Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x14 - Halálosan szeretlek

2019. július 30. 09:00 - Szencsike

Egy házaspárral kezdünk, Feleség épp a húst klopfolja a vacsihoz, a Férj ekkor ér haza a melóból. Elég hűvös köztük a hangulat, amin az se segít, hogy Férj sík ideg a sok melótól. Sajnos lesz még rosszabb is, a Feleség elfogadott egy meghívást egy szülinapi partira, a Férj egyik jó barátja az ünnepelt. Hiába ez a próbálkozás, Férj nem akarja rá pazarolni az értékes idejét. Szegény nő, visszakozik, lemondja, de azt se nagyon érti, hogy mi van az urával, mintha csak az lenne a célja, hogy kiprovokálja a veszekedést. Na, kellett kint hagyni azt a húsklopfolót, Férj ezzel veri agyon szegény asszonykát.

1.png

Dean reggeli ébredését látjuk, a srác szeme azonnal felpattan, mert üres Sammy ágya. A kistesó épp telefonál valakivel, egy közös feladaton dolgoznak. Sammy végez, Dean úgy tesz, mintha aludna tovább, Sammy mit sem tudva a hallgatózásról, felébreszti. Dean nyugisan felkel, Sammy csak vécén volt, oké, elfogadjuk. Sammy az újságot nyújtja neki, Bedford, Iowa lesz a következő ügy helyszíne, az újságban a a húsklopfolós férjről olvashat. Sőt, ő már a harmadik férj, aki megöli a feleségét, korábban mindenki a boldog házasember mintapéldánya volt, büntetett előélet nélkül. A srácok már a kihallgatóban üldögélnek Férjjel, aki köszöni, de nem akar magának segítséget, ő bűnös és kész. A srácok ráveszik, hogy beszéljen, a pasas tudta mit csinál, ez volt élete legrosszabb pillanata, hiszen boldogok voltak együtt. Nem látszik megtörtnek, inkább olyan minden mindegy alapon viselkedik. Dean elővesz egy bankkártyaszámlát, hát bizony jókora összegeket hagyott gyaníthatóan sztriptízbárokban, amiről Feleség biztos nem tudott, igaz? Nem, sőt, volt egy másik nő, Jasmine, egy haverja legénybúcsúján ismerte meg, amire nem is akart elmenni. De elment és ott volt ő, Jasmine, aki egyszerűen tökéletes volt. Pénzért bárki lehet tökéletes Dean szerint, ám Férj szerint Jasmine-nel ez nem a pénzről szólt, bár, hogy miről, azt még Férj se tudja rendesen elmagyarázni. A felesége nem tudott róla, sőt, talán a feleségét is azért ölte meg, mert elhitte, hogy Jasmine-nel örökké együtt lehetnek. Találkozniuk kellett volna, de nem jött el a megbeszélt helyre és Férj semmit se tud Jasmine-ről, megkeresni sem tudja. A rendőrségnek se mondta el, minek, Férj követte el a gyilkosságot, megérdemli a büntetést, sőt, ha bíró nem ítéli halálra, akkor öngyilkos lesz.

Sammy egy bizonyos Dr. Cara Roberts-et keres fel, a csinos, fiatal doktornő másodállásban segédkezik a helyi rendőrségnek. Elég másnapos szegénykém, bulizott az este, az irodájában van egy szép kék színű növényke, egy cserepes jácint. Sammy nála érdeklődik a három feleséggyilkos orvosi anyagairól. Az asszonyok boncolása semmi furcsaságot nem hozott elő az erőszakos halálon kívül. A férjek eredményét csak azután mondja el, hogy ismét megnézte Sammy FBI jelvényét, és meggyőző szerencsére a hamis jelvény. A férjek vérképében magas oxitocin szintet mért, szülés, szoptatás és szex hormon, ez hiteti el az emberrel, hogy szerelmes. Szegény doktornőnek keserűek a tapasztalatai, a hormon után nem marad semmi, csak egy rossz kapcsolat és az emlék tetkók eltávolítása. Sammy nagyon mosolyog rá, Dean pedig pont ezt a pillanatot választotta, hogy rájuk befusson, és azonnal felvillan az ezer wattos mosoly, de Cara doktornő oda se figyel. Mi okozhatta a magas oxitocin szintet? Erre még a doki se tud jó magyarázatot, úgyhogy az FBI ügynökök mennek is. Sammy búcsúzóul egy kiadós reggelit ajánl, Cara nevet, ő itt az orvos, hé! Deannek bezzeg már nem jön be, hogy csaj Sammy miatt ignorálta őt, így jártál...

4.png

Az ügyre visszatérve: a másik két gyilkos férj is lenullázta a bankszámláját, és a sztriptízbárban költötték el a pénzt. Viszont Jasmine csak Húsklopfolósat csábította el, a másik két férjnek két különböző nő jutott. Mindhárom nő tökéletes volt, és mindhárom férj gyilkolt is értük, varázslat állhat a dolog mögött. Deannek ez az ügy kész mennyország, hiszen végre sztriptíztáncosok után kell nyomozniuk, hivatalból kell a vetkőzős klubba menniük. Dean lesz az, aki elvégzi a helyszíni szemlét a klubban, Jasmine, Aurora és Ariel nevű lányokat keres, pont mint a Disney mesék főhősnői. A klub vezetője nem túl segítőkész, egyrészt se a nevek, se a hozzájuk kapcsolt személyleírás nem mond semmit, és nyilvántartást se vezet a lányokról, annyian jönnek-mennek itt. A hármas gyilkosság se az ő dolga, úgyhogy Deannek máshol, mástól kell a válaszokat megszereznie. Megjött Sammy, Dean morci a sikertelenség miatt, Sammy viszont telefonált Bobbyval, az elméletük szerint egy szirént kell keresniük. Dean rögtön az Odüsszeia mitikus lényeire gondol, Sammy nagyot néz, hogy ezt honnan szedte elő a tesó, aki ezek szerint szokott olvasni. Oké, de a szirének nagyon is valós lények, akik férfiakat csábítanak el az énekükkel és élősködnek rajtuk. Az ének se valódi ének, inkább egy erő, amivel magukhoz csábítják őket és totálisan megőrjítik a férfiakat. Régen a tengerben a sziklás partok mellett életek, manapság egy sztriptízbár a legjobb hely arra, ha meg akarják találni az áldozataikat. A szirének képesek elhitetni az áldozatukkal, hogy ők a tökéletes választás számukra, mindenben a férfi igényeihez alkalmazkodnak, sőt a külsejüket is meg tudják változtatni. Vagyis Dean jól sejti, nem három különböző nőt kell keresni, hanem egyet. A szirének magányos típusok, a megölésükön Bobby jelenleg is gondolkodik. De vajon ki lehet a gonosz itt?

5.png

Nos, ezt mi nézők már tudjuk, ugyanis egy tökéletes, Belle nevű táncoslány elcsábított egy fiatal srácot. A párocska a srác, Lenny lakásban van, ő együtt él az anyjával, aki szerencsére épp alszik. Belle-nek pont ez a gondoskodás jön be, és nem is kell sok, hogy az ágyban kössenek ki. A fali tükörben meglátjuk azt is, ahogy Belle valójában kinéz, egy rothadó bőrű rondaság. Lenny számára kielégítő szex után Belle pontosan azokat mondja neki, amelyek ahhoz kellenek, hogy Lenny elhiggye, csak úgy lehetnek boldogok, ha a drága mama végre eltávozna az élők sorából. Belle meg is mondja, hogy mit kell ehhez tennie, és mivel Lenny eszét elborította a köd, mámoros mosollyal fogja a piszkavasat és szépen agyonveri vele az anyját. Belle az események végét már nem várja meg, egyszerűen lelép a lakásból.

A szállodában Dean Sammy telefonját bűvöli, azt várja, hogyha sokáig nézi, akkor megcsörren. Sokkal egyszerűbb az, ha megkeresi a reggeli időpontban lezajlott hívást és megcsörgeti a számot. Ruby veszi fel a telefont, azt hiszi Sammy van a vonal végén, Dean pár nyugtatóan mély lélegzet után szó nélkül bontja a vonalat. Szerencsére sikerült rendeznie a mérgét, mert megjött Sammy, meghozta Lenny-Belle hírét. Dean elcsodálkozik, hogy most az édesanya halott, hát volt az a nő, aki a legközelebb állt Lennyhez. Megcsörren Sammy telefonja, Dean sokat mondó mosollyal nyújtja át neki, ám a hívó ezúttal Bobby. Talált egy megoldást a szirén megölésére, egy régi vers szerint egy bronz tőr kell, amelyet egy elvarázsolt tengerész vére borít. Na, ezzel meg vannak lőve, annyi biztos, hogy a szirén a szex közben mérgezi meg az áldozatát, természetfeletti nemibaj. Vagyis lehet egy áldozatának a vérét kell venni, ugyanis az megölheti a szirént is. Ott a négy börtöntöltelék pasas, ám ezzel az a baj, hogy ők már kikerültek a szirén hatása alól. Sajnos ez is csak akkor működik, ha közvetlenül az aktus közben veszik a tengerész vérét. Sammynek lenne egy ötlete.

8.png

A tesók visszatértek Cara doktornőhöz, elkérnék tőle a férjek vérmintáit. Ám sajnos már ott van egy bizonyos Nick Munroe valódi FBI ügynök. (Ha Munroe ismerősnek tűnik, akkor ő Jim Parrack, a True Blood cuki Hoyt Fortenberryje, vagy a Fülledt utcák Russellje.) Az ügynökök udvariasan elküldik Carát, majd szépen megjelölik a területüket, fölteszik a szokásos rutinkérdéseket, hogy ellenőrizzék tényleg ügynökök-e, a tesók profik, nem buktak meg vizsgán, sőt, még egy névjegyet is adnak Munroe-nak, hívja fel a főnöküket. Munroe meg is teszi, és a vonal másik végén Bobby válaszol. Főzőcskézés közben kapja a hívást, egy "Csókot a szakácsnak" köpenyt visel az „FBI igazgató-helyettese”, de határozottan igazolja, hogy a két ügynök az ő embere, ne idegesítse a hülye kérdéseivel. Le is rakja a telefont, ami az FBI címkét viseli, de a falon lóg még egy szövetségi marsall címkéjű telefon, egy rendőrség, a járványügyi hivatal, valamint az egészségügyi hivatal kamuvonala is hozzá fut be. Munroe-nak bele kell nyugodnia, hogy itt vannak a kollégák, elnézést kér tőlük is. Jön a ki-mit-tud, Sammy állítja, hogy a vérminták vakvágány, Munroe eddig a sztriptízbárt fedezte fel, mindenki onnan talált magának táncoslányt, ellenőrizhetnék. Dean máris jön a magányos farkasok szöveggel, szerencsére Sammy hamar leállítja, jó ötlet, megbeszélik a partnerével. Félrehívja Deant, maradjon Munroe-val, terelje el a figyelmét, addig Sammy megszerzi a vérmintákat. Dean elégedetlenkedik, Sammy szerint ez kellemes a hasznossal, figyelheti a csajokat és keresheti a szirénjüket is. Rendben, a csajok kedvéért megteszi.

Dean és Munroe Babyvel mennek a klubba, Munroe ne tegyen megjegyzéseket Babyre, ha jót akar magának. Dehogy fog, egy '67-es Impala maga a tökély, csoda, hogy az Iroda engedi, hogy a saját kocsiját használhatja. Sammy közben elkéri a vérmintákat, van egy szakértőjük ehhez. Cara ugyan mindent tesztelt, amit lehetett, de ha ragaszkodik hozzá, megkapja. Vagyis csak kapná, a keresett vérminták ugyanis eltűntek. A klubban kiéhezett pasasok bámulják a táncoló hölgyeket, a két ügynök pedig piálással alapozzák tovább a szakmai kapcsolatot. Sőt, már a következő szinten járnak, ugyanis mindketten imádják a klasszikus rockot, van téma bőven. Dean közben észrevesz egy táncoslányt, aki aggódva pillantgat az öltönyösök felé. Munro ügyesen rátereli a szót az ügyre, visszament az utolsó helyszínre és ott talált néhány kék színű virágszirmot. Megnézte a másik három aktát is, mindhárom helyszínen találtak ilyen szirmokat. Talán a gyilkos szándékosan hagyott nyomot, szoktak ilyet tenni, amolyan védjegyként, de ezt leszámítva Munroe-nak ötlete sincsen, hogy mi folyik itt. Deannek eszébe jutott valami. Cara doktornő irodájában pont ez a kék színű jácint virág díszeleg, nohát, nohát. Sammyvel épp a biztonsági kamerás felvételeket böngészik, sajnos nincs meg ki vitte el a mintákat, ugyanis okos volt az illető és hozzányúlt a felvételekhez. Sajnos Cara se zárja az irodáját, hiszen itt nincsen lopás, szóval bárki bejöhetett hozzá. Sammy elmélete szerint bedrogozták a férfiakat, de ebben Cara kételkedik. Ő is beszélt a pasasokkal, tisztának tűntek, és jó indokot mondtak a gyilkosságra. Cara szerint annyira szerelmesek voltak a táncoslányba, hogy képesek voltak érte bármit megtenni, sajnos ebben neki is van tapasztalata. A lelkizhetnékhez jár a pia is, Caranál van egy jóféle whisky, Sammy habozik, de végül koccintanak az itallal. Cara régen férjnél volt és lényegében a a házasságuk végére mindketten teljesen megváltoztak és ők maguk se tudták, hogy miért maradtak együtt. Hát nehéz erre mit mondani, Sammynek megcsörren a telefonja, bárki is az, nem veszi fel, és végül a párocska egymás karjaiban köt ki. Ami akkor lesz csak szívás, ha tényleg Cara a szirén.

11.png


Sammy visszatért a hotelbe, ott hívja vissza Deant, ő kereste, amikor Cara irodájában volt. Remek, pont Caránál volt, beszámol neki a jácintról, a virág véletlenül pont azokról a földközi-tengeri szigetekről származik, ahonnan a szirén mítosz is elindult és lám, Carának van saját jácintja. Sőt, Cara alig két hónapja él a városban, és a gyilkosságok is kb. két hónapja kezdődtek. Az ex-férje pedig halott, „szívroham” vitte el. Sammy szerint ez lehet valóban szívroham volt, ezt is biztosan tudja, és azt is, hogy nem Cara a szirén. Amolyan erős megérzés. Dean mérges, megérzés mi, lefeküdtek, ha jól sejti. Mivel Sammy rosszul hazudik, akkor mindez tuti igaz. Borzasztó, amit Sammy csinál, mi van, ha most is éppen a szirén varázslata alatt áll? Nem áll a hatása alatt, ezt biztosan tudja. Hát persze, de valójában Deannek nem ez a gondja, hanem az, hogy Sammy előszeretettel fekszik össze szörnyetegekkel: Madison (a vérfarkas lány a második évadból), Ruby és most egy szirén, hova süllyedhet még.. Ugyan már, Dean szépen higgadjon le, találkoznak valahol és megbeszélik. Nem, Dean ezt a saját kezébe veszi, egyedül intézi el a szirént. Sammy a hívás után a falhoz vágja a telefonját, nagy a baj. Dean Bobbyt hívja fel, ám csak a hangpostájára tudja felmondani, hogy szirénre fog vadászni. Dean Munroe-t is felhívja, meg kell találni valakit.

12.png

Munroe egy kocsma előtt várakozik, Cara egy taxival érkezik ide, egyedül sétál be a helyre. Jön Dean is, ő lesz az emberük, aki bedrogozza a pasikat. Munroe mintha kételkedne ebben az elméletben, hiszen ő eddig három táncoslányról tudott, erre kiderül, hogy csak egy. Dean azt kéri, hogy bízzon meg benne. Legyen, Munroe a szavát adja, így Dean barátsága jeléül még megosztja vele a flaskáját is, és italozás közben azon töprengenek, hogyan mérgezi meg az áldozatait. Talán beinjekciózza őket, mondja Dean, de Munroe-nak jobb ötlete van, talán a nyálával adja át. Deannek elakadt a szava a döbbenettől, Munroe szerint jól tette volna, ha letörölte volna a flaska száját, amikor utána ivott belőle. Munroe a szirén, aki Dean kisöccse akar lenni, benne megbízhat, nem úgy mint Sammyben. A visszapillantó tükörben látszik, hogy ő a rondaság és továbbra is azt susogja Deannek, hogy tegye el láb alól Sammyt, így örökre testvérek lehetnének. Dean igazat ad neki.

13.png

Sammy úgy látszik tett egy sétát a hívás után, és visszatért a motelba, ahol már Munroe várja őt a szobájukban. Dean is ott van, egy kést szorít Sammy nyakához. Most már neki is világos, hogy Munroe a szirén, valójában elég ronda sztripper lenne. Dean azt teszi, amit mond, ejt egy apró vágást Sammy nyakán. Munroe úgy fűzte be Deant, hogy adott neki egy új testvért és lám, bármit megtesz érte. Ez a fajta rajongás, hogy szó szerint bármit megtesznek érte, a legjobb a világon. Szerelmesnek lenni már uncsi, ezért váltott, és hamarosan Sammy sem fog ellene tiltakozni. Ehhez leköpi Sammyt a mérgével és hamarosan ő is elcsábul. Munroe felajánlja nekik, hogy intézzék el egymást, aki túléli, az leélheti vele az életét. A tesók kiadják a legmélyebb sérelmeiket is, Dean szerint Sammy megváltozott, és nem a démonvér az oka, hanem az, hogy titkolózik, Rubyval telefonálgat, sőt, talán még van más is, amit nem akar neki elmondani. Sammy azért nem mondta el neki, mert gyengének tartotta, hiszen Rubyval épp Lilithre vadásznak, Dean csak visszahúzná őt. Olyan démonokkal harcol, akikhez Dean hozzá se nyúlna, sőt, Sammy sokkal jobb vadásznak tartja magát Deannél, aki szépen elmerült az önsajnálatban, amit a pokolbéli kínzások miatt érez. Na, erre Dean bepöccen, jöhet a verekedés, Munroe tök nyugisan nézi, ahogy elintézik egymást. Dean kilöki az ajtón Sammyt, a folyosón pedig ott a vészhelyzeti kisbalta, itt a lehetőség Deannek, hogy elintézze Sammyt, ha Munroe-val akar maradni. Ehhez Sammynek elég annyit tennie, hogy tovább szidalmazza Deant. Szerencsére jön Bobby, Dean vállába döf egy bronz tőrt, Munroe tudja, mi lesz ebből, menekülnie kell, de Bobby elhajítja a tőrt, egyenesen Munroe hátába, aki összeesik és meghal. A srácok mintha kábulatból tértek volna magukhoz, de ők is tudják, hogy erre nagyon sokáig emlékezni fognak.

Később Bobbyval közösen kólázgatnak egyet, és hát itt a hálálkodás ideje, Bobby épp időben érkezett, mielőtt igazán rosszra fordultak volna a dolgok. A srácok is megtették már sokszor érte ugyanezt és újra meg fogják tenni, de legközelebb vegyék fel a telefont, mert akkor megmondhatta volna, hogy nincsen Nick Munroe ügynök. Hát igen, látszik, hogy ez a lehetőség a srácok eszébe sem jutott. Rendben lesznek? Rendben lesznek, úgyhogy Bobby elmegy, de azt kéri tőlük, hogy ne érezzék magukat rosszul attól, ami történt, mert a szirének mocskos népség. Bobby el, Dean megkérdi, hogy elbúcsúzik-e Carától, de nem, Sammy inkább szó nélkül lelép, na, ez határozott jellemváltozás, Sammyhez képest túlságosan is kemény változás. Kölcsönösen bocsánatot kérnek egymástól, csak a szirénméreg miatt mondták azt, amit, de ismerjük mi már őket, hogy tudjuk, lesz ennek még böjtje.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása