Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x16 - Vallatás

2019. szeptember 05. 11:01 - Szencsike

Egy csúnya tömegkarambollal kezdünk, a baleset helyszínén Castiel tűnik fel, aki egy laza mozdulattal elhallgattatja a kocsik riasztóit. A bús képű angyal odasétál az egyik áldozathoz, egy fiatal szőke hölgyhöz, a mellkasán van egy csúnya seb, mintha leszúrták volna, fura is ilyen környezetben. Castiel a testvéreként emlegeti őt, mikor elbúcsúzik tőle. Közben megérkezik a rendőrség, a kiérkező seriff alig hisz a szemének, amikor meglátja a lány körül elterülő árnyékot, ami egy szárnyat formáz, egy angyal halt meg. 

1.png

Nézzük a tesókat, Sammy vezet, ritka pillanat az ilyen. Cheyenne-be mennek, Rubyval találkoznak ott, mert a démonka arra felé kutatja Lilithet. Dean álmos és morcos, nála ez nem jó kombináció. Deant még mindig Pamela halála nyomasztja, a nő nem akart belekeveredni a piszkos ügyeikbe, az ő hibájukból halt meg. Nem végzik túl jól a dolgukat, ha ennyi barátot kell eltemetniük. Sammyt mintha kevésbé rázná meg a helyzet, Dean legyen csak dühös, ha akar, de jobb lenne, ha a melóra koncentrálna. A tesók megérkeztek a moteljukba, a szobában már a mindenható páros, Castiel és Uriel várja őket, munka van, ugorjanak szépen. Francokat, Dean sík ideg, most jöttek meg Pamela temetéséről, Cas biztos emlékszik rá, hiszen ő égette ki a szemét és most a pecsétek védelmezése miatt halt meg, hagyják őket békén! Uriel helyreteszi a kis mitugrász csicskásukat, angyalok halnak meg, az utolsó halál épp nemrég történt, tőle búcsúzott Castiel. A tesóknak muszáj velük jönniük. Sammy nem érti, hogy mi közük van ehhez, az angyalkák elárulják, hogy démonok gyilkolják a társaikat, a tesóknak kell kideríteni, hogy ki az a démon, aki ezt az akciót irányítja. Castiel avatja be őket a nemes feladat lényegébe: elkapták Alastairt, de hiába a vallatás, csak nem beszél a mihaszna. Deané lesz a megtiszteltetés, hogy tovább vallassa, hiszen a Pokolban Alastair tanítványa volt. Na, pont ez kellett Dean amúgy is szétesett lelkének, Castiel mintha habozna, ám Uriel már viszi is Deant. Sammy egyedül marad a szobában.

2.png

A kihallgatás helyszíne egy gyár, Alastair egy ősi, énoki démoncsapda foglya. Dean nem kér a feladatból, ő nem marad egy percig se. Uriel képviseli itt az erőt, jobban teszi, ha marad a seggén, Castiel az észt, ő tűnik a meggyőzhetőbbnek, hát Dean vele akar négyszemközt beszélni. Oké, Uriel újabb feladatot keres magának, Dean fánkot hozatna vele. Szerencsére Uriel veszi a poént, és eltűnik, Dean meg is jegyzi, hogy néha gyalogolhatnának is, de Castiel nem reagál és Dean kezdi érteni, hogy Urielnek jobb a humorérzéke. Igen, ez így van, ő a legviccesebb a teljes csapatban. Dean arcán őszinte döbbenet látszik, ha ez humoros... Viszont Castiel mióta lett Uriel kutyája? Nos, azóta, hogy egyre jobban megkedveli a rábízott embereket, a tesókat, főleg Deant. A főnökei nem tűrik az érzéseket, az angyaloknál ez jelenti a lázadást. Dean üzeni Urielnek, hogy nem akarja megtenni amit kérnek tőle. Castiel nem is kérné, tudja, hogy Deannek mekkora terhet jelent, és ha rajta múlna, nem is kellene megtennie, de nincs más lehetőség. Nincs mit tenni, Dean magához veszi a kínzófelszerelést, és besétál Alastair börtönébe. A fődémon felvidul, mikor meglátja Deant, jót röhög, hogy pont őt küldték megkínozni őt, ugyan már, ezt még ő se gondolhatja komolyan... Pedig Dean megtesz mindent, igaz, nem akarja nagyon bemocskolni a kezeit. Lehet, hogy muszáj lesz, még Alastair szerint is jó alkalom, hogy megbosszulja mindazt, amit odalent tett vele, vagy épp apukával... Na, erre már Dean is felkapja a fejét.

A motelban Sammy találkozik Rubyval, a démonka megérezte az angyalok illatát, semmi kedve sincs velük összefutni. Pedig meg kéne találnia Deant. Minek, Dean bosszút állhat Alastairon, a fődémon tekintélyének vége lesz odalent, ha a fentiek megkapják az infókat, ne rontsa már el Sammy senki örömét. Sammy attól tart, hogy Dean meg fog törni, ha megkínozza őt, nem olyan erős mint régen. Sammy viszont el tudná végezni a hálátlan feladatot. Vissza Deanhez, Alastair apuról mesél, ő majdnem száz évet volt a kínpadon, ez igazi rekord, pedig Alastair neki is felajánlotta ugyanazt, amit Deannek, vagyis legyen belőle is kínzómester. Ám Winchester apu mindig nemet mondott, megtörhetetlen volt. Világos Alastair célja, be akar jutni Dean fejébe ezzel a sok szöveggel, és hát Dean pokoli kalandja végén okleveles kínzómesterként távozott. Dean összeállította az első eszközt, injekcióba felszívott szentelt víz, Alastair szerint ez elég olcsójános megoldás, de így is jó nagyokat ordít tőle. Sammy és Ruby egy varázslattal megkeresik Deant, a lány elkántálja a latin varázsszavakat és meggyújt egy térképet. A térkép egy kis darabkája épségben megmarad, ott rejtőzik Dean. Ez az angyalok gyengesége, azt hiszik, hogy senki sem olyan hülye, hogy megkeresi őket, hát el se bújnak igazán. Sammynek nem Dean a legnagyobb gondja, újabb adag démon vér kell neki, hogy erősebb legyen, hetek óta nem ivott. Ruby teljesíti a kívánságát, Sammy olyan mohón veti rá magát a felvágott karjára, mint aki épp a szomjan halástól menekülne meg, Ruby mosolya pedig semmi jót nem sejtet.

Dean újabb fegyvere a szenteltvízzel meglocsolt démonölő kés, Alastair továbbra is igyekszik összezavarni a volt tanítványa fejét. Hát igen, kinek nagyobb kínzás ez az egész? Alastairnek, aki a fizikai kínokat állja ki, vagy Deannek, aki a lelkiektől szenved? Közben egy rejtélyes erő elforgatja a vízcsapot, pont annyira, hogy csak csöpögjön a víz, de az egyenesen ráesik a démoncsapdára és elkezdi a felrajzolt csapdát megszakítani. Az előtérben megjelenik Anna, Castiel azon csodálkozik, hogy a régi gazdatestében látja viszont a lányt. Volt néhány régi szívesség, amit bevasalhatott és helyre hozták a gúnyáját. Anna megkérdőjelezi, hogy miért Deannek kell elvégezni a piszkos munkát, Castiel szerint ez Isten parancsa. Valóban ezt parancsolná, hiszen most csak tönkreteszi Deant. Ilyet az az Isten, akit mindketten ismernek, biztosan nem parancsolna. Castielnek is tudnia kell, hogy ez a parancs rossz, ne féljen helyesen cselekedni és együtt megoldanak mindent. Castielnek ez a közös munka nem tetszik, Anna elbukott, menjen el! Anna nem tehet semmit, kénytelen eltűnni, Castiel pedig tovább hallgathatja a kamrából kiszűrődő kiabálást. Odabent Alastair már igencsak összevérezte magát, tovább cukkolja Deant, aki igyekszik kizárni őt a fejéből. Sajnos Alastair olyan infókat is elkezd mondani, amiket talán jobb volna nem is tudni. Lilith szándékosan akarta, hogy Dean a Pokolra jusson, erre Dean hálából egy kis sóval önti tele a száját. A démonvért ivott Sammy eközben már a gyártelep felé tart.

8.png

A sózás után Alastair mintha kihányta volna a saját torkát, de hát a szövegelésében most jön a lényeg. Az újabb rossz hír szerint valójában Winchester Apunak kellett volna megtennie bizonyos dolgokat, de végül Dean lett a nyerő ember. Az igazán rossz hír pedig az, hogy Dean az első, pokolbéli kínzásával feltörte a legeslegelső pecsétet. Hazugság, de Alastair elmond egy próféciát, hogy az első pecsét úgy lesz feltörve, ha egy igaz ember vért ont a Pokolban. Dean igyekszik nyugodt maradni, ám Alastair az egész pokoli sereg nevében mond neki köszönetet, hiszen ő volt az első, aki elindította a drámai dominót, ami elvezet az Apokalipszishez. Erről nem hazudna, Dean pedig a lelke mélyén érzi, hogy tényleg ez a súlyos igazság. Közben a csöpögő víz is elvégezte a dolgát, Alastair valahogy megnyitotta a csapot, a démoncsapda egy ponton megtört. Dean egy valamiben biztos, akármi lesz az eredménye a pecsétek feltörésének, azt már Alastair biztos, hogy nem fogja látni. Tényleg nem, bár egy vízvezeték-szerelő jobb segítsége lett volna Deannek, ugyanis Alastair kiszabadult és leüti Deant. Alaposan megverte a régi tanítványát, akinek lesz még mit tanulnia, de Alastair nem győzhet, ugyanis Castiel végre jön segíteni. Belevágja a démonölő kést, de sajnos csak Alastair válla sérül meg, vígan harcolhatnak tovább, Dean a békés eszméletlenséget választja. Sajnos Castiel is bucira lesz verve, sőt, Alastair tudja az angyalokra vonatkozó kiűző szöveget, amivel vissza lehet őket küldeni a Mennyekbe.

Egy ponton Alastair is megakad, ugyanis megjött a turbó Sammy, és beveti a szupererejét, hogy kiszedje, ki gyilkolja az angyalokat. Alastair állítja, hogy nem a démonok a felelősek, Lilith nem hét angyalt ölne meg, hanem százat, ezret is. Castiel elborzadva figyeli, ahogy Sammy a puszta telepata erejével gyötri Alastairt. A fődémon igazi mazochista, Sammy csinálja csak tovább, úgyse tudja őt visszaküldeni. Azt nem is, inkább meg fogja ölni. Ez már Castielnek is túl sok, Sammy viszont szinte erőlködés nélkül lángra lobbantja a gazdatest belsejében élő démont, aki megérdemelten hal meg. Castiel vádló tekintetére Sammy visszavesz a büszke vigyorából, de lesz ennek még folytatása. Dean a kórházban fekszik, Sammy mellette őrködik. Megjelenik Castiel, Sammy megy utána és utasítja, hogy most azonnal tegyen csodát és gyógyítsa meg a tesóját, hiszen az angyalok miatt került ilyen állapotba. Castiel is elszégyelli magát, valóban nem szabadott volna megtörnie a démoncsapdának. Sammy szerint az egész felhajtás felesleges volt, nem a démonok tizedelik az angyalokat, biztosan tudja, hogy Alastair nem hazudott. Egy sokkal békésebb helyen Uriel meditál, megjelenik Castiel is, Uriel teljesen értetlen, a feletteseik azt kérik tőlük, hogy ne üldözzék tovább a démont, nincs rendben valami odafent. Talán mégse démonok ölik a társaikat, talán ez a büntetésük, amiért cserbenhagyják a Mennyeket. Lehet nem is Isten parancsol, és sokkal nagyobb a gond, mint azt hitték. Uriel cselekedni fog, majd ezzel a végszóval eltűnik.

Később Castiel Annát hívja, úgy döntött, hogy fellázad a parancsai ellen és a saját útját fogja járni. Anna helyesli a döntést, nehéz lesz neki, de ne tőle várja, hogy útmutatással szolgáljon, hiszen ő maga sem tudja mit kell tenni. Sajnos Castiel magára fog maradni, egyedül kell rájönnie, hogyan boldoguljon. Castiel visszatér a kínzókamrába, megvizsgálja az eresztő vízcsövet. Feltűnik Uriel, ha Castiel készen áll, kezdhetik a közös harcot. Csak nem együtt, ugyanis Castiel rájött arra, hogy Uriel titkol előle valamit, hiába harcolnak együtt már sok-sok éve, valami hátsó szándéka van a társának. Uriel kezében feltűnik egy egyszerű, ám hatásos angyalkard, angyalokat pedig csak angyal tud ölni. Castiel fejében összeálltak a dolgok, Uriel szabotálta Alastair kihallgatását, de miért? Érdekes, én Annára tippeltem volna, olyan váratlanul jelent meg, de ez is jó csavar. Az eredeti terv szerint a démont sose kapták volna el élve. Meg kellett volna ölnie Deant, el kellett volna menekülnie, és Castiel békében szidhatta volna tovább a démonokat a testvérei haláláért, akiket meg Uriel gyilkol. Nem gyilkol, csak megérteti velük, hogy azok a parancsok, amelyeket követnek, értelmetlenek. Az apjuk teljesen odavan az emberekért, akik a lehető legrosszabb dolgok ezen a világon. Castiel álljon mellé és együtt sikerülhet megmenteni a testvérüket, aki odalent senyved a börtönében. Vagyis Lucifert. Uriel a legnagyobb tisztelettel beszél róla, igaza volt, hogy nem hódolt be az emberek előtt, mert ezzel csak a saját fajtáját, az angyalokat akarta megvédeni, higgyen benne! Lucifer nem Isten Castiel szerint, ám Uriel visszavág, Isten se ugyanaz már, nem is érdekli, hogy mit csinálnak. Vígan öli a testvéreit, és a Nagyfőnök rá se bagózott. Uriel eddig csak azokat ölte meg, akik nemet mondtak, mindenki más azonban segít neki, segítsen Castiel is. Castiel azonban végre rájött, hogy mit is akar, de az fix, hogy nem fog Uriel mellé állni a Save Lucifer küldetésben. Verekedni kezdenek, Castiel kiáll az elvei mellett, hogy Istent szolgálja, Uriel simán agyonveri ugyanezért. Egyvalakivel azonban nem számoltak, Anna. Ő öli meg Urielt, az angyalkard megteszi a magáét, hatalmas fény villan, mikor az angyali én távozik a testből.

A kórházban Castiel őrködik Dean mellett, kölcsönösen kiosztják egymást, hogy Dean lehetne óvatosabb, Castiel pedig megtanulhatna démoncsapdát készíteni. A jó hír, hogy Uriel meghalt, ellenszegült a parancsoknak. Dean rákérdez az őt leginkább érdeklő kérdésre, tényleg az ő hibája, hogy elkezdődött a pecsétekért folyó háború? Tényleg ő volt az első? Sajnos Castiel kimondja a kegyetlen igen választ, tudták mi Lilith terve, elkezdték ostromolni a Poklot, már indultak is Deanért, de túl késő volt, addigra Dean már feltörte az első pecsétet. Miért nem hagyták ott? Hogy ne érezze magát hibásnak, és mert ez a végzet. A prófécia úgy folytatódik, hogy csak az az igaz ember állíthatja meg a háborút, aki elindította ezt. Vagyis Deannek a világvégét vagy Lucifert kell megállítania? Sajnos erre Castiel sem tud felelni, mert ő sem tud mindent, másrészt Deanen múlik minden. Dean azonban egyáltalán nem érzi úgy, hogy képes lenne erre a gigászi feladatra, valami kihunyt benne. Talán mégse az, akinek az atyák, a saját apja és Isten hiszik őt. Erre a feladatra jobb ha keresnek valaki mást, és ez bizony komoly, Dean Winchester megtört, a szemeiből könnyek csorognak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása