Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x19 - Az elveszett fiú

2019. szeptember 08. 11:05 - Szencsike

A SupNat mindig is a családot helyezte előtérbe, és minden családnak, a Winchestereknek is vannak titkaik. Ez az epizód egy ilyen titok köré épül, ami alaposan megrázza a tesókat. Rögtön bele is vágunk a közepébe, máris megvan az aktuális halott, egy nővérke, az otthonában támadja meg a szörnyetegünk. Hiába próbál elrejtőzni, a SupNat világában nincs olyan, hogy menekülés, ha egy szörnyeteg vadászik valakire. A hölgy a nagy kapálózásban lever egy fényképet az asztalról, arról a fényképről a mi derék John Winchester barátunk mosolyog ránk.

1.png

Reggel van, a srácok egy nagyon szép tó mellett álltak meg pihenni. Sammy épp fogat mos, igaz, a tévés szokásokhoz híven egyáltalán nem habzik a fogkréme. Dean végre felébredt, éhes a szentem, de a maradék tonhalas szendvics nem jó reggelire. Csörög a mobil, de nem akármilyen mobil, hanem Apu régi telefonja. Dean veszi fel, egy fiatal, rémült srác szól bele, Johnnal akar beszélni, Adam Milligan-nek hívják. Sajna John meghalt két éve, de ki is vagy te? A fia. Nohát, nahát... A srácok megérkeztek a minnesotai Windom városkába, Dean szimplán ideges, Sammy helyette is nyugodt. Adam Milligan valós személy, 1990. szeptember 29-én született, anyja neve Kate, apa ismeretlen, a tanulmányi eredménye kiváló, orvosi előkészítőre jár az egyetemre. Dean Ackbar admirálishoz hasonlóan csapdát kiállt. A srácok a Cousin Oliver-ben találkoznak, a kedves pincérnőt Deannek rögtön sikerül kihozna a sodrából, csak azért, mert a tökéletesnek hitt kis világa felborulni látszik. Szerinte a srácot démon szállta meg, a kihozott vizet kiönti, helyére szentelt vizet önt. Ha ez nem jön be, akkor alakváltó lesz, az éttermes evőeszközöket kicseréli sajátra, ami ezüstből készült. Dean csúnya halált tervez a srácnak, ha már Apukát merészeli csalinak használni. Sammy pillantásában minden ott van, Dean megkergült. Viszont kettejük között még mindig ő képviseli a józan észt, így megmutatja a naplót, Apu járt Minnesotában 1990 januárjában, kilenc hónappal később megszületett Adam. Dean szerint ez véletlen, de a naplóban a következő két oldal ki van tépve. Sammy szerint lehetséges az, hogy Adam tényleg a testvérük, csak gondolja át! Apu sose volt szent, hetekre eltűnt egy-egy vadászat miatt, és néha a megmentett hölgyek valahogy kifejezték neki a hálájukat. Remek, Dean most elképzelte, ahogy Apu szexel. Ezek szerint sikeres volt a találat, de jobb, ha Sammy nem folytatja.

Megérkezett Adam (Jake Abel alakításában), visszafogottan üdvözli a srácokat, akik John munkatársainak mondják magukat. Adam rákérdez Apu halálára, ő azt hiszi, hogy autószerelő volt, Dean bólogat, ráesett egy autó. Jön a pincérnő, jó barátként köszönti Adamet, hozott neki is egy kis vizet, de ezt Dean rögtön megissza, szomjas. Adam a szokásosat kéri, majd megissza a szentelt vizet, nem történik semmi. Dean biztos, ami biztos előveszi a fegyverét, addig Adam elmeséli, hogy pár éve látta utoljára Johnt, azóta nem is beszéltek, és mivel ő az egyetlen rokona, ezért kereste, mert az anyja eltűnt. Rendkívül sajnálatos, de Deant leginkább az érdekli, hogy mióta ismerte Johnt. Az anyja sokáig nem mondta meg neki, hogy ki az apja, Johnt is csak évekkel ezelőtt ismerte meg. Korábban csak annyit tudott, hogy az anyja a kórházban dolgozott, mikor John vadászbaleset miatt bekerült. Sose voltak igazi család, 12 évesen ismerte csak meg, mert megtalálta a telefonszámát és addig könyörgött az anyjának, amíg végül fel nem hívták őt. Amint John megtudta, hogy van egy fia, azonnal útra kelt. Közben kihozták Adam kajáját, Dean alig várja, hogy hozzálásson, de hiába, az ezüst próba sem jött be. Kiderül az is, hogy John szinte teljesen más ember lett, ha Adammel volt, csupa klassz apa-fia program, pókerezés, sörözés, bezzeg a srácoknak csak a kőkemény kiképző-őrmester oldala jutott. Sőt, hogy még rosszabb legyen, odaülhetett az Impala kormánya mögé is, ezen kezdett el megtanulni vezetni. Deannek itt szakadt el a cérna, Adam hazudik, ők John Winchester fiai! Szegény Adamet ez egy kisebb sokként érte, testvérei vannak?! Nem, nincsenek, ha vadász, akkor nagyon ostoba játékot játszik velük! Sosem vadászott, bár Adam a vadászat hagyományos verziójára utal, de mindegy is, mert Dean le akar lépni, viszont Adam be tudja bizonyítani, hogy igazat mond.

4.png

Adam hazavitte a srácokat, ott a mindent eldöntő fénykép, ami egy baseball-meccsen készült, Adam 14 éves volt akkor, pont a szülinapja környékére esett a látogatása. Sammy megtalálja az egyszavas naplóbejegyzést, 2004. szep. 29. Minnesota, hát igen, John pár szülinapján meglátogatta őt. Dean kiakad azon, hogy Adamék baseball-meccsekre jártak, szegény srác meg azon csodálkozik, hogy őket nem vitte el ilyenre?! Dean türelme véges, Sammy gyorsan rákérdez, hogy mi is van az anyjával? Három napja eltűnt, a szomszéd látta még hazajönni, de a munkába már nem ment be, a főnöke hívta rendőrséget. Dean meglát egy újabb fotót, ahogy John Kate-et öleli. Ő is szőke, ahogy Mary anyu is... Szegény Adam, látszik rajta, hogy Anyu eltűnése megviselte, a rendőrség sem talált semmit, ő pedig biztos abban, hogy az anyja sose lépne el szó nélkül sehova, a föld meg csak nem nyelhette el... Dean megnézi a hálószobát, semmi használható nyom, de rengeteg családi fénykép a boldog apuka John Winchesterről. Adamnek feltűnik, hogy Dean valamit titkol az apjáról, jobb lenne, ha elmondaná az igazat. Jobb, ha nem tudja, és szerencsére jön Sammy, négyszemközt megbeszélik, hogy Kate tényleg eltűnt, beszélt a rendőrséggel. Sőt, Apu azért jött ide 1990-ben, mert 17 sírt raboltak ki a városban. Talált egy régi újságcikket, ahol a fotón a háttérben felismerhetően ott áll a tömegben John Winchester. Sajnos azok a lapok hiányoznak, amiből kiderülhetett volna, hogy mire vadászott, de úgy tűnik, hogy újrakezdődtek a rablások, eddig három hulla tűnt el. Talán Apu annak idején nem ölte meg, visszajött és újra kezdi a hullarablást. A hullákon és Kate-en kívül még a helyi csapos, Joe is eltűnt. Megkérdik Adamet, hogy Kate és Joe ismerhették-e egymást, a válasz nem. Nincsenek előrébb, viszont a padlón ott vannak Kate körmeinek a nyomai, Dean be is néz az ágy alá, majd gyorsan felszedik a matracot és ott van egy szellőzőakna. Sajnos Dean veszített a kő-papír-ollóban, ő mászhat.

5.png

Dean végig kúszik-mászik a szűkös helyen, majd megtalálja a véres cafatokat, amelyek régen Kate részei voltak. A srácok már a hotelben találkoznak a feldúlt Adammel, a srác kikészült, tudja, hogy valami nem kerek velük, ha már leléptek a zsaruk elől. A zsaruknak fogalmuk sem volt, hol keressék az anyját, de Dean tudta, ráadásul hallotta a sírrablós dumát és hát ott a fegyver az ágyon. Sammy mondja meg neki, hogy vadászok, megérdemli, hogy tudja az igazat. A nagy beszélgetés megvolt, Adam azt próbálja feldolgozni, hogy a filmes szörnyetegek és a rémálombéli lények léteznek. Godzilla tényleg csak egy film, igazán megnyugtató infó ez Deantől. Apu ezekre a szörnyekre vadászott és most a tesók csinálják ezt. Adam feltűnően nyugodtan fogadja a híreket, hisz nekik, hiszen testvérek, Deannek ez már túl kiborító. Sajnos nem tudják még, mi vitte el az anyjukat, de az fix, hogy van valami a városban. Adam segíteni akar, az anyjáról van szó, tudni akarja, mi történt vele. Sammy beleegyezik, ám Dean tiltakozik, az apjuk eltitkolta előlük Adamet, azért, hogy távol tartsa őt ettől a világtól, nekik is tiszteletben kéne tartani ezt a döntését. Dean elviharzik, Sammyre marad a bébiszittelés, még Adamnek is feltűnt, hogy Deannel nem egyszerű az élet. Sammy viszont döntött, megtanít Adamnek pár trükköt, hiszen ő is jól tudja, hogy milyen a bosszúvágy.

6.png

Dean elment a temetőbe, mint ügynök kikérdezi a temető igazgatóját, mi is történt pontosan. Az egyik régi kriptát huligánok dúlták fel, és elvitték a hullákat. Dean szakértő szemének persze feltűnnek az árulkodó jelek, például egy furcsa folyadékot is talál. Dean betért a kocsmába, a csapos hölgytől, Lisától kap egy ingyen sört, a ház ajándéka a rendőröknek és az FBI-nak, őt is azonnal kiszúrta. A hölgy pont az eltűnt csapos, Joe felesége. Egy péntek este tűnt el, bent maradt a kocsmában leltározni, majd nem jött haza. Régen rendőr volt, és Dean rákérdez, hogy az 1990-es sírrabláson nem dolgozott-e? Dehogynem, ő találta meg a hullákat, még kitüntetést is kapott a munkáért, de ezen nem egyedül dolgozott, volt segítsége. Dean tudja, hogy ez Apu lesz, megtalálták a rablót? Nem, de Lisa szerint Joe azt mondta, hogy gondoskodtak az illetőről. A motelban Sammyék békésen tisztogatják a fegyvereiket, Adam megemlíti Apu halálát, mi történt igazából? Démon, akit végül Dean intézett el. Ekkor elmegy az áram, és fura zajokat hallanak, a hangokból ítélve a szellőzőjáratban bujkál valami. Kimenekülnek a szobából, Adam kocsijához rohannak, ott valaki megragadja Sammyt. Szerencsére Dean épp időben érkezik, segít Sammynek, így nagyobb baj nélkül megúszták a kalandot.

7.png

A kocsi egy csatorna felett parkolt, oda húzta volna le a lény Sammyt. Nem mennek utána, már rég eltűnt, de annyi biztos, hogy megvan kikre vadászik a lény. Megvolt Joe, aki régen segített elintézni, Kate, mert ismerte Johnt, illetve Adam, John fia. Sammy most csak a véletlen miatt került a karmai közé. A fura család maradéka visszatért Adamékhez, szedje össze a cuccait, mert elmennek innen! Deannek megvan a terve, Adamet leadják Bobbynak, ők pedig visszajönnek és befejezik, amit az Apjuk elkezdett. Na mégis hogyan, hiszen semmi használható nyomuk sincs, de Adam kellene neki. Dean rosszat sejt, Sammy folytatja, felkészítik a srácot és mehet csalinak. Meghalhat, ám Sammy szerint ők is bármikor meghalhatnak és őket is tucatnyi rém üldözi bosszút forralva. Adam végzett a pakolással, hallotta a tervet, ő benne van. A következő nap Sammy már lőni tanítja őt, Dean továbbra sincs meggyőződve, hogy ez jó ötlet lenne. Később a szakirodalmat böngészik, Hogyan öljünk rémlényeket a tanagyag, de ezt Adamnek is meg kell emészteni, hogy létezik ez a munka. Sammy szerint ez nem munka, hanem életforma, ha tényleg ezt akarja csinálni később, felejtse el a sulit, a barátokat, barátnőt, mert őket fogják elsőként elintézni. Felejtsen el mindent és mindenkit, mert az ő világukban a normális élet számít a legnagyobb luxusnak. Egyedül csak a családra számíthat, ez volt Sammy végszava mikor Dean négyszemközti beszélgetésre hívja őt.

8.png

Figyelte Sammyt, gyakorlatilag ugyanazokat szajkózza, amit az apjuk is, csak annak idején Sammy lelépett a Stanford Egyetemre ugyanezek miatt. Ja, most rájött, hogy igaza volt, így Adam a démonok és a többiek célpontja, mert nekik csak ezt jelenti. Régen nagyon utálta az apjukat, de rájött arra, hogy megtanított nekik mindent, ami a túléléshez kell, mit számít, ha nem volt normális gyerekkoruk?! Adamnek is meg kell adni ugyanezt az esélyt, hogy megvédhesse magát. Dean nem ért egyet, ők ebben élnek, ezt a világot ismerik, de Adam, neki igazi élete van! Csak nem féltékeny a mi Deanünk?! És Sammy, ő féltékeny? Sammy szerint az Adam-féle Apu az sose volt igazi, a szörnyek, azok igaziak a közelgő világvégével együtt. Dean még nem tágít, Adammel volt esélye arra, hogy normális legyen valamennyire az élete, nem kell a srácnak átkozottnak lennie. Sammy szerint a srác Winchester, eleve átkozott. Nem kell annak lennie, mert Dean meg fogja keresni, bármi is vadásszon Adamre.

9.png

Dean visszament a temetőbe a feldúlt kriptához, egy kis keresgélés után talál egy rejtett járatot, ami a föld alá vezet. A járatot követve kilyukad egy másik kriptánál, az is fel van dúlva és ott vannak a friss maradványok is. Közben valaki befalazza a bejáratát, Dean elkezd lőni az illetőre, de ezzel csak annyit ér el, hogy beszakad a járat és térerő persze miért is lenne idelent... Sammy és Adam besózzák, lezárják az összes lehetséges bejáratot, egyedül csak a szellőzőjáraton keresztül juthat be akármi a házba. Odalentről zajokat hallanak, talán talált egy másik bejáratot az illető, leszaladnak, ott van lent Kate. Anyu él, sikerült elmenekülnie, Sammy azonban azt mondja, hogy ez a nő nem az igazi Kate. Dean még mindig nem jutott ki a kriptából, az egyik koporsón friss nyomokat talál, ugyanazt a folyadékot, mint amit odafent korábban. Felnyitja a koporsót és... hoppá, a szétcincált Kate holtteste fekszik benne. Sammyék, ez a nő nem Kate, ő meghalt, legalábbis Sammy ezt állítja, Adam küzd azzal, hogy kinek higgyen, a halottnak gondolt, de visszatért anyjának vagy az alig ismert Sammynek. Kirántja a kezéből a puskát, Sammy üvölti, hogy lője le végre, mert ez a nő nem az anyja, Kate kéri, hogy neki higgyen, majd Adam dönt: orrba vágja Sammyt, aki elterül. Hát persze, hogy tudja, ki ez a nő. Dean egy másik koporsóban megtalálja a szintén szétcincált Adam holttestét, muszáj kijutnia innen.

10.png

Sammy megkötözve ébred fel, kamu-Kate vigyáz rá, és Sammy végre rájött, hogy kicsodák, ghoulok. Hullazabálók, élő húst csak ritkán esznek, majd felveszik áldozatuk alakját. Nem csak azt, az emlékeit is, ezt már kamu-Adam mondja, ő is itt van végre... Kamu-Kate megkóstolja Sammy vérét, valami nem stimmel vele, nohát, akkor ki is az igazi szörnyeteg? Kamu-családnak a feje 1990-ben halt meg, ő csak hullákat evett, sose volt igazi szörnyeteg, de John Winchester viszont az volt. Dean a kripta tetején talált egy ablakfélét, a koporsórúddal kiüti, majd azon keresztül szökik meg. Kamu-Kate és kamu-Adam valójában testvérek, egyedül nőttek fel az apjuk halála után. Közel 20 évig tervezték a bosszút, addig csak egyik temetőt hagyták ott a másik után, ahol a hullákat ették, de friss húsra vágytak és visszajöttek ide, ahol minden elkezdődött a számukra. A bosszú John halálával lett volna igazi, de mikor kamu-Adam telefonált, kiderült, hogy ő már halott, így beérték a tesókkal is. Dean nem fog visszaérni időben, nyugodtan el tudják fogyasztani Sammyt, és csak hogy tudja, Adam tényleg a testvérük volt és élve falták fel, sikoltozott. Sammyre is ugyanez vár, kivéreztetik először. Sammy sokat ficánkol, kamu-Adam még nyugtatja is, hogy ne tegye, mert gyorsabban fog elvérezni, ráérnek.

Szerencsére végre megjön Dean, hasba lövi kamu-Adamet, Sammy szól, hogy ghoulok, így kamu-Kate-et már fejlövéssel intézi el. Dehát Adam még él, rátámad Deanre, Sammy pedig csendesen elvérzik mellettük. A nagy csatát Dean nyeri azzal, hogy az első nehéz tárggyal addig veri kamu-Adam fejét, amíg az ripityára nem törik. Sammyt is kiszabadítja, szegény már szinte sokkos a vérveszteségtől, de van ereje megköszönni a megmentést. Semmiség, erre való a család. Később Sammy és Dean vadásztemetést rendeznek a féltestvérnek, tényleg a testvérük volt, megérdemli. Sammynek eszébe jut, hogy vissza lehetne őt hozni, egy szívesség Castieltől. Nem, ő már jobb helyen van. Dean még valamire rájött, érti, hogy miért veszekedett Sammy és Apu, mert Sammy gyakorlatilag olyan mint az apjuk. Dean csak utánozta őt a viselkedésével, az öltözködéssel, a zenei rajongással, de Sammynek ez ösztönösen jön. Szerencsére Sammy ezt bóknak veszi, ám Deannek ez igazából teljesen mindegy.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása