Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x13 - Szorgalmi feladat

2019. július 29. 09:00 - Szencsike

Tinik lesznek a mai főszereplőink, ugyanis az Indiana állambeli Fairfax városában járunk és a Truman középiskola lesz az elkövetkezendő 40 perc helyszíne, és fontos emlékeket látunk a fiúkról. A szokásos középsulis drámába csöppenünk, a szurkoló csapat és a focicsapat az aktuális pletykát beszéli meg, egy Taylor nevű lány lefeküdt valakivel, mekkora ribanc már. Ez a Taylor épp le akarna ülni a megszokott helyére, pont ott ül a díszes társaság, el is zavarják a lányt, ribik nem ülhetnek le közéjük. Taylor ezek után az iskola egyik számkivetettjéhez ül le, a Kövér Lányhoz, Aprilhez, ő nagyon sajnálja, hogy bunkóznak vele, megérti, mit érez Taylor. Azonban neki nem kell a dagadt szánalma, ezzel elvesztette talán az egyetlen embert, aki hajlandó volt vele szóba állni. Később Taylor a lánymosdóban sírdogál, ám ott áll mögötte April. Szerencsére Taylor lelkiismerete felébredt, bocsánatot kér, amiért sértegette őt, de kár belé, April megveri őt, majd a vécébe nyomja a fejét, elkezdi folyatni rá a vizet, Taylor pedig megfullad. April szemeiből ekkor fekete vér kezd csorogni, miközben szerinte Taylor az igazi rondaság.

1.png

Aprilt bezárták a sárgaházba, az egyik ápolóval beszélget, aki épp Sammy lenne. Azért van itt, mert állítása szerint megszállták őt, Sammy, a barátságos ápoló pedig tudni akarja, hogy mi történt vele pontosan. Tudta, hogy bántotta Taylort, de nem tudott semmit se tenni, mintha a saját fejébe lett volna bezárva. Taylorral nem voltak jóban, de annyira nem utálta őt, hogy meg is ölje. Sammy megkérdezi, hogy érzett-e fura szagot, záptojást vagy ként, de nem, sőt, fekete füstöt se látott. Sammy viszi a híreket Deannek, neki démonnak tűnik, de valami mégse stimmel. Dean szerint lehet, hogy ez csak simán az, ami, nincs itt semmiféle démon, Kövér Lány egyszerűen utálta Taylort és úgy megverte, hogy belehalt. Sammy benézne az iskolába, ám Dean nem különösebben rajong, hogy meglátogassák a Bombázók otthonát. Réges-rég kb. egy hónapot jártak ide, bármi is legyen most az álcájuk, Sammy az ötletgazda. Nézzünk egy flashbacket, 1997-ben járunk, Sammy 14 éves, Dean a 18. évében jár, és ismét jár a pacsi a castingnak, megint jól választottak. (Ismét Colin Ford játssza Sammyt, ő volt a Very Supernatural Christmas Sammyje, és Brock Kelly mint Dean.) Egy szép novemberi reggelen gördül be Baby a suli elé, Apu behozta a srácokat az első napjukon. Sammynek nehezebb a helyzet, ő már kezdi unni a sok iskolaváltást, mindig ő az új gyerek és mire megszokná a helyet, már mennek is tovább. Bizony, Dean helyesel, max. két hétig vadászik Apu, aztán irány tovább, nem lesz gond. Mr. Wyatt osztályában Sammy a kilencedikeseknek mutatkozhat be, őt egészen lelkesen köszöntik a társai. Ezzel szemben Deannek még egy böffentés se jut a 12-es évfolyamtársaitól, ellenben a tanárnőt máris kiakasztotta azzal, hogy kedvesemnek hívta. Sammy mintha ott se lenne, de talán lesz egy barátja, mert véletlenül kiejtette a bicskáját a táskájából és az egyik padszomszédja máris odavan a dologért. Dean közben kinézte magának az osztály szöszijét, és még könyvet se hozott magával.

Sammy megkapta az első háziját, a legemlékezetesebb családi eseményről kell írnia. A szomszédját Barrynek hívják, akit piszkál a mögötte ülő nagy, kövér gyerek. Sammy rászól, hogy hagyja őt békén, a Nagy Kövér Gyereket ezzel sikerült kizökkenteni a megszokott ritmusból, valaki szembeszáll vele! A jelenben Sammy takarítóként dolgozik az iskolában és a régi tanára még mindig ott dolgozik a suliban. Dean ezzel szemben igazán testhezálló munkát kapott, tesitanár lett belőle. Főnökösködő természete lubickol a szerepben, megtaníthatja a kölyköknek a kidobóst és nagyon cuki a tornaruhája: fehér póló és piros rövidnadrág, térdig érő fehér zokni és a mindenható síp. Sammy zavarja az óráját, semmi se utal arra, hogy démon lenne a suliban. Dean részéről akkor itt a vége, nincs ügy, az ebédet még megvárják, pont a kedvence lesz, aztán mehetnek is. Bioszórán vagyunk, a Sportoló a Kocka matekháziját akarja, de a Kocka visszaszól neki. Gyanítom alapesetben Kocka bátortalanul átnyújtaná neki a házit, amiért még egy köszönömöt se kapna, de most nagyon bátor lett a legény. Sőt, mivel épp a turmixgéppel dolgoznak, ezért a Kocka fogja a Sportoló öklét és a működő turmixgépbe nyomja bele, felaprítva a srác kezét. Kocka néhány másodpercig nézi, ahogy mindenki pánikol, a tanárnő fogja a srácot és elviszi a sérültet, Kocka pedig elájul. Sammy végignézte a jelenetet, odaszalad az ájult sráchoz, aki észhez tér és a füléből fura, fekete trutyi jön ki.

Sammy később az EMF-mérővel járja a folyosókat, mikor Dean megtalálja. Ő bent volt Kocka fegyelmi tárgyalásán, még felnőttként is borzasztó volt végighallgatnia. Sammy nem talált semmilyen szellemre utaló jelet a suliban, de bárki is kísért itt, az nagyon-nagyon dühös, ki kell deríteni ki kísért itt. Dean megtette, betört az igazgatóiba, néhány szurkolólány aktáját is megtalálta, hárman közülük már nagykorúak, Sammy szigorúan nemet mond még az elképzelésre is. A szellemünk egy öngyilkos srác, Barry Cook, 1998-ban halt meg. Nohát, Sammy ismerte a srácot, ő is kocka volt, és a helyi bullying áldozata. Felvágta az ereit a lánymosdóban, Dean ellenőrizte, nincs ott semmi. Vagyis lehet ő a bosszúálló szellem, aki megszállja az elveszett kockákat és a zsarnokokon áll bosszút. Flashback, vissza '97-be, szegény Barryt a folyosón fellöki egy felsős, Sammy épp ott van, segít neki összeszedni a cuccait. Barry már számolja a napokat, hogy mikor mehet el végre a Michigani Egyetemre, állatorvos akar lenni, az állatok legalább normálisak. Ebben egyetértünk... Dean közben egy szertárban csókolózik Szöszivel. Még egy randi is összejönne, ha Szöszinek nem lenne 11-kor takarodója. Teljesen más világ a két fiatal, Szöszi elborzad, neki ott a családja, ám Dean tök egyedül van egy motelban, mert az apja „üzleti úton” van, nem hiányzik az apja? Na, a hangulatnak lőttek, de a csaj biztosan megvan. Órára kell menniük, Sammy és Barry meglátják a párocskát, Barry szerint tök menő, hogy a bátyja a suli menőcsajával, Amandával jár. Ja, menő, Dean csak ezt hiszi magáról. Viszont itt az ideje a nagy összecsapásnak, Nagy Kövér gyerek Dirk, kihívja Sammyt. Dirk csak a verekedésből ért, és mivel Sammy okosabb nála, ő nem fog verekedni. Hacsak nem provokálják, mert Dirk bemos neki egyet, de szerencsére Barry szól Mr. Wyattnek, így nincs bunyó, igaz Sammynek nagyon viszket az ökle.

7.png

A jelenben a tesók elmennek Barry sírjához és elégetik a maradványait. Sammyt nagyon megviseli a dolog, ha régen egy kicsit tovább maradtak volna, talán tudott volna neki segíteni. Dean szkeptikus, mindketten látták az orvosszakértői jelentést, a gyerek mindenféle antidepresszánst szedett, mert a suli a poklot jelentette neki és a szülei is elváltak, nem Sammy hibája, ami történt. Dean örül, hogy végre elmennek, nem szívesen emlékszik vissza az itt töltött időre. Flashback, Dean megtudta, hogy mi történt az öcsivel, ha kell, ő veri meg Dirket. Tipikus, túlvédelmező testvér volt már ekkor is, és Sammy pontosan ezért érzi magát kényelmetlenül. El tudja ő is intézni az ügyet, hadd legyen végre egy átlagos diák. Dean nem szól semmit, talán tudja, hogy igaza van az öccsének. Sammy Apuról kérdez, aznap reggel hívta fel Deant, még egy hét kell, Dean már kivan, elege van a helyből, ráadásul Amanda drága be akarja mutatni a szüleinek, borzasztó. Mr. Wyatt az óra után beszélni akar Sammyvel az esszéjéről. A gyerkőc arról írt a házijában, hogy a családjával megöltek egy vérfarkast. Nem fikciót kért a tanár úr, de Sammynek tök mindegy, ha akarja, buktassa meg, úgyse lesz itt sokáig. Fenét, tehetséges diák, megkapja az ötöst, de elég fura családja van. Mr. Wyatt szerint Sammynek írnia kellene, ám a srác feladata a családi üzlet folytatása lesz, az autószerelés. És vajon Sammy ezt akarja, vagy csak muszáj neki csinálnia? Na, ezt a kérdést még senki se tette fel neki, de tud rá válaszolni, nem akarja csinálni. Mr. Wyatt az a típusú tanár, akit minden gyereknek kívánok, ő biztatja Sammyt arra, hogyha mást akar csinálni, mint amit a családja kijelölt számára, igenis legyen hozzá bátorsága és valósítsa meg az álmait. A jelenben Sammy talán ezeken a szavakon morfondírozik, hogy vajon sikerült-e megvalósítania az álmait.

8.png

A tesók még mindig nem hagyták el a várost, Sammy vissza akart jönni, hogy az egyik tanárral beszélhessen. Dean részéről mindegy, játsszon csak vele Robin Williams-est, és hívja Kapitányának (Holt költők társasága), ha kell. Sammy újra gyereknek érzi magát a folyosón sétálva, egy fiatal diáklány tőle kér segítséget, hol talál egy termet és Sammy simán útbaigazítja a lányt, mintha csak otthon lenne. A lány megköszöni neki, sőt, tudja is, hogy kicsoda ő, és jól megveri Sammyt. A szájából a fekete trutyi folyik ki, és Sammynek van ideje arra, hogy egy kis sót szórjon a tenyerébe. Mikor a lány újra megtámadja, a szájába erőlteti a sót, a szellem pedig elhagyja a lány testét. Később a tesók a folyó mellett nyalogatják a sebeket, Dean ismét a védelmező bátyust játssza. Sammy azon gondolkodik, hogy ki lehet a szellem, Dean talál egy nyomot, April, Kocka és a folyosós lány ugyanazon a buszon utaztak, talán a buszon van a szellem, ezért nem találtak semmit a suliban. A szellemek képesek megszállni az embereket, így juthattak be a suliba, viszont ha szellem távozik a testből, visszatér oda, ahol eredetileg kísért, az ő szellemük is ilyen lehet.

9.png

A tesók a buszokat vizsgálják meg, az egyiken jelez az EMF-mérő, de kételkednek abban, hogy valaki itt halt volna meg és hagyott hátra valamit, ami idekötné. Dean megtalálja a sofőr jogsiját, idősebb Dirk McGregor, nohát, Sammy ismerte Dirk Juniort. Flashback, Dirk újból megtalálta szegény Barryt, ezúttal a parkolóban lökdösi őt, egyedül csak Sammy segít neki. Eljött az ideje a nagy leszámolásnak, Dirk megkapja a kiprovokált verekedését, de sajnos ebből nem ő jön ki győztesen. Mivel Sammy alaposan kiképzett kis Tini Nindzsa Harci Törpe, félgőzzel is simán megveri Dirket. Sőt, neki köszönhető Dirk új beceneve, Dirk the Jerk, amit az iskola ex-zsarnoka innentől kezdve le sem moshat magáról, a többi kölyöknek nagyon megtetszett ez a becenév, végre megtört Dirk rémuralma. A jelenben a tesók elmennek Dirk Seniorhoz, tőle megtudják, hogy Dirk 18 évesen már ivott és drogozott, az apja pedig magát hibáztatja. Az öreg rendes pasasnak tűnik, vagy legalábbis nem tűnik olyannak, aki egy zsarnokot nevelgetett volna. Viszont nem volt sok pénzük, a suliban sokan bántották Dirket, a csóró és a hülye jelzők eltörpültek a Dirk the Jerk becenév mellett, amire Sammy nyel egy jó nagyot. Dirk 13 évesen vesztette el az édesanyját, talán ekkor csúszott ki apuka kezei közül a gyerek. Az asszony rákos volt, apunak dolgoznia kellett, hogy megvehessék a gyógyszereket, Dirk ápolta őt és látta, ahogy az anyja szép lassan meghal, talán ez volt Dirk életében a fordulópont és egy dühös gyerek lett belőle. Sammynek kinéz egy jókora lelkiismeret-furdalás, Dean rákérdez, hogy hova mehetnek el, ha tisztelegni akarnak Dirk előtt. Elhamvasztották őt, szegény Dean nem tudja visszatartani azt a kérdést, hogy teljes egészében? Az apuka kissé furának találja a dolgot, de a fia egy hajtincse megvan még, a buszon van, a Bibliájában.

A suli focicsapata úton van, és egy helyettes sofőr, Eddie vezeti a buszt, ám sajnos őt megszállta Dirk szelleme, ugyanis az orrából folyik a fekete trutyi. Az edzőnek feltűnik, hogy gyorsabban mennek, mint kellene és majdnem az árokban kötnek ki, mikor egy keréklyukasztó fekvőrendőr megállítja őket. Eddie/Dirk leszáll, ám a tesók már várják őt, Dean gyorsan megkötözi őt egy sós vízbe mártott kötéllel, így nem megy sehova, Sammy pedig egy puskát fog rá. Dean megkeresi a Bibliát, az edző felismeri őt, tesitanár volt. Igen, mint a 21 Jump Street, beépített ügynök volt, mert a sofőr füvet árult. Sajnos a tincs nincsen meg, Dirk nem is fogja megmondani, hol van. Szépen kiosztja Sammyt, és minden menő diákot, akik gonoszkodnak a többiekkel. Sammy is ilyen volt, de ő kikéri magának, sosem volt gonosz, nem is akart az lenni, mert tudja, hogy milyen az igazi gonoszság. A suliban egymáson verték le a bajukat, és nem láttak tovább ennél, mert általában a suli ilyen volt. De mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy jobb legyen, sajnos Dirk nem élt ezzel, pedig jobb lett volna az élete. Neki már mindegy, kiszabadul a kötél szorításából, rátámad a tesókra, Sammy pár lövéssel elintézi őt, a sofőr szerencsére jól van. Ám azzal nem számoltak, hogy Dirk egy diákba száll át és megtámadja Sammyt. Deannek meg kell találnia a tincset, mielőtt Sammyt bucira vernék. A kesztyűtartóban nincsen, Dean így Eddie-t kutatja át, és a cipőjébe rejtve megtalálja a tincset. Elégeti azt és Dirk ezúttal végleg távozik.

15.png

Flashback, Dean ezúttal egy barna hajú csajjal csókolózik a szertárban, de hát Amanda megtalálja őket. Dean persze adja az ártatlant, nem jelent neki semmit, de mindegy is. Amanda csalódott benne, azt hitte, hogy ez a kényszeres menőjenőség csak egy álca, látta hogy bánik az öccsével, azt hitte az az igazi Dean. De nem, csak egy szomorú, magányos srác, akit csak sajnálni tud. Dean nem kér a sajnálatából, nem tud róla semmit, pedig ő egy igazi hős, életeket ment! Itt a középiskolában ez nem számít, mások a szabályok. Az igazi menő srác viszont Sam lett, elintézte Dirket, még a sportolók is lepacsiznak vele, ez már szint, kisöreg. Érthető, hogy Sammy miért szeretett itt lenni, tényleg egy átlagos gyerek volt, akinek volt egy Barry nevű barátja. Dean viszont utálta a helyet és mikor jött a megváltó telefon Aputól, hogy végre elmehetnek innen, ő huppant be legelőször a kocsiba. A jelenben Sammy meglátogatja a régi tanárát, Mr. Wyattet, akinek meg akarja köszönni a tanácsot. A tanárnak elsőre nem ugrik be, hogy kicsoda a régi diák, de a Winchester név és a tanács előhívja az emlékeket a rémtörténet esszéről. Sajnos Sammynek nem volt alkalma igazán a tanács szerint élnie, bejutott az egyetemre, de másképp alakultak a dolgai. Viszont Mr. Wyatt volt az első, aki meglátott benne valamit, és felkarolta őt, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Jólesnek a tanárnak a szavak, de hát az a bölcs kérdés hangzik el tőle, hogyha nem is sikerült mindent megvalósítania, vajon boldog életet él-e? Nos, ez az a kérdés, amin Sammynek alaposan el kell gondolkodnia...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása