Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x18 - A próféta

2019. szeptember 07. 11:04 - Szencsike

Lassan az évad végéhez közeledünk, így a sorozat szokásaihoz híven lesz egy lazítós epizódunk, és a srácok ezúttal egy igazán különleges embert ismernek meg. Egy harmincas pasassal kezdünk, épp alszik, ám az álmai nem túl békések, de annál meglepőbbek, ugyanis Sammy és Dean a főszereplői azoknak, lát róluk bizonyos eseményeket. Nem, nem „olyanokat”, hanem Sammy és Dean életének egy-egy pillanatát. Gyorsan ugorjunk egy képregény boltba, a tesók felvették az ügynök öltönyt és az eladótól kérdezik, hogy tapasztalt-e bármi különöset az épületben az utóbbi időben. A szokásos kérdésekre (villogó fények, váratlan hideg, rejtélyes hangok, fura szagok) az eladó csak értetlenkedik, de egyszer csak a fejében kigyullad a lámpa, azt hiszi az ügynökökről, hogy ők valami szerepjátékosok. A tesóknak fogalmuk sincsen, hogy miről beszél, az eladó lelkesen mesél nekik valami könyvről, Supernatural/Odaát a címe és egy testvérpár rockzenészek álneveit használva FBI ügynöknek tettetik magukat,  hogy a természetfeletti után nyomozzanak. Valami Steve és Dirk, vagy Sal és Dane a nevük, Sammy bátortalanul bedobja a Sam és Dean neveket, az eladó lelkesen bólogat erre. Egy egész sorozatot írtak róluk, bár nem lett nagy siker, inkább az alternatívabb olvasók viszik őket és nekik nagyon bejönnek a történetek. Az olcsó könyvek között keresgél a pasas, odaadja nekik az első részt, Carver Edlund a szerző (utalás két SupNat forgatókönyv íróra, Jeremy Carverre és Ben Edlundra), a borítón két, kigyúrt izmos pasas szerepel, a történet a legelső részt (1x01) meséli el, Sammy elkéri az összes fellelhető kötetet a könyvből.

1.png

A srácok már a hotelban bújják a könyveket, ez Dean feladata, Sammy pedig a netet böngészi. Dean totál kiakadt azon, hogy létezik valaki, aki pontosan tud mindent róluk. A történetek szóról szóra megegyeznek az ő életük eseményeivel, még az is benne van, ahogy Dean szexel valakivel. Sammy kutatásai szerint a könyvek nem túlságosan népszerűek, szinte ismeretlenek, eddig 24 történet jött ki, az utolsó kötet pont azt meséli el, ahogy Dean a Pokolra kerül. Érdekes, de az ismeretlenség ellenére akadnak rajongók, akik keményen kritizálják a könyvsorozatot. Egyikük szerint a démonos szál teljesen klisés és elcsépelt volt, Dean elküldi a fenébe az illetőt, ők mindezt átélték. Tovább olvasva a fórumot vannak Dean- és Sam-rajongók, de vannak Slash rajongók, vagyis olyanok, akik a testvéreket mint szerelmespárt szeretik elképzelni. Hát igen, ez a tesók gyomrát is alaposan megfekszi. A túl a tesóságon döbbenet után muszáj megtalálniuk az írót, de ő csak álnevet használ, nehezebb lesz a dolguk, mint hitték. A srácok elmennek a kiadóba, az igazgatónő is rajongója a sorozatnak, sajnálja is, hogy nem fogynak úgy, de a ponyva irodalom az bezzeg igen. A srácok újságíróként mutatkoznak be neki, ezért is reméli, hogy a sajtókampány talán fellendíti a forgalmat és jöhetnek a folytatások. Dean szerint ezt inkább ne erőltesse, hiszen a Pokolra kerüléssel egészen befejezett lett a sorozat. A nő teljesen oda van a könyves testvérekért, el se tudja dönteni, melyikük is a kedvence, a legjobb pillanataik szerinte amikor a srácok sírnak és felvállalják az érzelmeiket. Dean ezen meglepődik, a nő örülne, ha az igazi férfiak is képesek lennének ugyanerre. Dean teljesen készen van, képtelen elhinni amit hall, valaki az ő életüket elemzi, a nő meg bennük kételkedik, remélhetőleg igazi újságírók és ne járassák le a fiait. Elkezdi kérdezgetni őket a részletekről, mint az irodalom tanárok a kötelező olvasmányok ellenőrzésekor, a legapróbb infókra kíváncsi, a srácok, igazi „rajongóként” minden kérdésre jól válaszolnak. Mivel a srácok átmentek a vizsgán, ők is kérdezhetnek, Carver Edlunddal akarnak beszélni. A nő először elzárkózik, de a srácok megmutatják a démontetkójukat, tényleg „rajonganak” a könyvekért. A nő csak ámul, felemeli a szoknyáját ő is, neki a popsija környékén van egy hasonló, Dean örül a látványnak és annak is, hogy meg van az író, Chuck Shurley címe.

Ez a Chuck „Carver Edlund” Shurley egy tipikus, 30-as bétahím, alsógatyás kapitányként írja rendetlen otthonában Sam és Dean történeteit. Az egyik frissen leírt esemény szerint Sam és Dean eltökélten becsönget valahová, hát nem csönget be valaki hozzá is?! Kinyitja az ajtót, a tesók bemutatkoznak neki, ők Sam és Dean, de Chuck, köszöni, nem kér a rajongókból és saját életet javasol nekik. Ez már megvan a srácoknak és Chuck épp erről ír! Hogy csinálja, vadász esetleg? Fogalma sincsen, hogy ez mit jelent, ő csak egy író! Akkor meg honnan tud a szörnyekről, akikkel harcoltak?! Csak kitalálta őket, ugyanúgy ahogy „Sam” és „Dean” karakterét is. A srácok hogy bizonyítsák, hogy ők tényleg valódiak, megmutatják a csomagtartóban lévő fegyvereket és a kiegészítőket. Chuck még sose látott ilyen profi rajongókat, kissé megijed az igazi pisztolyok láttán, de a srácok megérdemelnek néhány posztert a könyvekről a hűségükért cserébe. Sammy az angyalokról, Lilithről és a pecsétekről kérdezgeti őt, Chuck azon csodálkozik, hogy a srácok tudnak erről. Ezek a történetek még meg se jelentek, és még mindig átverésnek hiszi ezt az egészet. Dean kimondja a vezetéknevét, Chuck itt gondolkodik el, a vezetéknév sose szerepelt egyik részben se, sőt, soha nem is mondta el senkinek a srácok vezetéknevét.

5.png

Szegény Chuck kikészült, hiába ivott valami alkoholt, a tesók még mindig ott állnak a nappalijában. Nincs más magyarázat, csak az, hogy Chuck az Isten. Nem, nem Isten (khm... 11. évad... khm...), de Chuck ragaszkodik az elképzeléshez, hiszen tudja, hogy mi történik velük. Sőt, lehet ő maga keveri bele őket ezekbe a veszélyes kalandokba, igazán kegyetlen egy Isten lehet (az a bizonyos 14. évad...). Szegénynek bűntudata van Apu, Anyu és Jessica miatt, és még számtalan kegyetlenség miatt, amit az irodalmi szórakoztatás kedvéért tett velük. Higgyen nekik, hiába élték át a legcudarabb dolgokat, Chuck nem Isten, egészen egyszerűen csak egy látnok, aki pont rájuk figyel valamiért. Sőt, most is dolgozik egy történeten? Dolgozik hát, sőt, eddig ez a legfurcsább az összes közül, igazi Vonnegut... Ötös számú vágóhíd vagy Macskabölcső szinten furcsa? Az irodalmi kérdés Dean szájából hangzott el, Sammy arca mindent visz, amikor rájön, hogy a tesója olvasta ezeket. Inkább Kilgore Trout, ugyanis Chuck beleírta magát a történetbe, hogy a saját házában találkozik a karaktereivel. Srácok később a mosodában vannak, és Dean felolvassa azt a részt, ahogy a mosodában vannak és töprengenek Chuckon, még az is stimmel, hogy Sammy a beszólások miatt gyökérnek hívja magában Deant. Valamit tud ez a Chuck gyerek. Emlegetett szamár, Chucknak újabb látomása van, Sammyt látja, ahogy egy szőke démonnővel, valószínűleg Lilitthel hetyeg egy hálószobában.

6.png

A tesók visszatértek a botcsinálta írónkhoz, ugyanis Chuck elmondja nekik, hogy a történet alakulása szerint Lilith el fog jönni Sammyért. A felolvasott jelenet szerint nem éppen azért, hogy elrabolja őt, hanem hogy lefeküdjenek egymással. Sammy röhög, nevetséges ez az egész, Chuck tiltakozik, ez még csak vázlat. De Lilith általában csak egy kisgyerek, ám ezúttal egy bájos fogászati asszisztensnő bőrébe bújt be. És mi történik az aktus után? Sajnos ezt Chuck még nem álmodta meg. És ha már álom, hogy működnek nála a látomások? Chuck folyamatnak nevezi, ugyanis fejfájással kezdődik, amit még a gyógyszer sem visz le, ezért iszik, hogy elaludjon, majd jönnek az álomképek. Először azt hitte csak valami bizarr történetet látott, de a képek csak jöttek és jöttek, le se tudta állítani, szegényt mára teljesen meggyötörték ezek a látomások. Deant mintha meggyőzte volna, Chuck már nyújtja is a kéziratot, tudta, hogy elkéri tőle. A srácok úton vannak, Sammy a kéziratot olvassa, a történet szerint Baby hátsó szélvédője egy ponyva, hülyeség, majd lapoz még és odaér, hogy volt egy baleset és Deannek virágos ragtapaszokkal fedték be a sebeit, ez is hülyeség. Hogy Sammy az írói stíluson vagy az elmesélt eseményekkel nem tud kibékülni az kérdéses, ám Dean hisz Chucknak, eddig nem tévedett. Megállítja őket egy útlezárás, leszakadt a híd, a városban kell maradniuk, mert a híd az egyedüli lehetőség, ami kivezet a városból.

7.png

A srácok beültek egy gyorsétterembe, Dean meg kitalált egy elméletet. Chuck látomásai megmondják, hogy mit fognak tenni, de inkább tegyék az ellenkezőjét. Ha látomás szerint balra kéne menniük, inkább menjenek jobbra, vagy ha veszekedniük kéne, nem fognak veszekedni, igaz ez utóbbi nehéz lesz nekik, a rutinos veszekedőknek. Csak úgy mint az is, hogy Dean megegye a tofus vega burgert, amit a húsos buri helyett kellett rendelnie, ha már az ellenkezőjét csinálják a dolgoknak. Sammy elgondolkodott, nevetséges, hogy le fog feküdni Lilith-tel, ám Dean „úgyse fog megtörténni” válasza gúnyosabb volt a kelleténél. Sammy szerint ez egy lehetőség, hiszen tudják, hol van Lilith, elkaphatnák. Dean látványosan igyekszik türelmes maradni, erre a harcra még nem állnak készen. Sammy szerint az a nem normális, hogy Dean meglapulna harc helyett. Veszekednek, de mégsem veszekednek, inkább csak szemmel verik egymást. Meghozták a kaját, Dean jó nagyot harap a vega burgerbe, ez isteni, de hoppá, visszajön a pincérnő, elviszi, a húsos burgert hozta ki neki tévedésből. Erről ennyit, hogy az ellenkezőjét csinálják. A srácok egy másik motelba mentek, a Toreador-ba, mint amit a sztori szerint választaniuk kell (Red), Dean kirak néhány átokzsákot és kiadja Sammynek a Maradsz! parancsot, sőt még a laptopját is elveszi, nehogy kísértésbe essen és kutasson, jobb lesz ha pornót néz a tévében. Dean elviszi Babyt, és ahogy kigurul a motel parkolójából, a neonreklám fényei kiégnek és csak a Red szó olvasható a motel neve helyén.

8.png

Deannek kocsikáznia kéne, de ehelyett leparkolja a Babyt valahol a városban és elindul sétára. Mintha ő maga se akarná a sétát, visszanéz Babyre, néhány suhanc épp feltöri a drágát. Dean átrohanna a kocsihoz, ám egy furgon elüti. Minden úgy történt, ahogy Chuck előre látta. Sammy elhívta a hotelba Chuckot, hogy kikérdezze, mit tud róla? Mit látott róla, amikor nem Deannel van? A démonvérre céloz, igaz, Sammy bólogat és nagy megkönnyebbülésére Chuck a démonvér-ivást bele se írta a sztoriba, nehogy a Sam karakter ellenszenves legyen, hiszen ez még Chuck szerint is felelőtlenség. Sammy is elismeri, de számára ez az egy lehetőség létezik, hogy legyőzzék Lilithet és megállítsák az apokalipszist. De az Dean dolga lenne, az angyalok ezt mondják, ezt még Chuck is tudja. Igen, csak Dean megváltozott mióta visszatért és Sammy úgy érzi, hogy most neki kell gondoskodnia a bátyjáról. Néha jól jön egy független szemlélő, Chuck szerint ez akár jelentheti azt is, hogy Sammy minden téren erősebbnek érzi magát, mintha ő lenne a főnök? Dehogy, bár egy aprócska szemvillanás jelezte, hogy talán a lelke mélyén így érzi. Súlyos terhek nyugszanak Sammy vállán, és Chuck se biztatja őt túl sok jóval, hogy merre halad a történet. És sajnos azt se tudja megmondani, hogy képes lenne-e legyőzni Lilithet ma éjjel.

9.png

Dean felébredt az utcán, szerencsére semmi baja, csak össze kell szednie magát. Egy anyuka ütötte el, és a kislánya virágos ragtapaszokat rakott a sebeire. Dean viszont meg se hallja őket, Baby hátsó szélvédő üvegét betörték, és az ajtó ablakában látja meg a ragtapaszokat. Vagyis minden Chuck látomása alapján történik. Chuck hazaért, de a nappalijában már ott ücsörög Dean, hát igen, az új barátunk meg se lepődött, hogy itt van. Dean elmeséli, hogy minden valóra vált, amit a mai napjára jósolt, csak egy bátortalan „Óh!” a reakció, nem ezt akarta hallani. Ennyi volt, Dean bepöccent, megragadja szegény Chuckot és a falnak taszajtja, honnan tudja mindazt, amit tud!? Szerencsére nem lesz nagy baj, mert feltűnik végre Castiel, meg kell védenie Chuck-ot, ugyanis az Úr prófétája. Érdekes foglalkozás lehet, Chuck igyekszik nem látványosan megdöbbenni, hogy megismerhette Castielt. Az érzés Castiel részéről is pozitív, kedveli Chuck munkásságát. Ezzel sikerült felmérgesítenie Deant, ez pali csak egy olcsó zugfirkász! Viszont Chuck lebukott, ezt is tudta, hogy ilyen szépen összejönnek ők hárman, de ez már neki is sok volt, mégsem írhatta meg mindezt. Szegénykém úgy issza a piát, mint szomjazó a vizet, Castiel pedig felvilágosítja Deant, hogy Chuck csak egy szószóló, az eseményekre nincsen ráhatással. Ha minden úgy alakul, akkor a könyvei, hamarosan a Winchester evangéliumok néven lesznek ismertek. Chuck kapott egy kisebb pánikrohamot, hogy milyen fordulatot vett az amúgy szánalmas élete, gyorsan elszökik a szobájába. Dean leginkább azon csodálkozik, hogy pont Chuck-ot választották, Castiel szerint annak idején Lukács rosszabb volt. A prófétákat egy igazi nagykutya választja ki odafent, Castielnek ebbe nincsen beleszólása. Dean arra kíváncsi, hogy tudják megakadályozni a Sam-Lilith etyepetyét, de sajnos amit egy próféta leírt, az meg is fog történni.

Dean visszatért a motelba, látja ő is a megváltozott kiírást, igen, egyre biztosabb Chuck látomása. Sammynek kiadja az indulj parancsot, ám az öcsike ismét a saját feje után akar menni. Elégette az átokzsákokat, hátha Lilith eljön, és ez csak egy nagy Ha, igaz? Azóta megfordult a szélirány, Chuck próféta, minden meg fog történni, amit lát és a könyvek lesznek az ő evangéliumuk. Sammy tudomásul veszi az infót, de attól még nem fog megfutamodni. De igen, le kell lépniük. Sammy rájött, mi a baja Deannek, a bátyus attól tart, hogy Sammy az erejével egyszer csak átlépi a határt. Pontosan, Alastair meg se kottyant neki, Castiel köpte be az öcsit, aki egyre erősebb lesz, de vajon meg fog-e állni és legyünk őszinték, már Dean se tud vele mit csinálni. Dean elindul kifelé, Sammy nem fog vele menni, úgyhogy végül ő is meggondolja magát és marad. Később Dean kimegy innivalót szerezni az automatából, de ő már elérte a határait, az égiektől kér segítséget. Castiel meg is jelenik, de sajnos még ő se tudja megakadályozni az eseményeket, ilyenek a próféciák. Dean már annyi szarságot megtett az angyaloknak, és most először ő kér valamit és semmit se kaphat?! Sajnos ebbe Castiel se avatkozhat bele, hát ezzel elérte, hogy Dean örökre megharagudjon rá. Castiel azonban nem veszi magára, sőt, inkább ad egy ötletet Deannek. A prófétákat maguk az arkangyalok védik, és ha bármi történik egy prófétával, jön egy arkangyal és az kegyetlenül megtorolja, hogy valaki bántotta a prófétát. És ezek az arkangyalok a mennyek legborzasztóbb fegyverei. Dean agya pörög, vagyis ha a próféta egy helyen lenne egy démonnal, egy arkangyal kelne a védelmére. Bizony, Castiel pont ezért nem segíthet, ugye érti. Szerencsére Dean érti.

12.png

Dean elmegy Chuckhoz, szegénykém egy takaróba burkolózva, letörten iszogat a kanapén, mikor Dean beront hozzá. Azonnal indulniuk kell a hotelba, Chuck elintézheti Lilithet. A fenét, Lilith veszélyes, képtelen erre. Nem, mert van egy házőrző arkangyala, az majd szépen elintézi, amit kell, hogy megvédje a prófétáját. Ezt a helyzetet Chuck egyáltalán nem látta, meg különben is, ő csak egy író, mit tehetne. Harcoljon, mert ez a valóság. Chuck a halálraítéltek bátorságával mond nemet Deannek, ám Deannél fegyver van, megnézhetik élőben, hogy ő vagy a testőre lesz a gyorsabb. Sammy, megérkezett Lilith, a démonölő kést keresi, az ágy melletti fiókon van. Ehhez viszont át kell haladnia szőnyegen is, ám Lilith megérzi, hogy ott van valami. Sajnos Sammy hiába rajzolta fel a démoncsapdát a szőnyeg alá, Lilith könnyedén tönkreteszi azt pusztán egyetlen érintéssel, ennyire erős. Sammy megpróbálkozik a kiűzéssel, de egyedül Lilith szép szőke haja rebben meg egy kicsit, amúgy semmi hatással nincsen rá. Ehhez még egyáltalán nem elég erős, úgyhogy beszélgessenek. Lilith kész leállni a világvége tervével, nincs több pecsétfeltörés, Lucifer marad a ketrecben. A nagy hátraarc azért van, mert ő nem fogja megélni a háború végét. Legyen minden olyan mint régen, ehhez csak Sammy és Dean karóba húzott feje kellene. Tipikus Winchester önfeláldozás lenne, két élet, cserébe az egész világ épségben marad. És mivel alkut kötnek, ezért kénytelen betartani amit megígért, ezt még Sammynek is tudnia kell. Habár lehet hogy annyira öntelt, hogy mégis feláldozza a világot, csakhogy a tesójával élhessenek? Lehet a démonvér ennyire megrontotta őt? Talán Sammy mégiscsak olyan romlott, mint Lilith. Nem igaz, és ha tényleg nem, akkor tudja, mit kell tennie. Az alku nem csak egy egyszerű csók, hanem a szex, amit Chuck is látott.

Csak azért nem lesz szex, mert Sammy a démonölő késért nyúl, ezzel feldühítette Lilithet, majd megérkezik Dean és Chuck. Chuck végre összeszedte magát és bejelenti, hogy ő próféta, Lilith rátámadna, ám ekkor majdhogynem földrengés tör ki és minden egyre fényesebb lesz. Dean bejelenti, hogy Chuckot egy arkangyal őrzi, aki nemsokára ideér és megöli Lilithet. Mivel Lilith is élni akar, ezért elhagyja a fogászati asszisztensnő testét, és mivel már nincs veszély, elmúlik a földrengés és minden félhomályos lesz a szobában. Később a srácok úton vannak, a megjövendölt ponyva lobog a szélben hátul, Dean pedig megtudta a démonalku részleteit. Dean arra kíváncsi, hogy Sammy vajon belement volna-e, se igent, se nemet nem mond, csak azt, hogy Lilith biztosan megtalálta volna a módját, hogy kilépjen az alkuból és megölje őket. De a legfontosabb infó, hogy Lilith fél, hiszen az igazat mondta, amikor kijelentette, hogy hamarosan meg fog halni, Sammy erről személyesen fog gondoskodni. Chuck, ismét álmodik valamiről, valami nagyon szörnyűről. Mikor felébred, ott van mellette Zakariás, nem mutatkozik be, hiszen ismerik egymást végül is a történetekből. A látomása érdekli, a végét látta igaz? Chuck bólint, valami nagyon szörnyű lehet, mert ő maga is fél ettől. Elmondaná a tesóknak az új híreket, de Zakariás kerek-perec megtiltja neki, mondván káros, ha valaki túl sokat tud a sorsáról, sőt, ha megteszi, akkor megállítja őt és ez elég vészjósló infó. Chuck is érzi, hogy ez már túl sok, legyen itt a vége, megöli magát, ebben a szent pillanatban, ám Zakariás szerint mindegy mit tenne, mert visszahoznák őt. És akkor mégis mit tegyen? Amit mindig, írjon tovább.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása