Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x13 – Leave What You Don't

2019. szeptember 10. 16:49 - hektor_

Visszatekintünk a box-biznisz hajnalára, amikor Jegesmedve a még jófej Logannel osztogatta az út menti ajándékokat: segítségkérés érkezik a rádión, egy nő esett csapdába a 65-ös mérföldkőnél. Logan odaszól a társának, szíveskedjen kimenteni a bajba jutott hölgyet, de mivel választ nem kap, marad a magad uram, ha szolgád nincs-elv és útnak indul egyedül, persze ahogy az lenni szokott, félúton kifogy a benzin, és hiába rohan Forrest Gumpot kispadra kényszerítő sebességgel az ötvenikszedik mérföldkőtől, hatvanegynél egy sikoltás kíséretében távozik a hang az adóvevőből, a helyszínre érkezve pedig látja, hogy a nőt már menüre tűzték a holtak.

1.png

Logan összeroskad a pihenőhely előtt, ekkor öt lovas érkezik vadnyugati szettben, és a vezetőjük, egy csaj, Gillian, aki a nyeregből leszállva közli Logannel, hogy figyelik őt és a társát már egy ideje, és ők a Korát Megelőző Morgan És Bandája – ugyanis sosem találnátok ki, mit szeretnének: segíteni!

2.png

A jelenben a gyerek, akinek a neve most nem ugrik be, de úgy néz ki, mint Sid a Skinsből nézhetett 10 évesen, szóval ő és a bátyja tulajdonosi büszkeséggel vizslatják a fehér patkányokkal üzemeltetett zombimalmot. Igen, az olajmezőn pörgeti a társaság eddig nem mutatott másik fele, Luciana elégedett a helyzetükkel, Wendelnek viszont a töke tele van már a folyamatos koromban és retekben éléssel, azonban mielőtt rázendíthetne egy komolyabb panaszáradatra, zajt hallanak a kapu felől: bizony, megjöttek Loganék. Luciék odaállnak két pisztollyal fenyíteni, de sokra nem mennének vele, főleg úgy, hogy nyilvánvalóan használni sem akarják, különben már rég kilyuggatta volna Logan bőrét, mint egy ócska tésztaszűrőt. Az ősz férfi a korábbi „vidd el ami kell, hagyd itt ami nem” értékeket felrúgva közli, hogy neki MINDEN kell, szóval jobb lesz, ha emberkedés helyett innentől inkább az utasításait várják.

3.png

4.png

6.png

A legfaszább szerep amugy szerintem neki jutott, szöveget sokat nem kell tanulnia, arca pedig ez az egy van:

7.png

Alicia épp festegeti a fákat, hátha visszajön hozzá a korábbi részben elűzött srác, mikor a rész elejéhez hasonlóan valaki szól a walkie-n, hogy bajban van a 65.kőnél, úgyhogy megbeszélik June-ékkal hogy azok menjenek a benzintanyára, ők meg mennek a pihenőhelyre, segíteni a csajnak – mondanom sem kell, a sztori ugyanaz, kifogy a benzin, úgyhogy futva folytatják az utat ötvenvalahánytól. Ezalatt Luciana és csapata már Logan előtt térdelve próbálják megőrizni a maradék méltóságukat azzal, hogy nem adják ki, hogyan készül a benzin. A faszinak viszonylag kevés a türelme, így odaszól a verőlegénynek (akit Dwight elkaphatott volna 2 résszel ezelőtt, de inkább szabadon engedte), hogy hol vannak már, mire az válaszol hogy épp útzárba ütköztek, de akkor elbontják és iszkolnak. Meg is kezdi a hűtőláda(?) eltakarítását az útból, mire felpattan a teteje és Sarah ugrik elő belőle csőre töltött pisztollyal – szóval rövid úton felcserélődnek a szerepek, aminek az a vége, hogy Sarah és Dwight (ISZONYÚ FURCSA SZAKÁLL NÉLKÜL, BAAAAAAA) ott teremnek az olajmezőn, és Sarah addig járja a kanosszát, amiért ő felelős Jegesmedve haláláért, meg addig vitakoznak random egymásra pakolt érvekkel, hogy végül a gyerekek mehetnek, mindenki más marad és benzint gyárt, vagy messziről figyel, mint June-ék. Igen, azok is, akiknek most lehetőségük lenne a kezükben lévő pisztollyal egy lövéssel véget vetni a hisztinek.

Sarah addig hergeli Logant, míg a férfi elregéli a sztorit a rész elejéről, hogy ha valaki, akkor Sarah aztán valóban kussolhat a felelősségrevonásról, miután ő szaladt megmenteni a hölgyet anno Jegesmedve helyett, azért, mert Sarah-ék ellopták Jegesmedve kocsiját, szóval csitu van. June bevakkantja a rádión, hogy jó lenne elhagyni az olajmezőt, mert arrafelé tendálnak a zombik, de ez még estére sem történik meg, Logan szarik rá hogy a máglya amit raktak a benya készítéshez, az űrből is odavonzza a holtakat, hiába potyognak az égből is, nem hajlandó eltakarodni a helyszínről, pedig már a saját emberei is óbégatnak a szabadulásért. Sarah-ék viszont elhúznának a tartálykocsin, de mikor a nő belenéz a visszapillantóba és meglátja a kétrét görnyedve köhögő Logant, beugranak neki az emlékek a korábbi Jegesmedve-szituról, úgyhogy a többieknek azt mondja, ha 2 perc múlva nem vagyok itt, lépjetek le, és visszamegy a férfiért, akit sikerül is bevonszolnia az egyik épületbe. A szobában megszólal a rádión a segítséget kérő csaj hangja, viszont a nyálas happy endes, „juhé, ezt most majd meg tudom menteni” érzés helyett Loganből a „hagytam ott egy pisztolyt, egy golyó van benne, magad felé fordítva húzd meg szépen a ravaszt” tanácsot váltja ki. A hatás drámai, az eltorlaszolt ajtóból lassan kicsúszik a csavarhúzó, a csaj fogja a pisztolyt és a fejéhez tartja, majd mikor már csak méterekre vannak tőle a zombik, hallatszik egy lövés a rádión.. aztán még egy, majd még több – ó igen, az utolsó pillanatban Wes odaért, és kimentette a seggét a szarból, mert ez már csak egy ilyen tanulságos mese, nincs annál fontosabb, hogy segítsünk másokon!

Másnap reggelre, mikor a zombik már régen felfalták volna a lányt, befutnak Aliciáék, az elhangzó „hát ideértetek” megjegyzést így nem tudom hova tenni. Az olajmezőn előbújik mindenki az odújából, mutatom, mit csinál a kedvencem:

19.png

...de Logan, A Megtért utasítására mindenki leteszi a fegyvert, és már épp egy kurva nagy békülésnek lehetnénk a szemtanúi, DE ekkor a rész elején lévő vadnyugati hacukás alakok kezdik el fejbe lőni a távoli sziklákról az ellent, kezdve Logannel. Megjelenik a nő is, Gillian, és lenyomja ugyanazt a szöveget a torkukon, mint korábban Logannek, amire egyetlen reakció érkezik:

Fogja az ajánlatát, és dugja fel egyenesen a seggébe! (Sarah)

Mert élnek a gyanúperrel, miszerint épp most csinálták ki azokat az embereket, akikkel korábban alkut kötöttek, akkor miért lenne ez másképp a jövőben – mire Gillian azzal védekezik, hogy megszabadulnak attól, ami nem szükséges, de őket természetesen nem fogják kinyírni, miután teljesítették a részüket, hát hogy is gondolhatnak ilyet?! Olyan bizalmatlanul beszélnek, mintha most nézték volna végig, ahogy fejbelövik a partnereiket. Ja, várj..

20.png

21.png

A vörös a nemleges válaszra tovább fitogtatja az erejét, és tekintve hogy a csapatunkban kb 10-en vannak, míg ők vagy negyvenen, nem nagy lutri, hogy melyik team nyerné az összecsapást. Szerencsére Luciana tud számolni, így felajánlja, hogy majd ő itt marad, a többiek így leléphetnek.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása