Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x16 – End Of The Line

2019. október 03. 15:31 - hektor_

Dwight úgy meglepődik, mikor a rádióból megszólal a felesége hangja, hogy még a sminkje is összeugrik az arca égett oldalán, de mivel a hang valószínűleg felvetta felesége nem hallja őt, ezért mérgesen elkúrja a walkiet a bozótba. Miután lelécelt a többiektől az előző részben, a visszafele úton talál egy lovat, így legalább nem kell tovább kutyagolnia. Főcím.

1.png

Morgan Virginiával alkudozik a rádión, és pontosan az történik, amit Dwight és jómagam is megjósoltunk: igénybe veheted a segítségüket, de azt ők határozzák meg, mikor és hogyan segítenek, szóval hiába kéri hogy jöjjenek és pucolják ki együtt Humbugs Gultch-ot, hogy aztán a banda egy köszi meg valami nemakartdemuszáj szívesség után becuccolhasson, a béka asszony közli, hogy a-a, majd én eldöntöm hogy hol fogtok lakni, sőt, még azt is, hogy ki kivel, ki melyik munkakörben fog dolgozni, és fingani is csak akkor lehet, ha jónak látom. A feka úgy látszik, a családja elvesztésének feldolgozása, az ezt követő félőrület, a buddhista tanok, és hogy a Rick Grimes-falu megbecsült tagjaként látott már ezt-azt, mindezek ellenére mégiscsak ma jött le a falvédőről, így rábólint a nevetséges feltételekre.

2.png

3.png

Grace tudja, hogy a skarlát spiné nem fogja magával vinni, lévén beteg, és emiatt a szemükben haszontalan, így próbál beszélni Morgannel a miértekről, elmeséli a legutóbbi kalandját a férfival, akiről tudta hogy meg fog halni, de megint nem jutnak egyről a kettőre. A csapat többi fele is be van kakkantva attól, hogy szétválasztják őket, Al pedig a kanyon előtti utazás felvételeit nézegeti, hátha kitalál valamit, amivel megúszhatják a segítő köntösébe bújt diktátor önkényuralmát a jövőben. Épp mikor tetőfokára hágna a keserűség, betoppan Dwight, a markában 5 ló kantárát szorongatva egy jó hírrel: a lovak a környéken bóklásztak, ami azt jelenti hogy a közelben tuti hogy van víz is = a rőt varangy kamuzott. Felkészülnek a terep kipucolására, Strand kényelme persze megint felül próbál kerekedni, ezért jön a károgás hogy jó jó, de ha a zombival dugig tömött szellemvárosból egy zombik nélküli szellemvárost csinálunk, akkor sincs meg, hogy mit fogok enni vacsorára; de Dwight szerint ahol víz van, ott van szarvas és hal is, a lényeg most hogy túléljék az összecsapást Virginiával. Salazar szerint sok a duma, szerintem is, és azt sem értem, miért nem szúrják meg legalább azokat a walkereket, akik átdugják a fejüket a kerítésen – de ekkor jön Morgan nagy ötlete, hogy intézzék el egyszerre a kettőt, így a következő képkockákban már a lovakon vezetik a hordát valahová. 

Alkalomhoz illő western muzsikára megy az intézkedés, hogy az épphogy ülni tudó Grace-t mi a jó istennek cipelte magával Morgan a lovon, azt mondjuk nem vágom. Mindeközben a többiek igyekeznek rendet rakni az immár üres lövöldében, Al pedig rájön hogy honnan voltak a lovak, ugyanis megtalálták a holtakon a kulcsos kitűzőt. A 2Pacnek öltözött Strand szerint azért csak megkéne gondolni, hogy csatlakozzanak Virginia bandájához, tán nem is lehet olyan rossz, mint amennyire gondolják – de Salazar észnél van, és belemondja a képébe hogy haverom, ha elveszik tőled a választás lehetőségét, az épp elég szar ahhoz, hogy ne dönts úgy önszántadból, hogy vállalod ennek a következményeit.

11.png

13.png

Idő közben délután lesz, és megérkezik a Békakirálynő, bevárva a közelben a teljes udvartartását, ráadásként még Lucianát is magukkal hozták: ennek a húzásnak köszönhetően nem eresztik rájuk a hordát, hanem jó szokásukhoz híven egyetlen ember miatt kockáztatják másik 40 életét. A sor kezdődik Dwight-tal, aki alól a nagy sztornós parancskavalkádban a zombik kizabálják a lovat, így kénytelen róla leugrani és elsántikálni gyalog, mert arra persze nincs lehetőség hogy valaki felkapja lóval. A sebhelyes férfi úgy gondolja, meg tudja oldani sántán és egyedül, és amugy is, az életénél sokkal fontosabb az, hogy ne kerüljön a csapat a bíbor breki uralma alá, de ennek ellentmond, hogyha Morgan nem ugrik le a lóról és segít neki a többiekkel, akkor már a monológ végét sem tudta volna befejezni. John-ék water bodysurf versenyt rendeznek a folyón a holtaknak, tehát Dwight-ék megússzák, viszont így megint ott tartanak, hogy nincs eszközük felvenni a harcot a támadókkal. Al 5 megtalált walkerből kerekít egy sztorit, aminek a konklúziója az, hogy bizony, ha harcolnak, meghalnak, ahogy ezek a fószerek is tették.

Szar a helyzet, de Morgan szerint még maradt egy kis idejük élni, ahogyan tervezték. Élés: festegetés, esküvő könnyfakasztó pillanatokkal, ahol nincs gyűrű, ezért Dwight odaadja a felesége jegygyűrűjét, hiszen ha megtalálja az asszonyt, arra akkor sem lesz már szükség, hisz tiszta lappal indítanak. A szertartás végére kedvező jel, hogy a napfény jobban rájuk süt, mint az oroszlánkirályra mikor megszületett, ugyanekkor betoppan a vörös veszedelem és elrontja a jókedvet: Strand árulkodott, úgyhogy reméli, nincs több trükk a tarsolyban, vagy maradhat mindenki ahol van. A nő felháborodására Morgan ismét alkudozni kezd „vagy mindenkit viszel, vagy senkit”, egyúttal be is árazza magukat felbecsülhetetlen értékűnek, így végül a nő kénytelen lenyelni a békát.

23.png

24.png25.png

26.png

27.png

28.png

29.png

A banda tagjait szúrópróba-szerűen szétosztják, olyannyira hogy Salazartól még a macskáját is megfújják, a frissen gyűrűzött Dorie-házaspárt is szétválasztják, elveszik továbbá a fegyvereiket és estére már úton vannak az új hazájuk felé- Al megpróbálja kicsikarni hogy hadd „tarthassa karban” a páncélkocsit, ami nem mellesleg az övé ugye, de Virgina nagyon nyeregben érzi magát, így szóba sem jöhetnek az efféle engedmények. Strand is előkerül, állítja hogy belülről nagyobb kárt okozhatnak, ezért adta be végül a derekát, de szerintem meg csak egy kényelmes júdás, aki arra hajlik, amerről a szél fúj. Morgan végül szerelmet vall Grace-nek, és az asszony is viszonozza, mielőtt elcipelik az „onkológiára”.

Végül, mikor már mindenkit elvittek, Morgan egymagában áll szemben Virginiával, kérdésére hogy őt hová viszi, egy feltartott pisztolycső, meg egy magyarázat a válasz, miszerint a nő nem ismételné meg a múltat, így őt itt hagyja. A feka megpróbálja kiütni a kezéből, de a fegyver eldördül – a szívét persze nem találja el, csak mellette hagy egy lyukat, amiből lassan áramlik kifelé az élet, majd egy halottról levesz egy másik pisztolyt, közli a férfival hogy elege van belőle, majd fejbelőné… de a pisztoly tipik humbugs gultchi játék, így a gyilkosság sikertelen. Mindeközben megszólal a rádión egy faszi, miszerint Grace amugy nem rákos, hanem terhes, 3-4 hónapos lehet, mire Morgan az orra alá dörgöli hogy tessék, te meg itt akartad hagyni, merthogy nincs jövője, holott kettő is van. A béka erre az arcába vágja, hogy remélem meghalsz, aztán angolosan távozik, ott hagyva a vérző férfit a zombiknak. Morgan hosszú és hasznos életet kíván a rádión keresztül a világnak, aztán vagy felfalják a zombik, vagy nem, egy méterre vannak tőle, amikor vége az évadzáró résznek.

34.png

35.png

37.png

Köszönöm szépen a figyelmet, lesz hatodik évad is, úgyhogy jövő tavasszal meglátjuk, megették-e Morgant.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása