Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X03 – Blame It On the Boogie

2019. október 17. 14:00 - Laura Ingalls

15-56.jpg

Lesz itt ma minden, mint a búcsúban. Gyorstalpaló arról, hogyan késeljük magunkat tenyérbe, térképolvasás és katonai tréning percek, paranoia és zárásként érdekes törzsi tanács. Kell ennél több? Persze, új autó, kacsalábon forgó palota és egy kávé is jól jönne, de lássuk inkább mi történt a túlélőkkel:
6. este, tanács után a Vokainál. Jason kicsattan az örömtől, hogy Molly esett ki, mégsem utálja őt a törzs. Ezzel szemben Jamal és Curly Jack totál vakon voltak, ők nem örülnek. Janet Mamzi a táborba visszaérve azonnal megkérdezi ki akar a történtekről beszélni, de a csoportos kibeszélő érdeklődés hiányában elmarad. Viszont a kútnál Curly megkérdezi Kellee-től és Tommytól, hogy What-what in the butt? most mi a helyzet, de komolyan? Tommy elmondja, hogy nem azért hagyták ki Jacket és Jamalt, mert ők lesznek a következők, hanem azért, mert Molly megbabonázta őket. Bizony ám, ilyen varázslények szerepelnek a survivorben. Curlynek megfelelő a magyarázat, mosolyogva veszi tudomásul, hogy milyen csodás ez a játék.
Na nem úgy Jamal. Őt nem lehet egy ilyen pompás blindside-dal kenyérre kenni mint Jacket és még Tommy damage controlja sem fog rajta (ergo Tommy nem varázslény). Jamal legalább olyan kemény, mint Zsérémí, a kis francia-magyar survivorünk (emlékeztek még?). „Megbocsájtok, de nem felejtek” – mondja a riportban és én a fejpánt mellé csak a katonás festést hiányolom az arcáról, meg hogy beugorjon a dzsungelbe zárásként egy késsel a szájában.

jamalrambonemfelejt.jpg

A 7. nap reggelén Lairo hímjei álmosan ébredezve konstatálják, hogy a nőstények mind elvonultak. Együtt. Nélkülük. Szövetkeznek. Ők meg bajban vannak, mert az arány 5-4. Eközben az említettek boldogan kiabálják közös fürdőzésük közben, hogy „Vicious”, ami a férfiaknak semmi jót nem jelent. Elaine egymás után hajigálja a csajokat a vízbe, miközben Karishma kicsit perifériára szorul, vagy oda szorítja magát. Neki nem pálya ez a „meztelenkedés”, mert 37 éves, házas és indiai és indiai nőket képvisel, akik nem szoktak nemhogy nesönel tévében, hanem sehol sem fehérneműben szaladgálni. Ám ha ez kell, hogy ne lógjon ki, beáll a sorba. Én mindent megértek, de 38 évad survivor után csak most esett le, hogy nem garbós télikabátos embereket látott a tévében és ő sem száriban lesz egész nap?
Gyurma aggódik és össze akarja hozni az ellenszövetséget. Megkérdezi Vince-től benne van-e? Ahha persze – mondja Vince minden meggyőződés nélkül. Erre Gyurma visszakérdez: és ha a csajok ajánlatot tesznek neked? Akkor megbeszélem velük, hiszen többen vannak mint mi. Ez a beszéd Vince, most jól összezavartad őket! Természetesen a riportban elmondja, hogy hülye lenne Gyurmával szövetségre lépni, mikor Gyurma leírta a nevét a CETLIre.

02-39.jpg

03-58.jpgVokainál a Noura helyzet változatlannak tűnik. Nem sokáig tartott a kumbájjá Molly kiszavazása után. Tálent Menedzser Dan szerint Noura teljesítette a lehetetlent: sikerült mindenki agyára mennie ily’ rövid idő alatt. Nem is kell ennél több ahhoz, hogy Dan összetrombitáljon mindenkit (excl. Noura), a szavazzuk ki Nourát gyűlésre. Jason is ott van és ellenvetés nélkül hallgatja a kimondott ítéletet. Jamal viszont kajánul vigyorog, miután a többiek elmennek. Ő az a típusú játékos, aki vesztes helyzetben úgy játszik, mintha ő irányítana. Azt vette a fejébe, hogy a Tálent Menedzserből csinál céltáblát Noura, helyett, mert egyre jobban zavarja Jamalt Dan stílusa, túl sok, túl rámenős. Szerinte olyan, mint egy használtautó kereskedő és viszketést kap attól, ahogy irányítani próbálja. Janet Mamzit találja meg az ötlettel, neki annyit mond, hogy nem bízik Danben és őt zavarja a jelenléte, mint ahogy Janetéket is zavarta korábban. Janet akár vevő is lenne az ötletre, de mikor Tommynak tolmácsolja a tanító bácsi azonnal átlát a szitán, hogy ez csak egy power move, Jamal erőt fitogtat. Akkor inkább Jamalt szavazzuk ki? – kérdezi Janet. Én meg felkacagok és a kérdés nyitva marad.

04-48_noura.jpg

06-00.jpg

Most pedig nézzük Karishmát ahogyan demonstrálja a nem megfelelő késhasználatot. Neki ezek szerint nem sikerült megtanulnia, hogy ha valamit ki akarunk piszkálni egy éles késsel valamiből, akkor ne magunk felé tartsuk a kést és főleg NE a tenyerünk irányába vágjunk vele. Mivel ezt az életre felkészítő órát kihagyta, itt Mamanucán kell megtanulnia a leckét. Felszisszen: orvos kell, istenem, látom a csontomat! Megmondom én mit lát: a kókusz húsát amit odakotort, mikor megvágta magát. Nincs itt semmi látnivaló – gondolják a többiek, de Karishma a földön kuporog, nem akar a kezére nézni és a halált az orvost várja. A riportban sérelmezi, hogy a többiek egészen konkrétan leszarták. Szerintem meg hagyták, hogy Karishma kiválasztódjon természetes úton, hiszen a gyengéknek meg kell halni és itt most survivor van. Azért halkan jegyzem meg, hogy szép dolog a természetes szelekció, de egy-két kedves szóval megtámogathatták volna, még akkor is, ha nem volt nagy dolog az a vágás.
Ez Karishmában csak megerősíti, hogy ő itt kívülálló és nem számíthat magán kívül senkire. Karishma, az élet kemény, ez már csak így van Mamanucán is.

08-35.jpg

09-09.jpg

A nagy baleset után valaki érkezik a Lairo partra, kiabál a táborban lévőknek. Missy rohan lefelé a strandra: ez egy ember! Micsoda vaslogika, kiváló ténymegállapítás. Az EMBER levelet hozott, Vince menjél az Idol Izlandra, holnap reggel hozunk vissza. Miért én? Csak. Vince tehát megy. Elizabeth tudja mi várja és nagyon érdekli (mint ahogy engem is) mi történik majd, ha Vince visszatér. A többiek valószínűsítik, hogy idollal tér majd vissza. Egyetértenek abban, hogy elő kell valahogy csalogatni a medált. Dean pedig kiböki azt, amire mindenki gondol, de nagyon helyesen nem mondják ki: akkor megosztjuk a szavazatokat ugye? Ugye Dean, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Chelsea homályosítja fel: Dean dumm-dumm mindenki itt van. Kínos. Karishma valamiért magára veszi Dean megjegyzését és látja lelki szemei előtt, ha Vince rejtett védettséggel tér vissza, neki reszeltek.

10-25.jpg

10-49.jpg

11-09.jpg

Sandra és Boston Rob barátságos öleléssel, kézfogással fogadják Vince barátunkat és mikor a tűz mellett elhangzik az első kérdés Vince elsírja magát. Jajj, ennyire ikonikusak Boston Robék na. Térjünk a lényegre! A mai óra témája: stresszkezelés. Találó úgy érzem. A survivorben nagy nyomás helyeződik a játékosokra és nagyon fontos képesség, hogy nyugodtak maradjunk kiélezett helyzetekben is – mondja Rob. Ezután nem szarozunk, jön a teszt: éjszaka Vince-nek be kell szökni a Vokai táborba és tüzet lopni a fáklyával amit most adnak neki. Ha nem ég a tűz, kell a bizonyíték, hamut köll hozni, sokat. Ha sikerrel jár két tanácsig érvényes rejtett védettség a jutalma, ha elbukik zéró szavazat a kövi tanácson. Azzal telik a délután, hogy térkép alapján elmutogatják Vince-nek merről és hogyan tud bejutni a Vokai táborba, Rob Vince elméjét edzi, Sandra meg öt év katonai tréningjét zanzásítja és teszi extraszüperfantasztikuskommandósNINJÁvá Vince haveromat. Kezdődhet a szupertitkos szupernehéz küldetés a mamanucai éjszakában. Hiyaaa.

14-51_vokai.jpg

15-52.jpg

15-56.jpg

16-03.jpg

Csóri Vince nem elég, hogy a szeméig sem lát a vaksötétben, de még az eső is zuhog. Sikerül neki elérni a Vokai tábort, már a bunker közelében van, amikor valamelyik csaj elkezd nyöszörögni, majd szinte sikoltozni. Rosszat álmodott, Curly fekszik mellette, megnyugtatta. Vince recseg, ropog, igyekszik megközelíteni a tűz helyét, ugyanis senki sincs ébren és a tűz kialudt. (Boston Rob teljesen magabiztosan mondta, hogy a kilencből legalább egy ember ébren lesz. Majdnem eltalálta.) Vince a kulacsába szórja a hamut és angolosan távozik. Bár egy segges még belefér búcsúzóul, de ez kit érdekel mikor megvan a szajré. Sandra és Rob is vállon veregetik, jó vagy Vince, nesze egy idol, használd egészséggel!
(Az adásból teljesen kimaradt, ezért jelezném, hogy nem tudjuk hogyan tért vissza Vince és beszéltek-e az Idol Izlandról Elizabeth és ő. Pedig nagyon érdekelne…)

16-59.jpg

18-59.jpg

19-00.jpg

Védettségi játék. Off: atyaég milyen rossz tartása van Tommynak!!! És ennek ellenére hogy csillog Chelsea szeme amikor elmegy előttük! On: A feladat: egy vízben lévő platformról egy-egy játékos elúszik egy víz alatti kulcsig, kikötözi és felmászik vele egy emelvényre. A többiek elúsznak egy libikókáig és a súlyukat használva egyenlítik ki, hogy közülük egy ember meg tudjon szerezni két darab zsákot. Ha ezekkel készen vannak, kiúsznak az emelvényhez, ott pedig két-két játékos egy 3D halas puzzle-t rak ki a védettségért és jutalomért: komfort. Egy kis ez-az-amaz, meg ami a legfontosabb: ponyva. Hurrá van és start!

20-38_tommy.jpg

21-17.jpg

Lairotól olimpikon Elizabeth úszik sebesen, Vokaitól életmentő Janet Mamzi kel vele versenyre több-kevesebb sikerrel. Még az úszásban csak-csak elpötyög, de a kulcsért leúszni és azt víz alatt kikötözni nehezebb dió. Elizabethnek megy elsőre, de Janet itt rengeteg időt veszít. Lairo már a libikókán egyensúlyozik és Missy megszerzi az első zsákot, mire Janet megszerzi a kulcsot és Vokai nagy nehezen felér a saját libikókájára. Itt azonban Vokai ügyesnek bizonyul, jól egyensúlyoznak és Kellee is ügyesen mozog a társai között. Rengeteg időt behoznak és ez azért bizonyul fontosnak, mert a sárgáknak (Karishma és Dean) nem megy a puzzle. Hiába szerezték meg a két zsákot hamarabb, mire Vokai felér az emelvényre még mindig csak a puzzle körül toporognak, nem jutottak vele sehova. Vokai előtt (Jamal és Lauren) adott a lehetőség egy szép hajrára. Ők pedig élnek ezzel a lehetőséggel, gyorsan összerakják a halat és megnyerik maguknak a komfort cuccokat és a védettséget.

v9.jpg

Lairo táborában Gyurma, NHL Tom és Dean megegyeznek, hogy Vince-re kell szavazni, hogy kiderüljön van-e nála idol és ha van akkor Karishma esik ki, mert gyenge. Dean tolmácsolja Missynek a döntést, hogy a fiúk Karishmára, a lányok pedig Vince-re fognak szavazni. Missynek más tervei vannak. Leül Vince-szel és tőle kérdezi, mit gondol kit kellene kiszavazni a másik három férfi közül. NHL Tom, mert öreg és nem elég jó a fizikuma. Szkúzi, hogy mondod? Nem rosszabb, mint a tied, már bocs. Elizabeth amikor ezt megtudja védené a mundér becsületét, mégis sportoló az öreg Tom és apjuk helyett apjuk a szigeten, nem szívesen küldené haza.
Eközben Karishma pánikol, idegállapotos és Vince-nek magyarázza (tök feleslegesen), hogy biztosan őt szavazzák ki este. Szedd már össze magad bitch, senkinek nem jutottál eszébe. Ezzel rendesen megnyugtatta Karishmát… jah, nem. Chelsea foglalja össze a tanács előtt mire lehet számítani. Mindenképp a csajok irányítanak, a kérdés csak az: Vince és Karishma megosztott szavazás, vagy a mit sem sejtő NHL Tom kiszavazása.

30-09.jpg

32-12.jpg

33-49.jpg

Miután mindenki (az Idolok is) elfoglalta a helyét kezdődik a kérdezz, felelek. NHL Tom és Gyurma azon a véleményen vannak, hogy a kirakósón ment el a védettség, mert addig nagy volt az előnyük. Karishma berédzsel, hogy ő kívülálló. Lapozzunk. Jeff kérdezi Elizabethet, hogy mikor érjük el a játékban azt a pontot, amikor már nem az a fontos, hogy erősen tartsuk a törzset. Válasz: egyre közelebb van. Ennyire felgyorsult a játék, hogy már a harmadik tanácson ez a téma… Nem véletlen, hogy ezután NHL Tomot kérdezi Jeff és természetesen neki nagyon fontos az erő és nehezen emészti meg, hogy három kihívásból kettőn alul maradtak. Nyerni ment Fijire nah! Ezután megint jön a bizalom, szövetség, minden úgy lesz ahogyan megbeszéltük kör, Vince azt mondja nem szabad engedni, hogy a paranoia elhatalmasodjon felettünk, chill. Ehhez képest Karishma felpattan és belesúg valamit Elizabeth fülébe, lányok sugdolóznak, de ezzel NHL Tomot nem lehet megvezetni, ő átlát a szitán. Jó neki. Akkor szavazás!

35-31.jpg

37-38.jpg

38-15.jpg

Idol van-e? Van, de Vince nem veszi elő. A szavazatok: Tom, majd háromszor Karishma és egy Vince. Ezután Vince neve újból és tényleg túl magabiztossá tesz a rejtett védettség, mert Vince ezzel a zsebében megy haza. Pontosabban a kulacsában, mert oda rejtette. A survivor 3. kiesője: Vince. Viszlát Vince a lenti dalt neked küldöm, mert ez jutott épp eszembe, Blame It On the Boogie.

Well, you may suck at puzzles, but you’re really good at blindsides! – ezt én sem mondhattam volna szebben Jeffy, legyen ez a végszó. Jövő héten találkozunk!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.10.17. 15:16:57

Na, még pont az új rész előtt! :)

1. Ez egy viszonylag Karishma-centrikus epizód volt: először a “kamera előtt alsóneműben levés” kérdése miatt aggódott (különböző kultúrák, eh, tényleg mit nézett eddig?), aztán csúnyán megvágta magát, de mindenki leszarta szegényt (mondjuk ez tök jogosan esett rosszul neki), aztán az elbukott challenge miatt majdnem kiesett.
2. Vokai törzs nem sz@rozik, konkrétan az első 10 percben felmerült Noura, Dan és Jamal neve is, mindezt úgy, hogy nemhogy nem törzsi tanács előtt voltak, hanem még az immunity napját se értük el. Az igen :D Amúgy hogy sikerült összerakni az évad összes J betűs emberét egy törzsbe? (Jack, Jamal, Jason és Janet)
3. Egy darabig úgy látszott, hogy kezd kibukni az évad témájának hátulütője, ugyanis Vince elment IoI-ra, ezután azonnal rá akartak szavazni. Azért ezt nem kéne rendszeresíteni, még ha tényleg van is esély az idoltalálásra a szigeten. Azon mondjuk felröhögtem, amikor Dean benyögte, hogy “split the vote”, miközben Vince kivételével mindenki ott volt, ezt nem gondolta át teljesen :DDD (a sors fintora, hogy aztán végül tényleg ezt játszották be :))
4. Mennyire poén jelenet lenne, hogyha egyszer valamelyik odaküldött nem ismerné fel Rob-ot és Sandrát :D
5a. A rivális csapat táborába belopózás mint feladat nagyon tetszett, Sandra katonai kúszást tanított Vince-nek meg minden :D Érdekes kérdés, hogy ilyenkor vajon az ottani operatőrnek szólnak az “érkezőről”, hogy ne buktassa le?
5b. Cseles volt az előzetes, mert csak annyit láttunk, hogy valaki felriad meg megijed, de valójában csak épp rosszat álmodott, nem Vince neszezése verte fel. Pont gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha nem ég náluk a tűz, de kreatívan megoldotta a srác a hamuval. 1 idol Vince, 1-1 idol Chelsea és Kellee. De hogy miért nem mutatták a visszatérését, azt abszolút nem értem, pont az az érdekes mindig, hogy kire mennyire gyanakodnak és mennyit árul el! Illetve az is furcsa, hogy Elizabeth sem kereste meg a közös “titokkal”. (ugye?)
6. Immunity: tetszett a csapatos egyensúlyozás ötlete, megmosolyogtam, hogy az egyik oldalon pont a germafób Kellee-nek kellett keresztülmásznia mindenkin meg összefogdosni mindenkit :D Mindkét oldalon a veszélyben levő játékos csinálta a puzzle-t, Jamal a sikerrel végül növelte az ázsióját, Karishma a vereséggel nagyon nem.
7. Tribalon még ehhez képest is elég nyíltan és durván ment a hibáztatás, főleg Aaron és Tom részéről.
8. Karishma Elizabethnek suttogását nem láttam jönni (ebben a fázisban még ritkán szokott kaotikus tribal lenni), vajon köze volt a végeredményhez?
9. Vince nem játszotta ki az idolt (ennyire biztonságban érezte magát??), és szépen be is szívta, a lányok átverték és rászavaztak. Érdekes, pedig jól jött volna nekik, eddig is a girls alliance-hez csapódott inkább, mint a többi fiúhoz.

Costanza 2019.10.22. 03:02:31

Hi all.
Megjottem.

Jezusom ez a Noura micsoda egy crazy bitch.
Crazy bitch with crazy eyes.
süti beállítások módosítása