Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x06 – The Little Prince

2019. július 10. 09:00 - hektor_

A gyerektáborban nyitunk, Dylan kint olvassa a címadót, Annie mélyeket sóhajt a fürdőszobai tükör előtt, míg a többiek odabent pörgetik a Gulliver utazásait VHS-ről – amikor is megérkeznek Morganék, karavánban hozzák az elromlott repülőgépet, és olyan beszéd mellett sorakoznak fel a kölykök előtt, ami mögött a teljes Avengers elbújhatna (nem). 1.png

Morgan megpróbálja rádión felvenni a kapcsolatot Grace-szel, aki hallja ugyan az adást, de egyelőre lapít. Miután a botja odalett, a fekánk megpróbálja helyettesíteni először egy gázcsővel, majd seprű és felmosórongy nyelekkel, amin ugyan Aliciával együtt szakadnak a röhögéstől, de szerintem később még tuti visszamegy érte. Sarah-ék elkezdik megjavítani a repcsi leégett motorjait, Dylan túl lelkes támogatását a nővére fékezi meg néha egy-egy megjegyzéssel, miszerint ne feledkezzünk meg arról, hogy ők (=a felnőttek) fognak hazahúzni ha készen van, mi attól még maradunk. Gép próba, csapó 1: Al beindítja a motort, sikerül is, yaaay, mindenki örül – egészen addig, amíg el nem ordítja magát Al hogy fedezékbe, ugyanis a propeller elkezd atomjaira esni, és csak úgy süvítenek a repeszek a levegőben.

3.png

4.png

5.png

Grace csörög oda Morganre a rádión, érdeklődve róla hogy van-e náluk generátor, és ha igen, készítsék is elő a szállításra, ugyanis nemsokára vetíteni kezdik a környéken az Erőmű 2: Olvadást. Elmondja azt is, hogy ha sikerül is a terve, akkor is csak késleltetik az újabb balesetet, megúszni nem fogják, így már a repülőgép megjavítása is sürgőssé vált, úgyhogy kifejezetten jól jön, hogy Luciék ott maradnak áram nélkül a bázison, de nincs mit tenni. Strandék valahonnan máshonnan akarnak a megmentésükre indulni, de nem tudják, hogyan, mígnem Charlie Sarah kezébe nyomja a sörimádók Times magazinját, amin ott vigyorog Jim, és esküszöm hogy nem világos, hogy a fenébe jöttek rá ebből a kimenekítő megoldásra, de a lényeg, hogy nekik megvan. Néha különben úgy érzem, ez a sorozat nem tart sehová, és még annak is több értelme van, hogy a testvérszériában folyton újabb és újabb ellenségek unalmas egymásutánjában kell küzdeni már lassan egy évtizede. Olyan, mint az a kártyajáték, amiben a lényeg hogy csak pakolod le a lapokat egymásra, nem kell olyan hülyeségekkel törődni, mint a logika, vagy hogy egymás után következzenek a számok, vagy legalább egyforma legyen a színük.

7.png

June-nak gyanús lesz Al, amikor a helikopteres esetet említi, így felajánlja a lánynak, hogy vele aztán lehet beszélni, ha akar, de Al hallgat. Mikor Annie fülébe jut, hogy Morgan épp az erőműs nőnek segít, azonnal el akarja vinni onnan az egész gyereksereget, de nincs megmagyarázva, hogy miért.

8.png

Dwight-ék elmennek benzint lopni, ahol megbeszélik az élet nagy dolgait egy kocsmában. John biztatja a férfit, ne adja fel Sherri keresését, ennek nyomatékául pont rátalálnak a pult felett a lány D-nek szóló üzenetére, ami ugyan elmosódott, John állati menő, Columbot a sarokba ültető módon megfejt, majd megtalálják a kocsma előtt Sherri kocsiját, amit az alvázszám azonosítása után átnéz John, és megtalálja a kesztyűtartóban a lány szakítóbúcsúlevelét, melyben arra kéri D-t, hogy ha még mindig keresi, és eljutott idáig, akkor épp itt az ideje feladni. Hogy MIVAN?! Ezt a szarságot! Dwight lelkendezve szalad ki az épületből, ilyen közel még nem jártam Sherrihez, kajánk is van, közli az arcán ritkán látott mosolyok egyikével, úgyhogy John-nak nincs szíve megmondani neki, mit talált a kocsiban.

11.png

12.png

14.png

Alicia kérésére Annie hogyvoltozik a kempingről: jó hely volt, de aztán jöttek a sugaras holtak = szar hely lett. A hosszabb verzió szerint a gyerekeknek létrehoztak egy menedéket, ahová elküldték őket, mikor a sugárzombik elkezdték döngetni a kapukat. Korábban is volt már ilyen, azonban ezúttal a gyerekek hiába vártak 3 napig, nem jött értük senki, így Annie visszament megnézni, hogy minden ok-e, ekkor rátalált a szüleire akik ugyan megölték az összes walkert, de megfertőződtek, és bezárkóztak a faházakba, hogy ne fertőzzenek tovább másokat. Alicia velős visszakérdezések és az anyja utolsó szavai után rábízza a kulcsot, döntsön a lány, hogy mennek, vagy maradnak-e.

13.png

Morgan átadja a generátort, és elbúcsúzik a már befóliázott botjától, Grace szerint viszont ennyi elég is volt a segítségből, és nem akarja hogy a férfi vele menjen a feltehetően halálos küldetésre az erőműhöz, hiába erősködik.

Mindeközben Strand odaszól Aliciáéknak a rádión: nézzetek fel az égre – ahol Strand az ezek szerint Jim raktárából elhozott hatalmas sörhajóban ül Charlieval, és vicceskedik azon, hogy van-e náluk alátét, amire leszállhatnának.. ezt nem szeretném kommentálni. Alicia beszalad szólni a gyerekeknek, ám azok mégiscsak leléptek, ennél viszont sokkal nagyobb baj hogy a CGI mellett a sörhajó is kezd elromlani, és Strandék lezuhannak valahol, nyilván a fertőzött területen.

Morgan és Alicia elindulnak kimenteni a seggüket, ami nem tudom, hogy fog sikerülni, ugyanis a zombik épp kezdik körbevenni a hajótörötteket, és ugyebár még megölni sem lehet őket. Na ebből hogy másztok ki?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása