Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X01 – Apa, kezdődik!

2019. szeptember 28. 11:49 - Laura Ingalls

00-30_i_am_back.pngVége az álmatlan forgolódásnak, indul az amcsiknál is az őszi szezon, 100 éves az NFL, utolsó évadát kezdi a SzuperOdaát Ééés itt van a Survivor, itt van újra, elstartolt a „Survivor Bootcamp”, vagy hivatalos nevén Island of The Idols alias Idol Izland. Visszatért Boston Rob és a saját magát királynőnek hívó Sandra, no nem játszani, hanem hogy a friss-ropogós lelkes, cserébe’ tudatlan kis túlélőkbe némi survivor-tudást plántáljanak. Szuper titkos lesz, hogy ott vannak az idolok szigetén - egészen addig míg ki nem derül – és mindenkinek más és más okosságot mondanak majd el. Hogy kinek sikerült magát legjobban kigyúrni survivorből? Kiderül ha velem tartotok idén ősszel is! 39 nap, 20 játékos, 1 túlélő!

Úgy döntöttem, hogy a sok bemutatkozós snitt miatt tematikÁsan írom a mai hogyvoltot, szóval íme az első törzsünk:
Érkezik a Lairo (narancssárgák) törzs a jól megszokott Fijire. Igaza van a stábnak, ha bevált minek változtassanak, szóval idén is Mamanucán élnek túl a játékosok.
Most nem Jeff fogadja őket egy hajón a másik csapattal, hanem egyből a szigeten találják magukat. Nesztek gyerekek itt a sziget, törzsi tábla, alatta kosárban törzsi kendők, mögöttetek dzsungel. Hogy mi az évad témája? Rajta van a táblán, plusz az első játéknál Jeff úgyis mindent elmond. Addig meg a többit tudjátok, végig néztetek 38 évadnyi adást. Ismerkedjetek tüstént, aztán hess picsába tüzet rakni, hajlékot tákolni, mert jön az este. Így is tesznek, ácsolják a bunkit és közben megy az ismerkedés. Kiderül, hogy a narancsok között van egy 1991-ben visszavonult hoki játékos Tom (61 éves, ő a survivor első kanadai játékosa, végül is csak 19 év kellett hozzá) és egy olimpikon is, Elizabeth, akit a lányok nagy örömujjongás közepette ismernek fel. Itt van még nekünk Missy a légi erő veteránja, aki kosarazik és túlélt egy agytumort, ami után mintha most új élete lenne, amit a survivorrel (is) ünnepel. Ő szeretne lenni a sole survivor és betűzi is: S O U L. 

02-34_one_survivor.png

03-14.png

04-34.png

05-23_missy.pngVince egy igáslónak tűnik, dolgozik ezerrel, hmong etnikumú (a hmongok Kelet- és Délkelet-Ázsia területéről származnak, főként Kína, Vietnám és Laosz területén élnek), Vince családja a vietnámi háború menekültjei és ő az első, aki egyetemet végzett. NHL Tom kedveli, hogy Vince nem az a típus aki mást is enged odaférni a munkához, hanem épp ellenkezőleg, két kézzel kap a feladatért. NHL Tom szerint ez lenne a kulcsa a sikeres törzsnek, a jó munkamorál és összetartás.
A többiek észreveszik, hogy Tom, Vince és Elaine (középen hárman) eltűntek szem elől. Gyúrós Áronnak pont ennyi elég is a billogok kiosztásához, ők a kívülállók (pedig simán csak a bunkihoz mentek bambuszért és levélért, dolgoztak végig), heten vagyunk hármójuk ellen, ennyi kérem. 

09-09_vince.png

09-50.png

10-55_gyuros.png

Missy a törzs lányaival szimpatizál és előjön a jó öreg „csak csajok” szövetséggel. Womenrepresent! Girlpower! Meg is vagyunk. Bár akad egy kis bökkenő, Elaine veszélyben lehet a korábbi félrevonulás okán. Missy figyelmezteti erre és Elaine ígéretet tesz, hogy jobb játékot fog játszani. Ez olyan jól sikerült Elaine-nek, hogy később Ronnie-nak (profi pókeres) feltűnik, hogy Elaine nagyon szerethető és mindenkivel megtalálta a közös hangot. Ő a törzs szíve, folyamatosan nyomja a hülyeséget, szórakoztatja a többieket, eszméletlen dumája van. Ronnie már a 2. napon az utolsóra gondol, hogy csak a hülye nem adná oda Elaine-nek az 1 milliót, hisz nehéz sorsú, jóravaló nő. Elhívja dumálni, de Elaine-t nem ejtették a fejére, egyből vágesz, hogy Ronnie sunyiskodik. Menyétnek hívja és mivel tetszik, ezentúl én is így fogom.

17-32.png

Best of Elaine:

-Mi az a kömény? - kérdezi.
-Egy fűszer. Mindenfélét ízesítenek vele. - feleli Elizabeth.
-Áh, az egy város kell legyen, mert én tuti fix, hogy nem hallottam még róla.

-Nem vagy éhes? - kérdezi Chelsea.
-Én? Neem. Tudod van miből leadnom. Mi nagy emberek tovább tartunk. - mondja Elaine. - Viszont látom, hogy Dean halálosan éhes, sőt tudom. Már látszik a gerince! Dean, ha majd elájulsz rakunk melléd egy nőt, hogy szájból-szájba lélegeztessen. (Dean a kisportolt cukifiú kategória fyi.)

23-18.png

A Vokai (lila színű) törzset is kidobták a szigeteken és azonnal beindult náluk az ötletelés WTF van, hogy nem Jeff üdvözöl minket 3 kosár banánnal, meg ketrecbe zárt csirkékkel egy hajón? Nagyon azért nem izzadnak miatta, ismerkednek ők is. Van egy nagydumás Laurenünk, dada, szőke műhajfonatokkal, Jamal aki nagydarab, Ginger Tommy – aki New York-i írnek tűnik, de lehet tévedek – és tanító bácsi. Janet - aki vezető életmentő és 59 éves -a kora miatt fél, hogy kiesésre esélyes (valljuk be a félelme nem alaptalan), ezért azonnal kezébe veszi az irányítást, hasznossá teszi magát és megszervezi a munkát. Szuper Mamzi munkához lát és tüzet rittyent rögvest, amit a többiek tapssal jutalmaznak, ő meg a riportban vigyorogva mondja, hogy egyedi képességei vannak és tudja hogyan használja őket. Nice.

06-55.png

07-42.png

A Liláknál már ég a tűz, készül a bunker és emelkedett a hangulat. Az erőben mégis zavar támad, Jason ugyanis elkúszott idolt keresni, hisz sohasenem lehet azt tudni mikor lesz rá szükség, meg hát a tábla is hirdeti, hogy ez itt az IdolIzland! Sasszemű játszótársai még szép, hogy kiszúrták. Mármint Jason hiányát. Közülük egy a Manipulátor Tálent Menedzser Dan (aki foglalkozásából adódóan jól manipulálja a hollywoodi tehetségeket) élvezettel hinti el a magvakat a társai fejében, hogy Jason rosszban sántikál. Rosszban sántikál. Értitek? Nem? Akkor mondom lassabban. Megértették, így távfestéssel már rá is került a célkereszt Jason kis testére. Woopsies!
Curly Jacknek és Ginger Tommynak azonos a taktikája: mindenki Jackjévé és mindenki Tommyjává válni. Gyorsan egymásra találtak és igyekeznek a többi játékossal is minél hamarabb, minél jobb kapcsolatot kiépíteni. Tommy már érzi a sikert, szerinte bejön a többieknek a jó tanító bácsi. Meglátjuk, ez még csak az első nap.
Annyi biztos, hogy a többség Jasont látná szívesen távozni és a kicsit periférián lévő Noura akinek egyébként szimpatikus a srác szól erről Jasonnek, hogy legyen észnél.

11-37.png

12-35.png

13-22.png

13-31_vigyazz_tamadni_akar.png

 

Tálent Menedzser Dan Janet Mamzi hátát masszírozza. Úgy ropog, hogy ha így folytatja tovább, Janet nem biztos, hogy két lábon sétál haza Fijiről. (Tudom amúgy sem sétálna, de értsétek jól.) Dan másokat is szívesen tapogat, úgy tűnik ő a tapogatós-ölelkezős típus. Ezt a lányok nem kultiválják annyira. Kellee aki egyébként is fóbiás (nem bírja más emberek érintését, fél a testnedveiktől, bacijaiktól), végül megbeszéli Dannel, hogy ha szeretné a kezeit a továbbiakban is rendeltetésszerűen használni, akkor lesz szíves nem vegzálni őt a jövőben. (Természetesen a lány nagyon udvarias volt és az agresszió csak belőlem árad.)

21-12.pngSzevasztok Villalakók srácok! Szevasz Jeffy, jó’ lefogytál, mi van veled? Ezt sosem tudjuk meg, de mást sem, mert Jeff elmondja, hogy nem mond el semmit az évadról, helyette kezdődhet az első védettségi játék. A feladat: felszaladni egy kifeszített kötélhálón, majd lecsúszni a túloldali rámpán, aztán felhúzni együttes erővel egy hidat tartó ellensúlyt. Ha a rámpa a helyére billent azon át kell rohanni, majd felszaladni egy emelvény tetejére, ott pedig ki kell rakni egy falvat formáló 3D puzzle-t. Mutatom képekben.

25-02.png

Jeff jelére indulnak a törzsek. Senki sem kíméli magát, esnek-kelnek-puffanak. A liláknál (Vokai) Janet Mamzi a rámpán lecsúszva arccal érkezik a homokba. Majd nem zavartatva magát attól, hogy egy kiló homokot nyelt, egy másik kiló meg a fejére ragadt, odaáll a dobálós feladathoz és első dobásra beakasztja a kötél kampós végét az ellensúlyba, a lilák így húzhatják is a kötelet. A sárgák (Lairo) még csak az ellensúlyt húzzák amikor a lilák már átértek a leeresztett hídon és kezdenek egymás nyakába állni, hogy feljussanak a pálya végén lévő emelvényre. Aztán a lilák kicsit bénábbak az emelvény tetejére jutásban és ezen a ponton a sárgák megelőzik őket. A falvas kirakóst a Lairo törzs kezdi meg hamarabb. A verseny újra nyílt, de csak rövid ideig, mert Vokai gyorsan ráérez hogyan kell összerakni a kis falusi házakat és végül megsemmisítő győzelmet aratnak a csalódott Lairo felett. Vokai a védettség mellé kovakövet is nyert, meg egy szabad estét. A lilák tehát balra el, Lairo meg mehet szavazni. Azonban mielőtt visszamennének a táborba, ki kell húzniuk annak a nevét aki elmegy az Idol Izlandra. Bizony-bizony, Jeff most jelenti be, hogy az Idol Izland nemcsak cím, hanem egy létező hely amit most valaki megnézhet. Elaine kezébe nyom egy zsákot, hogy húzza ki belőle a nevet. Köszi Jeff! Trassol mindenki, hogy jajj most mi lesz. A nyertes: Elizabeth. Hogy mi a csavar? Hogy szerencsétlen csaj csak a délutánt tölti a másik szigeten, de a tanácsra neki is menni kell a többiekkel.

Elizabeth félve érkezik a dugiszigetre, vajh mi lesz most? Majd értetlenkedve és ámulva veszi észre a hatalmas Sandra és Boston Rob fejeket egy barlang bejáratánál és még a száját is eltátja amikor a delikvensek kisétálnak a barlangból. Rob és Sandra kissé kipufisodtak, de nem szabad elvesznem a részletekben. A két idolunk Sandra és Rob kezelésbe veszi picit Elizabethet és minden ide érkezőt, hisz ezek a zsenik mindent tudnak a játékról és még annál is többet. Faggatják kicsit a lányt mizu? Tapogatóznak miben lehetnek segítségére. Természetesen a lány érkezésére egyértelmű volt, hogy mivel lehet őt segíteni: tanács után (ha túléli) kovakövet fognak kapni, kézenfekvő tehát, hogy megtanítják vele tüzet gyújtani, hogy ezzel majd hasznossá tegye magát a továbbiakban. Rob gyorsan példázza hogyan kell ezt csinálni – én egy pisilést nem tudok le ennyi idő alatt, de sebaj. Az olimpikon elmegy Sandrával gyakorolni, majd a gyakorlati tudás birtokában visszamennek Robhoz, akinek ajánlata van. Legyen verseny! Ha hamarabb tudsz tüzet rakni, mint én, kapsz egy védettségi medált. Viszont! Ha én nyerek elveszíted az esti szavazatod. Én egy percig sem mérlegeltem volna ki az ügyesebb, de Elizabeth hisz magában (te jó ég!) és versenybe száll. Boston Rob arca megmerevedik, ő sem hisz a fülének. Mondanom sem kell, esélye sem volt a csajnak. Rob megkérdezi a lányt, hogy mit gondolt, hogy kiállt ellene? Több százszor gyújtottam már tüzet – mondja. A survivor tele van ilyen akadályokkal. Ha egy ajánlat, alku túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is igaz. Ugyan a szavazatodat elvesztetted ma estére, de 1.: megtanultál tüzet gyújtani, 2.: sosem lett volna szabad kiállni ellenem és bíznod kell a megérzéseidben. Indulás előtt még kihúzatják vele egy zsákból, hogy legközelebb ki megy a bootcampbe a másik törzsből – nem tudjuk meg – majd visszaküldik a saját szigetére.

35-11.png

35-44.png

45-43.png

Közben Lairo visszaér a táborba és kicsit összedugják a fejüket az elvesztett védettségi játék után. A nagy közös megbeszélés semmivel sem zárul, viszont több csoport jut döntésre külön-külön. A kútnál Elaine, Chelsea (mosolygós kontyos barna lány), Vince és NHL Tom Menyét Ronnie kiszavazását említik. Maguk közé számolják Missyt és Elizabethet is. A parton (korábban, vagy később nem tudni, de másik időpontban, mert Vince is odakeveredik) Gyurma Aaron, Menyét Ronnie, Vince, Missy és Karishma Elaine kiszavazásában egyeznek meg. Vince erről szól Elaine-nek, aki elkeseredik ugyan, de felszívja magát és megy korteskedni Gyurmához és Menyéthez, meg akarja győzni őket, hogy nem érdemes őt kiszavazni. Gyurma nem is azért akarja kiszavazni mert nem kedveli, hanem azért, mert Elaine-t mindenki kedveli. (Én ilyenre nem emlékszem, hogy első alkalommal azért akarnak valakit kiszavazni, mert ennyire szerethető…) Végül arra jutnak Elaine-nel, hogy akkor este legyen kiszavazva Vince. Hmmm…
Elizabeth visszaér Robéktól és azt mondja a kis pajtásainak korábbi évadok tapasztalatait felhasználva, hogy urnák közül kellett választania, de amit széttört abban nem volt semmi. Ügyes lány, a többiek elhitték, szóba sem kerül, hogy kiszavazzák. Helyette sorban mennek oda hozzá, hogy elmondják kire kellene este szavazni. Elizabeth meg vakarja a fejét, hogy hova tegye a nem létező szavazatát…

42-05.png

52-34.png

Első törzsi tanács. Szokásos ünnepélyes hangulat, izgatottság, fáklyák a tűzbe – közben oldalt láthatjuk, ahogy Rob és Sandra felsurrannak a magaslesbe, hogy kifigyeljék a tanácsot - és mindenki csüccs. How is life? – kérdi Jeff. Fasza. Bár még jobb lenne, ha nem szeretnének annyira, hogy ki akarjanak szavazni. Elaine-nel és Elaine-ről folyik a beszélgetés. Elered közben az eső és Elaine könnyei is, sokat jelent neki, hogy itt lehet. Mindenkinek sokat jelent és mindenkinek megszakad a szíve, ha ma este ki kell esnie – mondja Menyét. Majd Vince is beszél és ő is sírni kezd. Arról szól a tanács, hogy milyen nehéz kiszavazni valakit. Boston Rob megkérdezi Sandrát: Neked nehéz volt kiszavazni engem? F.szt volt nehéz! Kiszavaztalak és ennyi. Boston Rob majd bepisil a nevetéstől. Ideje szavazni!

59-30.png

Jeff megszámolja a szavazatokat, megkérdezi idol van-e, majd felolvassa az eredményt: Vince és Menyét neve váltakozik 2-2-ig, majd Menyét átveszi a vezetést és meg is őrzi Gyurma nagy meglepetésére. Az idei első kieső: Menyét. Szevasz Menyét, jó utat!

61-31.png

Elaine szeme még könnyes, de Vince már mosolyogva integet. Jeff odadobja a kovakövet a törzsnek, Elizabeth feszíthet majd a táborban az újonnan elsajátított skilljével. Egy hét múlva – ha lehet hinni a bemutatónak – Noura megbolondul a liláknál, gyertek hogyvoltot olvasni akkor is!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2019.09.29. 18:52:28

Viii - köszi Laura, reméltem, hogy erről az évadról is lesz hogyvolt.
Egyelőre a játékról sok objektívet, érdekeset vagy előremutatót nem nagyon lehet írni, nagyon az elején vagyunk.
Az én első megérzésem az első rész után (aztán majd meglátjuk) az, hogy elég jól sikerült a szereplőválogatás: így első látásra egész szeretnivaló, szimpatikus figurákat válogattak össze, akiket szívesen nézek.
Amire felfigyeltem, hogy az utóbbi évadokban mintha már nem az elején szigorúan betartott szisztéma szerint válogatnák össze a játékosokat: persze megmaradtak (nagyon helyesen) az első látásra nem igazán odaillő és életképes "idősebb/ gyengébb fizikumú/ geek-nerd, stb."' arcok, viszont a régen kötelezőnek számító klasszikus amerikai stílusú "jó nő/izmos szépfiú " kategóriából egyre kevesebben vannak, néha ki is maradnak.
Én spec. úgy látom, hogy ez a váltás előnyére szolgált a műsornak: valahogy a fizikálisan gyengébb játékosok számomra többnyire érdekesebbek. Nyilván nagy általánosságban beszélek, mert volt jópár nagyon fasza és érdekes erős fizikumú játékos is, de nagy általánosságban sztem a gyengébbek valahogy - valszeg pont a vélt vagy valós esélytelenségük miatt - alapból érdekesebbek (ld. Dávid vs Góliát).
Mariano és Sandra újbóli megjelenésére és "mentorságára" elsőre kicsit húztam a számat, de így a műsort látva és jobban belegondolva, igazából nem zavaró és nem túl domináns a jelenlétük és a szerepük és még az is lehet, hogy az alapötlet jól sül el: talán tényleg tudnak olyan "tanácsokat" adni, ami izgalmasabbá teszi a játékot.
A legutóbbi évad után volt/van egy olyan rossz érzésem, hogy a Survivor rálépett arra a tévútra, ahol már csak a kifejezetten passzív játék lehet a nyerő, mert aki kicsit is érdekesebb vagy bevállalósabb és bátor játékkal sikerrel véghezvisz egy érdekes és emlékezetes "nagy dobást" azt a többi passzív azonnal kiszavazza, merthogy "veszélyes ellenfél a végső szavazásnál, hiszen ő csinált valami emlékezeteset, mi meg nem".
Sajna, ezt a megérzésemet erősíti az évad első adása is - nyilván egyből Elain neve merült fel, mert "szerethető és a végső szavazásnál veszélyes lehet". Mindezt már az első(!!!) szavazásnál - no mindegy, meglátjuk, hogyan folytatódik, de ha ez így megy tovább, akkor a Survivor készítőinek el kellene gondolkodni valami megoldáson, hogy a bátor és kockázatos játék és a "nagy dobások", ne egyből a "kiszavazandó" célkeresztet jelentsék, mert akkor csak a hülye fog kijönni a langyos vízből és érdekes játékot játszani és mindenki a biztonságos(nak vélt) passzivitásba húzódik vissza.

Laura Ingalls 2019.09.30. 09:22:07

@tar: naná, hogy van hogyvolt. :D
Az előző évad számomra egy be nem váltott ígéret maradt. Jónak indult, aztán amiatt amit írtál (hogy az aktívabb, érdekesebb, mutatósabb játékot játszókat a passzív taktikusok (?) kiszavazták) ellaposodott a végére. Egyébként szerintem ez összefüggésben áll azzal is, hogy nem válogatnak be olyan sok erős fizikumú játékost. Több az eszesebb, kevesebb a nagyon sportos túlélő és megváltozott a játék képe, dinamikája.
Ez a "garnitúra" nekem is tetszik, sokkal könnyebb volt írni róluk. A fizikumuk szerintem hasonló, a két idősebb játékos sincs lemaradva a többiektől (vízimentő mamzi is kis mokány, a nyugdíjas NHL játékosban is van szufla és talán a tálent menedzser a majd' 50 évével sem lóg ki annyira). Apropó kor. Miután Göndör Jack mondta, hogy ő a legfiatalabb a maga 23 évével, megnéztem milyen idősek a játékosok és örömmel láttam (miután kiszámoltam), hogy 32 év az átlagéletkor. Szóval ez is egy jó jel, hogy nem olyan nagyon fiatal a társaság.

Visszatérve a passzív játékra. Az utóbbi évadokban lett ez egyre feltűnőbb és szerintem pont azért, mert korábban rájöttek, hogy a Cochran féle játékosokért is tudnak rajongani a nézők, így a Colby, Ethan, Tom féle játékosok háttérbe szorultak. Az ötlet jó volt, de nem ugrik elő minden bokorból egy Cochran, aki amellett, hogy okos, még viszonylag ügyes is. Plusz ahhoz is kell taktikai érzék, hogy valakit jókor, jó időben szavazz ki. Tehát az ilyen Cochran wannabe-kből lettek szerintem ezek az úgynevezett passzív játékosok és a fejlődés az előző évadban nemhogy megállt, hanem a visszájára fordult és amint jött a felismerés, hogy valaki jó lehet, már küldték is haza a társak.

Túl sok fantáziát ebben a bootcamp ötletben nem láttam. Most viszont azt remélem, hogy azzal, hogy ők itt vannak pont ezt a langyos sz.rba fulladó játékot lehet elkerülni. Ha igazán figyelnek mindkét "öreg"-től sokat tudnak tanulni. Például milyen volt már amikor Boston Rob az elején kérdezte az úszó csajtól milyen szövetségben van most és kimondatta vele, hogy erős a szövetség, majd a végén, mikor kihívta versenyre ezzel érvelt, hogy ha erős a szövetséged este úgy sincs szükségük a szavazatodra, ellenben nyerhetsz egy védettségi medált. A csaj megkajálta azonnal. Sandra és Rob is elképesztően jó megfigyelők és ebben mindenképpen tudna fejlődni az összes játékos.

enzo23 2019.09.30. 15:22:03

Juhé, hogyvolt! Csak véletlenül néztem fel ide, és észrevettem, hogy a sok trash között van valami érdekes is :) Akkor jövök minden héten!
Bedobom ide is a kommentem:

Tetszett a kezdés. Különleges volt így hajós felcuccolás meg Jeff részvétele nélkül az eleje, amit a játékosok se felejtettek el megjegyezni, illetve továbbra is poén, ahogy mindenki félreértelmezi az “idols” szót a szezon nevében (teljesen érthető módon). Majdnem minden szimpatikus arc, akit kinéztem előre, a Vokai törzsben van (Molly, Kellee, Lauren, Tommy) :O

Darabkák formájában pár highlight a kezdeti időszakról:
– “Janet the Super Mom” elég badass! Szerintem a “gyenge idős nő” sztereotípia ellensúlyozása jól sikerült neki :D
– Felröhögtem az “-I’m Hmong. -What’s Hmong?” párbeszéden, mondjuk nekem se esett le elsőre, hogy ez a származása és nem a neve Vince-nek :D
– Látszik, hogy sokadik évad: hárman elmennek akár csak negyedórára együtt és ezt 1 ember bedobja a közösbe, már parázás és szövetkezés van ellenük. Hát még Jason ellen, aki konkrétan elment egyedül :D
– Vidám volt, ahogy a vízben mókázáskor a kagyló lefröcskölte valamelyik csajt :DD (lásd kép)
– Dicsérendő, hogy Kellee leült Touchy Dannel, és megbeszélték a dolgot.
– Az immunity-n az emberi létrás rész elég kemény volt. Örültem, hogy a Vokai nyert :)

Island of Idols:
Elizabeth végig amilyen fejeket vágott, röhögtem a reakcióin :D (főleg amikor a szobrok közül kijött Sandra és Rob – BTW megnéznék egy dokut a szobrok építéséről)
Nagyon ötletes dolgok voltak szerintem végig ezen a szálon: már önmagában az, hogy tüzet gyújtani tanítják az elején, mert most az lehet hasznos a csapatban ; csak teszttel nyerhet idolt, nem csak úgy odaadják neki ; van kockázat, mert ha elrontja, elveszti az aznap esti szavazatát ; Rob, ahogy utólag megmagyarázta, hogy ő bizony behúzta a csőbe, és máskor inkább hallgasson a megérzésére ; és hogy a csaj húzta a következő embert a másik törzsből, de nem láthatta, kit. Szerintem Elizabeth jól döntött, hogy kamuzott és nem árulta el a többieknek a sziget titkát, pláne, hogy így lesz minimum még 1 meglepődő ember – igazából az lenne a legjobb, ha végig nem szivárogna ki a mentorok ottléte, látni akarom a meglepett arcokat! :D

Tribal: király, hogy Rob&Sandra a magasból lesik a tanácsot, persze kelleni is fog nekik az infó a későbbiekben. És külön örültem, hogy Elaine megúszta, mert nagyon jó arc, remek dumákat nyomott + hogy átlátott Ronnie-n, amikor ez hamis biztonságérzetet akart benne kelteni. Jó, annyiból húztam a számat kicsit, hogy a tribal így picit ilyen “ki tud érzelgősebb sztorit lenyomni, hogy ne őt szavazzák ki az elején” versennyé alakult, de egyrészt ez tényleg egy sz@r helyzet 3 nap után összetörni valakinek az álmát, másrészt a lehető legjobb végkifejlet lett belőle: pókeres Ronnie ment haza (egyelőre ő volt az egyetlen antipatikus résztvevő, na jó, talán még a tetkós Aaron), ráadásul 7:2-vel – valahogy sikerült majdnem mindenkit meggyőzni. Mondjuk az tetszett volna, ha 4:4 szavazatnál Jeff bemondja (Elizabeth NO VOTE-ja miatt), hogy “One vote left”, és mindenki pislog, hogy “de hát 10-en vagyunk, Jeff, miazisten?” :D

#hétidézete a 2 mentortól az érzelgős részre:
“-Was it this hard for you?
-F*ck no” :DD

tar 2019.10.02. 21:14:09

@Laura Ingalls:
"Ez a "garnitúra" nekem is tetszik, sokkal könnyebb volt írni róluk. A fizikumuk szerintem hasonló, a két idősebb játékos sincs lemaradva a többiektől (vízimentő mamzi is kis mokány, a nyugdíjas NHL játékosban is van szufla és talán a tálent menedzser a majd' 50 évével sem lóg ki annyira). Apropó kor. Miután Göndör Jack mondta, hogy ő a legfiatalabb a maga 23 évével, megnéztem milyen idősek a játékosok és örömmel láttam (miután kiszámoltam), hogy 32 év az átlagéletkor. Szóval ez is egy jó jel, hogy nem olyan nagyon fiatal a társaság."

Igen, az amerikai szerkesztők már rájöttek, hogy az érdekes műsorhoz nem feltétlenül a kigyúrt, fiatal "szépfiúk", "személyi edzők" és "jó nők" kellenek. Ahhoz, hogy az ilyen jellegű "szociális taktikai játékokat" jól és érdekesen játssza az ember, (a jó kinézet, a hatalmas mellény, a mellverés, a nagy pofa és a határtalan önbizalom mellé vagy esetleg - horrible dictu - helyett) nem árt némi érettebb gondolkozás és élettapasztalat sem, valszeg ezért nyitottak még jobban az idősebb korosztály felé.
Én magam nem követem figyelemmel a magyar realitiket, de ami innen-onnan eljut hozzám, meg amit a hogyvoltokban olvasok azt mutatja, hogy a csatornák többnyire ragaszkodnak a fent leírt fiatal résztvevőkhöz, akik viszont értelmileg - érzelmileg nagyjából egy kamasz szintjén mozognak, mindenfajta elvárható érettség nélkül - és nekik kellene egy "érzelmekre" (pl. Love Island) vagy szociális taktikára és helyezkedésre (pl. Survivor) épülő játékban valami emlékezeteset és érdekeset teljesíteniük (lehetőség szerint nagyrészt maguktól, minimális szerkesztői belenyúlással). Minimális érettség és tapasztalat (ezalatt nem az "én már 500 nőt megkúrtam" - jellegű "tapasztalatot" értem) nélkül erre én spec. nem sok esélyt látok.

@enzo23:
"Jó, annyiból húztam a számat kicsit, hogy a tribal így picit ilyen “ki tud érzelgősebb sztorit lenyomni, hogy ne őt szavazzák ki az elején” versennyé alakult, "

No igen - ez az, ami engem az amerikai reality műsorokban a legjobban idegesít: mindenkinek elő kell adnia valami kibaszott könnyfakasztó sztorit, hogy neki milyen szar vagy milyen szar volt vagy milyen szar lesz, amiért őt sajnálni kell és a többi szemét, aminek semmi, de semmi köze a műsorhoz, semmi, de semmi köze a játékhoz, semmi, de semmi köze a nyújtott teljesítményhez, ellenben egy undorító befolyásolási technika, aminek az infantilis amerikai néplélek többnyire fenntartás nélkül bedől és még azzal áltatja magát, hogy ez a "jóság" és a "szeretet" - és ez a kötelező gyenge, önsajnáltató mentalitás sajna áthatja Survivort is és én spec. ezt tartom a műsor egyik legnagyobb rákfenéjének, aminek semmi létjogosultsága nincs (nem lenne) ebben a műsorban és egy teljesen ide nem illő, "idegen test" érzetét kelti bennem.
A törzsi tanácsok során (pláne a legvégén) mindig előjön valami szomorú és/vagy adott játékos belső jellemfejlődését előadó sztori, amit mindenki(nek kötelező) megkönnyez(ni), akármennyire semmi köze nincs magához a játékhoz és a benne nyújtott teljesítményhez. Sokkal jobban tetszik (és sokkal őszintébbnek - és ezért szimpatikusabbnak - érzem) Sandra reakcióját a "Neked nehéz volt kiszavazni engem?" kérdésre. "Kibaszottul nem - kiszavaztalak és kész." Igen erről szól a műsor - miért kellene nehéznek lenni? Aki idejön az készüljön már fel lelkileg legalább ennyire, hogy ezt méltósággal, tartással és egyenes gerinccel, bőgés és önsajnálat elviselje.

Csak hogy ne menjek messzire: sztem a 31. évadban Jeremy Collins kizárólag azért nyerte meg a játékot, mert a zsüri előtt könnyezve előadta, hogy az ő felesége éppen terhes (ezzel elnyerve tőlem minden idők egyik legundorítóbb survivor győztese címet). Basszus, ennek mi köze volt a játékban nyújtott teljesítményhez, amiért elvileg a győzelmet adják?
(Az én feleségem 2x volt terhes, mégsem éreztem azt, hogy ez bármiféle előjoggal ruházna fel engem vagy ezért nekem valami járna.)

Laura Ingalls 2019.10.03. 17:26:12

@tar: jajj olyan van tar! Jeremy a családjáért játszott, hát nem érted? :D XD
A tanáccsal kapcsolatban, pont van egy ilyen mondat a mostani hogyvoltban, mert már nekem is tele van a púpom ezekkel a panaszkodós, sírós tanácsokkal...

És könnyezős, sajnáltatós sztoriktól engem is kiver a ragya, túlzásba vitték ezt a vonalat sajnos.
süti beállítások módosítása