Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 3x12 – Sacrifice

2019. augusztus 13. 12:18 - hektor_

June az érkezők zajait hallgatva már vizionálja a kötelet a nyakán, szorosan markolja a Lawrence parancsnoktól kapott pisztolyt, ahogy egyre közelebb érnek léptek az ajtó túloldalán.. de csak Mrs. Lawrence az, aki közli hogy vendégek jöttek, úgyhogy menjen segíteni Beth-nek, majd a világ legtermészetesebb hangján megjegyzi, hogy tán jó lenne, ha itt hagyná azt a fegyvert. Beth elképedve adja tovább az infót, miszerint a szőkének sikerült meggyőznie a repülős ázsiai faszit a szöktetésről, egy hét múlva itt a gép! A szalonban épp a parancsnokok hogyvoltoznak a kanadai incidensről, hogy Waterfordékat lecsukták, valószínűleg Winslow-t is ők kapták el és ez vért követel, úgyhogy Lawrence parancsnok azonnal csináljon valamit, hisz még mindig vannak támogatói – a férfi erre gúnyolódik, majd helyreutasítja a két vezetőt, hogy ha a segítségére van szükség, első körben nem ártana visszaadni a teljes körű hatalmát, aztán majd átgondolja a dolgot. A férfiak távozta után a helyzetet összefoglalva fordul a szolgálólányhoz:

Fel a fejjel! Frednek és Serenának lőttek, te meg megúsztál egy gyilkosságot. Összességében nem rossz egy reggelre.

1.png

A boltban June először Almával sutyorog arról, hogy egy hét múlva itt a repülő, majd Ritával is erről pletykál. A márta felajánlja a segítségét, hízelegve hogy June lett a főnök most már, ez a hülye csaj meg önteltségében egy pillanatig nem gondol arra, hogy ne legyen igazam, de Waterfordék mártája esetleg kamuzik, vagy valami más is állhat a háttérben - csak bólogat a barom.

3.png

4.png

Közjáték: Serenát beengedik 5 percre Fredhez, aki hóttszerelmesen borul az asszony nyakába, jaj, nem hagyom hogy bajod essen, mondja a csávó akit elzártak a külvilágtól egy szobába, és fingani is csak engedéllyel tud – de így legyen ötösöm a lottón, ahogy lefagy az arcáról a mosoly, mikor kiderül hogy Serenának bizony benne volt a keze ebben az egészben, ahogy már a múlt héten is jósoltuk.

5.png

6.png

7.png

Mrs. Lawrence-re June talál rá a szalon előtt a falnak dőlve, nincs jó bőrben, majd mikor bekíséri, ennek az oka is kiderül: odabent Mrs. Winslow jött könyörögni Putnamnével, hogy segítsenek megtalálni a férjét, különben hogy tartsa ő el a hat kölyköt, a törvények értelmében azonnal el is vennék őket tőle! Na, itt kezdődik a baj, mikor Eleanor megszólal, hogy de hát nincs itt semmi gond, majd ők elviszik a gyerekeket magukkal – a repülő pontos indulását kb csak azért nem köhinti oda, mert még ő sem tudja, mikor lesz. June azt se tudja, köpjön-e vagy nyelven, a Feleségek is értetlenül néznek, de a parancsnoknak sikerül kimagyaráznia magukat a kutyaszorítóból.

8.png

9.png

Luke-nak és Moirának kisbabástól van jelenésük egy reptérre hajazó helyen, ahol a biztonsági ellenőrzésen átmenve is csak pislognak, hogy mi a faszomat keresünk mi itt, és miért mi vagyunk azok, akiket át kell vizsgálni. Hogy Serena pontosan milyen feltételekkel árulta el a férjét, az most sem derül ki, viszont kapunk belőle egy kis ízelítőt, miután a szobájában megjelenik egy gyámügyes, aztán Moira a kis Nichole-lal, akit ott kell hagynia egy órára, amiből nyilván lesz egy kis összefeszülés:

S: Biztos, hogy jól meglesz velem.

M: .. csak mert más ruhába bújt, még nem változott át. Maga még mindig az, aki lefogta a barátnőmet, míg a férje megerőszakolta.

1-0 oda, de itt még nincs vége, Moira kezdi komolyan felhúzni magát, és közli a nővel hogy a férje amugy őt is megerőszakolta a bordélyban, és bár neki magának is sok bűne van, Serena bárkinél rosszabb, mivel ő a nemét árulta el. Az említett nem is tud erre mit mondani, viszont míg a feka lányt kivezetik, elindul a visszaszámláló az egy óráról, úgyhogy Serena nekilát babázni, viszont Nichole-nak nem tetszik és nyűgösködik, mire az asszony próbálja „nyugi, itt a mama” szövegekkel nyugtatni, ami miatt rá is szól a gyámügyes, hogy ne hazudjon a gyereknek, így csak összezavarja.

Mindeközben Mr. Tuello próbálja rávenni Waterfordot, hogy adjon a New York Timesnak egy exkluzív interjút, arról hogy mit miért csináltak és hogyan is gondolták Gileád működtetését, de a parancsnok nem igazán nyitott rá. Na, ha nem, hát nem, mondja a jóképű amerikai, majd Fred beleegyezésével beengedi az eddig az ajtó előtt várakozó Luke-ot a szobába, ő maga pedig távozik, de az őr azért marad. Parázs vita alakul ki arról hogy ki bassza tönkre mások életét, és ki a büszke hazafi, aztán személyeskedésre kerül sor a feleségekkel kapcsolatban

Az a June Osborne, akit maga ismert, már nem létezik. Gileád megváltoztatta. Én változtattam meg.

.. aminek egy lélegzetvételnyi szünet, majd egy irgalmatlan nagy állas a vége, Luke-ot úgy kell leszedni Waterfordról.

Tuello pizzát és újságokat visz Serenának, előbbi csempészárunak, utóbbi pedig az asszonyok számára tiltott dolognak lett kikiáltva, majd magára hagyja, hódolni a bűnös élvezeteknek.

A határ lezárásáról szóló hírt osztja meg épp June-nal a parancsnoka, mikor Mrs. Lawrence-t még épp elkapják az ajtóban, aki elindult összefogdosni a szomszédok gyerekeit, mert hát azt a szőke kislányt az utca végéről csak nem hagyjuk már itt, ha magunkkal is vihetnénk. June kirázza az asszony lelkét, majd a férje csitítgatja, és felküldi a szobájába, a szolgáló megvető pillantásától kísérve.

14.png

Később aztán June felviszi az asszony vacsoráját a szobájába, benyit és látja, hogy az asszony nincs magánál, elkezdi először rázogatni, majd meglátja az ágy melletti kisasztalon a pirulákat, úgyhogy ahelyett hogy hívná a mentőket, hátha lehet még valamit tenni, csókot lehel Eleanor arcára, majd nemes egyszerűséggel kisétál a szobából, a tálcát leteszi az ajtó elé, ő maga pedig elégedetten nyugtázva, hogy ez is megoldódott, lefekszik aludni.

21.png

22.png

Másnap már a temetésre készülvén rákérdez a parancsnoknál, sikerült-e megakadályozni a határ lezárását, amire a férfi igennel válaszol – egy gyászoló emberrel még a tanácsnak is nehéz vitába szállnia, mondja. Lawrence egyébként saját magát hibáztatja, amiért egy éjjelen át nem nézett rá az asszonyra, June meg védelmébe veszi, hiszen ő is „ránézHETETT volna”, mondja. A temetésen megjelenik mindenki, aki számít, majd a végén June Lydia néni engedélyével odamegy a magányosan ácsorgó parancsnokhoz, aki olyan áthatóan néz rá, mint aki tud valamit, de végül is mindig így néz, szóval csak képzelődöm.

A következő rész az évadzáró, és tudjátok, miért jó ez? Mert egy évig nem kell látnunk ezt a most már iszonyúan túltolt, dark nézést, ahol June szemeinek fehérje kezd megvakítani, valahányszor ránézek:

28.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2019.08.13. 13:16:35

Ahányszor bevágják June szemét ilyen közelről, mindig egyre jobban meg vagyok győződve, hogy ő főgeci az egész sorozatban, sőt még Gieládot is ő találta fel.

Amúgy most már mintha történt volna valami ebben az évadban de ez még így is iszonyat lassú. Ezeknek az események már második évadban is megtörténhettek volna, egy nem túlhúzott sorozatban.
süti beállítások módosítása