Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x20 - Démonok

2019. szeptember 09. 11:00 - Szencsike

Egy igazán ritka pillanattal kezdünk, az ilyet meg kell becsülni, hiszen a tesóknak alig van alkalmuk kikapcsolódni. Dean horgászik egy tó partján, ám a csöndes mélázást Castiel zavarja meg, beszélniük kell. Dean rájön, hogy csak álmodik, máskülönben Castiel nem tudott volna belépni a fejébe, de akkor tessék, mondja, amit kell. Itt nem lehet, talán figyelik Deant. Átad neki egy lapocskát, ezen a helyen keresse. Castiel eltűnik, Dean pedig felébred. A tesókat azon a helyen látjuk, ahová Castiel küldte őket, de a hely úgy néz ki, mintha egy hatalmas harc dúlt volna ott. Valami raktárféle lehet, de minden fel van borogatva, sőt a falon ott van egy angyalűző jel is. Castiel a társai ellen harcolt? Jó kérdés, viszont megtalálják az ájult angyalt, aki jelen állapotban nem is angyal, hanem „csak” az ember, akit megszállt: Jimmy, Castiel elhagyta a testét. 

1.png

 

A tesók a motelban megvendégelik Jimmyt, hónapok óta nem ehetett, mert úgy falja a gyorséttermi menüt, mint a kiéhezettek. Vagyis az angyaloknak nincs szüksége ételre az emberi testükben. A srácok fejében millió kérdés száguldozhat, de a legfontosabb ugye a mi történt, és hova tűnt Castiel. Sajnos Jimmy egyedül csak egy nagy villanásra emlékszik, majd felébredt Castiel nélkül. Nem sokra emlékszik a megszállása idejéből, egy üstököshöz hasonlítja az angyali testbérlőt, de nem tudja, hogy mit akart a srácoktól. Akkor arról meséljen, hogy mit tud. Jöhet a flashback, Jimmy Novak-nak hívják, az illinoisi Pontiac városában él a családjával. Van egy szép felesége és egy 10 év körüli kislánya, Claire, aki jelen pillanatban még nem sok vizet zavar a sorozat életében. A család, de leginkább Jimmy vallásosak, a vacsora is imádsággal kezdődik. Valamivel később Jimmy elalszik a tévé előtt, ahol épp egy olyan műsort néz, ami az angyalokról szól. A tévé magától elkezdi váltogatni a csatornákat, majd egyre élesebb hangot hallani, Jimmy remegve terül el a földön.

2.png

A jelenben a srácok Jimmyn töprengenek, Dean hazaküldené a családjához, Sammy felhasználná őt, hiszen ő az egyedüli nyom. Elvihetnék Bobbyhoz, és hipnózissal vagy látnok segítségével elő lehetne hozni az emlékeit. De nemcsak erről van szó, Sammy emlékezteti Deant arra, hogy akár még a démonok is kereshetik a pasast. Jimmy sajnos nem fogadja jól, hogy nem térhet haza. Majdnem egy évig használta egy angyal a testét, közben többször is megsebesült, de mindig meggyógyult és keresztül-kasul utazott a Földön. Nem, részéről ennyi, kiszállt a természetfelettiek világából. A tesók győzködik, hogy velük van a legnagyobb biztonságban (ezt már jó páran megtapasztalták, sajnos sokan rossz véget értek), de nem tudni, hogy meddig, ez az egyetlen bökkenő. Bárhogy is szépítik a tesók, Jimmy a túszuk. Valamikor az éjszaka közepén Sammy meglép, ám nem ő lesz az egyetlen szökevény, Jimmy is megszökik. Sammy egy üdítőautomata mögé bújt el, és démonvért szürcsöl fel, ejnye-ejnye, újabb titok, amiért nagyon megkapja majd a magáét. Sajnos Sammy így nem veszi észre, hogy Jimmy angolosan távozott. Sammy reggel nagyon fel van pörögve, Dean elég lazán veszi, hogy a tök amatőr Jimmy meglépett Sammy vigyázó szemei elől, mit csinált? Kóláért ment ki, hát legyen, Dean elhiszi, menjenek utána.

3.png

Jimmy már úton van hazafelé, nézzünk egy újabb flashbacket. A családfő épp főzőcskézik, mikor a rádió ismét zizegni kezd. Nem történik semmi, viszont Jimmy szándékosan a forrásban lévő vízbe rakja a karját, túlzás így ellenőrizni a hőmérsékletet. Ezt meglátja a felesége, Amelia is, aki majd szívrohamot kap, hogy a férje a saját karját főzi. Jimmy megnyugtatja, ez csak egy próba, Castiel kérte meg rá, hogy bizonyítsa a hitét. Kihúzza a karját, semmi baja sincsen, mintha nem is történt volna semmi. A jelenben a tesók is úton vannak, ám majdnem baleseteznek egyet, mikor a hátsó ülésen feltűnik Anna. A riadalom okozta szívroham túlélése után Anna megjegyzi Sammynek, hogy nagyon másképp néz ki. Biztos csak a haja, de nem, ez valahogy belőle árad. Sammy bosszús, hogy talán valaki rájön a titkára, viszont Annát jobban érdekli az, hogy hagyták meglépni a muglit. Castielnek sajnos haza kellett térnie, jobban mondva, hazakényszerítették, felelnie kell odafönt a vezetőség előtt. Sajnos Anna se tudja, hogy mit akart volna a tesóknak mondani, Jimmyt alaposan ki kellett volna már vallatni a legelején, de hát tessék, bottal üthetik a nyomát, talán már rég halott.

Öltönyös barátunk hazatért, a családi otthon mit sem változott, Claire épp leckét ír, amikor Jimmy megérkezik. Flashback, meglett az eredménye Jimmy örültségének, gyógyszeres kezelést kap, de szerencsére otthon lehet. Ő viszont nem veszi be a bogyókat, ugyanis semmi baja. Váltig állítja a rémült feleségének, hogy Castiel kiválasztotta őt. Ha a felesége igazán hívő lenne, akkor értené. Amelia hívő, az angyalokban is hisz, de ez túlment a megértése határain. Jimmy elhitte Castiel szavait, hogy igazán különleges, a vérében van ez a különlegesség, és hogy Isten egy felsőbb cél miatt választotta ki őt, nem fog kételkedni. Szerinte ez a legfontosabb dolog az életében, Amelia úgy gondolja, hogy a családjának kellene az első helyen állnia. Sőt, beveti a nagyágyút, ha nem kezelteti magát, akkor Claire-rel együtt az anyjához fognak költözni. Jimmy meghozta a döntést, felveszi a sötét öltönyt, a fehér inget, a kék nyakkendőt és a ballonkabátot, Castielt választotta. Az angyalhoz szól, elveszítheti a családját, ha nem mondja meg, mit kell tennie. A angyal válaszol is neki, Jimmy azt kéri, hogy a családja legyen biztonságban, és megteszi amit kér. Az angyal megígéri neki, így Jimmy kimondja az igent, és az angyal megszállja Jimmyt. Semmi dráma, mint a démonoknál, csupa fény minden, majd Castiel „magához tér” Jimmy testében. Sajnos Claire látta, ami történt, megszólítja az apját, ám aki visszanéz rá, az Castiel, és egy "Nem én vagyok az apád!" mondat után egyszerűen elsétál.

A jelenben szegény Jimmynek lesz mit megmagyaráznia, miután a felesége kinyitja az ajtót. A rémült nő a könnyeivel küszködik, de a viszontlátás öröme elmarad, halottnak hitték őt, már nem is keresték tovább. Előbb a szülők rendezik a soraikat, szegény Claire-t anyu visszazavarja a szobájába. Jimmy nagyon örülne, ha beszélhetne vele is, de Amelia mást mond. Egy éve nem is látták, semmit se tudtak róla. Jimmy terápián volt, de ez nem mentség arra, hogy nem is telefonált, egyszer se. Amelia nem egy könnyen meggyőzhető fajta, Jimmy is jobban jár, ha teljesen őszinte lesz vele. Elhitte, hogy fontos Istennek, hogy küldetése van, de ezek csak tévképzetek voltak, ő csak a családjához szeretne visszatérni. Ameliának idő kell ehhez, tök érthető, szó nélkül lelép, ez a minimum, úgyhogy Jimmy kezdetnek egy vacsorát javasol.

10.png

Eközben a tesók egy pihenőnél megálltak, Sammy Rubynak telefonál, azonnal jöjjön és adjon vért, mert kifogyott belőle. Függő lett, nincs mit tagadni. Eközben a Novak családnál apa és lánya újra megölelheti egymást, vajon milyen illata lehet az öltönynek, amit majdnem egy évig le se vett Castiel magáról? Lehet nem is izzadnak az angyalok, talán szaga sincsen, de ez persze részletkérdés. A család leül vacsorázni, most nincs áldás, Jimmy sír, végre itthon lehet, ez többet jelent neki minden áldásnál. Csöngetnek, Amelia egy bizonyos Rogernek nyit ajtót, látta Jimmyt hazajönni, igaz ez? Remélhetőleg asszonyka nem vele vigasztalódott a nagy bánat időszakában. Jön Jimmy, Roger és ő régi haverokként üdvözlik egymást, Jimmy büszkén jelenti be, hogy most már minden a régi lesz. Roger négyszemközt akar vele beszélni, a baráti kört is megviselte a távozása, mondjon már valamit. Minden oké lesz, hazajött, újrakezdik. Nagyon szar éve volt, örül, hogy végre vége. Nem, nincs vége, Roger szeme befeketedik, démon szállta meg a testét, és ki fogja belezni Claire-t. Ekkor érkezik meg Amelia a sörökkel, Jimmy pedig leüti a démont és üvölt a felségével, hogy meneküljön. Persze beszélhet a nőnek, Jimmy megőrült, a legjobb haverját bántotta! Jimmy a családot a kamrába zárja, az ajtó elé sót szór, maradjanak itt. Francokat, Amelia megtámadja Jimmyt, addig Claire ki tud menekülni, de hát hiába, a kislány egyenesen Roger karjaiba fut. Megjött Roger felesége is, őt is megszállták, erre már Amelia is felfogja, hogy tényleg nagy a baj.

11.png

Szerencsére megjöttek a Winchester-tesók is, Dean elvágja Roger torkát. Sammy kiűzné Mrs. Rogerből a démont, de hát az elvonási tünetek miatt a képessége sem működik, ezt a démon gúnyosan a szemébe is mondja. Szerencsére Dean rátámadna a démonölő késsel, de a démon még épp idejében távozik a nő testéből. A tesók és a család menekülhet végre. Egy pihenőnél Jimmy elismeri, hogy a tesóknak igazuk volt, megtalálták őt az alvilágiak. Általában a tesóknak igazuk van, csúnya véget érnek ezek a helyzetek is. Jimmy azonban kitart az igaza mellett, nem tud semmit Castielről. Az alvilágiakat viszont minden érdekli, ehhez akár élve fel is boncolják az angyali porhüvelyt, csakhogy infóhoz jussanak a mennyeiek terveiről. Sammy nem titkol semmit se Jimmy elől: veszélybe fogja sodorni a családját, muszáj, hogy elhagyja őket, ha azt akarja, hogy éljenek. Szóval vagy velük megy, vagy szépen golyót repít a saját fejébe, azzal talán megkönnyítene bizonyos dolgokat. Novákék rendezik végre a soraikat, Amelia végre hisz neki, sajnálja is, hogy nem hitt neki. Ne aggódjon, néha még Jimmy se hitt saját magában, de ez a múlt, szépen szőnyeg alá söpörték a dolgokat. Amin viszont aggódni kéne, hogy a család nem fog együtt maradni, Amelia és Claire mennek a nagyszülőkhöz, Jimmy pedig a tesókkal marad, ameddig csak szükséges. Amelia tiltakozik, de nincs más megoldás, ha élni akarnak.

12.png

Sammy lopott egy kocsit a hölgyeknek, és jöhet a búcsú és a távozás. Szegény Claire nem érti, hogy miért megy el megint, de erre az anyja sem tud felelni, sőt nem is fog, ugyanis megszállta őt egy démon. A tesóknál eljött a veszekedés ideje, Jimmy békésen alszik a hátsó ülésen, addig Dean számonkéri Sammyt, hogy miért nem sikerült a démonűzés, szinte rosszul lett a próbálkozás alatt. Sammy rosszul hazudja, hogy csak megszédült, Alastairt könnyedén megölte, de egy noném senki démonnal meg nem megy?! Dean megijedt, hogy a tesója képessége egyik napról a másikra hullámvölgybe került, ezzel Sammy is egyetért. A kényelmetlen csevej szerencsére nem folytatódik, mert csörög a telefon, valaki Jimmyt keresi, de nagyon rossz hírt kap. A csapat megérkezett a raktárhoz, ahol fogva tartják a családot, Jimmynek egyedül kell bemennie, a srácok mindenféle jó tanáccsal szolgálnak: legyen nyugodt, ne hősködjön, majd ők lerendezik a démonokat. Persze, persze, Jimmy egyik fülén be, a másikon ki, a családjáról van szó. Jimmy elindul egyedül, a tesók meg átbeszélik a B-tervet, ugyanis szinte biztos, hogy a démonok tudják, hogy Jimmy nincs egyedül. Jimmy közben Castielnek ordibál, a családja bajba került, pedig megígérte neki, hogy sose esik bántódásuk. Hiába tett meg mindent a kedvükért, szart se ér a mennyei ígéret, de legalább most segítsen neki. Persze nem érkezik válasz, miért is érkezne...

14.png

Jimmy elszántan elindul a végzete felé, odabent a démoni felesége fogadja, kislányát egy székhez kötözve találja. Könyörög, hogy hagyják békén a családját, ő itt a bűnös, őt büntessék. Meg is fogják büntetni, ha másért nem is, azért biztos kapni fog, mert nem egyedül jött. Elkapták a tesókat, és megszerezték tőlük a démonölő kést. Megy a kölcsönös szájkarate, amiben Amelia démon kijelenti, hogy Sammy képessége nem működik, valamint mindenki meg fog halni. Elővesz egy pisztolyt, és elsőnek Jimmyt lövi le. A haslövés lassan öli meg őt, de annak tanúja lesz, hogy egy statiszta démon a kislányát akarja elintézni. És itt jön a csavar, Claire nem is Claire, hanem Castiel, megöli a démont és ezalatt a tesók is akcióba lendülnek. Castiel-Claire megöl egy másik démont, ám Sammynél baj lesz. Azt a démont támadta meg, akinél a kés van, szerencsére ezt sikerült megszereznie, és megvágja a démon nyakát. A szemeiben ott a tűz, hogy vért igyon és iszik is, ám mindennek tanúja lesz Dean és Castiel is. Sammy a késsel végül ledöfi a démont, és a számonkérés jelen pillanatban csak a sokatmondó tekintetekkel történhet meg. Feltűnik Amelia démon, Sammy elkezdi a kiűzést, és lám, a vérrel feltöltött Sammynek gond nélkül sikerül kiűznie a démont belőle és Amelia is életben marad.

Castiel odamegy a haldokló Jimmyhez, szavatartó népek a mennyeiek, a családja biztonságban lesz ezek után. Jimmy jól szolgálta őket, de most már vége, haza kell térnie, itt az ideje, hogy eltávozzon, hiszen haldoklik. Jimmy Claire miatt aggódik, Castiel megnyugtatja őt, hogy a lánya jól van, ő is kiválasztott, ugyanis a kiválasztottság rá is érvényes a vérvonal miatt. Jimmy ragaszkodik ahhoz, hogy inkább ő legyen, mint a lánya, Castiel újra elmondja, hogy amit ebben az évben átélt, ahhoz képest az örökkévalóság sokkal keményebb lesz. Jimmy ragaszkodik hozzá, úgyhogy Castiel beleegyezik a cserébe, és elhagyja a kis Claire testét és visszatér Jimmyébe. Szegény kislány a távozás után teljesen sokkos, se őt, se Ameliát egy pillantásra sem méltatja a visszatért angyal. Na jó, még is, megnézi őket, ahogy összeölelkeznek, de hát ennyi volt... Dean tudni akarja, hogy mit akart mondani, csak azt, hogy ő a Mennyeket szolgálja, nem az embert és nem Deant. Megtanulta a leckét, amíg távol volt és egészen egyszerűen elsétál. A srácok máris útra keltek, fagyos a hangulat, de Sammy töri meg, Dean nyugodtan mondja csak ki, amit gondol róla vagy üsse meg. Nem fogja megütni, sőt, igazából nem akar semmit se tenni, mert nem érdekli az újabb magyarázat, egyszerűen belefáradt Sammy ügyébe. Telefon, Bobby az, siessenek, újabb hírek az Apokalipszisről. A srácok megjöttek Bobbyhoz, aki a bunkerébe vezeti őket, ügyesen előreengedik Sammyt, majd rázárják az ajtót. Ez egy csel volt, ugyanis eljött az ideje az elvonókúrának.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása