Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x12 - Halálos bűvölet

2019. július 25. 17:00 - Szencsike

Iowa állam, Sioux City a helyszínünk, ahol éppen a Varázslat hete rendezvénysorozat zajlik, ilyenkor bűvészek szórakoztatják a népet. Hogy ebből vajon ki varázsol csak igazán, az nemsokára ki fog derülni. Egy bárban vagyunk, ahol egy idősebb, jóvágású úr, Jay kártyatrükkökkel szórakoztatja a pultos lányt, ám ezek a trükkök elég gyengén sikerülnek. Egy fiatal, de részeg bűvésztársa, Vance meg rajta gúnyolódik, sőt képes elmondani a "trükk" titkát. A pultos lánynak nem tetszik a bepiált pasas viselkedése, hagyja békén az öreget, de az öreg jelzővel Jayt is sikerült megsértenie. A színházban épp főpróba van, Jay és két másik szintén idősödő bűvészbarátja, a szakállas Vernon és a fura anyajegyet viselő Charlie is ott van, és bőszen kritizálják a színpadon lévő fiatal kollégát. A régi időket sírják vissza, Jay még rátesz egy lapáttal, ugyanis ő éppen egy lelki válságot él meg, kiöregedtek, a szó minden értelmében. Bizonyítani akar, ezért előadja a Halál asztala nevű trükköt, hiába figyelmeztetik, hogy 30 évvel ezelőtt is majdnem belehalt ebbe a mutatványba, most se kockáztasson. Jaynek mindegy, legalább a halálával a címlapokra kerülhet. Este, egy kisebb színházban alig néhány fős közönség előtt Jay előadja a trükkjét. Az asztalhoz bilincselteti magát, és ki kell szabadulnia mielőtt lecsapódik rá a szögekkel teli tető. A nézők csak Jay árnyékát látják, ahogy vergődve próbál szabadulni a bilincseiből, a tetőt tartó kötél pedig szép lassan elég. A kötél elégése után lecsapódik a tető, pár másodperc félelmetes csend következik. Elhúzzák a függönyt, Jay már ott áll, kiszabadult. Van azonban más is, mialatt Jay kiszabadult, az őt piszkáló Vance meghalt. A testén olyan szúrásnyomokat látni, mint akit késekkel szúrtak volna le.

1.png

A tesók megérkeztek a városkába és épp azt látják, ahogy Jeb Dexter, a korábban a színpadon látott fiatal bűvész épp kártyatrükkökkel szórakoztatja az utcai közönségét, miközben a tévések kamerája is veszi őt. Jeb drámai hangon előadja az ilyenkor szokásos „én valódi varázsló” vagyok szövegelését, majd eljátssza, ahogy megszállja őt egy démon. Sammy pedig milyen fura, felismeri őt. Dean tudni se akar róla, honnan ismerheti ezt a gyökeret, aki itt produkálja magát, a közönség pedig imádja őt, a démoni megszállás az egyszerű mugliknak jópofa dolog lehet. A tesók elsétálnak, Dean elképzelni se tudja, hogy mi ebben a nagy szám, Sammy viszont igen. Deannek beugrik, hogy a kistesónak réges-rég volt egy bűvészdoboza, jókat játszott is vele. Igen, 13 évesen, azóta kinőtte, és ha hiszi, ha nem, vannak valódi trükkök. Deant igazából az zavarja, hogy „démonokkal” bohóckodnak, miközben ezek gyilkos dolgok. Ja, Sammy bólogat, ott a halott is, akit 10 késszúrással öltek meg, de még az inge sem szakadt ki. A tesók Vance partnerét hallgatják ki, a lány szerint a pasasnak rengeteg ellensége volt, ugyanis Vance lopta az ötleteit. Az egyetlen fura dolog, amit felfedezett, az egy tarot-kártya a köpenye zsebében, a kártya a kard általi halált mutatja. Vance gyűlölte a kártyatrükköket, erre egy kártya van a zsebében.

2.png

Nézzük Jayt, ő a kártyatrükkök nagymestere, épp gyakorol, mikor meglátogatja Charlie. Tudni akarja, hogy csinálta meg a veszélyes trükköt, de most Jayen nyoma sincsen a korábbi válságnak, nagyon magabiztos lett a sikeres előadás után. Ez tűnt fel Charlie-nak, és Jay tovább megy, bemutat egy trükköt, ahonnan három ászt sikerült kapásból előhúznia, korábban örült, ha egy is előjött. Sőt, annyira magabiztos, hogy a ma esti előadásán a Kivégzést fogja megcsinálni. Charlie szerint kísérti a szerencséjét, még Houdini se csinálta ezt a trükköt. Jaynek mondhatja, eltökélt, ő nem akar haknibűvész lenni. Charlie a barátját nem akarja elveszíteni egy show miatt, de mivel igazi barát, segíteni fog. Nézzük Jebet, épp telefonál valakinek és ott szidja az életet, hogy egy porfészekben kell fellépnie a pórnép előtt, ahelyett, hogy Vegasban menőzhetne. Mindezt pont abban a kis bárban, ahol Jay is fellép. Charlie és Vernon egy másik asztaltól figyelik őt, mikor Dean leül melléjük. Jeb forgat, a nagy öreg Jimtől akar újat tanulni, a nagy öreg amúgy Jay, egy kis tisztelet nem ártana, ezzel sikerült Jebet is kizökkentenie. Dean megmutatja Vernonéknak a kártyát, tudnak is valakit, aki Vance haragosa volt és tarot-kártyákat használt, megadják a hely címét, ott keresse a Főnököt.

3.png

Dean elment a megadott címre, egy lepukkant mellékutcában bevezetik egy lerobbant épületbe. Egy alagsori bárból előjön a Főnök, egy korbáccsal a kezében, és alig várja, hogy megdolgozza Deant. Az öregek átverték őt, egy melegbárba küldték. Sammy a motelszobájukban dolgozik, mikor bekopogtat hozzá Ruby és számon kéri, hogy a világot kéne megmentenie, nem a Varázsvárosban bohóckodnia. Eddig 34 pecsétet törtek fel Lilithék, az angyalok vesztésre állnak, jó lenne, ha Sammy végre tenne valamit. Tényleg, pont ő tegyen valamit, akkor mondja meg, hol vannak a pecsétek, mit is tegyen pontosan ezekkel?! Kapja el azt, aki a pecséteket töri fel, menjen Lilith után. Ahhoz viszont használnia kell a képességét, mert ez az egyetlen megoldás. Jelentősen megkönnyítené mindkettejük dolgát, ha Sammy beismerné, hogy igenis tetszik neki a démonűzés. Ha Lucifer kijut, az lesz csak a veszélyes világ és rengeteg ember fog meghalni. Ruby látja, hogy hiába beszél, elmegy, ha Sammy végre készen áll, szóljon. A tesók a bárban találkoznak, semmi újság, és Dean el akarja felejteni a mai kalandját. Charlie és Vernon azon tanakodnak, hogy vajon mitől jött meg Jay bátorsága, mert ilyennek még sose látták őt. A mai este sokkal többen vannak a színházban, és Jay egyre merészebb lesz. A tesók odalépnek hozzájuk, az öregek vigyorognak, milyen volt a Főnök?! Dean előadja a menő FBI-os letartóztatási szöveget, de Vernon és Charlie rutinosak az átverések terén, tudták, hogy Dean nem valódi ügynök. Jaj, hát nem lebuktak, vigyorognak mint a tejbetök, de kivágják magukat azzal, hogy terepmunkán vannak, ugyanis ők bűvésztanoncok és a műsorukhoz keresik az ötleteket. Közben a színpadra állt Jay, jöhet a Kivégzés!

A trükk egyszerű, zubbonyt adtak rá, és egy kötelet raktak a nyakára, 1 perce van, hogy kiszabaduljon, különben önmagát fogja felakasztani. Ismét eltakarták Jayt, a közönség megint csak az árnyékát látja, ahogy vergődik. Az egy perc vége vészesen közeleg, Jay alig tud kiszabadulni, sőt, azt is látják, ahogy a perc végén lecsapódik az asztal, Jay a levegőben lóg... Majd széthúzzák a függönyt és Jay ott áll, kiszabadult, kezében a zubbonnyal és a kötéllel. Deannek őrülten tetszik a mutatvány, Sammy elképedt, ez szó szerint lehetetlen... Mialatt Jayt néztük, megmutatták Jebet, épp a szállodai szobájában a tükör előtt próbált, mikor egy kötél magától a nyaka köré tekeredett és megfulladt, pont úgy, ahogy Jaynek kellett volna. Később a tesók javában keresgélnek, Dean az okkult könyveket böngészi, hátha egy természetfeletti segítője akadt Jaynek, Sammy a nagy varázsló után nyomozott. Jay a '70-es években volt sztár, több tízezer ember előtt is fellépett, de mára egyszerűen kiöregedett a szakmából. Dean pár pillanatig elgondolkodik az öregedésen, igen haver, ez veled is előfordulhat, de azt sejti ő is, hogy most Jay talán igazi mágiát használ. Deant tényleg aggasztja az öregedés, remélhetőleg nem éri meg ezt a kort. Miért, nem hiszi, hogy még 60 évesen is démonokat fognak hajkurászni? Nos, ha a SupNat fanokon múlna, még klónoznának is titeket, hogy évtizedekig a képernyőn lehessetek. Dean azonban a végleges halált akarja, nem a feltámasztósdit mint korábban, hanem végleg. Láttak már több példát is, hogy mi lesz egy vadásszal, ha kiöregszik. Gordon és Travis a rossz példák, Bobby még talán jó lenne, de ő se egy ideális példakép. Egy vadász élete vagy véresen vagy szomorúan ér véget. Sammy viszont lát kiutat, ez már túl gyanús Deannek, mit titkol? Semmit, de talán van mód arra, hogy levágják a kígyó fejét. Nem, mert ennek a kígyónak is ezernyi feje van, meghaladja a képességeiket. Sammy ezek után visszakozik, úgyhogy ideje visszatérni a munkához.

A tesók Jeb hoteljében vannak, megtalálták a holttestet, öngyilkosságnak könyvelte el a rendőrség, ám Dean ügyes volt és megtalálta az akasztott ember kártyáját Jebnél. A kártyák fekete mágiával kezelt kártyák, halálátvitel a feladatuk. Vance és Jeb mindketten bunkóztak Jayjel, és mindkettő meghalt. El kell beszélgetniük Jayjel, Sammy feladata lett volna, de az öreg meglógott előle. A tesók a megfigyelést választották, megvárják, amikor Jay visszatér a hotelszobájába, akkor törik rá az ajtót. Megvádolják, hogy valódi mágia segít neki, de az öreg tagadása őszintének hangzik. Fogalma sincsen a „valódi mágiáról”, neki csak trükkjei vannak, amik a szemfényvesztésen alapulnak. Jeb halálhíre is őszintén megrázza őt, a tesók kénytelenek átgondolni az elméletüket. Jayt megkötözték, azon kell tanakodni, hogy ki lehet az igazi varázsló. Bárki, aki jól jár Jay telt házas műsoraival, vagyis Charlie és Vernon az első számú gyanúsítottak. Talán Jay tud másokat is mondani, de őt már nem kérdezhetik meg, ugyanis kiszabadult, és csak az üres széket látják. Na igen, bűvész, egy bűvésznek nem nagy feladat a szabadulás. A tesók azt hiszik, hogy Jay elmenekült, kimennek a szobából, majd Jay előbújik a szekrényből, ügyes. A tesók a lobbyban se találják az öreget, ennyire nem lehet gyors, mondják ők. Az utcán leparkol egy rendőrautó, Jay leszalad a lépcsőn, ott vannak, akik betörtek hozzá, a tesók lebuktak.

8.png

Az esti fellépés előtt járunk, Jay a színfalak mögött panaszkodik Charlie-nak, hogy milyen vádakat vágtak a fejéhez, mondván, hogy a műsora öl. Charlie szkeptikus, őrültség amit állít, ám Jayen az őszinte pánik látszik, mi van, ha tényleg gond van vele, még az esti műsort is le akarja mondani. Charlie tiltakozik, telt házas ez az előadás is, és ilyen az utóbbi időben elég ritkán fordul elő. Jayen az őszinte megrendülés látszik, ugyanis a Halál asztala előadáskor ő meg akart halni, de fogalma sincsen, hogy jutott ki élve. Charlie próbálja őt felvidítani, a régi időkben ő volt Hihetetlen Jay, és most ugyanezt érzi, mintha újra fiatalok lennének, ne mondjon le erről az ajándékról. Eljött a fellépés ideje, újból a Halál asztalát látjuk, Jay ismét vergődik a bilincsek szorításában, Charlie nézni se bírja a színfalak mögött a mutatványt. A közönség is aggódik, a kötél elég, a tető lecsapódik, csak azt látni, hogy Jay testének árnyékát átszúrja a szöges tető. De amikor széthúzzák a függönyt, Jay mosolyogva fogadja a közönség hálás tapsát. Sajnos a vidámságnak egy sikoly vet véget, Jay a színfalak mögött megtalálja a halott Charlie-t, ő is úgy halt meg, ahogy Vance.

9.png

A tesók szabadok és egy étteremben találkoznak Jayjel, ejtette a vádakat a tesók elől. Iszogatás közben Jay elmeséli az évtizedekig tartó barátságát Charlie-val, aki meghalt, miatta, mert nem hallgatott a tesókra. Most viszont bármit megtenne, hogy kiderítse, miért kellett elveszítenie a legjobb barátját. A tesók elmélete szerint egy olyan valakit kell keresni, aki ismeri Jayt. Vernon a legjobb gyanúsított, hiszen Jay érdekében cselekszik. Ugyan már, Vernon és Charlie barátok voltak, néha civakodtak, de ki nem tesz ilyesmit? Az meg egyenesen képtelenség, hogy Vernon embert öljön. Dean szerint a valódi mágiára pont olyan könnyű rászokni, mint a drogokra. Jay nagyon reméli, hogy igazuk lesz, mert neki már csak Vernon maradt. Vernon épp a szobájában tévézik, amikor Jay találkozni hívja, pont jókor, mert Vernonnak is mondania kell valamit. A tesók ott figyelnek a folyosón, megvárják, hogy Vernon elhagyja a szobáját, csak ezután törnek be hozzá. A hely tele van régi relikviákkal, Dean szerint ez igazi Mennyország lehet bűvészkedő Sammynek. Talán ez mindene, amit itt látnak, hiszen egész életében utazott. Jay a színházba hívta Vernont, feltört az öreg bűvész, megkapta a nagyszínpadot. Vernon óriási lehetőségnek tartja ezt, azonban Jay egyáltalán nem örül ennek, hiszen elvesztette Charlie-t. Vernon szerint Charlie azt akarná, hogy folytassa, egy ilyen lehetőséget nem szabad elszalasztaniuk. Jaynek gyanús ez a nagy lelkesedés, Vernon ölte meg Charliet, Vance-t és Jebet, igaz? Kihasználta őt, hogy nyerészkedjen a műsorán igaz?! Vernon nem is érti, hogy mik ezek a vádak, és lehet nem is ő a tettes, mert felbukkan egy fiatal idegen.

10.png

A tesók a szobában a régi bűvészcuccokon kívül nem találnak semmi gyanúsat. Dean a plakátokat túrja fel, és ráismer az egyik férfira. A férfinak pont olyan anyajegye van, mint Charlie-nak. A színházban feltűnt fiatalembernek is pont ugyanolyan anyajegye van, mint Charlie-nak, a két öreg nem hisz a szemének, ugyanis a fiatal Charlie-t látják maguk előtt. A fiatal Charlie jelenlegi formájában „csak” 28 éves, de ennél jóval régebb óta járja a világot, már P.T. Barnumnak is a segítője volt (róla készült a Legnagyobb Showman c. film Hugh Jackmannal, ha valakinek ismerős lenne a név). Tőle kapta a grimoire-t (varázskönyv), és onnan kezdett varázsolni, és megtalálta a halhatatlanság varázsigéjét is. A tarot kártya Charlié, ő segített Jaynek is a kiszabadulásokkor és ő ölte meg Vance-t és Jebet. Igen, mert megalázták őt, és ha mélyen magába néz, a sikerekre, amiket most elért, nagyon vágyott. Csak nem így, hogy emberek halnak meg! Charlie csak a közös sikereket látja maga előtt, ez még csak a kezdet volt, ha hárman összefognak, sokkal nagyobb dolgokra is képesek lehetnek. Jay tiltakozik, ő nem kér ebből a sikerből, hiszen ennek a halhatatlanságnak ára van, talán újabb embereknek kell meghalniuk? Talán maga Charlie is tudja, hogy ez az egész helytelen, de őt már annyira elvakította tudás hatalma, hogy nem látja a fától az erdőt. Vernon vele tartana, fiatalság, siker, őt meggyőzte Charlie.

Szerencsére megjöttek a tesók, ám Charlie nem fogja könnyen adni magát. Dean nyaka köré bűvölt egy kötelet, és lóg a levegőben. Sammynek kell megküzdenie vele, de őt meg odabilincseli a Halál asztalához. Már épp elszakadni készül a kötél, amikor Charlie vérezni kezd. Nem támadt rá senki, csak Jay áldozta fel magát, hasba szúrta saját magát. Neki nem lett semmi baja, ugyanis nála volt a tarot kártya csomag, kivéve egy lap, az maradt Charlienál, aki meghalt. A srácok kiszabadultak a fogságukból, Jay pedig elvesztette a legjobb barátját... Később Jay a bárban üldögél, kezében egy normális, átokmentes kártyacsomag, ám most a trükkök nem sikerülnek. Jönnek a tesók, megköszönik neki a segítségét, de Jay semmi megköszönnivalót nem lát abban, hogy megölte a legjobb barátját. Vernon lelépett, nem akar többet szóba állni vele, azok után amit Charlie-val tett. A srácok figyelmeztetik, hogy Charlie talán sose hagyta volna abba a fekete mágiát, Jay helyesen cselekedett. Igaz, ezzel tisztában van, de megölte őt, mert helyesen kellett cselekednie. Felajánlott neki egy lehetőséget, de nem fogadta el, hát mostantól öreg és magányos marad. Mennyi volt ebben a kijelentésben a pia és mennyi a józan ész, az jó kérdés, de kártyacsomagot az asztalon hagyja, neki az már nem kell. Ez még a tesóknak is adott egy kis gondolkodnivalót, Dean sörözni akar, Sammy sétál egyet. Sammy egyenesen Rubyhoz ment, aki már várt rá, a srác meggondolta magát, nem akar ebben a szakmában megöregedni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása