Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X02 – YOLO! Let’s play!

2019. október 07. 11:00 - Laura Ingalls

nyito_1.jpg

Tanács után a Lairo táborba visszaérve Elaine el akarja simítani Gyurmával a helyzetet: nem akartunk mi kihagyni a szavazásból, de nem fért a fejedbe, hogy Menyét egy menyét és mennie kell. Gyurma nyitná a száját, hogy ők nem voltak ennyire buddy-buddyban, ám ekkor Vince felcsattan, hogy mit keresett az ő neve a papírokon. Én vagyok a leggyengébb? Nem dolgozom eleget? Nem vagyok elég csinos, vagy a séróm nem tetszik? Szerencsére a hisztirohamot gyorsan lelövik és megegyeznek abban, hogy Menyét volt a leggyengébb, elhullott, az erőseknek meg kell erősödni, összetartás, világbéka.   

G.I. Missynek kedvére való, hogy Menyét esett ki, e szerint a csajok nyeregben vannak. Plusz Gyurmával is düböröghet tovább a side alliance, ha a srác befejezi a nyígást Menyét kiszavazása és a saját veszélybe kerülése miatt. Ne fossál Gyurma, darab vagy, kellesz nekünk a versenyekben, nem szavaz ki senki – nyugtatja Missy. Persze, mintha eddig nem láttunk volna izmiket kiesni már az elején.

nyito_2.jpg

Felvirradt a 4. nap a Vokai törzsre. Víztől csöpögős reggel ez (bizony, nyugodtan vonjunk párhuzamot az eláztatott 37. évaddal, hiszen ugyanakkor vagyunk évszak ügyileg) és Noura beröffentette a panaszcunamit. Úgy ömlik belőle, mint előző este az eső. Ti. Noura nem aludt este a törzsért, életben tartotta a tüzet. Hálát vár. Csókokat. Lábra. Sőt a lába nyomára. Ehelyett félszeg mosoly a jutalma Mollytól egy „én aludtam, nem tudom mi volt este” kíséretében. Noura is jobban tette volna, ha alszik. Erős késztetést érez, hogy úgy folytassa a napot ahogy kezdte, panaszkodva, mérgelődve. Szerinte a törzs lusta. Válogatás nélkül mindenkinek azt magyarázza, hogy miket kellene csinálni: fát, kókuszt gyűjteni, életben tartani a tüzet stb. Teljesen logikus, DE. Halló Lady! Ez itt a survivor! Jobban teszed, ha nem mész mindenkinek az idegeire a legelején, mert ennyi is elég casus bellinek, aztán indulhatsz is haza. (Bár számtalanszor előfordult már, hogy a Noura vehemenciájú játékosok /lásd: CEO Natalie/ sokáig húzták.) A többiek potenciális kiesőjelöltet látnak Nourában azonnal. Jason igyekszik lehűteni a lányt, hogy jobban teszi ha visszavesz, mert nem vezet jóhoz az agressziója. Noura belátja, hogy Jasonnek igaza van és elkezd azon gondolkodni kire terelhetné a veszélyt. Mollyra feni a fogát. Az indoklás alapján (népszerű, az ujja köré csavarta Jamalt és Göndörkét) kicsit féltékenynek érzem, de korán van még, meglátjuk hogy alakul.

03-45.jpg

03-52.jpg

A tanács utáni korareggelen Lairo próbál tüzet csiholni. Gyurma és NHL Tom álltak rá a feladatra nem sok sikerrel. Chelsea téblábol körülöttük és javaslatokat tesz hogyan lehetne lángra lobbantani a gyújtóst. Mé’ nem próbálod meg te?- kérdezi Gyurma. Chelsea megpróbálja és lőn: TŰZ, áj em dö fájásztártá! Csak egy kérdésem van: Hová tűnt Damon Hill? HOL VAN ELIZABETH? Rohadt sokat ért megtanulni tüzet gyújtani, ha átalussza az egészet… Chelsea-é a dicsőség, 2 perc alatt tüzet csiholt, a férfiak a lábai előtt hevernek, egók a kukában. Igen ám, de tűzifa is köll. Irány a dzsungel chop-chop! Serényen gyűjtik a száraz gallyakat, de azért Chelsea-nek jut ideje mást is gyűjteni. És nini, mit látnak szemei? Egy odúból előbukkanó rejtett védettség! A kis leleményes! Ez egyértelműen Chelsea napja.

07-32.jpg

Vokainak jóga órát (sort of) tart Noura. Ez csak amiatt érdekes, hogy utána csónak jön, vízi posta. Eljött az idő, hogy Kellee elmenjen az Idol Izlandra. Kellee nem örül, wtf lesz? Találgatja (a riportban) mi lehet ez és az egyik tippje egész jó: talán Cochran ugrik majd ki a bokorból. Ügyes tipp, de Cochran helyett sokkal jobb: Sandra és Boston Rob jön elő a barlangból és meg kell jegyeznem, hogy a faragványok jobban néznek ki, mint akikről mintázták őket. Awkward.

Kellee álla leesik, Robék melegen üdvözlik, beavatják a szabályokba, majd leültetik és kérdezgetik. Saját magáról, az életéről, aztán a törzs is szóba kerül, kérdés-kérdés hátán. Ezután belemerülnek a sztorizásba. Itt valami nem kerek. Sandra a kutyáiról beszél, egyik vak, másik süket, a családjáról és Rob is mesél a saját családjáról. Kellee meg be van sózva, hogy oké, oké, de mi volt az elején az a teszt dolog? Kiderül, hogy ez volt a feladat, mennyire tud kapcsolatot kialakítani, figyelni a társaira, mert ez is nagyon fontos survivor skill. Boston Rob ajánlata az, hogy Kelleenek meg kell válaszolnia öt (rájuk vonatkozó) kérdésből négyet helyesen és kap érte egy idolt, vagy elveszti a szavazatát ha nem tud válaszolni. Kellee habozik, nem tudja menni fog-e, nem biztos, hogy jól figyelt. Legyen három helyes válasz – mondja Rob – és az idol nem kettő, hanem a következő három tanács valamelyikén használható. Hmmm… egye fene. És Kellee jól döntött, mert az első három kérdésre jó válaszokat adott, ezzel megnyerte az idolt ami a kövi három tanácson érvényes. Kihúzatják vele a soron következő bootcamper nevét, aztán szélnek eresztik. A táborba visszaérve sírós-rívós műsorszámot ad elő a rettegett urnákról, jajj de rossz volt, nem nyertem semmit, de tényleg, higgyetek nekem és kiszórja a batyuja tartalmát. Mindenki megöleli, szegény Kellee hiszünk neked. A rejtett védettség ez idő alatt pedig Kellee kontyában volt btw. Ügyes. 

09-12.jpg

09-34.jpg

11-34.jpg

19-14.jpg

Védettségi játék. A feladat: a törzsek az óceánból úsznak a part felé, megadott ponton a fenékhez van rögzítve egy létra. A létrát ki kell szabadítani, majd a parthoz közel az egyik játékosnak fel kell másznia a törzse által tartott létrán, hogy eloldozzon egy a magasban lévő kicsi zsákot. A zsákban lévő három golyóval a parton lévő tákolmányon kell célba találni (majd mutatom). Az első csapat védettséget kap és jutalmat: fűszereket. Azé’ egy kis fehérjét is hozzájuk lehetett volna vágni, hogy ne csak a száraz koriandert kelljen nyalogatni. Ennek ellenére a törzsek indokolatlan módon örülnek.

Start! 

21-22.jpg

21-42.jpg

A törzsek fej-fej mellett haladnak. Végre Elizabethet is látni, ő oldozza ki az óceán alján lévő létrát Laironak és ezzel kis előnyre tesznek szert. A póznán lógó zsákhoz ők érnek oda hamarabb a létrával és tőlük Chelsea mászik a kis zsákhoz. Gyorsan kikötözi, belevágja a vízbe és már ugrik is a part irányába. A sárgák az utolsó részhez közelednek. A lilák nagy nehezen elcipelték a létrát a póznájukhoz és harmadik próbálkozásra náluk is sikerül megszerezni a zsákot (Mollynak). Közben a sárgák rájönnek, hogy nincs meg a zsák, de mielőtt beütne a pánik mégis meglelik. A parton hamar elhelyezik az első golyót a táblájukon, de utána elvesztik a modzsójukat és bár Elaine még egy golyót a helyére gurít a hatalmas előnyük elolvad. Kettő-kettőre hozza be őket a lila csapat. Azért a szerencse mégis a sárgák mellé áll és behúzzák a W-t a legvégén. Este tehát Vokai is megtapasztalja milyen egy törzsi tanács. 

v8.jpg

Jamal egyszerűnek látja az esti szavazást. Meg kell osztani a szavazatokat Jason és Noura között arra az esetre, ha Jasonnek lenne egy rejtett védettsége. Ezzel Curly Jack és Molly is egyetért. Jamal hirdeti az igét és dicséri magukat, milyen faszán összerántották az esti szavazást. Noura és Jason hozza a kötelezőt, hakniznak mindenkinél, hogy miért őket tartsák játékban. Ámdeazonbanmindemellett! Amíg Jamal az igazak álmát alussza a parton, Curly és Molly pedig valami egyébbel foglalkoznak, a Dadusnak szöget üt a fejében valami. Mi a helyzet Mollyval? A srácokat az ujja köré csavarta és mindannyiunkkal jóban van, erős személyiség. Nem tudom ti hogy vagytok vele – mondja Janet Mamzinak és Kelleenek – de nálam 1+1 = Mollyt szavazzuk ki ma este. Mondasz valamit. Dadus Jasonnek is elmondja, Jason pedig issza a szavait, annál is inkább, mert Nourával ezt a témát korábban már megszakértették. A jó tanító bácsinknak Tommynak viszont meglepetés Molly kiszavazásának gondolata. Nem korai? – kérdezi. Neki ez meghatározó tanács lehet, mert bimbózó románca Curlyvel e szavazás nyomán derékba törhet. Mollyt Parvati 2.0-nak hívja és azon morfondírozik, hogy a menőkkel akar bandázni, vagy a gyíkokkal. Barátság, vagy nem barátság? Ez itt a kérdés. 

28-12.jpg

30-11.jpg

30-34.jpg

31-45.jpg

Vokai első tanácsa. A forgatókönyv a szokásos, „in this game, fire represents your life and when your fire is gone – folytasd Jamal – so are you, right? Úgy van, kapsz egy barackot.

Mi a helyzet Jason? – kérdezi Jeff. Jason panaszkodik, hogy milyen szörnyű volt neki az első néhány nap, mert kiközösítették. Gyerekek komolyan, ez már a második tanács ami panasszal és sírás-rívással telik, miért???

Jason kiborítja a táskáját ezzel bizonyítván, hogy nincs idolja. Noura elmondja, hogy kívülálló a törzsben és a saját életében is mindig kívülálló volt. Jeff a Tálent Menedzsert kérdezi mit gondol erről (Jason és Noura kívülállása) és ő készségesen elmondja, hogy nem olyan egyszerű dolog ez, mert oké, hogy szavazhatunk a kínálkozó lehetőségnek megfelelően, de arra is kell gondolni mi lesz utána. Jamaltól azt kérdezi Jeff, hogy ennyire beindult a játék, tövig nyomjátok a gázpedált? Jamal nagyképűen válaszol és képes azt mondani, hogy egyesben vagyunk, nem eszik olyan forrón a szöcskéket Jeffy. Jason rámutat, hogy akkora gyökér vagy Jamal, hogy még a táskádat sem hoztad el a tanácsra, jól bemutatkoztál. Jamal azzal hűti le Jasont, hogy te az életedért harcolsz öreg és jól csinálod egyébként, de jelenleg nem ugyanabban a homokozóban vagyunk. Majd amikor elveszik a lapátját, megnézem Jamal hogyan fog szerepelni. Szavazás után kérdés, idol van-e, nem van. Jason, Noura és Molly az első három szavazat sorrendje. Jason és Molly kap még egyet-egyet, ezután azonban Molly következik újból. Molly álla leesik, Jamal és Curly nagyot koppannak, mégis tövig nyomták azt a gázpedált és Jamal tényleg másik homokozóban maradt, előfordulhat, hogy lapát nélkül. A survivor Idol Izland 2. kiesője tehát: Molly. 

34-12.jpg

35-02.jpg

40-41.jpg

41-12.jpg

Jövő héten vér fog folyni – valaki (talán Karishma) megsérül kicsit, vagy kicsit jobban? – és az egyik Lairo tagnak be kell lógnia éjszaka a Vokai táborába. Ez izginek tűnik, találkozunk egy hét múlva, szevasztok!  

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.10.08. 21:18:58

39×02

Hát, amennyire örültem a nyitóepizód kiszavazottjának, annyira szomorú vagyok a mostanival kapcsolatban.

1. Na, akkor mégiscsak volt valami előzetes susmus Ronnie kiszavazásával kapcsolatban, mert Aaronnak azt mondták visszatérés után, hogy “próbáltuk neked mondani, csak nem hallgattál”. Aaron rendesen kiakadt a dolgon, annyi szent.
2. Ez egy kicsit Noura-centrikus epizód lett: remek volt az a kis montázs, amikor mindenkinek panaszkodott valamiről/valakiről, de még csak nem is ilyen két-három esetből vágták össze, hanem minimum tízből :D A jógaoktatás mondjuk vidám kis jelenet lett :)
3. Az engem is érdekelt volna, hogy miért Chelsea gyújt tüzet Elizabeth helyett, aki frissen szerezte meg ezt a tudást? Ez egy elvesztegetett lehetőség volt számára. És Chelsea még idolt is talált véletlenül, ügyes!
4. Ó, ja hogy nem csak immunity után mennek emberek IoI-ra! A csónaknál már azt hittem elsőre, hogy Jeff jön, és megint valami csavar került a játékmenetbe, de így is érdekes volt, ahogy Kellee gyakorlatilag el lett kérve a törzsétől (ezután ez lesz a standard, felteszem).
5. I.o.I.: Alapjában véve nekem tetszett, hogy a szanaszét kérdezés/mesélés már maga a teszt része, és Kellee információbefogadását tesztelték (ha már egyszer smartypants). A könnyített teszt viszont azért túlságosan könnyűre sikeredett, így, hogy csak 3-at kellett jól megválaszolnia az 5-ből (és elég könnyű kérdéseket kapott).
6. A törzshöz való visszatérés, na, az nagyon bejött :D nem az lepett meg, hogy nem mondta el a sziget titkát, hanem hogy jobb reakció híján rájött a sírógörcs, és hajlandó lett volna levetkőzni meg kiborítani a cuccát, hogy ne legyenek paranoiásak vele kapcsolatban. Miközben az idol ott volt a hajába rejtve(!), kockázatos, de zseniális, imádom :D
7. Amire nagyon kíváncsi leszek: amikor ugyanabból a törzsből a 2.játékos fog visszajönni a szigetről, akkor megkeresi-e az első játékost (hiszen onnantól tudja, hogy amaz hazudott). Jövő héten elvileg meglátjuk.
8. A reward+immunity challenge elég átlagos volt, egyedül a 2 nagy bénázás (tengerbe dobott és így majdnem elvesztett zsák, Molly nem-megtartása a létrán) és a nagyon szoros befejezés maradt meg.

Túl egyszerű lett volna Jason/Noura kidobása, nyilván Laurennek fel kellett dobnia Molly nevét és így a “Queen-King-Jack” hármas (ez egyébként mekkora duma már :D) megbontását. Ha nem az évad eyecandy-jét szavazták volna ki, aki nemcsak jól nézett ki, hanem szimpatikus is volt, akkor egyébként lehet, hogy tapsoltam volna egy blindside-nak, de így szomorú vagyok. :( Valaki mondta is rá, hogy “Parvati 2.0” – a mosolyában tényleg emlékeztetett valami Parvatira, de így már valszeg sose tudjuk meg…
Highlight még, hogy Jason is a cucca kiborítására szavazott tribal közben, így egy részen belül kétszer jött elő hasonló momentum (csak az övé egy kétségbeesettebb húzásnak tűnt).

(A következő rész nagyon felcsigázott, mindkét említett dolog miatt!)

Laura Ingalls 2019.10.09. 11:31:54

@enzo23: eszembe is jutott a múltkori hozzászólásod, hogy Molly szimpi volt.
Engem túlzottan nem érintett meg, alig került képernyőre eddig. Bár ha figyeltétek, most sokakat nem is láttunk még, egy-egy villanást leszámítva teljesen kimaradt Dean (?) talán így hívják - akivel Elaine az első részben viccelt, Karishma, Elizabeth és eszembe sem jutnak a többiek... Érdekes.

A 2. Lairós Idol Izlandos engem is nagyon érdekel. Már az elején kíváncsivá tett hogyan fogják vajon kezelni és meddig tudják/akarják titokban tartani.

Nekem sokszor hiányzik a kicsit lassabb játék. Ez, hogy blindside blindside-ot ér nem mindig jó. Annyira várom a következő évadot, amikor visszatérnek az "oldschool" nagymenők és megmutatják hogyan kell ezt csinálni. Nem tudom mennyire hivatalos, állítólag Boston Rob is visszatér és Sandrát is meg tudták fűzni. Ha ez így van, még jobban érdekel, hogy ez a közös bootcampezés jelent-e valamit, változtat-e a kapcsolatukon, vagy azonnal egymás ellen fognak menni? :D

enzo23 2019.10.09. 23:08:05

@Laura Ingalls: hát az évad legjobb eyecandy-jéről beszélünk, és nincs nagy választék, azért is fájó :( (jó, a legutóbbi szezon kárpótolt ilyen szempontból)

2 rész után szerintem még bőven megbocsátható, hogy vannak játékosok, akikről szinte semmit se tudunk. Tényleg mintha lenne egy Dean, ja :D

Na ez egy érdekes kérdés, hogyha valóban jön Rob&Sandra is s40-re, akkor összetartanak-e a közös bootcampezés miatt, vagy pont - mivel a többiek is tudják, hogy ők itt mentorkodtak - ezt túl veszélyesnek érzik, és emiatt nem.
süti beállítások módosítása