Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x08 – Is Anybody Out There?

2019. július 25. 11:14 - hektor_

A rész az imdb-n 8.5-re, vagyis az évad folyamán a legjobbra van értékelve – így vágjunk neki. Tényleg nem volt rossz.

A csapat berendezett egy rádióállomást a raktárépületben, ahonnan erőszakkal akarják rányomni a világra a segítségüket, ha kell, ha nem, de egyelőre senki nem telefonál be a Talking Dead-be. Egyszer aztán mégis felcsendül egy hang, és ezzel együtt visszaugrottunk kicsit az időben – hiszen Logan az, akiről már tudjuk hogy átverte őket, mint a szart szokták a palánkon, cserébe viszont az ő nyakán is szorul a hurok, mert ígért valamit a bandájának, ami úgy tűnik, nincs a gyárban.

1.png

Alicia törölközőben villant a zombiknak, akik a reaktor szirénájának köszönhetően már ott is vannak a nyakukon, így Morganék megpróbálják elterelni őket a pihenőhelyről. Dylan rátolja az aggodalmát June-ra a világ gonoszságával kapcsolatban, aki Luke Skywalkerként önti a kissrácba, hogy ő még érzi benne a jót, hát csak nem lehet ilyen rohadt, mint amilyennek látszik.

2.png

3.png

Út közben Morgan nyomja Aliciának a reiki lélekgyógyászatát, kár hogy a lány eltitkolt sugárfertőzését a magvas gondolatok nem fogják orvosolni. A trió az erőműtől nem messze meglapul a kocsiban, hátha a walkerek maguktól is követik a sziréna hangját a helyszínig, ám a borzasztó nyomasztó vijjogás egyszer csak abba marad, Grace meg izgalmában beletolat egy mögöttük parkoló kocsiba. A járművük szarrá megy, amit tapasztalatból tudok hogy kamu, egy ekkora ütközés maximum karcolást jelent (a másik kocsin!), de hát a fene tudja, nekik nem egy király 20 éves mazdájuk van, úgyhogy iszkolhatnak a zombik elől gyalog.

5.png

Közjáték: Sarah találkozik Logannel, akinek a monokijából ítélve nem sikerült megtalálni, amit keresett. Rá akarja venni a halott társa emlékére hivatkozva, hogy segítsen neki este kivilágítani a kifutót, de Logant úgy tűnik sem az élők, sem a holtak nem érdelik, csak saját maga. Salazar viszont ismét feltűnik a semmiből, és a segítségükre siet.

6.png

A John-Dwight páros kiválaszt egy régebbi Toyotát egy autókereskedésben, amivel visszamennek a többiekhez, azonban az út vége előtt bedöglik a kocsi, mert manapság megromlik a benzin – de legalább már van rádió jel, így a felrobbant reaktor felhőjét látva meg tudják beszélni June-nal, hogy nincsenek is messze egymástól, így a csaj elmegy értük kocsival, mégse járja, hogy gyalogolniuk kelljen, mint egy állatnak. John ezt nem engedi, hanem szerelmes búcsúzkodásba kezd arra utalva, hogy bár igyekeznek odaérni a repülőhöz, amit amugy még meg sem javítottak, de ha nem sikerülne, akkor June húzzon el a többiekkel és élje az életét. A walkie talkie lemerül, így a két férfi magára marad a pusztán kocsi és rádiókapcsolat nélkül.

7.png

8.png

10.png

9.png

Morganék hátrálva közelednek a géphez, miközben kb 50-60 zombival állnak szemben, végül megfutamodnak előlük, pedig egy Rick Grimes-rezsimből jött embernek ez a szám maximum előételt kellene, hogy jelentsen. Az utolsó pillanatban persze befutnak John-ék is, így épphogy el tud indulni a repülő a teljes csapattal a fedélzeten, a „lépcsőn” így is fennakadt pár élőhalott, akik pont azt a plusz súlyt jelentik, ami miatt necces a felszállás, az atomfelhő viszont már kurva közel van, úgyhogy leakasztják őket és sikerül az akció.

Közjáték: John a repülőn aranyszínű cukorkapapírból hajtogat eljegyzési gyűrűt June-nak, és megkéri a kezét. Párás szemek, szip-szip.

17.png

Sarah-ék karácsonyfaégőkből állati leszállópálya-kivilágítást csináltak, de hogy ne menjen simán a dolog, Wendell környékén feltűnik néhány kóborló, és az elsőt még sikerül kiiktatnia a Vastrónnal, de a második már nyilván belebotlik a kábelekbe és kihúzza a fényeket, mielőtt Strandék leszállnának. A férfi legyakja a második zombit is, majd kilökve magát a tolószékéből a földön kúszva végül sikerül visszadugnia a kábelt, és egy pillanatig azt hittem, ekkora izgalmak után mikor felizzik a világítás, látni fogjuk ahogy a kardokból kiszabadult zombi eléri Wendellt és kitépi a torkát, de ezt a sztorit nem George R.R. Martin írta. Salazar és Alicia két évad óta most találkoznak először, óriási az öröm. Egyszer csak beleszól egy nő a rádióba, de nem tudják megbeszélni Morgannel hogy ki ő és milyen segítségre lenne szüksége, mert jön Logan és megzavarja a diskurzust.

Az ajánlata a következő: mint kiderült, a Polar Bear naplóját kereste a gyárban, ami tartalmazza az apokalipszis után is működő benzin lelőhelyek koordinátáit, amivel olyan lesz ismét a világ, mint mikor el lehetett számolni a cégednél az utazási fogyasztásod.

Ez volt a félévad-záró, találkozunk az augusztus 11-i héten!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása