Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x10 – 210 Words Per Minute

2019. augusztus 28. 12:53 - hektor_

A rádióban egy könyörgő idegen vakrandit beszél le bárkivel, aki hallja az adást: segíteni szeretnék, itt várok rátok a bevásárlóközpontban, a klinika és a könyvesbolt sarkán, piros kabátban.. gyertek ide, aztán öljetek meg. Megharapták, viszont a cuccait odaadományozná a szegényeknek, nemes gesztus. Dwight, Grace és Morgan oda is mennek a plázába, ahol első körben egy akkora cukorkamennyiséget találnak, ami bármelyik hétvégére otthon hagyott tízéves becsületére válna, de ami ennél sokkal érdekesebb, hogy miközben a fickót keresik, találnak egy Grace-nek szóló post it-re írt üzenetet, meg egy ajándok ipodot – holott a nő sosem beszélt ezzel a csávóval, szóval maximum a reklámvideó alapján szökkenhetett szárba a plátói.

1.png

Nos, a faszi nincs ott, az is lehet hogy már átváltozott, de akkor meg furcsa, hogy kikötötte magát, de a csomó ezek szerint nem lehetett valami erős, ha zombiként mégis le tudott lépni, szóval a trió a keresésére indul. Kiérnek az emeleti körfolyosóra, ahol ez fogadja őket:

2.png

3.png

Grace erre:

4.png

Eközben megpillantják az odalent kóborlók közt a piros kabátos illetőt, Morgan szerint az ígéret szép szó, Dwight viszont velősen összefoglalja, mi van:

Komolyan le akartok menni, hogy végezzetek valakivel, aki már amugy is halott?

True. Grace az emeleti Jysk egyik ágyában alussza ki magát, Morgan aztán rákérdez hogy a rosszulléte már a sugárzás tünete-e, de az asszony hárít: dehogyis, lehetett bármitől, elfáradtam, megfújt a klíma, szar lángost ettem a Nyugatiban, akármi. Jön Dwight a hírrel, miszerint Loganék nem messze tőlük kipakoltak egy pihenőhelyet, úgyhogy jó lesz vigyázni, küldjük el másfelé a gyerekeket a konvojjal – a diskurzusnak az a vége, hogy a férfi megy segíteni Danieléknek, Morgan meg ott marad a plázában Grace-szel, akit a mozgólépcső tetejéről ránt vissza, ahol egyedül, bocs, nem egyedül, hanem egy pisztollyal és 8 töltény társaságában akart szembeszállni 40 zombival. Morgan nem érti: oké hogy úgy volt, eltemetjük a piros kabátost, de annak semmi értelme, hogy mi is kockáztassuk a halált – mire kiderül hogy Grace-t nem a felebaráti szeretet vezette az alsó szintre, hanem az ott lévő klinika, ahol van röntgengép, így kiderülhetne végre hogy valóban kialakult nála a rák, vagy csak túlreagálja a köhintéseit.

5.png

Közjáték: Dwight-ot hugyozás közben elkapják, és bár állítása szerint direkt adta le a bejelentését, hátha követni fogják és be is jött, válaszul leütik és elhurcolják.

6.png

Morganék egy távirányítós kisautóval, amiben pont nem merült le még az elem az elmúlt évek alatt - terelik el a walkerek figyelmét, hogy sértetlenül el tudjanak jutni a klinikára, de Grace megpillantja a piros kabátos faszit a horda végén kullogni, a továbbiakról beszéljenek helyettem a képek:

7.png

8.png

10.png

11.png

9.png

Idő közben beesteledett, Dwight feléled egy üres kamion hátuljában, ahová elrablója is beszambázik és nekiáll keménykedni, viszont aki a Negan-rezsimben nőtt fel, azt nem olyan könnyű megfélemlíteni, így mikor Logan embere leken neki pisztollyal egy csicskapofont, épphogy képen nem röhögi. Mivel így nem tud „mihez nyúlni”, a faszi előszedi Sherry leveleit, és ígéri hogy egyesével felgyújtja az összeset, ekkor viszont jön egy zombi a bokájába harapni, a figyelem elterelés meg épp elég volt annyira, hogy D elüvöltse magát hogy capitulatus, és már rajta is van a férfin, de nem lövi le, mert vége a seggfej-korszakának, úgyhogy később kiteszi az erdő szélén, és egy hegyi beszéd kíséretében útjára bocsájtja. Ebből még tuti baj lesz.

12.png

13.png

Morganék elindulnak a generátorhoz, mert szerencsére arra még odafigyelnek a sorozatban, hogy apokalipszis ide vagy oda, a röntgengépek bizony nem fognak működni áram nélkül, és mivel sokkal jobb ezt full sötétben keresni, mint nappali fénynél, ezért a helyzet is sokkal romantikusabb, mikor a nagy családi sztorizgatás mellett a fejlámpa hideg fényénél Morgan rákérdez, hogy Grace amugy foglalt-e. Végszóra sikerül felkapcsolni a generátort, fényárban úszik a pláza, a holtak épp valami zene irányába kezdenek bóklászni másfelé, így embereink gyorsan odarongyolnak a klinikához – ami természetesen zárva van, és mikor sikerül kifeszíteni a rácsokat, persze, hogy megszólal a riasztó, amire az összes walker odacsődül, de hőseinknek sikerül kiverekednie magát a kutyaszorítóból. A biztonsági szobában aztán megtalálják a klinika kulcsait, illetve a kinti kamerán át megpillantják az egyik képernyőn, ahogy Chuck a pláza tetején gubbaszt a piros kabátjában – és még mindig él! Felmennek hozzá, egy 30-as évei közepén járó, jófej srác az, aki azért jött fel végül a tetőre, mert a csillagok alatt akart nyugodni, erre tessék, csupa felhő az ég. Grace-nek támad egy ötlete és elszalad, én meg arra gondolok hogy ha most hoz egy olyan világító-zenélő játékot, amilyen a babáknak van, akkor én is elmehetek most már sorozatírónak – nos, a dolog bejött, mert még le sem írtam és már nyomja is ki magából a világító csillagokat a játék teknőc.

Reggel aztán eltemetik a férfit, Grace pedig beoldaloghatna diagnosztizálni magát a klinikára, de a hely bejárata előtt úgy dönt, inkább homokba dugja a fejét, és úgy próbál élni, mintha nem lenne beteg. Ezt a képet most csak úgy itt hagyom:

21.png

22.pngKésőbb megérkezik a majdnem teljes banda, kipakolják a pláza készleteit, Dwight-ot Daniel megborbélykodja, Morgan meg bárgyú mosollyal bámulja a körhintát.. aztán odamegy Grace-hez, és közli, hogy inkább nem megy vele, hanem megkeresi Al-t. Aztán immár külön utakon, de mindkettő bőg. Istenem.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása