Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x01 - Barátság az ördöggel

2019. szeptember 27. 09:00 - Szencsike

A SupNat legendái között tartják számon azt az esetet, amikor a twitteren az ötödik évadot a #LuciferIsComing-gal promózták. Misha Collins is biztatta a twitteres követőit, hogy használják csak. Hamarosan ellepte a twittert a luciferes üzenet és Puff Daddy/P.Diddy, a világhírű rapper megijedt, hogy a sátánisták ellepték a közösségi oldalt. Azt kérte a követőitől, hogy posztolják a #GodIsHere válaszüzenetet... Sajnos letörölték ezt a mókás párharcot, de a netes archívumokban még meg lehet találni az üzeneteket. Mikre nem képes a sorozat... És hát eljött a nagy pillanat, a sorozat legendás főgonosza végre kiszabadult, hála Sammy hathatós közreműködésének. A negyedik évados visszatekintést az AC/DC – Thunderstruck száma alatt nézzük végig, Sammy démonvér-függő lett, Deant kiválasztották az angyalok, hogy a saját kis szuperhősük legyen. Sőt, az égiekről kiderült, hogy egyáltalán nem jófejek és az első sorból fogják popcornnal és kólával a kezükben végignézi az apokalipszist. Ott folytatjuk, ahol a 4. évad végén abbahagytuk, kinyílt az átjáró, vakító fény borítja be a kis kriptát, a tesók el akarnak menekülni, ám az ajtó bezáródott előttük, ott ragadtak... Mígnem egy pillanat múlva egy repülőgépen találják magukat, körülöttük a mit sem sejtő utasokkal. A kapitány üzen az utasoknak, Ilchester (itt van a zárda) és Ellicott városa mellett haladnak el, egy utolsó mosdózás még belefér, mielőtt leszállnának. Ekkor a vakító fehér fény az égbe tör, a kapitány ijedtében félrerántja a kormányt, a hirtelen irányváltás miatt az utasok között kitör a pánik...

1.png

A tesók később egy bérelt kocsiban róják az utakat, a rádióból épp a híreket mondják be, kivizsgálják a rejtélyes fényjelenséget, elsőre terrorista akciónak könyvelték el a hivatalos szervek. Egy másik csatornán egy hurrikánról beszélnek, egy másikon jelentik, hogy Észak-Korea sikeres rakéta tesztet hajtott végre, de van még sertésinfluenza és földrengés is a terítéken. A vég elkezdődött. Sammy lelkizne egyet, hiszen ki kell beszélnie magából, hogy mi történt vele, ám Dean ezt most elhalasztaná. Fontosabb dolgokat kell átbeszélni, mégpedig hogy kerültek a gépre? Talán az angyalok mentették meg őket, de ezt is később járják körbe alaposan. Hol van Castiel? A srácok eljutottak Castiel utolsó ismert tartózkodási helyére, ez Chuck romhalmazzá vált háza lenne. Sehol senki, de vérnyomok bőven akadnak a padlón, nagy csata lehetett itt. Chuck leüti Sammyt, mindketten meglepődnek ezen a nagy bátorságon. Chuck leginkább azért, mert a legutóbbi látomása szerint Sammynek át kellett volna állnia a sötét oldalra, még a szeme is befeketedett. Deannek ez az infó hiányzott a legkevésbé, jobb is ha inkább Castielről kérdezi Chuckot. Szerinte meghalt, egyszerűen felrobbant, az arkangyalok tették. Szegény pasas, nem elég, hogy a háza és az élete romokban, még a hajába is ragadt egy fog, szép... Fura hangokat hall, és lám, Zakariás, és két random testőre felbukkannak, Deant akarják magukkal vinni. Francokat, nem megy sehova se azokkal, akik elindították az Apokalipszis-projektet. Azt nem ők tették, hanem Sammy, Deannek kellett volna megállítania őt, de hagyjuk a kínos részleteket. Most viszont mindenki egy oldalon áll, Lucifert kell legyőzni, még azelőtt, hogy megtalálná a porhüvelyét. Neki is kell egy gazdatest, és ha megtalálja, akkor eljön a nagybetűs Vég. Dean meg tudja őt állítani, szóval pattanjon, aztán csatára fel! Francokat, soha többé nem akar hallani az angyalokról, és készült egy kis meglepetéssel, az elhúzható ajtóra rajzolt egy angyalűző jelet a vérével, haza is küldi őket. A trükköt pedig Castiel barátjától tanulta.

2.png

Később a srácok már a hotelban készülődnek, Sammy hozott egy átokzsákot, se démonok, se az angyalok nem fogják őket megtalálni, ha ez náluk van. Honnan tud Sammy ilyet készíteni? Rubytól, hangzik az elég kellemetlen válasz, de ha már Ruby, mi van a vérrel, kell újabb adag? Nem, sőt, aki felküldte őket a gépre, az meggyógyította. Legalább valami jó hír, viszont Sammy ismét lelkizne, ám Dean nagyon kerüli ezt a kellemetlen beszélgetést. Sammy tisztában van vele, hogy ezt most istenigazából elcseszte, és bármit megtenne, hogy helyre hozza. Dean sajnos maga sem tudja, hogy mit kéne még mondania, mert már annyiszor megrágták ezt a témát. Elcseszték, rendbe hozzák, ennyi, mintha egy sima vadászaton lennének. Kezdetnek meg kellene keresni Lucifert. Menjünk el Delaware államba, Pike Creek kicsiny városába. Ott él egy 40 körüli pasas (Mark Pellegrino zseniális alakításában), szegénykém szomorú kutyaszemekkel szemléli a világot. A szél alaposan csapkodja a kertkaput, és mintha ő is tudná, hogy valami nem stimmel. Később az éjszakai alvásában zavarja meg valami, mégpedig az, hogy az ágya és ő maga is vérben úszik. Komolyan, muszáj halálra rémíteni szerencsétlent, így is cudar élményekben lesz része, nem kéne ezzel is terhelni őt... Mire felkapcsolja a villanyt, már semmi sincs ott, vesz jó pár mély lélegzetet, és visszabújik a takaró alá. Mikor épp elaludna, feltűnik mellette egy véres arcú nő, aki állítja, hogy Nick, így hívják Urunk és Parancsolónk porhüvelyét, kiválasztott. Szegény Nick rémülten csukja be a szemét, de mire ismét kinyitja, a nő már eltűnt.

Tegyünk egy kitérőt és látogassunk meg egy fiatal lányt, aki nagy rajongója a Carver Edlund-féle Odaát könyvsorozatnak. Épp egy slash fictiont ír, Sammy és Dean épp egymást "vigasztalják", mikor maga a nagy ember, Carver Edlund keresi őt videochaten. A lány, Becky, odáig van az örömtől, hogy végre beszélhetnek, hiszen ez a bizonyíték, hogy az író megkapta a levelét és a finom marcipánt. Sajnos Chuck nem bájcsevegni akar vele, hanem egy küldetést bízna rá, mert őt figyelik, csak Becky segíthet. Becky bármit megtenne érte, de mikor meghallja, hogy az üzenetet magának Sam és Dean Winchesternek kellene átadnia, már nem veszi komolyan a pasast. Ezek csak kitalált figurák, ne gúnyolódjon vele. Chuck nem gúnyolódik vele, és gyanítom ezekre a szavakra vágyik az összes rajongó (beleértve Harry Potter, Narnia, DC, Marvel és egyebeket is), hogy a történetek valóságosak. Becky nagyot sikkant örömében, ő mindig tudta, hogy léteznek a fiúk! A srácok a hotelban lézengenek, Sammy apu naplóját lapozgatja, Dean a híreket nézi. Épp az egy időben lejátszó természeti katasztrófákról beszélnek, globális felmelegedés, ez a szakértő sommás véleménye. Mert ez mindent megmagyaráz a mugliknak. Kopognak, Sammy nyit ajtót Beckynek, akinek máris van egy kisebb orgazmusa, hogy Sammyt megtaperolhatja. Deant azonban nem így képzelte el magának, nagy rajongójuk, még mocskos fanficeket is írt róluk, most viszont át kell adnia Mr. Edlund/Chuck üzenetét. Volt egy újabb látomása, az angyalok elvesztették Mihály kardját, de azt megtalálják egy dombon álló kastélyban, amit 42 kutya őriz. Biztos? Biztos, Becky megtanult minden szót, hiszen a srácokért bármit, és elakadó lélegzettel taperolja újból Sammy csodálatos mellizmait.

Baby végre hazatért, Bobby hozta el a kocsit, egy öleléssel köszönti az életben maradt fogadott gyerekeit. Senki sem követte, se angyalok, se démonok, se Sammy fura rajongója, Becky. Itt az ideje Mihály kardja után kutatni, Mihály a legkeményebb angyal, igaz a régi festményeken kb. Cate Blanchette arcot kapott. Bobby nem becsülné le őt, hatalmas angyali seregeknek parancsol, és ő küldte a Pokolba Lucifert. Megismételhetik, csak találják meg a kardját, ehhez Chuck szövegelésén kéne először kiigazodni. Bobby rengeteg szakirodalmat elhozott, ám Sammyre ismét rájött a lelkizhetnék, ezúttal Bobbytól kér bocsánatot, amiért nem hallgatott rá, és sikerült elintéznie, hogy Lucifer kiszabaduljon. Bobby elmondja minden hülyének Sammyt, a Világvégét nem lehet egy egyszerű bocsánattal elintézni. Ha sikerül megoldaniuk ezt az ügyet, Sammy ne keresse többet őt. Sammy jobbnak látja, ha most nem kerül Bobby szeme elé, úgyhogy elmegy a közeli templomba, átböngészi az ottani könyveket. Bobby Deannek panaszkodik, ezt ők is elszúrták, John Winchester igazat szólt, talán mégse sikerült megmenteniük Sammyt. Deannek ebből csak annyi maradt meg, hogy az apja a lényeg. Elkezd kutatni a cuccai között és talál egy névjegyet, megvan a kard! A névjegyen egy raktár címe áll: Kastély Raktár, Rover Hill 42, vagyis a kastély a 42 kutya dombján. Akkor egész végig Johnnál volt a kard? Bobbynak ennyi elég is, és megveri Deant, ugyanis megszállta őt egy démon!

Néhány pofonnal később egy nagyszájú, sötét hajú csaj libben be a szobába, ő lenne Meg 2.0 (Rachel Miner alakításában), valamint a random társa jön mögötte. Meg nem gondolta volna Deanről, hogy ő lesz az Ördöggyilkos kiválasztott, és még a démonkést is visszaszerezheti tőle, jól zárja a napot. Meg is Lucifer-követő, a démonnép nevében Sammy kap tőle egy köszönet csomagot. Dean továbbra is az első számú célpontjuk, és Megnek jut az elsőbbség, hogy elintézheti. Egy alapos csókkal kezd, majd elmondja, hogy Bobby odabent mindent lát és mindent hall, ki akar szabadulni, de a démonának jut a megtiszteltetés, hogy megkínozhatja Deant. Ő megpróbál Bobbyra hatni, és szerencsére sikerül, Bobby visszatér és a démonölő kést saját magába döfi. Dean ráveti magát Megre és a társára, de elég egyenlőtlen a küzdelem. Szerencsére Sammy pont jókor ér haza, ám őt Meg veszi kezelésbe, most jól jönne a szuperképesség. Deannek sikerül megszereznie a kést, ledöfi a random kísérődémont, Meg viszont fekete füstként távozik a gazdatestéből.

11.png

Nézzük meg szegény Nicket, épp babajátékokat csomagol be, de beindul a ringatóágyikó, majd a bébiőrből a gyerkőcét hallja sírni. A bánatos hősünk rémülten tér vissza a gyerekszobába, ám ott csak az üres bölcsőt találja. A bébiőr elhallgatott, és mire újból ránéz a bölcsőre, ismét meghallja a gyereksírást, az ágyikó csupa vér. Szegény Nick, a teljesen tiszta és tök üres bölcső mellett zokogva rogy össze. Lucifer nem szarral gurigázik, ha valakit meg akar győzni. Vissza a tesókhoz, sikerült bevinni Bobbyt a kórházba, ám ott kell hagyniuk őt, mert a démonok tudják hol a kard, meg kell akadályozni, hogy ők szerezzék meg előbb. A tesók megérkeztek a raktárhoz, Apu tárolókamrája több hívatlan vendég hullájával bővült, démonok próbáltak betörni, de meghaltak, talán a felbukkanó Zakariáséknak köszönhetően. Muszáj Dean orra alá dörgölnie, hogy kikotyogta a démonoknak, hol találják a kardot. Viszont ez az egész kard-dolog a szokásos angyali titkokon és manipuláción alapszik. Elhitették Chuckkal, hogy elvesztették a kardot, és ide küldették vele Deant. A kardot tényleg elvesztették, de meg is találták, hiszen Dean a kard. Dean önmagában nem tudja megölni Lucifert, ahhoz túlságosan is emberi, de ha Mihály megszállja őt, verhetetlen páros lesznek. Dean a Kiválasztott, ő Mihály No. 1 porhüvelye. Dean nem akar az angyali koton lenni, Zakariás meg nem bírja a viccelődést, úgyhogy eltöri Sammy lábát. Háború van, Mihálynak szüksége van a testére, hogy vezesse a sereget. Dean az ártatlan áldozatok miatt aggódik, de Zakariás szerint, ha nem győzik le Lucifert, akkor az egész bolygó tűzben fog égni. Deannek gyanús, hogy Zakariás ennyit dumál, és végre leesik neki a megoldás, bele kell egyeznie, hogy Mihály megszállja őt. Dean válasza a nem, keressenek más megoldást, mert az ő testét nem fogják megkapni. Zakariás is bekeményít, rossz válasz, de akkor alkudozzanak: Bobby megsérült, ha igent mond, meggyógyul, ha nemet, akkor meghal. Nehéz a választás, de még így sem. Nos, akkor Dean kapott egy negyedik stádiumú gyomorrákot, Dean öklendezve rogy össze. A válasz még így is nem, hát Zakariás eltünteti Sammy tüdejét, aki hörögve kapkodja a levegőt. Dean inkább a halált választja, dehogy is, Zakariás még csak most kezd kreatív lenni.

És láss csodát, Castiel bukkan fel a semmiből, megöli a két haszontalan testőrt, és Zakariás se igazán érti, hogy lehet életben. Jó kérdés, és az is, hogy kerültek a tesók a gépre, ugyanis egyiket sem az angyalkák intézték, hanem egy sokkal nagyobb hatalom. Zakariás fejében az Isten szó keringhet, Castiel bólogat a ki nem mondott ötletre, hozza helyre a tesókat, mert dolguk van, Zakariás pedig tűnjön el. Zakariás pár pillanat múlva eltűnik, a fiúk meggyógyultak, Castiel viszont nem deríti jobb kedvre őket, Lucifer már násztáncot jár a porhüvelyével, hamarosan az átokzsákok se védik őket. Ráteszi a tesók mellkasára a kezeit, a srácok fájdalmasan nyögnek fel, ugyanis Castiel énoki pecsétet égetett a bordáikba. Elrejti őket az angyalok elől, Lucifer se talál rájuk. A legfontosabb kérdés a végére maradt, Castiel meghalt, igaz? Meg bizony! Sajnos azonban a hogy tért vissza kérdésre nem lesz válasz, mert Castiel eltűnik.

15.png

Ismét Nick, újabb álmatlan éjszaka áll előtte, és újból felbukkan a véres arcú hölgy is, Sarah-nak hívják, és vér nélkül egész csinos. Sarah Nick felesége volt, de ez a Sarah, aki előtte áll, egy angyal, Lucifer. Szerencsére Nick a humoránál van, ha már itt van a Sátán, tehetne neki egy szívességet, hogy szóljon rá legközelebb, hogy ne igyon lefekvés előtt. Sarah-Lucifer újra azt emlegeti, hogy Nick különleges, ugyanis ő egy porhüvely, és ilyen emberből nagyon kevés van a világon. Kell neki a teste és az elméje, és ez nagyon kellemetlen lesz Nicknek. Nick egyszerűen csak szeretne felébredni, de Sarah-Lucifer nem kényszerítheti őt, Nicknek bele kell egyeznie, hogy elfoglalhassa a testét. És miért adná a beleegyezését? Sarah-Lucifer elmeséli, hogy ő valójában csak egyetlen egy bűnt követett el, hogy túlságosan is szerette Istent, aki elárulta őt és megbüntette. Ugyanúgy ahogy Nicket is megbüntette, hiszen melyik Isten engedné, hogy lemészárolják valakinek a családját? Egy ilyen Isten vagy szadista, vagy csak nem érdekli, mi történik. Érzi Nick dühét, Lucifer is dühös, és ha Nick segít neki, akkor kérdőre tudja őt vonni, hogy mit játszadozik velük. Nick segít neki, de cserébe visszakapja a családját? Sajnos erre még Lucifer sem képes, de az igazságot és a békét megadhatja neki. És nem hazudik? Jó kérdés, de a közhiedelemmel ellentétben Lucifer sosem hazudik és most igazán szüksége van Nickre, csak mondjon igent. Nick motivációja az elveszett családjából ered, kimondja a nagy igent Lucifernek, a ház pedig fényárba borul. Nézzünk meg néhány fontos dolgot, Lucifer úgy jelent meg Nick előtt, mint a felesége, vagyis annak az embernek a képét veszi fel, akire a másik szíve igazán vágyik. Neki is beleegyezés kell, hogy egy embert testét használja, és Nick erre alkalmas. Sajnálom, hogy nem tudtunk meg róla többet (a feleségét és a gyerekét brutálisan megölték, kb. ennyi), de akik képben vannak a 14. évad eseményeivel, azok tudják mi Nick története.

Visszamegyünk a srácokhoz, ott vannak Bobby mellett, aki többé-kevésbé jól van. Többé, hiszen túlélte a kalandot és már az orvosát is alaposan kiosztotta a hozzá nem értése miatt, kevésbé, hiszen lebénult. De mi legyen a feladatukkal? Meg kell menteni annyi embert, amennyit csak tudnak, de bárki győz az angyalok vs. démon csatában, az őket is el fogja kapni. És ha a kicsiny csapatuk fog nyerni? Dean szerint a bolygó az embereké, mindenki más húzzon innen és valahogy meg fogják ölni Lucifert és Mihályt is, ha kell. Bár a tervnek ez a része még bőven kidolgozás alatt van, de megoldják ezt a feladatot is. Bobby gyógyulgasson szépen és majd hozzák a híreket. Bobby pár szót váltana Sammyvel, a démoni megszállása alatt végig ébren volt odabent, szóval tudja, hogy mit mondott neki. De soha sem gondolta ezt komolyan, ezt csak a démon mondta, ő képtelen lenne elhagyni őt. Sammy örül a szavainak, Bobbyra mindig számíthat. A tesók útra kelnek, Sammy bedobja a keressük meg a Coltot tervet, hátha bejön és ha már Dean harcolni akar. Igen, harcolni, de ezt a kis lelkesítő beszédet inkább Bobby kedvéért mondta, hogy megnyugtassa, de be kell látniuk, hogy egyáltalán nincs esélyük, Sammy ezt igazán tudhatná. Na, kibújt a szög a zsákból, Dean végre hajlandó beismerni neki, hogy képtelen tovább színlelni. Semmi sincsen rendben köztük azóta, hogy Sammy egy démont választott a saját bátyja helyett. Számított rá, támaszkodni akart rá, de Sammy nagyon durván cserben hagyta. Ezt már nem lehet kijavítani, Dean nem tud benne teljesen megbízni. A tesók kapcsolatának a minősége hivatalosan is elérte a Mariana-árok sötét és rideg mélységeit.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása