Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x12 – Ner Tamid

2019. szeptember 05. 13:22 - hektor_

Vidámvasárnapi nótákat énekel egy tiszteletes a sötét templomban, egy szál gyertya mellett, a kint zörgő zombi hörgésének aláfestő zenéjére. Utóbbi elég szarul nyomja, sosem sikerül eltalálnia a ritmust, amin az atya be is rág, és kiviszi a hóra, ahol fejbe szúrja a hangoskodót – de még hárman lófrálnak a kerítésen belül, kaparva az egyik kocsi ablakát. Isten szolgája őket is elintézi, a harmadik persze majdnem sarokba szorítja, de ekkor kivágódik a kocsi hátsó ajtaja, amiből ki kerül elő? Pontosan, a helyi mindenlébenkanál Carl Grimes Charlie, az atya meg nem csak egy mezei prédikátor, hanem rabbi, amire viszont egyetlen szinonimát sem ismerek.

1.png

A többiek a közelben sátortáboroznak, ennyi járműre benzint szerezni jó kis meló lehet, megy is rajta a rinya hogy akkor most előre, vagy hátra. Valamerre mindenképp muszáj lenne elindulni, de mivel Charlie éjjel kiszökött megnézni a zsinagógát, ezért rá vár 30+ ember,míg ő a csipáit nyitogatja a színezett üvegű ablak alatt. Reggeli torna gyanánt a rabbival legyakják a kerítés előtt gyülekező holtakat, Charlie itt rákérdez, mit csinál itt egyedül és hová lett a gyülekezet, aztán a férfi belekezdene egy prédikációba, viszont Isten Lángja elkezd vibrálni, mivel mindjárt oda az utolsó akksi, így az atya azonnal el is indulna akkumulátort keresni a környéken, de a kislány lepíszeli: nem kell azt keresni, öreg, majd mi adunk egyet – ezzel le is adja a drótot June-éknak, megvan az új házunk, gyertek!

2.png

4.png

A rabbi egyébként több tucat zombit őriz a zsinagóga mögötti melléképületben, akiket hajszálvékony drótokkal meg ötvencentis láncokkal akar kordában tartani. Megérkeznek June-ék, míg a szöszi elmegy a kislánnyal megbeszélni, hogy érti hogy elege van már a folytonos úton levésből, de ez a hely kicsi, na meg erősen kétséges hogy a rabbi szeretne ide többtíz idegen nem zsidó embert befogadni - addig John elcserél a férfival egy karamellás cukrot egy kipára.

5.png

6.png

Charlie mégis úgy gondolja, neki itt a helye, úgyhogy közli a rabbival, hogy ők igazából itt maradnának és együtt élnek majd, mint egy 36+1 fős család, akik mind kénytelenek közös wc-t használni. A férfi kiböki, hogy hallott már jobb ötleteket is, úgyhogy köszi az aksit meg minden, de inkább maradjunk barátok. Sarah és Dwight őrködés/piálás közben megbeszélik az élet nagy dolgait, amikor befut Logan és bandája – úgyhogy odacsörögnek June-ékra, akik azonnal indulnának segíteni, viszont a templomkertet elözönlötték hirtelenjében a zombik, így a lábukat nem tudják kitenni Isten egyik házából. Mindenki csak pislog, hogy kerültek ezek ide ilyen gyorsan – mikor a rabbi közli: ez a gyülekezetem.

7.png

8.png

9.png

Elhogyvoltozza aztán a tetőn, hogy mikor kitört az apokalipszis, a zsinagógába gyűjtöttek egy rakás élelmet és vizet, de ugyebár semmi nem tart örökké, szóval mikor fogyóban volt a jólét, ő kiment utánpótlásért, viszont mire visszajött, már ilyen volt mindenki – szóval ha eddig tartott, feltételezem 3 állammal ment odébb legalább, négykézláb, rákjárásban. Menekülési útvonalból John kap egy csillagot, mikor a tűzlétra mozgatható részét – mit ad Isten – pontosan egy furgon tetejére tudja irányítani, így June-nal lemásznak rajta, majd tovább cipelik és állítják fel hídként két kocsi között, én meg arra gondolok, milyen szép lenne kinyírni a maradék szereplőkből rögtön kettőt, egy „beszakadó létra” húzással. Ilyesmi nem történik, persze azért a harmadik életveszélyes létrán ugrálásnál John hasra esik, és van egy kis izgalom, de ennél sokkal nagyobb durranás mikor ugyan élő ember nélkül, de a létra lezuhan, ők meg ott maradnak rocksztárként egy kocsi tetején, körülöttük ötvenplusz éljenző walkerrel. Na, ebből hogy másztok ki?

John elkezdi pazarolni a töltényeit, amiből egy tár a zombik egyötödére sem lenne elég, úgyhogy Charlie megkéri a rabbit, ugyan eresszen már le egy sortüzet a népére, de az nem hajlandó rájuk lőni. June célozgat a rádión Charlienak, hogy akkor ezt most úgy kell elintézni, ahogy régen, de a férfinevű kiscsaj nem hajlandó lemondani erről a helyről, még akkor sem, mikor az atya kezdi el forszírozni a dolgot

- Nem, itt biztonságban leszek, megláttam a fényt és maga azt mondta, Isten vezetett el idáig!

- Nem kellett volna ezt mondanom.

- Miért?

- Mert nem hiszek benne!

Ohó, hogyan, kérem? Hát igen, a rabbi már nem hisz Istenben, anno sem kajáért indult el, hanem mert a hite elhagyta, miután látta, milyen sok rossz dolog történik a világban, nem is tért hozzá vissza, szóval a láng meg a többi maszlag csak támasz, de mást nem jelent már, szóval osztja a lányt hogy engedje el a „mi lehetett volna, ha” sztorit a zsinagógával kapcsolatban, és húzzanak el innen.

19.png

A terv így a következő: visszamennek az épületbe, ahol az atya megfújja a sófárt, így az összes zombi besétál a templomba, amire isteni jelként kialszik a Láng, míg June és John (remélem hamar összeházasodnak, mert utálom ezt így leírni, mintha folyton jancsiésjuliskáznom kellene) rájuk zárja hátulról a kapukat, és az egész csapat elmegy kimenteni Sarah-ék seggét Logan embereinek karmából, ami rövid úton sikerül is.

20.png

21.png

… de csak mert úgy tűnik, Loganék megtalálták az olajmezőt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása