Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 3x10 – Bear Witness

2019. július 29. 15:07 - hektor_

June totyog hazafelé Lydia nénivel a nyomában, az egész jelenet kísértetiesen hasonlít arra a Kinder Pingui reklámra. A Lawrence kúria időközben nagy változáson esett át, Lydia nénitől megtudjuk hogy Gileád átveszi a wasingtoni divatot, így minden ház úgy lesz berendezve, ahogy az ottaniak, Waterford parancsnok óhajának megfelelően. Szeretném tudni, hol volt az a rész, ahol az évad elején tollfosztott, megleckéztetett Fred Waterfordból ismét akkora arc lett, aki egyet prüszköl és rögvest mindenki kidobja a nappaliból a TV-jét.

1.png

Lydia néni a közelgő Ceremónia Day ígéretével búcsúzik, June-t pedig Beth tájékoztatja a konyhában, hogy a pult nem azért van tele pogácsával, mert a 3.osztályos Megyei Szavalóverseny helyezettjeit ünneplik egy fogadáson, hanem mert ezzel a sós teasüteménnyel jelzi a Márták Szövetsége, hogy nem áll módukban tovább segítséget nyújtani adott esetben, most pl abban hogy Mrs. Lawrence tovább kapja az idegnyugtató gyógyszereit. A szőke csaj azért rátesz egy lapáttal, hogy oké, de azt azért még kérdezzük már meg tőlük, ki tudnak-e lopni gyerekeket Gileádból. Megérkezik az emeleti veszekedésből Lawrence parancsnok is, akinek June javasolja, hogy húzzon el Gileádból feleségestől-mindenestől, hadd gyógyítsák meg Eleanort, mert itt nem fogja tovább bírni.

- Mit tudsz te arról, mit bír ki egy ember? (Lawrence)

- Mindent. (June)

2.png

A boltban a többiek úgy kerülik June-t, mint egy leprást, aki végül Almát találja be az üccsiknél.

- Segítened kell.

- Nem segítehetek. Minden lépésünket figyelik, és te nagyon feltűnő vagy!

VÉGRE, valaki odaköhögte. Nem mintha a szőke szolgálóról nem pattanna le bármilyen kritika, mert ennek ellenére elárulja a gyerekmentő akcióját a lánynak, de ekkor félbeszakítja őket a gond, miszerint ismét egy ellenőrzés veszi kezdetét. Az arénába ki, szépen viselkedjetek, mert különleges vendégeink érkeznek, harsogja Lydia néni, ekkor megjelenik Waterford, aki nem tudom, mennyire számít rendkívüli látványnak Gileádban, mindenesetre minden szolgálólány ott áll lehajtott fővel, csak June az, akinek foro, mint ürge a madzagon, meg a fejét feltartva pislog a férfira. Igen, neked mindenképpen muszáj kitűnni. Fred ajánlatot tesz neki egy washingtoni állással kapcsolatban, ám ekkor megérkezik Winslow Parancsnok is Serenával, odafordulva a férfihoz hogy na, lássuk, mit tudsz a híres szolgálóiddal – mintha cirkuszba érkeztek volna. Én nem tudom, milyen trükkre számított, a lányok visszaköszönnek formálisan, mikor üdvözli őket Waterford, de ezen felül nem egyensúlyozzák az orrukon a kalapjukat, vagy ilyesmi. Winslow megjegyzi Lydia néninek, hogy nem örül Janine szemfedőjének, lehetőség szerint maradjunk a hagyományoknál, és amugy is, mi a helyzet a fátyollal és a gyűrűvel? (??????) Serena ezalatt odamegy June-hoz, majd a két férfi is, és kiderül hogy Winslow együtt golfozott Lawrence parancsnokkal régen a mise után, és megkérdezi June-t, milyennek találja a férfit, mire ez a hülye azt válaszolja, hogy „tisztelettel bánik velem”, amire igencsak hátra szaladnak a szemöldökök.

5.png

6.png

7.png

Mrs. Lawrence rajtakapja June-t, ahogy a férje szobájában kotorászik, a lány meg nem látja értelmét a hazugságnak, ezért bevallja hogy azt a doksit keresi, amiben a szolgálólányok gyerekeiről vannak feljegyezve az adatok. Óó, semmi gond, azok lent vannak a pinyóban, gyere – mondja a Feleség, és már surrannak is le, olvasgatni, közben trécselnek, épphogy a korábban említett pogácsák nem kerülnek elő egy tálcán. June szóbahozza, hogy a parancsnok annyira szereti a feleségét, hogy szerinte simán eltűnne vele innen, amikor is kiderül, hogy ez a kézenfekvő megoldás nem azért nem jutott eddig eszébe a Lawrence házaspárnak, mert idióták, hanem mert Joseph parancsnok háborús bűnös, vagyis kurvára nem teheti ki a lábát az országból soha többé.

8.png

10.png

Mindeközben az új legjobb barátok, Waterford és Winslow paktumot kötnek Lawrence ellen, mert előbbi szerint gyanús alak. Ultimate érv: már 4 szolgálója volt, mégsem született gyermek, ami nyilvánvalóan nem azért alakulhatott így, mert Lawrence parancsnok már túl van azokon az éveken, amikor még Herkulesként lengette buzogányát, és megvolt rá az esélye, hogy a vetés ideje után eljön az aratásé is, hanem mert valószínűleg rebellisként nem is tesz a dolog érdekében – márpedig ezt nem hagyhatják.

9.png

A vörös központi anyagokból June megtudja, hogy Janine fia 4 éve meghalt autóbalesetben, de a további kutakodást Beth érkezése szakítja meg: várnak a nappaliban. A helyiségbe betoppannak Waterfordék meg Winslow parancsnok, hogy itt márpedig tanúságot tesznek róla hogy a Ceremónia rendben zajlott, szokás volt régen is ez, Gileád első, döcögősebb napjaiban, amikor még egyesek furcsának tartották hogy a feleségük lába közt, a szeme láttára kell kefélniük egy másik nővel, nyakig felöltözve. Waterford biztosítja a család tagjait, hogy ugyan, ez csak formalitás

Az ágyba is befekszenek velünk? Attól izgalmasabb lenne. (Lawrence)

Bár ez nem történik meg, az esemény megtörténtét viszont biztosítják a betolakodók egy orvossal, aki belenéz utána June-ba, így hiába javasolja Lawrence parancsnok, hogy inkább kanasztázzanak kussban 20 percig, sajnos meg kell tenni, amit meg kell tenni. Mikor végeznek, June-t is csekkolta az orvos, Serena indítványozza hogy húzzanak már el innen a büdös francba, lám csak, talán maradt még benne egy kis jóérzés, ekkor a társaság kivonul, de Fred még odamegy June-hoz.

- Jól vagy?

- Igen. Úgy értem.. legalább nem maga volt.

Bamm, ez nem 1, hanem rögtön 2:0 June-nak. Később Joseph ad egy levél fogamzásgátlót a lánynak egy pohár whiskeyvel, meg egy ígérettel hogy szerez kocsit, és June vigye ki innen a feleségét.

A boltban aztán felrobban a forradalom, June elmondja Almának amit megtudott a fiáról, aki így mindjárt benne van a buliban. Janine is meghallja a híreket és felajánlja a segítségét, az ő kérdésére viszont már nem kap őszinte választ, June inkább kegyes hazugságban hinti el, hogy Caleb elköltözött a családjával jó messzire Floridába, ahol a tengerparton él és nagyon jófej az új anyukája.

20.png

Serenának tele van már a hócipője azzal, hogy Fred ennyit tett Gileádért, és mindenki segít mindenkinek, csak azt szarják le hónapok óta, hogy a lányuk még mindig Kanadában van, így kezébe veszi az ügyet és leteszi a szépfiútól kapott telefont a férje asztalára. Szerinte ha együttműködnek az amerikai férfival, visszakaphatják Nichole-t – szerintem meg Mr.Tuello nem erre az irányra gondolva ajánlotta fel a segítségét.

21.png

Az utolsó képkockák ismét June malmára hajtják a vizet: a márták muffint küldtek, ami igent jelent - tehát segítenek a gyerekek kimenekítésében. Vidám hegedűszó!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2019.08.02. 17:20:44

Nekem ez a rész olyan borzongós volt mint anno az első évadbeliek....
süti beállítások módosítása