amit egy hajtásra kiiszik, és a férfinak még a szag is feltűnik. Minden Alfiból árad, a vikingek szégyenérzete a nullával egyenlő, jókat fingik a kocsiban, amit Lars 21. századi érzékenysége nehezen vesz be, legalább az ablakot húzza le... Navn-lak, buli van, a jeles alkalomra még ő is felöltözött. Az asszonykát ünnepli a társaság, a divatmárkája, az Ősasszony együttműködik a H&M-mel,  és most még a Minden barlang számít párnakollekció is piacvezető lett és még újabb jó hírek következnek. Navn-t azonban nem köti le a buli, amire eljött a Kupikirály is. Navn odakint fogadja őt, be se engedi a pasast, aki a lányai miatt jött, kellenek a kurvái. Navn elmeséli, hogy 10 ezer éve telepedett le a mai Oslo területén, ő volt az első, aki meghódította a területet és utána jöttek a többiek. Ez csak egy példa arra, hogy Navn szava szent, a lányok maradnak, ahol vannak, Kupikirály a Bohémek nevű társasággal fenyegetőzik ( ők lógatták ki a Dílert is), de Navn elkezdi őt fojtogatni, hogy bizonyítsa az igazát. Az asszonyka a férjét keresi, látja hogy odakint van és épp erősembert játszik, szól neki, hogy ne rontsa el ezzel a partiját.

Larsék megfigyelik, ahogy a Feka szemcseppet vásárol egy dílertől, majd elhajt. Követni kezdik a kocsit egészen a kikötőig, ahol a Feka egy hajóval folytatja tovább az útját. Alfinak volt esze, keresett egy kis csónakot, és Larssal ezzel követik a Fekát. A viking teherbírás sokkal nagyobb, mint a puhány 21. századi, Lars szinte vénasszonyként evez. Kiérnek a szigetre, ott megtalálnak egy őslakost és egy régi, lepusztult épületet. Az épületből rémült nők kiáltozása szűrődik ki, az ablakon belesve látják, hogy mindegyik nő a szemcsepp adagját akarja, vagyis függőt csináltak belőlük. Lars és Alfi bejutnak az épületbe, Lars elintézi a kőkorit, Alfi a Feka után megy. Jókora előnye van a Fekának, így Alfi felvesz egy követ, és fejbe dobja vele őt. Célbadobásból jeles, mert a Feka kiterül. Később már itt a csapat, a nőket viszik is a kórházba, Alfit pedig David dicséri meg, jó 30 méterről találta el a Fekát. Alfi gyerekkorában egymást dobálták puszta játékból, Davidot ez sem riasztja meg, a múltkori randiajánlat tényleg áll, ha Alfi benne van. Lars a nők között talált valakit, akinek ugyanolyan tetkója van, mint a Dílernek, így kiadja az utasítást, hogy ezt a hölgyet és a többieket is fényképezzék le és regisztrálják őket az eltűnt személyek listáján. 

Lars kihallgatja Fekát, aki mindent tagad. Nem látta a halott nőt, nem ismeri a saját cégét sem. Később Lars és Alfi értekeznek, sajnos a hajón sincsen semmi használható. A rendőrségre bejött Díler és a kisfia, szegény azt hiszi, hogy valami gond van a csepp-biznisszel. Ilyesmiről szó sincs, Lars a tárgyalóba vezeti őket, ahol ott várja őket a felesége, a szétszakadt család végre egymásra talál, nagy a sírás és a boldogság. Lars és Alfi kintről figyelik őket, a férfi szemében könnyek csillognak, Alfi beszól neki ezért, de ez a 21. század, itt a férfiak is sírhatnak. Eljött az este, újabb érkezők jönnek a múltból, a rendőrség épülete előtt hajléktalan vikingek mesélnek régi történeteket. Larsnak az este újabb szemcseppel indul és ezúttal az irodájában adja be magának. Alfi bulizni hívja őt, a csapat ünnepel a jól végzett munka után. Lars azonban dolgozik tovább, a parti őrség felvételeit nézi, hát Alfi csatlakozik hozzá, imád filmet nézni. Van nála szendvics, Lars sajnos gluténérzékeny, Alfi nem is érti mit problémázik, hogy egy glutén nevű szellem miatt nem eheti meg a szendót. A szekálás bejött, Lars jó nagyot harap belőle és közben figyelik tovább a felvételeket. Az egyiken meglátnak egy nőt, aki az egyik kis szigetre ment ki, majd levetkőzött és belesétált a vízbe. A nő nemcsak egy éjszakai fürdőző, hanem ő a halott „időbevándorló”, aki ezek szerint mégsem a múltból érkezett... A párosnak ezt a kis fejtörőt kell megoldani, hogy került a nő órákkal a halála előtt a szigetre és egyáltalán mi történt vele?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2019.10.24. 14:53:33

a Kutya Tore ,meg a Testes Olaf neveken még mindig kivagyok :DD A vadember mikropénisze meg eléggé retinaégető volt,hogy finoman fogalmazzak ;)

W.Jack. 2019.10.25. 19:30:24

A glutén nevű szellem, aki a kenyérben lakik, vicces volt :D

Important roll 2019.11.23. 18:54:45

Szerintem a csókkal nem éppen csókolózásra akart utalni, hanem arra, hogy igen konkrétan le akarja szopni. De ki tudja, lehet, hogy ha tenyleg ott akarja megcsókolni, ahol nem éri a nap, akkor éppen a sarkára gondolt, mert lábfétises szegényke.

Pácsó Ármándó 2019.11.30. 22:12:25

Az Ezer Fény tava nyilván az a hely lehet, ahonnan a vikingek átkerülnek ebbe az időbe, hiszen itt is "vakukznak" a víz alatt, mikor megérkeznek.
A párnákat nem is figyeltem, köszi :)
A feliratos változatban az ősembert a "Neve" névre hallgat (aminek később derül ki az oka), nem tudom, hogy a "Navn"-t magyarázzák-e majd valahogy.
Ja, és a vöröskével én is buliznék, bár nem tudtam, hogy a viking nők is hordtak melltartót :)

Szencsike 2019.12.01. 08:47:26

@Pácsó Ármándó: A szinkron alapján dolgoztam, ott megmaradtak a Navn névnél, de igen, lesz majd ennek magyarázata :)

Important roll 2019.12.01. 16:48:38

@Szencsike: Ugyanaz az oka, csak éppenséggel norvégul van. (Persze amikor kiderült, hogy micsoda ez az egész, pontosan ugyanazt éreztem, mint a Trónok harcában Hodor esetében, némi megvetéssel megspékelve.)
süti beállítások módosítása