Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mi kis falunk – 4. évad 2. rész

2019. szeptember 12. 18:10 - Gillotte

A mai részben az Interneté – pontosabban annak hiányáé, és Gyuri fájó fogáé lesz a főszerep. Két falubéli is ordítással kezdi az epizódot: Gyuri, akinek beletört a foga a kolbászba, és Zsolt, az új lakó, aki Pajkaszegről, e vidéki gyöngyszemről tölt fel videót a netre, s mindössze 4 év kell hozzá, hogy feltöltődjön a videó. Ez ellen tennie kell, csak hát a gyorsabb nethez kábel szükségeltetik, amit csak a polgármester engedélyezhet. Zsolt megy is a hivatalba, hátrahagyva Vikit, az idegileg nem optimális helyzetben lévő feleségét, aki gyűlöli a vidéki élet ,,szépségét” kezdve a térerő hiányával. (Spoiler alert: ebben a részben még nem lesz gyors a net).

2_1_1.jpg

Gyuri vérbeli magyar ember, már a fogorvos szó hallatára összeszorul a segge, így Dr Reviczkyhez megy, hiszen ha egy lovon tud segíteni, tán Gyurin is. Tudna, nyilván, van az a mennyiségű érzéstelenítő, amitől nem érzi a húzást, de tán mégis egy fogorvoshoz kéne menni – javasolja. Gyuri emiatt be nem megy a városba, úgyhogy ballag tovább, fogát fájlalván. A tősgyökerekbe botlik, akik mint mindenre, erre is tudják a megoldást. Baki receptje a következő: mindössze fél liter pálinka szükséges a művelethez, 4 deci zsibbadásra, 1 deci öblögetni. Gyuri bizalmatlan, de nincs is szüksége bizalomra, amikor ott van neki Erika! A polgármester jobb keze ugyanis talál egy ingyenes mobil-fogorvost, s ki is hívja az ő egyetlenéhez. Igen ám, de van pofára esés, amikor kiderül, hogy csak akkor ingyenes, ha a falu 25%-a megjelenik a fogászaton, ami jelen esetben 36 ember. Erika feladata tehát: bátor szelleműeket toborozni egy fogászati szűrésre.

2_2_1.jpg

Nagy dirrel-dúrral Ildikó is megérkezik bőröndöstül, és kérdés nélkül átcuccol Erikáékhoz, ugyanis szeretett Norbija szakított vele. Ildikó nem az a fajta, aki az ilyenbe csak úgy beletörődik, pláne, hogy az említett Norbi az új nőjével tolja fel a közös képeket a közösségi oldalra, úgyhogy Ildikó lép: Lacival teszi féltékennyé exét. Erikának megvan erről a véleménye: ,,hát Lacira csak egy komplett idióta lesz féltékeny, úgyhogy Norbinál végül is beválhat”. Laci is biztatja Ildikót: ,,használj fel, vállalom a veszélyt, idegesítsd fel Norbit, úgy igazán!” Így hát Ildikó Laci biztatására igen komoly fotókat lő, s tolja a neten keresztül az ex szemébe.

2_3_1.jpg

A fogászatra érkezik pár kijelölt önkéntes, így a tősgyökerek is. Matyit vetik először az oroszlánok elé, de végül Szifon tölti bent a legtöbb időt a maga két húzandó és 13 tömendő fogával. Pali bácsi is megjelenik, hiszen szabálykövető állampolgár. ,,Varga Pál” – olvassa fel a doktor a beteg nevét. ,,De jó, engem is Varga Pálnak hívnak!” – örvend druszájának Pali bácsi, majd felszólításra megmutatja az orvosnak a fogait.

2_4_1.jpg

Erika már-már könnybe lábadt szemmel kéri Károlyt, hogy tegyen valamit, mert nem jött össze a minimális létszám, hát miből fog ő meg Gyuri fizetni?! Mi lenne itt Károly nélkül… csak a baj. A polgármester felvázolja a dokinak a tényállást: a falu nem fog fizetni, aminek rendkívül egyszerű az oka: nincs egy fillérjük sem. De hát van értelme a jogi procedúrának? – teszi fel a kérdést a város első embere. A fogorvos belátja, hogy kár vitázni, így odakarcolnak még neveket a listára, és szépen megigénylik a pénzt az államtól, s Károly moshatja kezeit szeméttől duzzadó halastavában.

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása