Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x02 - Ha Isten velünk, ki ellenünk?

2019. október 02. 13:29 - Szencsike

A tesók kapcsolata még sosem volt ekkora mélyponton, mint most. Innen visszatérni egy kisebb csodával érne fel. Az epizódot Bobbyval indítjuk, még mindig kórházban van, és egészen egyszerűen bezárkózott a saját fejébe. Sammy őrködik mellette, de ő se tud igazán mit tenni. Dean érkezett vissza, meg se lepődik, hogy Bobby milyen zord, már három napja tart a depi. Talán neki sikerül felvidítania egy hátvakarással, de Sammy figyelmezteti, hogy ezt most nem kéne elpoénkodni, talán Bobby sose lesz a régi. Talán igen, talán nem, de sokkal érdekesebb, hogy Dean mit hozott magával, egy röntgenfelvételt a mellkasáról. A bordáin világosan látszanak a Castiel által ráégetett jelek, ettől még az orvosok is lehidaltak, Sammy csontjai is így néznek ki. Telefon, Castiel hívja Sammyt, a kórházban vannak és ennyi. Kicsivel később Castiel ott áll mellettük, Dean a mobilos hülyéskedésről akar tudni, sajnos a jelek miatt még Castiel sem tudja csak úgy megtalálni őket. Ekkor Bobby közbeszól, Castiel gyógyítsa meg őt! Sajnos homokszem került a gépezetbe, Castielt kizárták a Mennyből, egyes képességei működnek, egyesek nem, a gyógyítás az utóbbi közé tartozik. Bobby szerint is érdekes véletlen, Castiel dugja csak fel a sajnálatát magának. Legalább beszél, jó jel ez Dean szerint, de Bobby őt is legorombítja. Castielnek hírei vannak, Dean terve, hogy megöli Lucifert, hülyeség. Ő tud valakit, egy igazán hatalmas valakit, aki könnyedén megoldhatná minden problémájukat, ez pedig maga Isten lenne, akit Cas meg fog keresni. 

1.png

Kell jó pár másodperc, mire a srácok megemésztik az infókat, Dean szerint ez is hülyeség, hiszen ha Isten létezik, világosan látszik, hogy nem törődik ő senkivel és semmivel. Itt a végjáték ideje, Isten meg a tengerparton koktélozik, mert nem érdekli az egész. Castiel kitart a terve mellett, sőt, ő is nagy árat fizetett azért, mert a tesóknak sikerült beindítani a világvége gépezetet. Elbukott mint angyal, a társai üldözik, kettőt máris megölt közülük, Dean véleménye nem igazán érdekli őt. Bobby újra megszólal, azon kívül, hogy kiosztja őket, mit akar? Castiel keres valamit, egy amulettet, az jelzi, hogy Isten a közelben van, felizzik a jelenlétében, nagyon ritka tárgy az ilyen. Micsoda véletlen, egy ilyen amulett ott lóg Dean nyakában. Még ő is alig hiszi, hogy pont ez lenne különleges, nagyon nehezen válik meg tőle, de átadja Casnek. Jelentkezni fog, majd eltűnik, Bobby még utána kiállt, ha megtalálta Istent, küldjön neki lábakat! Egy hirtelen váltással nézzük Rufus Turnert, épp egy háború kellős közepén van, mikor felhívja Bobbyt, segítség kéne. A coloradoi River Pass városkája tele van démonokkal! A lényegi infók átmentek, sőt Bobby azt is hallja, ahogy a lövések eldördülnek, majd a vonal megszakad.

A srácok értettek a szóból, már meg is érkeztek a városka határába, ám onnan nehezen mennek tovább, mert a híd kettészakadt. Se ki, se be, a démonok nem végeznek fél munkát, a fiúknak gyalogolniuk kell. A srácok bevonulását Norman Greeanbaum – Spirit in the Sky című dala kíséri, a város háború sújtotta övezet. A zene is egy magára hagyott kocsiból jön, Sammy elzárja a rádiót. Egy magányos, piros, '65-ös Mustang szerencsére sértetlenül megúszta az eddigi véres, lövöldözős állapotokat. Bármi is történt itt, alapos munkát végeztek a démonok. A srácok mögött egy fegyveres alak tűnik fel, aki nem más, mint Ellen! Köszönés után szentelt vizet locsol Deanre, jobb az óvatosság, és mivel nem történik semmi, Ellen a templom felé sétál, a srácok követhetik. Ellen az alagsor felé vezeti őket, egy ajtót véd a démoncsapda és egy sóvonal, mindenki gond nélkül átlépi ezeket, Ellen csak itt mer kiengedni, és alaposan megölelgeti Deant, de utána egy jókora pofont is lekever neki, ugyanis elfelejtették őt felhívni! Dean a pótanyai szigorra csak bólogat, ezek után gyorshívóban lesz a neve. A városkát ellepték a démonok, a másik fele halott, a harmadik, egy kisebb csapat, pedig a templom alagsorában rejtőzködik. A maroknyi túlélő nagy része rémült nő, köztük egy terhes asszonnyal. A férfiak se tűnnek igazán harcképesnek, van egy atyabácsi, aki szinte biztosan pacifista, és egy katonaforma fogadja őket az ajtónál, ő minden segítéségnek örül, aki képben van a démonokkal. Egy másik, öltönyös, szemüveges pasasnak (Titus Welliver) a felesége vált démonná, egy téglával akarta agyoncsapni őt. Egy rakás rémült ember, Ellen hogy került közéjük? Őket Rufus hívta fel, hát Jo-val eljöttek a városba, de ők is csak a tüzet tudják oltani. Dean fennakad azon, hogy Ellen és Jo együtt vadásznak. Ennél az infónál fontosabb, hogy anya és lánya különváltak, hogy megkeressék Rufust. Ellen épp a lányát kereste, mikor rátalált a fiúkra. Akkor a feladat adott, Jo, Rufus megtalálása és ezeket szerencsétleneket is biztonságba kell helyezni. Ellen ezt korábban megpróbálta, igaz, akkor még 20-an voltak itt, most Ellennel együtt vannak 10-en. Sammy fegyvert adna mindenkinek, úgy több esélyük lenne, hát ez is jobb a semminél.

A tesók elindulnak fegyverért, viszont Dean ragaszkodik ahhoz, hogy Sammy maradjon és tanítsa a népet a fegyverhasználatra. Dean majd szépen hoz fegyvereket és megkeresi Jo-t és Rufust. Mert mintha elbírna ezzel egyedül, és lassan Sammynek leesik a tantusz, Dean nem akarja Sammyt a démonok közé engedni, ki tudja milyen kísértések érik őt. Hát kösz, Sammy ettől csak még elszántabb lett, és hogy bizonyítson valamit, különválnak: Sammy hozza a sót, Dean a fegyvert. Sammy a boltban épp a sót pakolja, mikor két fiatal srác jön be, a szemük fekete, démonok élnek bennük. A konfliktus adott, Sammy szembetalálja magát az egyikkel, és sikerül a démonkéssel őt megölnie, de valami mintha nem stimmelne. Elgondolkodni sem tud ezen, jön a másik, azt is sikerül elintéznie a késsel, de hol volt az ilyenkor szokásos fényvillanás, amikor meghal a gazdatestben a démon? Sammynek először a vörös vértócsa tűnik fel, ez se túl megszokott. Sammy megbűvölten nézi a késen lévő vért, Dean érkezése szakítja ki a merengésből, és Dean rögtön a legrosszabbra gondol, ahogy meglátja Sammyt a két holttest fölött ácsorogni. A pillantásából ítélve Dean elkönyvelte magában, hogy Sammy visszaesett.

A templom alagsorában javában zajlik a sótöltény gyártás és a fegyverhasználati oktatás, szegény Öltönyös kezébe nem való pisztoly, olyan kis ügyetlen. Szerencsére van egy tanuló, aki ötöst kap, a katonforma srác, tényleg katona volt, kétszer is megjárta az iraki háborút, egy éve jött haza. Dean másfajta háborúban volt, megjárta a Poklot, szó szerint. Sammy a gondolataiba mélyedve ücsörög, Deannek szerencsére elmondhatja, mi bántja. A két srác a boltból még szinte tini volt és meg kellett őket ölnie. Régen meg tudta volna őket menteni. Dean rögtön a függőségre gondol, de szerencsére nem tudnak ezen egy jót veszekedni, mert Ellen bejelenti, hogy kimegy és megkeresi a lányát, ha fél órán belül nem jönne, vigyék innen az embereket. Sammy ugrik, vele megy, Dean viszont előbb elbeszélget vele. Hát igen, bizalmatlan, odakint ez a sok kísértés... Sammy megsértődik, de végül ő mehet Ellennel. Odakint Ellen próbálja kikérdezni Sammyt, hogy mitől ilyen fagyos a hangulat náluk, Sammy a munkára fogja a dolgokat. Viszont hogyhogy anya és lánya együtt vadásznak? Csak a szokásos, Jo megy a saját feje után, Ellen legalább odafigyelhet rá. A távolból feltűnik egy ház füstölő kéménye, elindulnak arra felé, és megtalálják a démonok főhadiszállását. De mi az, amit égetnek, hiszen a démonok nem fáznak... Megtámadják őket, Jo és két társa verekszik össze velük, és tök furcsa, Jo azt hiszi, hogy Ellen a démon és fordítva. Szerencsére Ellen el tud menekülni, de Sammyt pont Rufus üti le, az ő szeme is fekete.

8.png

Sammy fogságba került, Jo és Rufus már alig várják, hogy elintézhessék a Sammyben lakozó démont. Kap egy nagy adag szentelt vizet, majd Rufus sót önt belé és elkezdi kántálni a kiűzés szövegét, de nem történik semmi. Ellen visszatért a templomba, egyértelmű mindenkinek a helyzet, Sammyt elkapták. Dean már elindulna hőst játszani, de pár mély lélegzet után átgondolja a dolgokat és inkább egy közös tervet kovácsolnak a szedett-vedett kis csapattal. Sammy, a kiűzés nem sikerül, az ajtóban pedig feltűnik az Öltönyös és megpiszkálja a gyűrűjét, na ő hogy került ide... Jo és Rufus azon tanakodnak, hogy mit rontottak el, de Sammy szemét feketének látják. Templom, Ellenből előbújt az aggódó anya, nehogy Jo meghaljon a végére. Viszont Ellen nem is érti, Jo hogy hihette róla, hogy ő démon, és miféle lények ezek, ha a szokásos technikák nem működnek rajtuk, sőt, Jo-nak van egy megszállás elleni amulettje is. Sajnos Dean se igazán van a toppon, Bobby vagy Sammy lenne az első, akiktől segítséget kérne. De most itt vannak ketten Ellennel, dugják csak szépen össze fejüket. Ellen szerint, mikor Rufus felhívta, a vizet emlegette. Megkérdezik az atyát, emlékei szerint az egész őrület a vízzel kezdődött, szennyezett lett, aztán másnap jöttek a démonok. A Katonasrác szerint volt még a hullócsillag is. Dean lekap a polcról egy Bibliát, Katonasrác azt hiszi, hogy az űrből jöttek, de Dean biztosan tudja, hogy ez nem az X-akták. Dean megtalálja a megfelelő passzust, Jelenések 8:10, az Atya szinte elborzad az Apokalipszis gondolatára. A jelek, amiket a városban láttak, pedig a Négy Lovas közül az egyiké, a Háborúé, aki vörös lovon vágtat. Megvan a ló, a Mustang. Atyabácsi túl konzervatív, hogy a kocsis verziót elképzelje, ám Dean szerint ez bőven belefér. Vagyis Háború itt van a városban és csak játszik velük. Mindenki démonnak hiszi a másikat, de közben csak egymást ölik meg. Atyabácsi nem tette túl magát az apokalipszis dolgon, lesz mit feldolgoznia a végén, ha sikerül életben maradnia.

9.png

Sammy, kapott egy beszélgetőpartnert, Öltönyöst. Ő is érzi, hogy valami nem stimmel a pasassal, az igazi Öltönyös, akinek belebújt a bőrébe, az a kertjében fekszik holtan. Súg egy kicsit, hogy kicsoda is ő: Németország (I. világháború), Németország (II. világháború), Közel-Kelet (Öböl-háború), pár napja pedig épp Darfurban (népirtás) dolgozott... három tesója is van, ők is jönnek majd. Sammy kapcsol: Háború, vagyis nincsenek is démonok a városban. Igen, Háború ezen szórakozik a legjobban, hogy milyen egyszerű volt elintézni ezt a kis káoszt. Öröm nézni, ahogy egymást ölik itt az emberek. Még démonok se kellenek igazán, hogy legyilkolják egymást, bármi megteszi, lásd az írek példáját. Sammy már változatos módon megölte őt fejben, de Háború nehéz ellenfél lesz. Látja rajta, hogy mennyire megkívánta a boltban a vért, újra ő akar lenni a legerősebb, de bármilyen jó a szándéka, az az út mindig a Pokolba vezet. Amit eddig Sammy tőle látott, az csak a bevezetés, most fog igazán beindulni. Megforgatja a gyűrűjét, és egy vércsík folyik le a homlokáról, majd elkezd a földön fetrengeni. Beront Jo és Rufus, ők persze a fekete szemű Sammyt látják, és a riadt Öltönyöst, aki elhiteti velük, hogy Sammy bántotta őt és hamarosan jönnek a többiek is, hogy leszámoljanak velük. Sajnos nem hisznek Sammynek, akinek a büntetése egy jókora pofon lesz.

10.png

Templom, a csapat még mindig emészti a Lovasok emberek lettek teóriát. Dörömbölnek az ajtón, beront Öltönyös, kikészült, mert démonokat látott, akik ide fognak jönni. A társaság most Dean ellen fordul, eddig arról volt szó, hogy nincsenek démonok! Sajnos Katonasrác Öltönyösnek hisz, már izzítja is a többieket, tessék fegyvert fogni, mert ez jó alkalom a támadásra. Dean persze hiába inti őket türelemre, Öltönyös rákacsint, ez már gyanús neki is, és hirtelen Öltönyös rájuk mutat, ők a démonok Ellennel, menekülniük kell. A templomos csapat már a támadásra készül, Katonasrác szerint végig hazudtak nekik, jobb ha pontot tesznek az ügy végére. Öltönyös látott pár kést is, hozza csak nyugodtan. Immár bizonyos, hogy senki se démon, de ezt nem tudja senki, Rufus se, aki jó pár csőbombát gyártott, neki az is elég, ha lelassítja a mocskokat. Jo az anyja miatt aggódik, ha nem az ablakon jön be, akkor nem lesz baja... Katonasrác vezetésével elindul a szedett-vedett csapat a templomból, de valaki már megelőzte őket a háznál. Dean és Ellen bejutottak, Deannek jut Rufus, Ellennek Jo. Néhány pofon kiosztása közben Deannek sikerül meggyőzni Rufust, hogy nincsenek démonok, csak Háború szórakozik velük és szerencsére Jo is végre tisztán látja a helyzetet. Minél hamarabb meg kell találniuk Háborút, de épp csak mire ezt elhatározzák, a Háború által felheccelt csapat már lövi a házat. Dean megkeresi Sammyt, már mindketten tudják, hogy Háború a gazember és a gyűrűjét kell megszerezni.

Sajnos a lövöldözésnek lesznek áldozatai, hiszen a statisztáink nem tudják, hogy mindez csak trükk, de a sérülések alapján mindenki túl fogja élni, ha időben kórházba kerül. A házban Rufus rohangál, tüzet szüntess a parancs, de sajnos a félelem erősebb érzés most. Ellennek viszont van miért félni, Katonasrác rátámadt. A srácok elkapják Háborút, a kocsijánál fogták el, lelépett volna a végjáték előtt. Sammy előveszi a démonölőkést, Háború csak röhög, őt nem lehet ilyen egyszerűen megölni! Tudják, ezért vágják le a gyűrűsujját, a gyűrű pedig leesik a csonkról. Pont időben, Ellen megmenekült és végre mindenkinek világos lesz, hogy bizony alaposan átbaszták a fejüket, jöhet a kárfelmérés, testben és lélekben egyaránt. A srácok mire feleszmélnek, Háború eltűnt. Kár, egyébként, hogy nem látjuk őt később, mert igazán érdekes helyzeteket teremtett volna. Egy másik érdekesség pedig, hogy Mark Pellegrino és Titus Welliver a Lost című sorozatban örök ellenségeket játszottak (Jacob és a Fekete ruhás férfi), most viszont szövetségeseket. Később, egy csendes autópálya-pihenőnél Dean azon töpreng, hogy vajon a Végzet hegye legyen-e a következő megállójuk, ahová bedobhatják a gyűrűt. Sammyre ismét rájön a lelkizhetnék, megvilágosodott, tudja, hogy Dean nem bízik benne, ám most már ő is rájött arra, hogy saját magában sem bízik. A vér állandó kísértést jelent neki, a megszállt emberek megmentése, Ruby vagy bármi más, csak kifogás, mert a valódi bajt saját maga jelenti. Valami nagyon rossz érzés bujkál benne, és nem tudja, mi lesz a vége. Az biztos, hogy ilyen állapotban nem tud vadászni, mert csak bajba sodorná őt. Sammy kerek perec kimondja, szakítaniuk kell. Sammy meglepetésére Dean nem kezd vele vitázni, ő is egyetért vele. Dean sajnos többet aggódik Sammy miatt, és ez a munka rovására megy, ez pedig nem tartható állapot. Dean felajánlja neki Babyt, de Sammy nem viszi a kocsit. Elbúcsúznak egymástól, Sammy kiszedi a cuccait az autóból és lestoppol valakit. Hát megtörtént, szétmentek...

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütyikém 2019.10.04. 08:17:55

Köszi Köszi Köszi :D A lovasokat baromira bírom, ebben a részben mondjuk nekem kicsit furcsa volt, hogy ennyire lassan jöttek rá, hogy nem démonokról van szó, mintha mindenki lassabban működött volna mint szokott. Kifejezetten örültem annak, hogy ketté vált a dremteam, szerintem jó kis szál ez :D Amúgy eddig Pinky a muffin néven voltam, nem mintha ez annyira fontos infó lenne, csak jelezni akartam, hogy hű követőd vagyok :D
süti beállítások módosítása