Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x11 – You're Still Here

2019. augusztus 30. 15:13 - hektor_

Alicia nem tud leszakadni a címadó fáról, így egészen addig bámészkodik ott, míg előbújnak a borostyán és egyéb zombi-hibridek, ő meg, mióta nem megy neki az ölés, csak Strand után visítozik. Szerencsére a férfi ott van a közelben, így elintézi a támadókat.

1.png

A lány különleges jelentőséget tulajdonít a fákra festett üzenetnek („még mindig itt vagy”), ezért vannak még mindig kint a férfival, majd mikor Strand felveti hogy tán vissza kéne most már menniük a konvojhoz, jön az isteni jel és megszólal egy hang a rádión: hát persze, hogy a két résszel ezelőtt Loganék által cserben hagyott feka srác az, Wes, aki persze ismeri őket a videóból – asszem most már kijelenthetjük hogy Aliciáék apokalipszis-szinten Leonardo DiCaprio szintjén állnak ismertségben. A srác közli, hogy jönnek neki egy fuvarral, úgyhogy a duó el is megy érte.

2.pngMorgan ígéretéhez híven csatlakozott Al-hoz, aki épp időkapszulákat csinál a kazettákból és elteszi őket egy bombabiztos széfbe, amit szerintem nemhogy mások nem találnának meg még véletlenül sem a távoli jövőben, de még ők sem – kicsit kattant dolog ez a folyamatos interjúztatás, főleg úgy, hogy nagyjából semmi nem derül ki belőle globálisan, így ha meg is találná egy közösség, maximum a nagymuterok néznék szívesen a Paula és Paulina helyett, hogy idegen emberekkel mi történt az életükben. Al-nak persze leesik, hogy Morgan nem önszántából jött neki segíteni, de a társa egyelőre nem hajlandó elárulni hogy fél a szerelmi csalódástól és/vagy hogy Grace kicsekkol a rákban, ezért lépett meg inkább. mi a helyzet.

3.pngAz autókázás közben Wes végre felteszi a kérdést, amit egy évada kérdezgetek már magamtól folyamatosan: hogy amugy nincs jobb dolgotok?! Strand mondja hogy lenne, de Alicia nem tágít, meg akarja ismerni azt, aki ráfest a fákra, mert akár még lelki társak is lehetnek. Megérkeznek Wes-ék házába, ahol elvileg a testvérének kéne várnia, ehhez képest egy fehér fickó rongyol ki gyors ütemben, kezében egy táskával, van abban valami irónia hogy mindennek a Rendőrség épülete ad székhelyet. A rablót ugyan meglőtték, de kocsiba pattan és áthajt a kerítésen, így a kint falatozó zombik már be tudnak jönni – el is kezdik őket abálni, amikor az egyikbe belelőve (MIÉRT A GYOMRÁBA LŐTTEK?!) a walker elkezd füstölni, amiről kiderül hogy könnygáz, úgyhogy Strand miután végez vele, iszkolás van be az épületbe. Ott aztán kiderül, hogy Wes testvére valójában rég meghalt, és pontosan tudta hogy itt van a faszi, aki ellopott tőle valamit, ezért hozatta magát ide. Strandből persze előjön az irgalmas szamaritánus, aki ahelyett hogy megkérdezné, mi volt az a lopott dolog, ami miatt életveszélybe sodorta őket, de nem, neki Jézus Krisztus mintájára az első gondolata az, hogy jaj, hát meg kéne menteni azt a rablót is, nem hagyhatjuk meghalni. Istenem, rendesen kezdem utálni ezt a sorozatot. Egyelőre azonban nem indulhatnak sehová, miután vagy öt tucat zombi éljenzik az ajtó előtt.

4.png

5.png6.pngStrand még mindig nem lát a könnygáztól, ezért koporsópózban várja a véget, mialatt Alicia telenyafogja a szobát, hogy ő segíteni akar, de nem akar élőket ölni, igazából holtakat sem, úgyhogy most nem tudja, mihez kezdjen magával. Szólnak Morganéknek a rádión, hogy menjenek nekik segíteni, azok viszont belefutnak Loganékbe, akik útzárként állják el a járást, és nem is akarják őket továbbengedni.

„Nyilván leszarják, ha kockára teszik a saját életüket, de mindenki másért nagyon aggódnak!”

- foglalja össze a teljes ötödik évadot az ősz faszi, majd elkezd olajmezőzni, meg riogatni azzal, hogy a sebesült tolvaj egész biztos beledöglik a lőtt sebébe, amíg ők itt vitatkoznak. Mivel Morganéket olyan fából faragták, akik nem tudják elviselni hogy egy idegen a világon, akit soha még csak nem is láttak, mindjárt meghal, ezért nagy a dilemma, hogy hogyan tudnák megúszni ezt, esetleg másik úton, vagy módon, de hát nincs mit tenni, így alkudozni kezd Logannel, felajánlja a segítségét is, de Logan szarik rá, és közli vele hogy hagyjuk már a bullshitet, ezt a „vidd el ami kell, hagyd itt ami nem” életszemléletet ő találta ki, különben is, az hogy Morgan állandóan segíteni akar, még nem fogja visszahozni a családját. Na erre a fekánál elpattan a húr, és majdnem keresztüldöfi a férfit.

8.png

9.png

10.png

Alicia próbálja megtéríteni Wes-t, aki nem hagyja magát egykönnyen, mesél ugyan ezt-azt, de köszöni, a sérült kisállat akit meg kell menteni-szerepéből nem kér, viszont aztán mégis segít, hogy el tudjanak húzni innen. Út közben, nem tudom, hogyan, de meg is találják a rablót, aki már tipik zombijárásban vonszolja magát az út közepén, ám mikor Wes utoléri és megfordul, kiderül hogy még nem ment át sárgába a szeme, csak nagyon kifáradt a rablás utáni gyaloglásban – de annyira azért nincs legyengülve, hogy ne támadja meg a srácot. Elkezdi fojtogatni, és mivel Aliciáék most bezzeg olyan lassúak, mint egy lajhár, Wes kénytelen az oldalába ereszteni egy kést. A faszi legördül róla, mire kiderül hogy a srác kéziratát lopta el, amiről nem tudta, hogy ő írta, és csak be akarta fejezni – majd megdicséri, hogy milyen jó könyv lesz, és kicsekkol. Burn! Alicia úgy néz Wes-re, mint ha valami különösen undorító bogarat látna, aki erre lelép, de a lány a kéziratot felemelve utána szól:

- … a könyved!

- Meghalt érte. Megtarthatja.

Majd lelép. Miközben eltemetik a tolvajt, Alicia belelapoz a könyvbe, és láss csodát: az utolsó mondat ugyanaz, mint ami a fákra van festve, úgyhogy válaszul ő meg egy fehér madarat pingál az egyik fára, ami olyan felszabadító, hogy ez után ismét képes zombikat is ölni, majd felé festi hogy „senki sem megy el, amíg el nem ment”, azaz hogy „míg itt vagyunk, van remény”. Morgan párás szemekkel állva a fa előtt, majdnem színt vall Al-nek az érzéseiről, de végül semmi konkrét.

Ezalatt Loganék „betörnek” a bankba, ahol Al-ék hagyták a kazettákat, és ezzel meg is törik a rész elején leírt gondolatom: mivel a naplók nincsenek meg, elviszik hát a kazettákat, hátha valaki elköpött az olajmezőről valamit a forgatás közben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása