Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 4x08 – Elterelés (évad- és sorozatzáró)

2019. szeptember 04. 11:00 - szde

Zsófi az apja felett anyáskodik, aki nem akarja bevenni a gyógyszereit, mire az apa visszavág, hogy a káposzta jó csak felmelegítve, és amúgy sem érti, hogy miért kellett szakítani Törcsivel, akinek legalább volt egzisztenciája. Nyomott hangulatú zene közben Lakótárs öltözködik, Encsi meg pakolja a könyveket, kint pedig Kökény reggelizik és a borkóstolóról szól. Luca a nappaliban tevékenykedik, amit Lakótárs meredt szemekkel néz, Noémi meg a srácot, Csónakos pedig nem kér fuvart tőle, most nem dolgozik Szilviánál. Lakótárs tudni akarja, hogy mit művelt az anyja, de Csónakos szerint csak szünetelnek.

vlcsnap-2019-08-10-17h14m57s889.png

vlcsnap-2019-08-10-17h15m09s573.png

vlcsnap-2019-08-10-17h15m27s125.png

Luca Bencének mondja el az első alkalom élményeit, szerinte ez csak túl van értékelve, szerintem meg a lány érzelmileg eléggé alul van fejlődve, ráadásul még Donát is hívja, hogy „gyere át, most”, miközben a gatyájában matat (fujj), és amikor a lány beadja a derekát, rögtön szexelne, de Luca végre értelmes döntést hoz, és nemet mond. Meglátja a kiállításra kiválogatott képeket, azaz ÖNARCKÉPEKET, mert Donát a saját művészetének tárgya. Az Encsiről készült fotók is előkerülnek, a lány hirtelen megvilágosodik, hogy Donát egy faszkalap, és fogva a cuccait elviharzik.

Zsófi és a partnere hozzák a tésztahidat, erről inkább már nem mondok véleményt, a partner elhányja magát, annyira ideges, de Zsófi felkészült, egy rakat Wagner-cédével felfegyverkezve állt oda a tanári asztalhoz, amit pont akkor ejt le, amikor ők következnek. Ezt meglátva a statika-tanár rögtön megdicséri a hidat: egész jó.

vlcsnap-2019-08-10-17h15m35s009.png

vlcsnap-2019-08-10-17h15m44s692.png

Donát a galériába késve érkezik, Encsi nem akarja megbeszélni a koncepciót, amúgy is dolga van, a fotós meg oldja meg úgy a képeket, ahogy tudja. Encsi az utolsó elterelésre megy, de nincsen nála a papír, amit aláírva mentesül a további terápia alól, ezért felhívja, gondolom, Csónakost, hogy jöjjön. Lakótárs hazaérkezik, a konyhaasztalon kint vannak Luca képei, aki kiakad azon, hogy a srác miért nézi a dolgait, majd jól összevesznek, már várná az ember, hogy mikor esnek egymásnak, amikor is befut Noémi, hogy induljanak a borkóstolóra.

Csónakos meghozta a papírt az elterelésre, és miután nem tűnik annyira rémesnek, és még van ideje a kóstoló előtt, marad, és rögtön meg is változik a véleménye, amikor neki is be kell mutatkoznia és a terápia-vezető szerint Csónakos kapcsolatfüggő (!!!!). A terelés után Encsi mondja, hogy nem az a srác, de Csónakos már belelovallta magát a dologba, és elmondja a lánynak, hogy kikezdett vele Szilvia, hazaérve pedig ők azok, akik egymásnak esnek. Így Csónakos jól elkésik Kökény nagy napjáról.

vlcsnap-2019-08-10-17h15m57s008.png

vlcsnap-2019-08-10-17h16m06s788.png

Kökény kénytelen elkezdeni az estét, amire Noémi meghívta Szilviát is, mert szegényke egyedül tölti az estéit. Lakótársnak kezd elege lenni az anyjából meg a barátnőjéből is, így elindul a próbaterem felé, ahol Noémi exe, a frontember egyedül zúz, majd Lakótárs minden szó nélkül csatlakozik hozzá a dobok mögött. Ha ilyen egyszerűen meg lehetne oldani a problémákat…

Csónakos késve érkezik meg a borkóstolóra, Kökény ki van bukva, a szülők aggódtak érte, majd amikor a srác előrukkol azzal, hogy ő nem a lánnyal képzeli el az életét, azaz NEM AKARJA BECSAPNI a családot, akkor a kedves apuka:

Most akkor szakítasz velünk? (Kökény apja)

vlcsnap-2019-08-10-17h16m15s696.png

vlcsnap-2019-08-10-17h16m22s683.png

Mondjuk azt nem egészen értem, hogy mi mindent köszönhet a családnak Csónakos, mert kábé öt percig voltak csak együtt Kökénnyel, és abból is maximum kettőt töltöttek a szülőkkel, de egy közös ölelésben összefonódnak. Zsófi apjának újabb szívrohama van, Bencus is bekísérte őket, mert nincsen jobb dolga. Na kiderül, hogy nem szívroham volt, hanem csak egy pánikroham, az orvos szerint célszerű lenne pszichológussal is beszélni. Bencéhez befut a hajós társaságtól egy hívás, hogy szombaton menne Miamiból egy hajó, nyolc hónap. Eleinte a srác nem akar rábólintani, de végül megteszi.

Lakótársat keresve befut a lakásba Szilvia, épp Lucát találja a konyhában, inkább ugorjuk át ezt a jelenetet, mert semmi értelme nincsen, de azért később a galériában elpanaszolja fájdalmait Encsinek, aki szerint lehet beszélgetni kéne. Luca végül Szilviának ad igazat, Lakótárs ezt egy percig sem gondolta komolyan. Az hogy fél, ki van zárva, de legalább Donát kapcsán közös nevezőre jutnak, hogy a fotós egy féreg.

vlcsnap-2019-08-10-17h16m32s673.png

vlcsnap-2019-08-10-17h16m34s984.png

Zsófi az egyetemi előadáson alszik be éppen, amit ki is szúr a tanár, meg hát az erőrendszerek nem is annyira izgalmasak, de egy virágrajzot követően máris kellemesebb a tábla képe. Zsófi alázása tovább folytatódik, a lány pedig majdnem elsírja magát, de azt az elégtételt nem teszi meg a tanárnak, cserébe viszont kirohan az előadóból, ami azért kis boldogsággal tölti el az operarajongót.

Csónakos a terápián, nagy erőre volt szüksége, hogy kilépjen a kapcsolatból, és most csak az istennel való kapcsolatára kell fókuszálnia a vezető szerint. Luca a galériába hagyta a portfólióját, benne a Donátról készült intim képekkel, és ez adja Encsinek az ötletet ahhoz, hogy közös kiállítást szervezzen, és bemutassanak együtt a fotósnak. A kaja Bence étterméből fog jönni, és bár Szabó Győző offolta a fine diningot, most meg tudják mutatni.

vlcsnap-2019-08-10-17h16m45s518.png

vlcsnap-2019-08-10-17h16m56s136.png

Szilvia ki akarja békíteni a fiát és Noémit, mintha az előző részben a lány még kicsit közönséges lett volna, majd megint a pénz körül állnak neki veszekedni, amit a nő nem úgy gondolt, de Lakótársnak ebből elege van. Encsi főnöke kicsit ideges, hogy a kaja nem is az, akit rendeltek, de Encsi lenyugtatja, hogy minden rendben lesz. Zsófi otthon bukik ki az apja előtt, még Bencét is szóba hozza, aki most már rendes srác.

A megnyitón a művészettörténész teljesen odavan a kettős kiállításért, mert ez teljesen új fénybe helyezi Donát önarcképeit. A férfi ki van bukva, Luca örül, ráadásul megérkezik a zene is, amit Lakótárs szolgáltat, és ha lehet ilyet mondani, ez még szarabb, mint az előző évadban lévő szám, pedig már az sem volt egy magas szint.

vlcsnap-2019-08-10-17h17m11s990.png

vlcsnap-2019-08-10-17h17m42s940.png

vlcsnap-2019-08-10-17h17m52s561.png

Bencus előrukkol azzal, hogy indul Floridába péntek reggel, Zsófit a hír váratlanul éri. Nyilván könnyebb elmenekülni a hibák előtt, mint felvállalni, hogy csinálhatna – igaz munkával – egy igazi éttermet az esélyegyenlőségi kifőzdéből. Mindenki odáig van a kiállításért, kivéve Donát, aki tör-zúz, kiabál, fenyegetőzik, ráadásul Encsi is felmond.

A végére jön a heppiend: Csónakos Encsivel, Luca Lakótárssal jön össze, ennek így kellett lennie, Zsófi is bemegy előadásra, de késve, majd nyilván nem maradhat el az sem, hogy a taxiba éppen beszálló Bence után fusson, mégpedig azzal, hogy „Bence, várj! Ne menj el, mert én veled akarok lenni”.

Mindenkinek köszönöm a négy évadon át tartó figyelmet! :)

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása