Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x21 - A pusztulás útja

2019. szeptember 10. 11:00 - Szencsike

Az utolsó előtti részhez értünk, még le kell rendezni pár dolgot, mielőtt elszabadulna a Pokol. Egy elvonókúrát amúgy sem könnyű végigcsinálni, nemhogy akkor, ha az ember démonvér függő. Sammyt Dean és Bobby gyakorlatilag fogva tartja a pánikszobában. Mint minden függő, Sammy is úgy gondolja, hogy neki nincsen semmi baja, meg tud birkózni a vérivási kényszerrel, engedjék el szépen. Dean ebben kételkedik, már unja, hogy a tesója egyszer fent, egyszer lent van a függősége miatt. Sammy nem egy utcai drogos, ő azért issza a vért, hogy elég erős legyen, hogy megölje Lilithet. A két szakértő szerint már amúgy is erős volt, de ez valódi függőség nála. Sammy a fejébe vette, hogy neki kell megölnie Lilithet, ám Dean hajthatatlan, majd Bobbyval ketten elintézik, Sammy most kimarad a buliból. Deannek a szíve szakad meg, amiért így kell látnia az öccsét, de nincs más választása.

1.png

Sammy keresi a kiutat, de a tekintetén látszik az elkeseredettség. Egyszer csak hideg lesz, villognak a fények, valami jön. Alastair bukkan fel, alig várja, hogy elszórakozzon vele, amolyan szemet szemért alapon. Sammy hamarosan lekötözve találja magát, Alastair gyakorlatilag élve boncolja őt. A nézőknek ezt még nézni is szörnyű, Sammy szenved, de nem a boncolástól, hanem az elvonás okozta kényszerképzetek miatt, valójában csak az ágyán fekszik, és hallucinálja a vele történteket. A kiáltásait Bobby és Dean is hallja, sajnos nincsen erre vonatkozó szakirodalom, hogy Sammy meddig fog szenvedni. Már ha túléli persze, de ezt Bobby is félve említi meg. Szerencséje, hogy Dean a telefon miatt nem tud neki ezért beszólni. Rufus hívja Bobbyt, és nagyon fontos infót mondd el nekik. Sammynél a helyzet változatlan, észhez tért annyira, hogy rájöjjön, csak képzelődik, igaz, ezt gyerekkori önmagától kell megtudnia, szóval ugyanott van mint eddig. A gyerek Sammy nagyon mérges, hogy nem jött össze az átlagos felnőttkor. Sammy sajnálja, de hát ezzel nem segített, kis Sammy szerint ott rontotta el, hogy nem kellett volna annak idején Deannel tartania. Jessica mellett kellett volna maradnia, minden másképp alakult volna. És csak hogy tudja, Jessica se akarja, hogy függő legyen belőle. Sammy szerint sose lett volna belőle „átlagos”, tegye túl magát végre a csalódáson. Lehet, hogy igaza van, a rossz végül is egész életében benne volt, a kis Sammy szemei sárgává változtak.

Odafent a legszörnyűbb nap híreit beszélik át, Rufus infói alapján állatok haltak ki, egy tanár megölt 66 gyereket és 15 halász halt meg. Ez mind pecsét, amit a démonok törtek fel, alig van már vissza néhány darab a győzelmükhöz, és az angyalok sehol sincsenek ilyenkor. Bobby fejében egy nagyon csúnya gondolat kering, ha ennyire közel a végítélet, jobb lenne ha félretennék a családi viszálykodást és hagynák Sammyt dolgozni. Dean hallani sem akar arról, hogy Sammyt ilyen állapotban bármire is felhasználják. Bobby igazat ad neki, neki sem jön be az ötlet, de el kéne gondolkodniuk azon, hogy talán azért nem harcol, mert szeretik őt és a bezárással csak késleltetik az elkerülhetetlent. Sammy odalent tovább szenved, már egy pohár víz is szinte elérhetetlen távolságra van tőle. A következő, akit haluzik, az édesanyja, Sammy szinte már várja, hogy lenyomja neki a „csalódtam a saját fiamban” dumát. Ehhez képest Mary mama pont az ellenkezőjét mondja, büszke rá. Vadászként ő is tudja, hogy mi a kötelessége, és Sammy elég erős ahhoz, hogy az átkot felhasználja a démonok ellen, az igazságért kell, hogy harcoljon. A két tesó közül Dean a gyenge, ezért zárta be Sammyt, mert nem érti az erejét. Sammynek győznie kell, hogy Mary halála se legyen hiábavaló. Ne törődjön senkivel, csak harcoljon. Nem biztos, hogy ez az ideális jó tanács.

4.png

Dean odakint ordibál Castielért, még a hangja is bereked, de szerencsére megjelenik az angyal. Dean magyarázatot várna, hogy mi történt Castiellel, de az angyal szerint ez nem lényeges. Inkább beszéljenek Sammyről, Dean ezért hívta ide. Sikerülhet neki legyőzni Lilith-et. Lehet, de ahhoz Sammynek rengeteg démonvért kéne meginnia és utána Dean megölheti a szörnyeteget, akivé Sammy vált. Az angyalok viszont Deanben bíznak, az ő feladata a világvége megakadályozása, de ahhoz Deannek végre el kell fogadnia ezt a szerepet. Vagyis ha megteszi, akkor Sammynek nem kell csatasorba állnia. Ha ez a gondolat megnyugtatja, akkor legyen így. Dean ezzel nem lett kisegítve, de végül elfogadja a mennyei küldetését. Viszont nem azonnal indulnak a csatába, majd szólnak, ha itt az idő. Sammy képzelgése ezúttal arról szól, hogy átváltozik egy rémlénnyé, hatásos. A segélykiáltásai közepette Bobby azon csodálkozik, hogy Dean eladta magát az angyaloknak, annak ellenére, hogy folyton azt mondta, hogy nem bízik bennük. Persze, hogy nem, olyanok mint a Vulkán sunyi politikusai, de ez még mindig a kisebbik rossz lehetőség. Viszont feltűnik nekik, hogy nincs már kiabálás, mennek is le, Sammy a földön fetreng fájdalmában, majd egy rejtélyes erő elkezdi őt cibálni. A srác nem szimulál, alig tudják őt lefogni, nehogy kárt tegyen magában, Dean elborzad, hogy mi lett a testvérével.

5.png

Sammy az ágyhoz kötözve ébred, ott áll mellette Dean, még mindig a szokásos köröket futják, kinek a feladata a világvége megakadályozása. Igaz, ezúttal Sammy ismét csak hallucinál, Dean egyáltalán nincs ott mellette. Az igazi Dean odafent van Bobbyval, az öreg azért aggódik, hogy tényleg jót tesznek-e Sammyvel. Szerinte megölik a srácot, az elvonási tünetek nem enyhülnek, ők meg csak végignézik, ahogy meghal. Dean nem akar a tesójának démonvért adni, ha meg kell halnia, legalább emberként tegye. Odalent a képzeletbeli Dean kioktatja az öccsét, hogy pusztán kompenzálásképpen issza a vért, ezzel legalább kitűnhet a tömegből. És hát azt se felejtsük el, hogy mindig is szörnyeteg volt, és most élvezi, hogy magába szívhatja a gonoszt. Odafent Dean pont az ellenkezőjét mondja, az igazat, képtelen végignézni, ahogy az öccséből szörnyeteg válik. Lent, Dean sose bírta elviselni a szörnyeteg öccsét, szegény Sammy csak még jobban tönkre megy a szavai hallatán. Viszont Dean egyszer csak eltűnik, Sammy rájött, hogy csak a képzelete játszott vele, majd végre sikerül elaludnia. Később felébred a beteg, a bilincsei és az ajtó magától kinyíltak. Sammy hiszi is, meg nem is, de mivel odakint nincsen senki, Sammy meglép. Jobban mondva mégis csak volt ott valaki, Castiel intézte el Sammy szökését, aki visszazárja a bunker ajtaját. Sammy azt látja, hogy Dean és Bobby békésen alszanak, ezt kihasználva még messzebbre szökik tőlük.

Castiel és Anna találkoznak, Castiel parancsra cselekedett, ezért kellett elengednie Sammyt. Anna képtelen elhinni, hogy bárki is ezt akarta volna, a srác függő, Dean le akarta őt állítani. Annának lesz nagyobb baja is, jön két angyal, akik elkapják a lányt és szépen hazaviszik. Valószínűleg ez is parancsra történt... Sammy, el akarja vinni az egyik kocsit, de Bobby szerencsére felébredt és egy puskával a kezében kényszeríti őt a maradásra. Sammy tudja, hogy úgyse fog lőni, és amilyen szánalmas képet vág, még igaza is lesz, Bobby nem tudja lelőni őt. Sammy a hezitálást kihasználva megszerzi a puskát, leüti Bobbyt és lelép a kocsival. Később Dean és Bobby azt találgatják, hogyan sikerült megszöknie. A bunkerben a démoncsapdák is megtörtek, talán Ruby segített neki. Dean még örülne is, ha a démonribivel lenne, mert lenne egy újabb oka, hogy megölje, ha legközelebb látja őt. Azt viszont jó lenne kitalálni, hogy hova ment a szökevényük. Sammy egy motelban gubbaszt, mikor megjön a lakótársa, Ruby. Nem a démonka szabadította ki, de azt még ő se tudja, hogy ki volt, de ez nem is érdekli, a lényeg, hogy kint van. És ő amúgy hol volt, három hete nem hallott felőle. Lilithet próbálta előcsalni, legalább valaki ezzel is foglalkozik. Sammynek inkább a büszkesége sérült, az is biztos, hogy Dean megtalálja őt és a helyzet csak rosszabb lesz. Ruby nagyon sajnálja, mindig is látta, mennyire közel állnak egymáshoz. Sammynek ez nem vigasz, viszont kell a vér, és Rubytól meg is kapja, amire annyira vágyik.

9.png

Bobby hírt hozott, Jamestownban találták meg a lopott kocsit, sőt a városban két lopás is történt, az egyik egy visszafogott, átlagos, semmilyen kocsi, pont, amit Sammy választana. A másik pedig egy feltűnő izomautó, ezt Sammy sose vinné, de ebben az esetben ez a kocsi lenne a nyerő, ha arra készülne, hogy ne találják meg. Dean utána megy, Bobby maradjon és figyelje a híreket. A motelban Ruby megdicséri Sammy étvágyát, ez jót jelent, erősebb lett, akár Lilith-tel is elbánhatnak. Jó lenne, ha sietne, mert már csak néhány kell a 66 feltört pecséthez. Az angyalok bezzeg sehol, de Ruby tud jobbat is mondani. A 66., utolsó pecsétet Lucifer elkötelezett hívének kell feltörnie. Lucifer azért lázadt fel, mert Isten jobban szerette az embereket, hát megkísértett egyet, és belőle lett az első démon, ez volt Lilith. Lilith-nek kell feltörnie az utolsó pecsétet, de ha még ez előtt elkapják őt, akkor Lucifer sose szabadul ki. Ruby nem tudja, hol van, de megtalálta Lilith sleppjének egyik tagját, a Séfet. Igen, a Séfet, Sammy jobb ha nem tudja, mit eszik a fődémon. De mi megtudjuk, elmegyünk egy kórházba, ahol két nővér arról beszélget, hogy egy másik kórházban egy ápolónő elrabolt egy csecsemőt. A nő állítólag nem emlékszik semmire, mintha megszállták volna, könnyű ezzel védekezni. Ez a két nővér is a kisbabákat nézi, egyikük szerint igazán ennivalóak, na ő a Séf. Hála a démonvérnek, Sammy egészségesebb, mint valaha, és a terv az, hogy a Csecsemőrablót fogják elkapni. Lilith legyőzéséhez azonban sokkal több vérre lesz szüksége, mint amit Ruby adni tud. Szegénykém nagyon hezitál, tudja, hogy rosszat tesz, de ha ennek vége, ki akar békülni Deannel. Így legyen, barátom, így legyen.

Dean újabb hírt kap Bobbytól, megvan a kocsi, Elk Springs nevű városka közelében hagyták. Viszont nem sokkal messzebb egy Cold Springs nevű hely világít a démoni jelektől, Dean itt fogja kezdeni. Bobby figyelmezteti őt, hogy haza kell hoznia Sammyt, nem pedig elüldöznie. Ne a dühe vezérelje, ha azt akarja, hogy Sammy megbízzon benne. Sammy elmegy a motelből, ám azt nem tudja, hogy Dean ott figyeli a folyosón. Bemegy a szobába, ott azonnal rátámad Rubyra, de mivel Sammy visszatér és megmenti a lányt, nem lesz démongyilkosság. Sajnos Dean hozza a formáját, Ruby előbb meghal, és utána arról beszélhetnek, amiről csak akarnak. Sammy ebbe nem megy bele, Ruby viszont inkább lelép, mielőtt bajba kerülne. Dean szerint Ruby hazudik, hetekre eltűnik, Sammy meg szenved, nem Lilithet keresi, higgye el végre! Ez nem igaz, segít nekik, de ez csak egy újabb áltatás Dean szerint. Sammy bedobja az új tervet, megtalálták a Séfet, közösen elintézhetik, és mehetnek Lilith után. Oké, de csak akkor, ha Ruby nem jön velük, Dean nem bízik benne. Sajnos Sammy annyira beleélte magát, hogy ő lesz a Lilith ölő Sam Winchester, hogy meg se hallja Dean érveit. Viszont Sammynek azt se kéne elfelejtenie, hogy nem ő az egyetlen lehetséges jelölt, Deant az angyalok támogatják. Sammy szerint ehhez Dean egyáltalán nem elég erős, bízza végre rá is a dolgokat, nem kell, hogy mindig ő legyen a főnök, csak mert ő a bátyja. Bízzon végre benne is, hogy Sammy is képes lehet elvégezni a feladatot. Dean szerint most nem a tetteket kell nézni, hanem azt, hogy Sammy mivé válik. Igen, a szörnyeteg szó ott lóg a levegőben, és ha Sammy ennyire akarja, akkor Dean ki is mondja. Könnyek csorognak az arcán, képtelen elfogadni, hogy mi lett az öccséből. Sammy ad egy jókora pofont neki, ez már a vég kezdete. A tesók verekedni kezdenek. Sammyt a doppingszere hajtja, alaposan elintézi Deant, sőt kész lenne őt megfojtani, de még időben leáll, Dean csak félájult. Dean sose ismerte, és sose fogja igazán megismerni őt. Sammy lelép, Dean pedig ugyanazokkal a szavakkal búcsúzik tőle, amivel régen az apjuk is elküldte Sammyt: ha kilép az ajtón, sose jöjjön vissza. Sammy egy gyűlölködő pillantás után kilép az ajtón, Dean egyedül maradt a szétvert szobában.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása