Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x15 - A halál és a fiúcska

2019. szeptember 04. 13:00 - Szencsike

Ismét egy kisvárosban járunk, két jó barát az esti sörözgetés után indul hazafelé, az egyiküket Jimnek hívják. Hoppá, kirabolják őket. Az esetnek van egy tanúja is, a bár egyik mosogatófiúja, épp a szemetet akarja kidobni, amikor meglátja a rablást. A srác úgy megijed, hogy ijedtében lecsapja a kukafedelet, ez viszont megijeszti a rablót, aki elsüti a pisztolyát és lelövi szegény Jimet. A rabló elmenekül, Jim összeesik, a haverja megpróbálja újraéleszteni, és ezúttal igazi csoda történt, de nem a haver segítsége miatt, hanem Jim egyszerűen magához tér, mintha nem lenne semmi baja. Igaz, a golyó a mellkasán találta el valahol szívtájékon, és egy csepp vére se hullott, mindketten teljesen tanácstalanok. 

1.png

A kedvenc tesóink épp egy étteremben ebédélnek, Sammy most fejezte be a telefonálást Bobbyval, aki új ügyet adott nekik. Egy wyomingi kisvárosban lassan másfél hete nem halt meg senki. Mi ebben a fura? Nos az, hogy az egyik nem-halott végstádiumú rákból gyógyult fel, egy másikat pedig közvetlen közelről szívtájékon lőttek (ez lenne Jim), a helyiek szerint ez kész csoda. Sammy démonalkura gyanakszik, de ha nem az, akkor mi más lehet? Dean feltűnően érdektelen, Sammy szedi a cuccait, Dean is csomagoltassa el a kajáját és indulhatnak. Dean békésen eszeik tovább, tényleg azt akarja Sammy hogy ő is menjen, hiszen nem akarja hátráltatni. Na, témánál vagyunk, a szirénméreg okozta vallomások még mindig baszkurálják a lelküket, Sammy nem gondolta komolyan, amit akkor mondott, higgye csak el és lépjen túl rajta. Oké, Dean túl fog lépni rajta, csak azt nem teszi hozzá, hogy sohanapján kiskedden.

2.png

A kisvárosunk, ahol a csodák történnek, a wyomingi Greybull és a srácok egy vallásos blog szerkesztőiként interjúvolják meg Jimet, hiszen be kell mutatni ez a csodát mindenkinek. Jim maga se tudja, hogy mi történt, az orvosok se tudják, mégis él és virul egy golyóval a szívében. Valamivel csak meg tudja magyarázni, nem? Hát, Jim egy átlagos ember volt, családdal, munkával, elkövetett sok hibát, de úgy érzi, hogy kapott egy második esélyt Istentől, hiszen lehet angyalok vigyáznak rá. Ez utóbbit ebben a sorozatban komolyan kell venni, de azt is, hogy Sammy egy esetleges démoni találkozóra kérdez rá. Járt-e keresztútnál vagy esetleg összefutott egy fekete vagy egy piros szemű emberrel? Jimnek ez már gyanús, úgyhogy jobb lesz itt befejezni az interjút. A szállodában Dean kutakodik a neten, mikor megjön Sammy, ő elment meglátogatni a rákos nem-halottat. Gyakorlatilag lekapcsolták a gépekről, mikor tök egészségesen újból felébredt és ünnepelhetik a feleségével a házassági évfordulójukat. Ja, és ő sem kötött semmilyen alkut. Dean a neten megtalálta a város utolsó igazi halottját, Cole-nak hivták, egy 12 éves fiú, 10 napja halt meg. De mi történt azóta, talán tényleg csodák történnek itt, ezúttal az igazi, jó fajtából. Sammy szkeptikus, az ő szakmájukban nincsenek csodák. Sőt, mi van, ha azok sincsenek itt, akiknek az lenne a dolga, hogy segítsenek az elhunytaknak? A kaszások feladata lenne a lelkek elvitele, de ha nincsen kaszás, nem hal meg senki. Sztrájkol a helyi kaszás, vagy mi? Megkérdezhetnek valakit, aki tudná, ez pedig Cole lenne. Sammy nagyon természetesen kezeli ezeket, alaposan megváltozott Dean szerint.

3.png

A srácok a temetőben előkészítették a szellemidéző rituálét. Deannek még mindig kétségei vannak, leginkább azért, mert ez nem a szokásos szörnyölős munkájuk. Ha megoldják az ügyet, sokan meg fognak halni, jó emberek fognak meghalni. Igen, ennek így kell lennie, mert ez a természetes, és itt jön egy olyan vita, ami az egész sorozat lényegét meghatározza. Ők is számtalanszor kicselezték a halált, Sammy részéről ezzel nincs gond, Deannek van, mivel felébredt a lelkiismerete, ők sem lehetnek többek mint mások. Sammy rávilágít arra, hogy benne démonvér van, Dean pedig túlélte a Poklot, ne higgye már azt, ők valaha is normálisak lesznek. Nincs mit tenni, Deannek ebbe bele kell nyugodnia. Már épp kezdenék a rituálét, amikor a temetőőr rajtuk üt, sátánimádók és épp a szertartáshoz készülődnek! Ez messze nem az, Dean is csak habog, Sammy se igazán tudja menteni a menthetőt, úgyhogy inkább elmennének. Azt nem, nem engedi el Sammyéket, ugyanis egy ismerőst látunk új köntösben, Alastair. Azt hitték, hogy meghalt, de nem, a régi gyerekorvos gúnyáját a doki  felesége még mindig keresi, de most az új testét látják és a tesók meg fognak halni. Deant neki löki egy emléktáblának, aki elájul, ám Sammyt nem tudja ilyen könnyen elintézni. Meg se rezdül, Alastair biztosra veszi, hogy Rubyval edzette ilyen keményre magát. De még hogy, Sammy egy fához taszítja őt és elkezdené a kiűzést, de a démoni fekete füst inkább önszántából távozik a gazdatestből.

4.png

A motelban Dean az agyrázkódásával küzd, a saját kis Dr. House-a aszpirint ajánl, de majd túl lesz ezen is. Itt vannak a démonok, úgyhogy mégsem csodák történtek. Sammy úgy látszik egy lájtos verziót adott elő Deannek, ugyanis a bátyó azt hiszi, hogy Alastair azért menekült el, mert Sammyt nem tudta eltaszajtani. Dean érzi, hogy valami itt nem stimmel, hiszen múltkor gyakorlatilag bucira verte Sammyt, most meg csak simán lelép? Sammynek fogalma sincsen, Deannek pedig arról nincsen fogalma, hogy Sammy mi a fenéért titkolózik előtte? Sammynek nincsenek titkai, hát persze, hogy nincsenek... Visszament a temetőbe és megkérdezte a kölyköt, az ügy szerencsére semleges téma, ezen nehezen vesznek össze. Na jó, mégse ugyanis visszament, de nem végezte el a szertartást, mert Bobby felhívta, és igazat adott neki, a helyi kaszás eltűnt, jobban mondva elrabolták. Van egy jelenet a Jelenések könyvének egy kevésbé cenzúrázott verziójában, ami szerint ha megölnek egy kaszást napéjegyenlőségkor, azzal feltörhetnek egy pecsétet. A napéjegyenlőség holnap lesz, vagyis a démonok elrabolták a kaszást és várnak a megfelelő pillanatra. De a halált nem lehet megölni (na, jussatok csak el a 10. évad végéig), Sammyt leginkább az aggasztja, hogy hol vannak ilyenkor az angyalok. Akkor nekik kell megoldani a dolgot, meg kell menteni a kaszást. De őket csak a haldoklók és a halottak látják, de talán nekik is szellemeknek kellene lenniük. Deannek tényleg agyrázkódása van, hogy ez eszébe jutott...

5.png

Szerencsére lesz egy kevésbé durva megoldás, Pamela Barnes barátnőnket hozta el Dean, a nő szerint hatalmas hülyeségre készülnek. Asztrális projekció a dolog neve, a lelkük elhagyja a testüket, hogy a szellemvilágban kószáljanak. Hármuk közül az egyetlen, aki tudja, hogy mit csinálnak, az Pamela, és pontosan ezért őrültség az egész. Az se igazán tetszik neki, hogy belerángatják őt a háborújukba, ám Dean szerint itt most tényleg a világvégéről beszélünk. Pamela kénytelen belenyugodni a megváltoztathatatlanba, már előkészítették a szobát a rituáléhoz. De mi lesz akkor, ha átjutnak, hogyan fogják kiszabadítani a kaszást? Szellemként hozzá se tudnak érni semmihez! Ez a rész még kidolgozás alatt van, ám a srácok már találkoztak olyan szellemmel, aki megverte őket, Pamela szerint azért, mert ezek a szellemek már elég régóta birtokában vannak bizonyos extrának, a fiúk pedig még csak gyenge kezdők, de hát ők tudják, ugye...

6.png

A rituáléhoz a tesók lefeküdtek az ágyra, mintha aludnának, Pamela pedig elmondja a megfelelő latin szöveget, majd felébreszti őket. Dean ébred elsőnek, hát ez nem jött össze, de hiába beszél Pamelához, ő meg se hallja, majd Sammy egyszer csak mellette terem és lám, Sammy és az ő teste az ágyon pihennek. A valóságban Pamela úgy fogja visszahívni őket, hogy elsuttogja nekik a varázsigét, ami nem az lesz, hogy Sammynek jó a segge, ezen az érintett nagyot nevet. A szellemvilágot kékes színnel varázsolták elénk, a tesók a városban sétálnak, a valóságban egy futó lány keresztül fut Sammyn, ami jó kis borzongást kelt benne. Jó poén Dean szerint az is, hogy keresztül üti Sammy mellkasát, de hát Sammynek csak simán gyerekes. A srácok már jó ideje a városban sétálnak, de nem látnak démonokat. Viszont egy ház ablakából ott figyeli őket Cole, az utolsó halott. Cole-ék házában az édesanyja ment be a fia szobájába, szegénykém azt hiszi, hogy a fia itt jár köztük. Nem téved nagyot és Cole megint jelez, egy focilabdát hajít felé. A nő megijed, kirohan a szobából, de ekkor érnek be a tesók. Cole a többi labdát hajigálja, erre nem minden szellem képes. Sammy azt hiszi, hogy a srác nem tudja magáról, hogy halott, így elmondja neki, hogy halott. Köszi, Hatodik érzék, tudja magáról, hogy halott, de mit akarnak tőle?

Anyuka közben visszatért a konyhába, hogy igyon egy kis vizet, felzaklatta őt az élmény. Cole közben elmeséli a tesóknak, hogy asztmarohamban halt meg, a szobájában tért magához szellemként, ott látott egy fura vénembert fekete öltönyben, aki kérte, hogy menjen vele, de a srác maradt az anyja miatt. Majd jött egy fekete füst, Cole elbújt a szekrényében, de mire kijött, a füst és az öreg eltűntek. Nem tudja, hogy hova mentek, de tudja, hol vannak most. Valami történik, egy furcsa jelenés érkezik a házba, Cole megrémül és eltűnik. A tesók a jelenés után mennek, ők tudják, hogy ez egy kaszás. Utána kiáltanak, a kaszás megjelenik előttük, ez pedig Tessa barátnőnk, aki felismeri Deant, de ő nem ismeri fel a lányt. Segít neki emlékezni, megcsókolja őt és Dean előtt megjelennek az első évad végi autóbaleset, majd a második évad elejei kórházi kalandjuk emlékei. Sammynek is elmondják a kicsoda-micsoda történetet, de elég is a meséből, Tessának dolga van. Amit szépen el fog halasztani, mert Cole segíteni fog nekik, addig Tessa nem viheti magával a fiút, amíg el nem mondja, hol találják meg a démonokat a fogollyal. Sőt, inkább ő is menjen el, egy kaszást már elraboltak, lehet ő lesz a következő. Tessa nem akar belefolyni a csatájukba, de meggyőzték, beszélhetnek a fiúval, de ő lesz az első, akit el fog vinni, ha végeztek. Sammy fogja megkeresni Cole-t, érdekes beszélgetés lesz.

10.png

A srác most is a szekrényében bújt el, Sammy tudja, hogy nagyon nehéz lehet neki szomorúnak látni az édesanyját. Bizony az, és egyre nehezebb, de nem fogja elmondani, hol a füst. Sammy alkut ajánl, ha elmondja, akkor se Tessa, se a többi kaszás nem fogja háborgatni, itt maradhat az édesanyjával. Cole elfogadja az ajánlatot, Sammy alapos kutyaszorítóba került. Tessa és Dean beszélgetnek, a lányt igencsak érzékenyen érintette, hogy Dean lelépett. Deannek viszont majdnem egy évbe telt, mire talpra állt, ugyanis beleroppant a fájdalomba, hogy elveszítheti az apját és Sammyt, és azt kívánta, bárcsak Tessa elvitte volna. De hát manapság már más a helyzet, Tessa az angyalokra tippel, ám Dean szerint ők csak szárnyas seggfejek. Sok mindent tett azóta, rossz dolgokat is, de valaki mégis adott neki egy második esélyt. Megjött Sammy és Cole, a srác elmondja, hogy a temetésén látta a füstöt, a ravatalozóban. Ekkor a fekete füst berobban az ajtón, és elragadja Tessát. Na, remek, muszáj megtanulniuk harcolni, de kevés az idő estig, ha nincs egy Mr. Miyagi a közelben. Cole-nak fogalma sincsen, ki az a Mr. Miyagi, Dean elképed, hogy valaki nem ismeri a Karate kölyök filmet.

11.png

Cole lesz a mesterük, ám azon kívül, hogy Dean ingerülten nézi a kis szélcsengőt, amit meg kellene mozgatnia, szinte csak megrezzenti azt. Cole ezzel szemben egy kisebb szélvihart támaszt a teraszon. Jöhet a következő lépés, a verekedés, Cole, a 12 éves kölyök laposra ver két felnőttet, amit elképesztően vicces nézni. Sőt, ha a srácok ügyesek, megtanulhatnak akár eltűnni és feltűnni valahol máshol. A srácok este megérkeztek egy épülethez a belvárosban, ami tele van rajzolva démoni védőszimbólumokkal, az emberek nem látják a rajzokat, de ők igen. Az épület üresnek látszik, de hamarosan megtalálják a foglyul ejtett kaszásokat egy démon őrizetében. A tesók kipróbálják a frissen szerzett tudásukat és alaposan elverik a démont. Sajnos van egy másik démon is, ő egy vasláncot teker körbe, meg is szenvedi ő is, de a tesók se tudnak kiszabadulni a körből. Közben feltűnik Alastair, ismét a gyerekorvos bőrében. Kap egy sótöltényes puskát, Deanen ki is próbálja, aki pár másodpercre el is tűnik. Dean visszatérte után elkezdi heccelni Sammyt, most próbálja ki test nélkül a kiüzést, de hát itt ez a képesség még nem megy, szomorú... Sajnos Alastair hiába menne vissza a Pokolba, vissza kell jönnie a feladatot teljesíteni, ugyanis ehhez a pecséthez két kaszást kell megölni, hogy feltörjék, számított arra, hogy eljön a második is. Kilövi Sammyt, majd megfenyegeti Deant, aki visszavág, Alastair arra ne számítson, hogy megölheti őket.

Pamela eközben a valóságban fura zajokat hall, jobbnak látja bezárni az ajtót, ám az ablak azonban nyitva van. Vissza Deanékhez, most van a napéjegyenlőség estéje, most kell a kaszásokat megölni, és Alastair stílusosan egy kaszával fogja őket kivégezni. Ezt a kaszát egy igazi nagymenőtől kapta, nem lovon jár ugyan, de tényleg van három tesója és alig várják, hogy eljöjjön az Apokalipszis. Odalép az öreg kaszáshoz, elkántálja a pecsétfeltörés szövegét, majd elvágja a torkát. Olyan mintha villámok cikáznának át a teremben, egy kaszás megvolt, jöhet Tessa. Sammy jelzi Deannek, hogy a csillárt kéne Alastairre ejteni valahogy. A szállodában Pamela becsukta az ablakot, de tudja, hogy nincs egyedül és valóban, egy démon férfi támad rá. Megpróbálja ugyan felébreszteni a srácokat, de a verekedés miatt ez nehezen fog összejönni. Odaát a srácoknak sikerült leejteni a csillárt, ez megtöri a felfestett csapdát, így Tessa kiszabadul és segít a fiúknak is. Kijutnak az utcára, de Sammy nincs velük, Dean megkeresi őt. Pamelának nagy gondja van, a démonnál kés van, a nő sietve elmondja a visszahívó igét, Sammy akkor ébred fel, amikor a démon hasba szúrja Pamelát. Sammy kezelésbe veszi a démont, és a gazdatestből kiszorítja a fekete füstöt, ami így visszatér a Pokolba. Pamela viszont jól van, hiszen nem tud meghalni ebben a városban, Sammy hozzon neki valami italt. Sammy inkább egy orvost hozna, de a nő ragaszkodik az italhoz.

Dean eközben még mindig a szellemvilágban kószál, ám Alastair még így is megtalálja őt. Nem dumálhat neki sokáig, ugyanis Alastair hatalmas villámok közepette eltűnik. Castiel volt a megmentő, sőt, ezúttal Sam és Dean is ügyesek voltak, megakadályozták, hogy a démonok egy újabb pecsétet törjenek fel és elkapták Alastairt. Dean nem tud igazán örülni, ugyanis Castiel majdnem végig velük volt, mégsem segített nekik. Sajnos a ravatalozó olyan szimbólumokkal volt levédve, amelyeken az angyalok nem juthatnak keresztül. Ezért is hívták segítségül a testvéreket, nem Bobby telefonált nekik, hanem Castiel. És ezt miért nem lehetett volna közvetlenül elmondani, mire kell ez a színjáték?! Sajnos Castiel már ismeri Deant annyira, hogy tudja, bármit is kérne, az ellenkezőjét fogja tenni. Van benne valami, de mi lesz a várossal, meghalnak az emberek, kivételt tehetne velük? Ha Deannel megtette, most is megtehetné. Dean különleges, majd Castiel eltűnik, hát ez nem túl sok infó. Jön Tessa, neki viszont kellene Dean segítsége. Cole, a srác azt látja, hogy az anyja egyre jobban szenved, neki már csak az emlékek maradtak. Tessa eljött érte, a srác meg üzeni Sammynek a kösz a semmit. Tessa elmagyarázza neki, hogy az édesanyja azért szenved, mert érzi, hogy itt a fia és nem tudja őt elengedni, a bánata csak tovább fog nőni és Cole sem tudja őt elengedni. Cole az ismeretlentől fél, Dean tudja, hogy Tessa nem is fog neki válaszolni, hogy mi vár rá. Legalább neki higgye el, ha marad, az csak egyre rosszabb és rosszabb lesz a számára, sőt, ha a családja meghal, akkor már senkije sem marad. Nincs azzal gond, ha fél, mert mindenki fél. Dean nem jöhet vele, de találkozni fognak. Cole döntött, Tessával megy, ez pedig egy ölelést jelent és Cole eltűnik Tessa karjaiban. Az édesanyja pedig mintha érezné, hogy valami jó dolog történt a fiával, mintha megkönnyebbült volna. Tessa és Dean elbúcsúznak egymástól, Tessa figyelmezteti őt, hogy ne hazudjon többet magának. Minden, amit egy halálesetkor mondanak, jobb helyre kerülsz, együtt leszel azokkal, akiket elvesztettél, az hazugság. Az is, amit az angyali küldetésről gondol. Legbelül tudja, érzi, hogy ez a „második esély”egy nagyon csúnya dolgot jelent, csodák nem léteznek. Tessa azonban nem mond semmit, csak eltűnik.

Deant Pamela hívja haza, és a városkában helyre állt az univerzum rendje, Tessa dolgozik. Pamela hasi sérülése most igazán valóságos lett, Dean arra ébred fel, hogy Pamela az utolsókat rúgja. A tesók azt remélik, hogy beszélhetnek Tessával, de ez már késő. Sammy bocsánatot kér a nőtől, nem ezt érdemli, hát jókor mondod. Pamela Bobbynak is azt üzeni, hogy rohadjon meg, amiért bemutatta a tesóknak, csak bajt hoztak rá. Dean az ilyenkor szokásos „jobb helyre mész” szöveggel jön, de ha valaki, akkor Pamela tudja, hogy ez nem igaz. Utoljára átöleli Sammyt és a fülébe súgja, hogy tudja, mit tett a démonnal, érzi, mi rejtőzik Sammyben. Jobban teszi, ha átgondolja, hogy milyen jó szándék vezérli őt, mert nem lesz jó vége. Pamela lassan elveszíti az eszméletét, majd szépen eltávozik. Dean hiába szólongatja, nem ébred fel. Azt is tudni akarja, hogy mit mondott Sammynek, de a srác nem válaszol... A vége főcím előtt a stáb megemlékszik Kim Mannersről, a Supernatural stáb oszlopos tagjáról, aki 2009 januárjában hunyt el tüdőrákban, nem sokkal az 58. születésnapja után...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása