Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 4x09 - Save Lucifer

2019. szeptember 09. 09:00 - Szencsike

Egy csodaszép kertvárosi háznál járunk, eladó a lakás, egy testvérpár, Megan és Moira Murphy, az ingatlanos ikrek intézik az ügyet. A vevővel most épp a testvérük és a csapat harmadik tagja, Beth van. Szegény nő most hallja sokadjára, hogy milyen menő, hogy ilyen menő ikertestvérei vannak, a vevő alig várja, hogy megismerje őket. Beth persze hozza a megszokott bűbájos mosolyt, remélhetőleg összefutnak velük. Meg is lesz az alkalom, ugyanis mikor a garázshoz érnek, Beth kinyitja a kaput, a földön ott fekszik vérben ázva az ikerpár egyik fele, míg a másik ott áll felette egy jókora kalapáccsal a kezében. Menjünk a rendőrségre, Lucifer megkezdi a napot, és rögvest találkozik is Chloéval. A nyomozó az előző esti kis vallomásról akar vele beszélni, ám Lucifer szerint itt már nincsen miről beszélni, ugyanis végre rájött a nagy igazságra, gyűlöli önmagát. Chloe számára ez nem épp egy biztató dolog, ám Lucifer megnyugtatja őt, doktor Lindával végig a tagadásának a forrását kutatták és végre eljutottak idáig, hogy ezt beismerje. Ez Lucifernek igen is hatalmas előrelépés, és ezek után talán már a problémái is megszűntek. Legyen így, de Chloe ezt még kitárgyalja, csak hozza a kulcsát és elindulhatnak az új gyilkossági helyszínre. Remek, a munka mindig jó, Lucifer megvárja és köszön Ellánának, aki észreveszi a kezét. Olyan mintha pikkelysömöre lenne, Ellának van egy krémje, hozza is. Lucifer tudja, hogy ez nem pikkelysömör vagy bármi más, kezd előjönni az ördögi bőre.

1.png

Éva Linda otthonában sírja ki magát Mézinek, aki már a fegyvereit keresi, hogy megbüntesse Lucifert a szakítás miatt. Sajnos a fegyvereket el kellett eldugnia, a baba miatt Linda nem tűri őket a lakásban, így kénytelen volt fura helyekre rejteni őket. Éva még mindig nem érti, mit jelent, hogy „Lucifer nem szereti önmagát, ha vele van”, Mézi ezt úgy fordítaná, hogy idióta. Viszont Mézi szívében valami elindult, ugyanis inkább saját magának mondja, hogy Lucifer szerencsés, hogy Éva vele lehet. Éva két szipogás között megköszöni a kedvességét, de vissza akarja szerezni Lucifert. Mézinek van terve, mivel Lucifer férfi, olyan mint a többi: végtelenül egyszerű. Éve elhatározta magát, megmutatja neki, hogy milyen boldog egyedül, hogy lássa mit veszített. Bár nem, ez is hülyeség, és könnyzápor közepette kéri meg Mézit, hogy segítsen, és lenne is ötlete. Régen még bele tudott volna bújni Éva bőrébe, szó szerint, ugyanis a démonok képesek megszállni az embereket, rögtön a haláluk után. Mókás dolgokat lehetett ilyenkor csinálni, csak ezt Lucifer megtiltotta, talán mennyei parancsra. A megszállós történetek végre mosolyt csalnak Éva arcára is, és Mézi is mosolyog, hiszen megmosolyogtatta őt. Ez az ötlet sajnos nem fog beválni, valami más viszont igen. Éva összekapja magát, hadd lássa Lucifer, hogy Évának nincsen szüksége rá és ettől visszatér hozzá.

2.png

Menjünk a helyszínre, Lucifer gyorsan magára kap egy helyszínelő kesztyűt, és ezt ő sose teszi. Chloe ebből azt szűri le, hogy Lucifer ezt azért csinálja, mert az is az önutálatának a része, de Lucifer megnyugtatja, hogy kizárólag önmaga a probléma a forrása, se Chloe, se más nem hibás ebben. Odamennek Ellához, aki rögtön eljárja a Hammertime táncot, de a párosnak nem esik le, hogy a híres dalra akart ezzel utalni. Ella már régóta várta az alkalmat, hogy ezt megtegye, de így hiába öltek meg most valakit a kalapáccsal. Megan iker halt meg, az első számú gyanúsított Moira iker, aki azóta is szökésben van. A kiemelt tanú, a tesó Beth, aki nem tudta, hogy bajok vannak az ikreknél. Lucifer megpiszkálna valamit, Ella gyorsan rászól, hogy ne érjen hozzá, de ő is meglepődik, mikor látja, hogy Luciferen ott a kesztyű. Közben megjött Mézi és Éva, fejvadászkodnak, elkapják a szökött Moirát. Chloe szerint ez nem így megy, de Mézit mostanában nem érdekli Chloe véleménye. Lucifer félrevonja Évát, ne itt csináljon jelenetet, de Éva semmi ilyesmit nem tervez. Jót tett neki a szakítás, most pedig Mézivel igazán jól érzi magát. Lucifer örül a jó hírnek, Éva csábos mosoly után visszalibeg Mézihez, és azt hiszi, hogy Lucifer bánkódva figyeli őt, de nem. Lucifer szinte pánikban rohant oda Chloéhoz, muszáj vele beszélnie, és átkarolva őt viszi be a házba. Eddig nem jött be a terv.

3.png

Odabent Lucifer megmutatja a kezét, ami már nem is sebes, hanem átváltozott karmos manccsá. Ez az önvallomás az öngyűlöletéről mégse volt olyan jó ötlet. Chloe szerint ennek el kell múlnia, kitalálnak rá valamit, ám Lucifer szerint ez csak rosszabb lesz. Lucifer ezek után elmegy Lindához, és kérdőre vonja, hogy hülyeség volt ez a beismerés és megmutatja neki a kezét. Na, ezt még Linda sem érti, Lucifer inkább saját maga jön rá, mi történt, viszont a váratlan hír után Linda fájdalmasan rogy össze, szegény Lucifer megijed, hogy itt fog neki megszülni. Semmi gond, pár hét múlva esedékes a dolog, ezek csak jósló fájások, de rohadtul fájnak. Linda képes még így is gondolkodni és szerinte a vallomás beindított valamit Luciferben és reagál rá. Remek, de Lucifer nem ilyen reakciót várt, vissza kéne ezt csinálni, de sürgősen. Linda szerint jobb lenne, ha folytatná az igazság keresését, kell még ott lenni valaminek, amitől ez elindult. Lucifer ezek után célba veszi Dant, hátha tőle megkapja a választ a miért gyűlölheti önmagát kérdésre. Dan már megint valami ellene irányuló gúnyolódásnak érzi, de ha már így alakult, listába szedi a véleményét. Nem vesz semmit se komolyan, mindent megúszhat, mindennek róla kell szólnia, de ezeket Lucifer is tudja, mondjon mást, ami a fafej szívét nyomja. Miatta halt meg Charlotte. Remek, Lucifer tudta, hogy Dan haszontalan segítség lesz, nem kifogásokat akar hallani. Lucifer mérgesen elvonul, és Dan sincsen jókedvében.

4a.png

Chloe, Ella és Lucifer Moirán tanakodnak, szó szerint nyoma sincs a nőnek. Ella szinte elborzad, hogy képes volt megölni a saját ikertestvérét, mintha saját magát ölte volna ezzel meg. Lucifer csak úgy bemondja, hogy nagyon gyűlölheti önmagát a nő, és lőn világosság a fejében, muszáj megtalálni Moirát, ő segíthet neki a kis ügyeiben. Nem mondja, mi másért ülnének most itt. Dan behozza a nő híváslistáját, a könyvelőjét kereste a gyilkosság után először, mehetnek elsőként hozzá. Mézi és Éva már ott vannak a szerencsétlen ürgénél, egy székhez kötözve, felpeckelt szájjal nézi végig, ahogy Éva a szexis pózokat váltogatja, vajon melyik jön be jobban Lucifernek, ha itt meglátja őt. Mivel se Mézi, se a könyvelő nem adnak igazán jó választ neki, elbizonytalanodik a tervet illetően. Mézi biztos benne, hogy itt lesznek, ők is a híváslista alapján jutottak el ide. Éva újra felvidul, így Mézi kihasználja az alkalmat, hogy rákérdezzen, mi lenne, ha nem Luciferrel randizna. Éva számára ez egy remek ötlet, így féltékennyé tehetné Lucifert. Első jelöltje Dan lenne, mégis csak őt utálja, ez segíthet. Mézi inkább más valakit keresne, aki tényleg törődne Évával és ki se kell mondania, de a mosolya azt sugallja, hogy Éva válassza őt. Évának lassan leesik a kedves arc jelentése, és megcsókolja Mézit. Hosszú, forró csókot váltanak, a könyvelőnek is tetszik a látvány, és ebben a pillanatban rongyol be Lucifer és Chloe. Inkább a furcsa páros okozta meglepettség ül ki Lucifer arcára, semmint a látványos féltékenység, de rögvest megy Chloe után kiszabadítani a könyvelőt. Éva azonban ezt a pillantást is úgy értelmezi, hogy valóban Mézi lesz a legjobb segítője, hogy féltékennyé tegye őt. Sajnos Mézit látva ő nem csak segítő akar lenni, de kénytelen lesz belenyugodni ebbe a szerepbe.

4.png

Sikerült kiszabadítani a könyvelőt, igaz a fogság egy része nem volt olyan rossz a csajok miatt. Lucifer rögtön Moiráról kérdezgeti, miért utálta magát, hogy megölte az ikertestvérét. Ezt nem tudja, de Moira azért hívta fel, hogy megvádolja a könyvelőt Megan megölésével. Sajnos ezt már ő sem tudja, hogy miért, Moira letette a telefont. Ezt a három lányt szinte családtagként szerette, Mézi közbeszól, hogy inkább a lehetséges búvóhelyeket mondja el, vagy újra betömi a száját. Chloe rászól, hogy ez nem járja, Mézi nem is érti a problémát, hiába, eltérő munkamódszerek. Lucifer az étkezőben üldögél, és Éva újra megpróbálja elcsábítani. Előadja neki, hogy mennyire hirtelen csapott le rájuk Mézivel Cupido, Lucifert jól láthatóan nem hozza lázba a csajpáros, de az igenis fontos, hogy Éva boldog legyen. Vissza Chloéhoz, a könyvelő szerint Megan pár hónapja átvette a pénzügyek kezelését, és pár napja adott neki egy pendrive-ot különböző pénzügyi adatokkal és Megan mintha kiborult volna. Nem látta még az anyagot, de odaadja Chloénak. Chloe közben észreveszi Lucifer nyakát, ott is kezd felbukkanni az ördögi test, és odarohan. Éva rögtön elkomorul, már megint Chloe, aki ráterít egy kendőt Lucifer nyakára, nehogy megfázzon, szerencsére Lucifer érti a célzást. A könyvelő közben szól Chloénak, valaki elvitte a pendrive-ot.

5.png

Lindánál Ámenka és ő épp babaneveken gondolkodnak. Ámenka tipikus fura angyalnevekben gondolkodik, Linda inkább az egyszerűbbre szavaz, mondjuk Jack. Ennek is van angyalváltozata, Jackiel, de ez is csak a sokadik lehet a sorban, nem túl menő név. Linda bedobja a legjobb érvet, ne a neve miatt legyen nehéz élete a gyereknek. Amiket Ámenka javasolt, azok mind gyakori nevek Ezüst Városban. Linda  szerint a gyerek nem fog ott élni, igaz? Ámenka kis habozás után nemet mond, Linda látja, hogy ez érzékeny téma, de javasol egy köztes megoldást, néha itt, néha ott, mondjuk az ünnepekkor, ha egyáltalán vannak odafent ünnepek. Azok nincsenek, de egész jó ötlet. Linda bedobja a Michael/Mihály nevet, erre Ámenka gondolkodás nélkül nemet mond rá. Vajon milyen lehet az itteni Mihály arkangyal? Lucifer visszatért az őrsre, lecserélte Chloe sálját, mégiscsak jobb az ízlése,  mint az övé. Az asztalnál viszont Éva ül, ő is átöltözött, decens kis zakó, egyszerű fehér póló, feltűzött haj, nem csoda, hogy Lucifer összetévesztette őket. Ez a trükk sem jött be, sőt Lucifer most inkább csak összezavarodott, hogy mi ez a Chloe-másolási hülyeség, de őt csak a nyomozója érdekli, hol van? A kihallgatóban, behozták a szökött ikertestvért, Lucifer egy zavart pillantás után elmegy, újabb mínusz Évának, aki mintha még mindig reménykedne. Lucifer beront a kihallgatóba, ahol már ott ül a kisírt szemű Moira. Lucifer rögtön nekiszegezi a kérdést, hogy miért utálja ennyire önmagát, ha képes volt megölni emiatt az ikertestvérét. Nem ő ölte meg, és elmeséli szerinte mi történt. Pár napja kapott egy üzenetet, hiteltúllépés miatt, szólt Megannak, aki a pénzügyeket kezeli, ő volt az okosabb. Vagyis Moira utálta, hogy ő a tudatlan iker és ezért megölte, igaz, ez már Lucifernek is erőltetett. Moira szerint Megan azt mondta neki, hogy nem nagy ügy és Moira bízott a tesó szavaiban. Később Moira elment ahhoz a házhoz, amit Megan épp valakinek megmutatott, viszont ott már csak Megan holttestét találta meg, a kalapácsot meg csak reflexből vette fel. Ott volt Beth, aki úgy nézett rá, mintha ő lenne a testvérgyilkos. De a futás teszi őt leginkább gyanúsíthatóvá, szegény nő csak azért rohant el, mert fejébe vette, hogy megtalálja az igazi gyilkost. Chloe elmondja a könyvelő vallomását, de ki volt még, akinek jogosultsága volt a pénzügyekhez? Megan férje, Arnold, így Chloe őt is megkeresi. Viszont Lucifer szeme vörösen villog, Chloe gyorsan odavisz hozzá egy aktát, takarja el, de egy villanás erejéig még Moira is látta a szemeit. Chloe a kialvatlanságot mondja és elviszi Lucifert.

6.png

Dan, ő sincs jó állapotban, és az se nagyon segít, hogy Mézi ott ül bent a kocsijában. Itt levegőzött egy kicsit, egy garázsban parkoló autóban. Dan viszont, ha már így összejöttek, legalább bocsánatot kér a múltkori Luxos kötekedése miatt, sok mindennel kell megbirkóznia. Mézi megvonja a vállát, Dan viszont már sejti, hogy valamit eltalált, tényleg érez valamit Éva iránt. A válasz egy gyors nem, de miből gondolja ezt? Mert Mézi nem néz ilyen gyengéden senkire, mint ahogy Évára. Dan azt tanácsolja neki, hogy ha tényleg érez iránta valamit, mondja el neki, ne pazarolja el az időt. Charlotte-tal csak pár hét jutott nekik, de ha nem tökölt volna annyit, több lett volna és ezt bánja a legjobban. Mézi próbálkozott már, de visszafelé sült el a dolog, így Dan a látványos tetteket is bevetné, csak mondja meg neki, mit érez. Lucifer szerzett magának egy napszemüveget, Chloe meg végzett Arnold kihallgatásával, aki elhozta az ügyvédjét is. Sajnos semmi, még a házkutatás sem talált semmit, de kiderült Megan halálának időpontja. kb. 30 perccel korábban lehetett, minthogy Moirát megtalálták volna vele, szóval Moira csodálja a munkáját vagy nem ő tette. A férjnek viszont nincsen alibije, könnyen hozzáférhetett Megan laptopjához is, talán ő lopott a cégtől és Megan erre rájött, úgyhogy még Arnold a gyanúsított. Chloe visszamegy az asztalához, ahol ott ül a kis hasonmása. Fura, hogy így öltözik, de ha ez kell neki, hát tegye. Viszont a munkáját hagyja békén, de Évának lenne egy ötlete. Chloe a tőle telhető legudvariasabban ad neki tíz másodpercet, és Éva szerint a pendrive tolvaj is védi magát, hiszen lehet van valami a pénzügyi anyagokban, ami rá nézve kompromittáló. Oké, de a könyvelő nem másolta le. Éva a "tegyük fel, ha mégis" vonalon gondolkodik, és ez Chloénak is jó lenne, ha lenne egy állítólagos másolat. Tegyük fel, hogy Moirának is színt kellene vallania, hogy eladná a céget, mondjuk Lucifernek, elkészítenék a hamis iratokat és a Luxban megejtik a hamis üzletet és csak várni kéne, mikor jelenik meg mondjuk Arnold, hogy semmissé tegye az üzletet. Éva ezért megkapja a dicséretet Chloétól, Lucifer is megdicséri, de mivel neki sokkal nagyobb baja is van, így ő is lelép. Éva ezt kis csontot is sikernek könyveli el. 

Indulhat a Luxos parti, de ehhez kell néhány előkészület. Chloe szépen kirittyentette magát és egy nagy zacskóval érkezett meg Luciferhez. Ő épp az erkélyen borong a vörös szemeivel és a félig átalakult testével, nem megy a buliba. Szegény Lucifer ismét az ügytől remélte, hogy megoldja majd a bajait, de csak rosszabb lett és a prófécia „a gonosz elszabadul” része megvalósulni látszik. Chloe megígéri neki, hogy áthozza Kinleyt a rendőrségi fogdába, ő majd elmagyarázza ezt a próféciát. Adjon pár órát ehhez, de addig is vonja el a figyelmét az üggyel. Nem, Lucifer nem fog lemenni, hogy is tehetné meg ilyen állapotban, ám Chloe tudja a megoldást, a zacskóból elővesz egy velencei stílusú ördögmaszkot. Na, a probléma egy része megoldva, a Luxba pedig maszkos bulit hirdettek, minden vendég álarcot visel. Lucifer is ott van a bulin, már csak a bűnösre kell várni. Chloe odamegy Moirához, Luciferhez pedig Éva cica lép, most már ő is tiszta vizet önt a pohárba, ismét jó csapat voltak, ezek után ő szívesen visszaköltözne Luciferhez. Sőt, alig várja, hogy folytassák a kapcsolatukat, tanult a szakításból, sokkal jobbak lesznek ezek után. Lucifer egy csendesebb sarokba cibálja őt, Éva azt hiszi, itt lesz a vallomás, de nem, Lucifer leveszi a maszkot és szó szerint dühös, vöröslő szemekkel nézi a kis naiv Évát. A lánynak fogalma sincs mi a baja, és lehet ő lesz Lucifer válasza a nagy kérdésre: miért nem gyűlöli őt? Borzalmasan bánt vele, csak kihasználta az önző vágyai miatt, pedig tudta, hogy sose működne a kapcsolatuk. Éva szereti Lucifert, neki ez az egyetlen indok, ám Lucifer szerint jobb lenne, ha ezt nem tenné többet. Lucifer otthagyja őt, Éva szinte lefagyva issza meg az első keze ügyébe kerülő innivalót, majd hirtelen történik valami. Mézi hangja csendül fel a mikrofonban, egy különleges személynek szeretne üzenni ezzel, hogy átgondolják a kapcsolatukat. A zongorista az Oasis együttes Wonderwall című számát kezdi el játszani, Mézi pedig énekelni kezd. Szegénykém Évát keresi a szemeivel és a kezdeti bátortalanság után egyre bátrabban szól a hangja. Lucifer is figyeli a démonkáját, ez még őt is meglepte, Mézi meg az érzelmek.... A dal végén Mézi hatalmas tapsot kap, és mintha ő maga se hitte volna, hogy képes ilyesmire, és ettől lett olyan igazi. Éva is ábrándos szemekkel figyelte őt, odasétál hozzá, és a kis paradicsommadár fejében mindez úgy állt össze, hogy neki is egy ilyen gesztust kell tenni Lucifer irányába. Hálásan megöleli Mézit, aki teljesen, totálisan összetört. 

Rendőrség, eljött az ideje Ella és Dan nagy beszélgetésének, ugyanis a lány tudja, hogy Dan ment el Tiernan-hoz. Lenyomozta a rendőrautókat, és aznap Dan kocsija ott parkolt Tiernan irodája előtt és emiatt kutatott a szemétben is. Dan nem titkol már semmit, ha Ella feljelenti, akkor tegye, megérdemli. Nem, Ella nem tesz ilyesmit, sőt, kitörölte a kocsi GPS-memóriáját is. Dan készen áll a büntetésre, hiszen tisztában van azzal, hogy az ő tettei következményeként majdnem megölték a kislányát. Miért kellene mindezt megúsznia? Hmm, ismerős szavak Lucifer esetében is, de most Dan a fontos. Ella szerint még mindig gyötri a fájdalom Charlotte miatt, jobban is, mint ahogy ők látják, és Dannek segítséget kéne kérnie. Dant ismerve még egy ideig tagadásban fog élni, így elég mérgesen kivonul Ella irodájából. A Luxban sajnos nem állnak jól a dolgok, Chloe elmeséli Lucifernek, hogy Arnold felhívta Moirát, és közölte vele, hogy nem akarja, hogy eladják a céget. Vagyis nem ő a gyilkos, Lucifer kiborult, feleslegesen dolgoztak és dühében lekapja a maszkját. Ám a baj nagyobb mint eddig, megjelent az ördögi arca. Chloe felhívja a rendőrséget, előkerítik Kinleyt, de micsoda véletlen, a járőrök, akik épp átszállították volna Kinleyt, azok is telefonálni akartak volna, ugyanis történt egy baleset és Kinley megszökött. Ez a szökés nem a véletlen műve, a még mindig reménykedő Éva és az egyre zordabb Mézi műve, Linda lakásában tartják fogva a papot. Kinley meg is köszöni nekik a szabadulást, Isten útjai kifürkészhetetlenek. A szökés értelmi szerzője Éva, ugyanis Lucifer egy próféciáról zagyvált neki, és Kinley a szakértője a témának. Segítsen, hogy Lucifer megértse végre, hogy nekik együtt kell lenniük, a prófécia butaság. Kinley tudja ki Mézi, a démon, de a kedves hölgyet nem ismeri. Éva bemutatkozik, az atya elégedett, itt áll előtte Lucifer szerelme, az első nő, az eredendő bűnös, egyre inkább világossá válik számára, hogy a prófécia valós. (Mi van akkor, ha az első szerelem nem Lucifert érinti, hanem Évát, ő szerette először Lucifert, de Lucifer talán sose szerette őt, még az édenkertben sem.)

10.png

Chloe menekíti Lucifert a Luxból, és első lépésként elmennek a baleset helyszínére, hátha ott találnak valamit. Sajnos a bulizó tömeg szinte árnyékként követi Lucifert és aki a közelébe jut, az mind elmondja neki, mire is vágyik leginkább. A csodaképesség most tetőzik, mindenki egy emberként bámulja Lucifert és a vágyaikról mesélnek neki. Chloe immunis erre a képességre, egy nő mellettük egy pendrive-ot emleget, Chloe magukkal húzza őt a liftbe. A maszkot levéve kiderül, hogy Beth az, az ikrek árnyékban élő testvér. Lucifer képessége miatt Beth kissé zavart, de Chloe feltalálja magát, és ő kérdezi meg, hogy mire kell neki a pendrive. Beth el akarja titkolni, hogy mit művelt. Dan, megfogadta Ella tanácsát és elment segítséget kérni, ez lenne Linda. Neki meséli el, hogy Charlotte halála óta Lucifert hibáztatja mindenért, ami rossz csak vele történik, de Lucifer valójában nem tehet semmiről. Talán senkinek sem a hibája, ám Dan leginkább magát vádolja a történtekért, Linda szerint azért, mert nem tehetett semmit, hogy megmenthesse őt. Danre még hosszú út vár, hogy ezt a veszteséget feldolgozza, de megtette a kezdő lépéseket, eljött hozzá és beszél róla. Hogy mi a következő lépés, az jó kérdés, ugyanis Lindának ismét fájásai vannak, és ezúttal valódiak, még a magzatvíz is elfolyt. Mézi megkapta a világ legjobb hírét, jön a baba, és ez végre egy igazi mosolyt csal az arcára a sok kudarc után. Évának azonban kellene a segítsége, kínozza meg Kinleyt, biztos van rá mód, hogy megtörje és ne beszéljen zagyvaságokat, amelyek keresztbe tehetnek a boldogságának. Mézin már látszik, hogy kezd besokallni, sok hasonló embert kínzott már odalent, mint Kinley, az ilyen fanatikusok sose fognak megtörni. Éva fejében hurrikánként száguldanak a gondolatok, talán Luciferrel együtt el kellene mennie a városból, hogy kiszellőztessék a fejüket és talán sikerülne megújítani a kapcsolatukat. Mézi rákiabál, Lucifer nem szereti őt! Rögtön visszavesz, amikor látja, hogy Éva fájdalmasan pillant rá, és azt tanácsolja neki, hogy legjobb, ha tudomásul veszi, hogy Lucifer nem fogja viszonozni az érzelmeit, hiába is szeretné. És ezeket a mondatokat mintha saját magának is szánta volna. Mézi elmegy, Éva magára maradt.

11.png

Luciferéknél zajlik Beth kihallgatása, az ikrek voltak a család szeme fénye, ő pedig a fekete bárány.  Moira nem különösebben foglalkozott vele, Megan viszont bízott benne, és átengedte neki a pénzügyeket, hogy ezzel önbizalmat adjon neki. Beth hallott egy tuti befektetésről, ha összejött volna, a cégé a pénz, de Beth elvesztett mindent. Megan megbánta a döntését, csúnyán lehordta szegény lányt, mintha tényleg ő lenne minden bajok okozója. Beth mérges lett, innentől mintha az agya is azt akarná, hogy elfelejtse a dolgokat, de felkapta a kalapácsot és ütött. Később ugye jött az ügyfél, majd a meglepődés, hogy meghalt a testvére. Képtelen volt az igazat mondani, végignézte volna azt is, ha Moira a börtönbe megy. A lány elhitte magáról, hogy ő a család fekete báránya, és a pénzvesztéssel bizonyította is. Lucifer is hallja ezeket, és igazat ad Bethnek, maradt volna távol tőlük, ha valóban törődött volna velük. Lucifer elvonul a felső emeletre, Chloe tudja, hogy ezek a szavak nem Bethre vonatkoztak. Eközben egy kórházban egy igazi kis csoda fog megszületni, Mézi beért végre, és a szülőszobára rohan. Linda épp a „nyomjon!” szakaszban jár, és már nem csak Ámenka, hanem Mézi kezét is szoríthatja. Lucifer-lak, egy járőr már viszi is Betht, Chloe szól Lucifernek, hogy mehetnek Kinley után. Lucifer már sehova sem akar menni, teljesen átalakult, az egész teste átváltozott, már a ronda szárnyait se tudja visszahúzni.

12.png

 Kórház, Mézi őrködik Linda szobája előtt, a kis csokibaba, angyalszárnyak nélkül, az anyukája karjaiban pihen. Ámenkának eszébe jutott egy név, de most nem valami fura angyalnév, hanem az egyszerű, de nagyszerű Charlie, Charlotte után. Na, ez jó lesz, az újdonsült apuka is kezébe veheti a gyermekét, de mire egy második keresztnevet javasolna Linda elszunyókál. Ámenkának nem is a név a lényeg, odafent, Ezüst Városban szeretni fogják őt, hiszen Ámenka haza fogja őt vinni, végleg. Linda-lak, Éva még mindig a romantikus utazáson töri a fejét, Párizs vagy egy szép sziget, ahol kettesben lehetnének, elég csúnya megszállottság ez, mások ilyenért a Pokolban kínlódnak. Kinley is gondolkodott, ő tudna egy helyet, ahol az örökkévalóságig együtt lehetnének, sőt, ahol Lucifer igazi király lenne. Éva rögtön a Pokolra gondol, és szerencsére van annyi esze, hogy ezt elutasítsa, hiszen Lucifer gyűlöli a Poklot. Kinley azzal érvel, hogy eddig nem volt odalent semmi, ami örömet okozhatott volna Lucifernek, és akár Éva lehetne az ő királynője. Éva maga sem biztos a dolgában, Kinley tovább fűzi őt, Lucifert már rengetegen hiányolják odalent. Éva feleleveníti Mézi szavait a megszállásról, lehet érdemes lenne Lucifer egyik alattvalóját idehozni, aki talán meggyőzhetné őt. Éva közben kibontotta Kinley rabláncait, és ez az ötlet egész jól hangzik, ahogy pörgeti tovább a fejében. Mindenképpen olyan valaki kell, aki amúgy is a Pokolra kerülne, viszont Kinley a szabadulása után rátámad Évára, hiszen ha megöli Évát, azzal talán a prófécia sem valósul meg. Éva szerencsére megtalálja az asztal aljára elrejtett tőrt, és nyakon szúrja Kinleyt. Éva most is csak azt szajkózza neki, hogy szóljon a lentieknek, hogy valakit küldjenek a királyukért. Kinley az utolsó lélegzetét még kihasználja, hogy megkérdezze, hogy miért kerülne ő a Pokolba? Ez Éva megérzése, és Kinleynek végre annyi.

Luciferéknél a helyzet változatlan, Chloe alig mer ránézni, ő pedig rájött, hogy ő az elefánt a porcelánboltban. Amihez csak hozzáér, elromlik, és még hányan mentek tönkre, amiért Lucifer törődött velük, és erre kiváló példa Chloe. Nem, ez most nem Chloéról szól, most se ment el, sőt összeszedte magát és végre alaposan megnézni magának Lucifert. Ez most csak Luciferről szól, Chloe csak a kifogás, hogy szembenézzen magával. Állandóan emlegeti, hogy utálja, hogy őt hibáztatják a világ romlottságáért, és talán Lucifer is okolja saját magát ugyanezért. Nem lehet felelős olyan dolgokért, amiket nem ő irányít. Bocsásson meg magának, lehet csak ennyi kellene kezdetnek. Lucifernek fogalma sincsen, hogy ezt hogyan kell, de szeretné megtenni. Bármi is történt, Lucifer lassan kezd visszaváltozni önmagává, és eltűnik az ördögi test. Mindketten örülnek a változásnak, és lehetséges, hogy így a gonosz sem fog elszabadulni. Hát ez viszont sajnos meg fog történni, Éva terve bejött, Kinley testét egy démon szállja meg, semmi látványos fekete füst, csak Kinley szeme kinyílik és teljesen fekete. A kilencedik rész dalai.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása