Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x17 - Illúziók

2019. szeptember 06. 11:04 - Szencsike

Egyszer volt, hol nem volt, Dean mint egy igazi üzletember jelenik meg előttünk. Nagyon átlagosan indul a reggele, felkel hatkor, felveszi az öltönyét, reggelizik, elolvassa a napi gazdasági híreket és munkába megy egy Toyota Priussal. A rádióból rockzene szól, elborzad a hősünk, gyorsan átkapcsol máshova, valami biznisszinszájdert hallgat. Mi ez, a Trükkös szórakozik?! Dean a Sandover Bridge&Iron Company-nál dolgozik, egy hatalmas felhőkarcoló sokadik emeleti irodájában. Az ajtajára Dean Smith értékesítési és marketingigazgató tábla van kifüggesztve. Elkezdi a nagyon fontos munkáját, smúzol az ügyfelekkel és a kollégákkal, az ebédszünetben pedig zöldségsalátát eszik. Na, tényleg a Trükkös dolgozhat, ha ez  szörnyűség megtörténhet. Megismerjük a főnökét is, Mr. Adlert (a zseniális Kurt Fuller alakításában, figyeljünk oda rá), kb. 50 év körüli pasast, elégedett a kedvenc dolgozójával. Dean munkanapja a jó amerikai munkamorálhoz méltóan csak sötétedés után fejeződik be, de lehetséges, hogy még a hazatérés után se fog lazítani. A távozáskor a liftbe lépve akad egy útitársa, aki nagyon furán néz rá. Ez lenne a drága Sammynk, aki kb. meg se ismeri Deant, bár úgy méregeti, mintha talán már látta őt... Dean nem akar ismerkedni, ki is száll a következő emeleten a liftből. 

1.png

Ezzel a felütéssel indul a mostani epizódunk, bármi is legyen a vége, jó magyarázatot akarok rá hallani. Nézzük Sammyt, ő a cég tech support részlegén dolgozik, mint ügyfélszolgálatos, Sam Wesson néven mutatkozik be a hívónak. (Smith & Wesson, értitek!) Az ügyfele egy problémás nyomtató ügyében hívja őt, Sammy a ki- és bekapcsolás tanácsot már százszor, ha nem ezerszer is javasolhatta már. A napjai monotóniáját a kollégájával, Iannal töri meg, a srác lelkes Milf-rajongó, egyik kolléganőjüket már ki is nézte magának. Sammy most is önmaga, neki túl öreg a nő, jelentsen ez bármit, de első szóra ugrik, mikor Ian kávézni hívja őt. Szólnak a Paul nevű kollégának, pihennek egy kicsit, a pasas kezei szinte szántják a klaviatúrát, ő most nagyon elfoglalt. A srácoknak mindegy, Ian súg Sammynek, Pault felküldték a HR-re elbeszélgetni a munkahelyi pornónézés miatt. Ian laza csávó, lopkodja az irodaszereket, Sammy hiába szól rá ezért. Viszont Ian nagyon lelkesen kérdezgeti őt az almairól, Sammy éjszakai kalandjai jelentik az egyetlen izgalmat az életében. Sammy megbánta, hogy korábban mesélt, mert Ian csak kiröhögte, de most nem fogja, becsszó. Sammy ezúttal egy Tessa nevű kaszást mentett meg a démonoktól. Na, kész, Ian hatalmasat röhög, ilyen nincsen, megártott a sok Dungeons & Dragons neki. De végül is, ha Harry Potter megmentheti a varázsvilágot, Sammy is megmentheti a nagy kaszást.

A tech support részleg bizony uncsi egy hely, Sammy el is bóbiskol és gyakorlatilag az álmaiban feleleveníti a vadászatok legjobb pillanatait, sőt egy alkalommal Dean is feltűnik, amikor felaprított valakit egy körfűrésszel. Sammy ébredés után ismét liftezik egyet, Dean ismét ott van, úgy tesznek, mintha nem is látták volna egymást. Sammy összeszedi a bátorságát, és kérdezni akar tőle valamit, Dean kijelenti, hogy nem játszik saját kapura, Sammy fintorog, ő se, de ez nem is érdekli. Mit gondol a szellemekről? Semmit, mert sose gondolkodott még rajtuk. Vámpírok? Na, ez már Deannek is fura, Sammy elmondja, hogy fura álmai vannak, esetleg nála is előfordulnak? Na, ez már túl sok infó, ennyire egyáltalán nem akarja őt megismerni. Dean kilép a következő szinten a liftből, Sammy magára marad a gondolataival. Újabb tech supportos nap Sammyvel, a srác már lerajzolt néhány lényt az álmaiból és a sok kikapcsolni/bekapcsolni tanács közepette arra is van ideje, hogy a neten barangoljon a fura lények után kutatva. Jön Ian, levelet kapott a munkaügytől, reméli elfenekelik! A másik asztalnál ülő Paul jajong, tönkrement a gépe, elveszett az eddigi munkája! Sammy próbálja nyugtatgatni, de Paul mintha meg se hallaná. Munkaidő után Paul még mindig az irodában van, már teljesen üres, csak ő van bent. Az elveszett anyagokat próbálja megtalálni a gépén, de semmi. Egy váratlan pillanatban hideg lesz az irodában, látszik Paul lehelete. Paul nem is tud igazán kétségbeesni az elveszett munkája miatt, mert hirtelen mintha kikapcsoltak volna benne valamit, kimegy az étkezőbe, fog egy műanyag villát, letöri az éleit, majd kinyitja a mikrosütőt, kitámasztja vele az ajtaját, beállítja egy percre majd szépen bedugja a fejét és bekapcsolja a gépet. RIP Paul.

4.png

A tech support részleg másnap reggel arra ér be, hogy Pault hullazsákban viszik. Sammy is izgatottan figyeli a nyomozók munkáját, sőt, a bámészkodók között ott van Dean is. Miután Dean visszatért az irodájába, rákeres Paulra a céges adatbázisban, Paulnak két hét múlva lett volna a nyugdíjazási partija. Sammy ugyanezen töri a fejét, és Iantől kérdezi, hogy Paulnak csak két hetet kellett volna kibírna, mielőtt végleg letehette volna a lantot, miért lett öngyilkos? Ianra viszont rá sem lehet ismeri, az eddig laza csávó most szinte oda se figyel Sammyre, mert elfoglalt és dolgoznia kell. Iant felhívja az egyik menedzser, fel kell mennie hozzá. Ez a menedzser Dean, nagyon rendes főnök, semmi lecseszés vagy ilyesmi, de Iannek ki kell javítania egy munkáját. Ian viszont a szívére veszi a dolgot, hogy cserben hagyta a céget és zaklatottan rohan ki Dean irodájából. Dean a vécében talál rá, beszéljék meg a dolgot. Azonban semmit se tud tenni igazán, mert hideg lesz, elkezd folyni a szappanadagoló, majd Ian előrántja a zsebéből a ceruzáját és nyakon szúrja vele magát. Dean nem tud tenni semmit, de az egyik tükörben Dean egy idősebb úr arcát látja, aki olyan gyorsan tűnik el, mintha ott se lett volna... Deant később a rendőrök hallgatják ki, a bámészkodók között Sammy figyeli őt. Később Dean felhívja Sammyt az irodájába, itt az ideje megejteni a nagy beszélgetésüket.

Sammy alig három hete van a cégnél, és Dean nagyon fura egybeesésnek tartja, hogy nincs egy napja se, hogy a szellemekről kérdezgette őt és most ez történt... Sammy tudni akarja, hogy mi, ám Dean nem mond semmit, csak azt, hogy ő is kb. három hete kezdett és jó nagyot kortyol az innivalójából, ez is valamilyen biocucc. Sammy Ian haláláról kérdezi Deant, látott valami mást is? Dean maga se tudja, lefoglalta az, hogy a srác nyakon szúrta magát. Sammy teljesen belelovalta magát abba, hogy a két öngyilkosság talán nem is valódi öngyilkosság volt, hanem egy szellem kényszerítette őket. Vagyis a szellemek léteznek? Igen, és itt is van valaki, aki a halálba kényszeríti az embereket. És ezt mégis honnan tudja? Amolyan... ösztön. Ösztön, ez az a válasz, amit egy racionális elme nem tudna igazán elfogadni, ám Dean rábólint, ő is érez valamit. Az álmok, Sammy szellemekről álmodik és tessék, most itt van egy! Akkor ő valamilyen látnok? Nem, dehogy is, az fura lenne. Normál esetben biztos az lenne... Sammy kutatott, vagyis jobban mondva feltörte Ian és Paul e-mailjét, mindkettejüket magához hívta a HR-osztály, az 1444-es szobába. Dean benne van, mehetnek is! Mármint most, csak hát késő van... Hát, akkor később, viszont a két srác nagyon egyetért abban, hogy megőrülnének, ha nem most mennének utána a dolognak. A régi ösztön, ugye...

Eközben egy másik ügyfélszolgálatos és jelen pillanatban új áldozat jár az 1444-es szobánál, ami a régi eszközök raktára. A szellem ott jár a teremben, ki se engedi szegény férfit onnan. Sammy és Dean pont jókor érkeznek meg, nem tudnak bemenni a helyiségbe, de Sammy berúgja az ajtót, Dean arcára az „Ezt is tudod?!” pillantás van írva. Az ügyfélszolgálatosra rádőlt egy szekrény és már ott az öreg szellem is, Dean megragad egy vascsövet, pont az utolsó pillanatban sikerült eltüntetni a szellemet a színről. Sammy arra kíváncsi, hogy honnan tudta mindezt Dean, de még ő se tudja igazán. A csodapáros Dean lakásában beszéli át a dolgokat, Dean alaposan meghúzza a biolöttyöt, Sammy sörre vágyik, de az Deannél nincs, kidobott minden károsat. Egy másik világban Sammy csinálna ilyesmit. A srácok átbeszélik mi történt, az biztos, hogy a cső és a rúgás egy olyan ösztönös dolog volt, mintha már csináltak volna ilyesmit. Sammy fejében nagyon is valós gondolat, hogy neki nem itt a helye, mintha lenne jobb dolga is, mint a fülkéjében ücsörögni. Dean szerint aki fülkében dolgozik, az mind ezt gondolja. Ez nem erről szól, ő valahogy úgy érzi, hogy semmit se szeret az életében, mintha valami mást kellene csinálnia, ami a vérében van, valami más lenne a sorsa. Dean nem hisz ebben, de azt tudja, hogy mit kell csinálni: kutassanak, ehhez értenek a legjobban! A kutatós dolog az Sammy szövege. Ráadásul Dean Sammynek hívta őt, ezt ne csinálja, ha lehet.

10.png

A srácok elmerültek az internet bugyraiban és Dean megtalálta a legjobb weboldalt! A Ghostfacers csapat honlapját, akik praktikus tanácsokkal látják el az érdeklődőket szellemvadászat ügyben. A srácok az útmutatásaik alapján kezdenek az ügyhöz, először az épület történetét vizsgálják meg. Így jutnak el a szellemükhöz, P.T. Sandoverhez, igazi munkamániás volt az öreg, nincsen családja se, a cége az élete. Vagyis az öreg köztük jár, és felügyeli a céget. Korábban is történtek öngyilkosságok az épületben, a világgazdasági válság legelső évében, 1929-ben csak 17-en ölték meg magukat a Sandover cégnél. Vagyis Sandover a hanyag melósokra vadászik, akik megjavulnak, de ha hibát vétenek... Az épület egy bizonyos ideig csak 14 emeletes volt, az 1444-es szoba pedig a régi elnöki iroda. A Ghostfacers csapat utasításai szerint jöhetnek a szellemölő kellékek: só, vas, puska, kősó tölténnyel. Ez utóbbit az ősellenségeiktől, a Winchester tesóktól tanulták, akik jó nagy seggfejek. Vajon ebben a világban kik lehetnek azok... A srácok beszerezték az eszközöket, egyedül a fegyverrel lesz a gond, hiszen azt vásárolni kell valahol. A Ghostfacers csapat újabb tanácsa, amit szintén a Seggfej tesóktól tanultak: a maradványok elégetése. A srácok jókat fintorognak a sírfeltáráson, de Sandovert elhamvasztották. Erre is lesz megoldás, más hátrahagyott maradványokat kell keresniük. Jó szerencsét a vadászoknak!

A srácok visszamentek az épületbe, a telefonjukat walkie-talki üzembe állítják át, hátha különválnak. Maguk se tudják, hogy miféle maradványokat kéne találniuk Sandover irodájában. A srácok majdnem lebuknak, a biztonsági őr rajtuk üt, de csak Sammyt tudja elkapni, Dean időben elbújt. A szekus átadja Sammyt a rendőrségnek, beszállnak a liftbe, ám lefelé menet az egyik pillanatról a másikra hideg lesz, majd szinte zuhanni kezdenek. Az őr a kulcsával megállítja a liftet, két emelet között rekedtek. Szerencsére a felső emelet közel van, az őr kinyitja az ajtót, ki fognak mászni innen, legutóbb két óra volt, mire a beragadt liftből kihozták az embereket. Az őr mászik ki először. Dean eközben az irodában keresgél és ráakad egy régi fényképre, ami egy a Sandover cég által épített hidat ábrázol. A liftnél az őrnek sikerült kimásznia, Sammyt is sürgetni kezdi, de ő maradni akar és várni a karbantartásra. Sajnos a lift megindul lefelé, az őr szörnyű halált hal, a fejének annyi és beborította Sammyt a vér. Sammy szinte lefagyott a döbbenettől, majd megszólal a telefon, Dean keresi, visszahívja. Sammy elment megmosakodni, Dean újra keresi, jöjjön fel a 22. emeletre. Az emeleten Dean meglátja a véres pólós Sammyt, neki is inába száll egy kissé a bátorsága. Ott van előttük egy emlékfal a cég történetéről, néhány relikvia is ki van állítva, köztük P.T. Sandover kesztyűje, tuti van azon valami maradvány: haj, köröm... Egyikük se áll készen arra, ami következik, de betörik az üveget és kiszedik a kesztyűt. Hideg lesz, P.T. bácsi nem akar eltávozni. Sammy gyorsan lesózza az öreget, aki eltűnik, de a srácoknak sietniük kell. Újból itt van, Dean megkapja a piszkavasat, leüti vele az öreget. Mindketten kiámuldozzák magukat, hogy mennyire profik, de hát az öreg folytatja a támadást, és hiába, a srácok a boxzsákok. Dean lesz a következő áldozat, ha Sammy nem siet, gyorsan felkapja a kesztyűt és végre valahára elégeti azt. Dean szerencsére megúszta a kalandot, a srácok állatira élvezték a feladatot.

Dean irodájában szedik össze magukat, tök jól szórakoztak. Sammy szerint ezt kellene csinálniuk, mármint hivatásszerűen, hátha vannak máshol is szellemek és így segíthetnének az embereken. Vagyis olyanok lennének mint a Ghostfacers, mosolyog Dean, ám Sammy a dolog komolyabb oldalát nézi. Tényleg ezt kellene csinálniuk! Kerekedjenek fel, járják a vidéket ügyeket keresgélve vagy mi?! Pontosan! És miből élnének, hitelkártya csalásokból, gyorskajákat ennének és piszkos motelokban szállnának meg, hangzik Dean nem túl költői kérdése. Sammynek ezek csak részletkérdések, Deannek viszont az egészségbiztosítása nagyon is számít, ha új foglalkozás után néz. Micsoda irónia, ha a Trükkös szórakozik velük, csillagos ötös jár neki. Sammy elmesél egy apró, ám nagyon is fontos részletet, ugyanis az álmaiban, nem csak, hogy vadászott szellemekre, hanem mindezt Deannel együtt tette. Igazi vadászok voltak és jó barátok, sőt szinte testvérek. Mi van, ha tényleg ez a feladatuk, a szellem összezavarhatta a fejüket, de mi van, ha sokkal többre lennének képesek?! Dean továbbra is szkeptikus, de Sammy kitart amellett, hogy nekik nem itt a helyük. Dehogynem, Deannek ez az élete, marketingigazgató, az apját Bobnak hívják, az anyja Ellen, a húga pedig Jo. Khm, khm... És mikor beszélt velük utoljára, erre Dean már nem felel, sőt, lenyugtatná Sammyt. Ő viszont azért költözött ide, mert elhagyta a menyasszonya Madison (a vérfarkas lány lehet most normális), és mikor fel akarta őt hívni, egy állatkórház vette fel. Éééés? Kamu emlékeik lennének vagy mit akar ebből Sammy kihozni? Ő csak azt érzi, hogy nem itt a helyük, és valami nincs rendben, és mindezt Dean is érzi, még ha nem is vallja be. Az ő életük máshol van, Dean se a vállalati köcsög, ennél sokkal több van benne, ismeri őt. Fenét ismeri, a beszélgetésnek vége, menjen végre. Sammy csalódottan távozik, Dean csalódottan néz ki az emeleti irodájának az ablakán.

15.png

Újabb nap a teljesen átlagos életben. Sammy a fülkéjében ücsörögve le se szarja a hívásait, mérgesen próbál valami jegyzetfélét gyártani, de ez sem megy igazán. Majd fogja magát, lerakja a mikrofonját és szétveri a telefont. Na, így kell stílusosan távozni egy munkahelyről. Dean szorgalmasan pötyög a számítógépén, mikor benéz hozzá a főnöke. Mr. Alden aggódik érte, hogy esetleg túlhajtja magát, de neki az a fontos, hogy Dean boldog legyen. Jókora összeget is hozzácsap a fizujához, csak maradjon a cégnél. Igazán nagy dolgokat vetít előre, ha jól halad, alelnök is lehet belőle. Igaz, ehhez gyakorlatilag heti hat napon át, közel 8-10 évet kellene dolgoznia. Dean szinte szóhoz se jut az infóktól, és végre most áll össze a kis fejecskéjében, hogy ez nem neki való. Bejelenti, hogy felmond, és ez egyáltalán nem vicc, mint ahogy a főnöke hiszi. Nemrég átélt bizonyos tapasztalatokat és rájött, hogy más dolga van, ami sokkal fontosabb. Nem egy másik céghez akar átmenni, ahogy Alden gyanítja, ez inkább amolyan belső, személyes dolog, mintha nem is itt lenne igazából a helye. Alden nevetni kezd, és megérinti Dean homlokát, majd a kép hirtelen kifakul.

Dean mintha egy álomból ébredne, öltönyt visel, és nagyon éhes. Dean kezdi kapizsgálni, hogy a homloktapit csak az angyalok csinálják. Vagyis nem a derék Trükkös alakított nagyot, hanem a kedves igazgató, Mr. Alden valójában egy angyal, Zakariásnak hívják. Ő Castiel főnöke, és nagyon derogált neki ide jönni, hogy ilyen alja emberi testet vegyen magára és Deant győzködje, de hát Uriel sajnos keresztülhúzta a terveit. Dean kikéri magának, hogy őt felhasználják, Zakariás meg erélyesen rászól, vegyen szépen vissza az arcából. Vagyis az egész csak egy lecke volt, hogy tanuljon valamit, kreatív... Zakariás szívesen dekupázsol is, fujj Dean szerint, de mi ez az egész? Nos, a hely, a szellemvadászat nagyon is valós, egyszerűen csak Deannek elzárta a valós emlékeit. Megmutassák az uncsi életet vagy mi? Hogy megmutassák, hogy igazi vadász, tényleg a vérében van, nemcsak az apja nevelte mindezt belé, és nem csak mert kihúzták őt a Pokolból, hanem mert Dean önmagától is ilyen. Ha nem csinálja, csak szenved, de így vagy úgy, mindig visszatalál a vadászathoz. Sikeres benne és sikeres lesz abban is, amire rendeltetett. Az Apokalipszis vagy Lucifer megállításában?! Mindenben, ami az útjába kerül. De oké, tudja, hogy lelki válságban van, de higgye el, sok ember van, akinek még ennyi se jut és nem marad utána semmi. Deannek viszont megvan minden lehetősége, hogy változtasson a dolgokon. Sokak élete sok szempontból rosszabb, mint ami Deannek jutott, úgyhogy fejezze be a siránkozást végre. Éli tovább az unalmas öltönyös életet, vagy összeszedi magát? Ő lenne hát Zakariás, egy újabb manipulatív seggfej angyal, csak hogy tudjuk mire számítsunk később is tőle.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása