Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x10 - Angyalok és démonok

2019. június 28. 09:00 - Szencsike

Az előző részben megismertük Annát, az angyalokkal rádiózó lányt, akit a démonok el akarnak rabolni és élő híradóként használni, az angyalok pedig ugyanezért szimplán csak meg akarják ölni. Ott folytatjuk, ahol múltkor félbe hagytuk, vagyis Castiel bejelentette, hogy Annának meg kell halnia, Uriel fogja őt kivégezni. A tesók nem is értik miért, hiszen ő csak egy ártatlan fiatal lány. Dean szerint ha ez így lesz, az angyalok igazi rohadékok, Castiel igazat ad neki, de Anna nem is olyan ártatlan, mint amilyennek gondolják. Akkor harcolni fognak, hogy megvédjék őt, legyen így, Uriel először Rubyra támad, Dean pedig rá. Castiel egy kézrátétellel elaltatja Sammyt, és készülne belépni Anna rejtekhelyére. Ám történik valami, az angyalok váratlanul eltűnnek. Senki sem érti, hogy mi zajlott le, de Anna volt az, aki elűzte őket, a saját vérével rajzolt fel jeleket az asztalra és a tükörre, amivel csak jó messzire száműzte az ellenfeleiket. Szegény lánynak fogalma sincsen mit tett, a jelek egyszerűen csak megjelentek a fejében.

1.png

A tesók megállapodnak abban, hogy bárki legyen is Anna, nem csak a rádiózása miatt kell az angyaloknak. Ez a véres jelelés, na ez durva volt. El kell innen menniük, minél messzebbre, mert előbb-utóbb az angyalok visszajönnek majd érte. Dean és Ruby elviszi Annát Bobby pánikszobájába, Ruby extraként még két olyan átokzsákot is készít, ami elrejti a lányt mindenki elől, aki csak keresheti. Ezt még Deannek is el kell ismernie, hogy rendes dolog volt tőle, az egyiket Annának adja, a másikat ő teszi el. Az angyal rádióban halotti csend uralkodik, Anna tudja, hogy még a megmentői is félnek, úgyhogy nagy a baj, bármit is mondjon Dean. Sammy is megérkezett, Dean Rubyra bízza a védencüket. Sammy Bobbyt hiányolja, Dominikán van, remélhetőleg dolgozik, nemcsak a hasát sütteti, a fiúk fővesztés terhe mellett használhatják a kérót. Sammy egy kicsit jobban beleásta magát Anna életébe, az orvosi jelentései szerint két és fél évesen már kezelték őt a sárgaházban, ugyanis azt állította, hogy az apja, nem az apja. Deannek rögtön az jut eszébe, hogy a kedves mama félrement a vízvezeték szerelővel, de a való élet nem a pornó. Anna azt hajtogatta, hogy az igazi apja nagyon mérges és meg akarja ölni őt. Elvitték terápiára, meggyógyult és egészen idáig nem történt semmi. Mit rejtegethet a lány, ez az 50 milliós kérdés, de a srácok akár tőle is megkérdezhetnék, ugyanis Anna már nincs a bunkerban. Ruby jobban is vigyázhatna rá, ám a démoncsaj ott áll Anna mellett, most is ezt teszi. Akkor öntsenek tiszta vizet a pohárba, mit akarnak Annától az angyalok? Szegény lány maga se tudja, ő is ugyan ezen gondolkodik és az árát is megfizette, megölték a szüleit. Valahogy meg fogják tudni mit akarnak tőle!

2.png

A tesók hoztak egy segítőt, Pamela Barnest, a nő jól van, csak megvakult, de a stílusa a régi, Sammy kerek feneke még mindig bejön neki. Tudja, hogy van egy Rubyjuk és ott van szegény Anna, boldogan segít neki, hiszen kicseszhet az angyalokkal. Megmutatja neki a műanyag szemeit, hófehér műszemek, de jót tesznek az üzletének. Pamela azonnal megkedvelte őt, nincs akadálya, hogy nekikezdjenek a kutatásnak. Pam transzba ejti Annát, ám elsőként a szokásos, átlagos „nem tudom honnan van az erőm” válaszokat adja. Ahogy egyre jobban elmerül a tudatalattijába, Anna egyre hisztérikusabb lesz, és hatalmas erők szabadulnak el: magától becsapódik a bunker ajtaja, szétrobbannak a lámpák, Dean segíteni akar, ám Anna úgy megüti, hogy hátrazuhan. Szerencsére Pam felébreszti és teljesen nyugodtan ébred fel, sőt már emlékszik arra, hogy kicsoda. Egy angyal, na erre hirtelen fagyos lesz a hangulat a bunkerban.

Anna angyalsága Pamet és Rubyt nem győzte meg, tekintve a múltat, de Anna nem fogja őket bántani. Urielt és Castielt is ismeri, sőt, odafent ő volt a főnöke a párosnak. Azért akarják megölni, mert lebukott a Földre, az embereket választotta és ő maga is ember lett. Na, ez új a tesóknak, Anna szerint ez nem lehetetlen, de óriási fájdalommal jár. Kitépte a saját lelkét, azt az energiát, amit leginkább lélekként lehetne megnevezni. A földi édesanyja igazi kis csodának tartotta őt, hiszen nem tudott teherbe esni, és igaza is volt. Ruby véget vet a mesedélutánnak, mind a Mennyek, mind a Pokol Annát akarja, jobb lenne, ha minél hamarabb kitalálnának valamit. Anna tudja mi kell neki, a lelke, meg kell találnia a lelkét. Dean szerint ez igazán egyszerű lesz, de Anna pontosít, a lelke akkor tűnt el, amikor zuhant, több ezer km/órás sebességgel. Sammy arra kíváncsi, hogy vajon egy ilyen zuhanást az emberek is láthatnak-e? Sammy előszedte a könyveket, amelyek a meteorit zuhanásokat elevenítik fel. 1985-ben északnyugat Ohio-ban pont Anna születése idején regisztráltak egy „meteoritot”, egy másikat ugyanekkor Kentucky felett, ez lehetett az elveszett lélek. Ruby nem igazán jó segítség, ő inkább hagyná a fenébe az egészet, mert Godzilla és Mothra harcában nem jó középen lenni. Ruby nemcsak az angyali erőktől fél, hanem Alastairtől is, ő a Pokol főinkvizítora. Az egyetlen megoldás az lenne, ha Sammy kiűzné őt, de mivel nincs elég ereje, ez se fog menni. Ő tudja, hogy mit kell tennie Sammynek, hogy ismét erős legyen, de hiába győzködi, Sammy nem csinálja ezt többet. Akkor találják meg ők az elveszett lelket vagy meghalnak.

5.png

Este a kocsironcsok között Anna a csillagos eget, az otthonát nézi, mikor megjött Dean. Hazavitte Pamet, sajnos a nő nem igazán akart az angyali mentőakcióban részt venni, hiszen elég durva a közös múltja az égiekkel. Anna megérti, sőt a fiúk is menjenek, ha akarnak, ám Dean szerint nem mennek sehova. Viszont miért pont őt választották? Sajnos Anna nem tudja a választ, erről hallgatnak odafent és ez már a bukása után történt. Miért választotta az embereket, egy rakás szerencsétlenség mindenki, de Anna tud pár okot: hűség, megbocsátás, szerelem, csokitorta, szex... Érezni akart, jót is és rosszat is, meg hát bármi jobb, mint angyalnak lenni. Ezt már Dean se tudja elképzelni, hiszen ők maguk a tökéletesség és erő. Ja, és tökéletes engedelmesség, választás nélkül. Összesen 4 angyal látta Istent, de Anna nem volt köztük. És honnan tudják, hogy létezik? Hinniük kell benne, ha nem teszik, akkor megölik őket. Anna majdnem 2000 évet töltött a Földön puszta megfigyelőként, mert egy ismeretlen Atya parancsára várt, akit talán nem is értett... Dean nevetgél, nagyon is érti, hogy Anna miről beszél, ugyan nem mondja ki, de az apjára gondol. Jön Sammy, talált valamit.

6.png

Megmutatja nekik a térképeket, egy Kentucky-beli kisváros melletti mező '85-ben csak egy üres terület volt, de ott zuhanhatott le Anna lelke, ami fél éven belül csodálatos erdőt varázsolt oda. Anna bólogat, az angyali lélek képes ilyesmire, a teremtésre. Baby úton van, a hátsó ülésen Ruby és Anna üldögél, Dean szerint ez vagy egy rossz vicc kezdete, vagy egy Penthouse történeté, Sammy ismét figyelmezteti, hogy megint keveri a valóságot a pornóval. A csapat megérkezett a meseerdőhöz, Anna érzi a lélek jelenlétét. Anna a legnagyobb fához sétál, de sajnos eredménytelen a kézrátételes olvasás, valaki már rég elvitte a lelkét. Este a csapat egy elhagyatott háznál áll meg, Ruby és a tesók azon veszekednek, hogy innentől a küzdelem csak rosszul végződhet. Anna lepisszegi őket, újból rádiózik, egy ismétlődő szöveget hall, amely szerint Deannek éjfélig át kell adnia Annát, vagy újból letaszítják a kárhozatba. Sammy bármilyen angyalölő fegyverről érdeklődik, Anna szerint már túl késő lenne szerezni egyet. Dean Bobbyt hívná haza segíteni, de hát ő is mit mondana, amit ne tudnának már. Dean épp az egyik szakkönyvet bújja, amikor Anna beszélgetni kezd vele, a lány meg akarja köszönni neki, hogy megpróbálja megmenteni, habár talán nem is érdemes rá. Hiszen Lucifer is ellenszegült, ő is ezt tette, meg kell bűnhődnie érte. Dean szerint mindenki követett el rossz dolgokat és Anna elmond neki egy titkot. Kb. egy hete hallotta az angyalrádión, hogy Deanről beszélnek, és elmondtak valamit. Deannek meg kell bocsátania saját magának, azért amit tett, bármi is legyen ez. Nincs egyedül, sokan mellette állnak és segítenek neki. Anna is, aki ad egy csókot, hiszen ez lehet az utolsó estélyük a Földön, a fiatalok Baby hátsó ülésén kötnek ki.

7.png

Sammy mit sem sejtve, mit csinál Dean és Anna, békésen csicsikál a könyvei felett, és ezt kihasználva Ruby is a saját útjára téved. Egy keresztútnál elégeti az átokzsákot és hopp, megjelenik Alastair. Ruby nem akar belefolyni az angyalok ügyébe, átadja a démonoknak Annát, cserébe békén hagyják őt és a tesókat. Nagy szavak egy árulótól, Alastair nem dől be a Pokol legnagyobb árulójának, hívott erősítést, akik lefogják Rubyt, neki jobb ötlete van. Dean visszatért a házba, ám ott már Uriel várja, álmodik a srác, csak így tud vele beszélgetni, hiszen bujkálnak. Anna lelke Urielnél van, egy kis láncra fűzött fiolában őrzi, de nem fogja neki visszaadni, hiába követeli Dean. Sőt, Uriel érzi, hogy együtt voltak Annával, Dean sértéseit könnyen elengedi a füle mellett. Neki Anna kell, ha nem adja, visszalöki a Pokolba. Ha ennyire őrült, meg is teszi, azt is tudja, hogyan törheti meg őt. Egy messzi kínzókamrában eközben Rubyt dolgozza meg Alastair. A démonölő késsel kaszabolja fel Ruby bőrét, még élvezi is. Az emberek között utoljára, 1943-ban járt, Lengyelországban, tudjuk mi volt ott, igaz? Alastair nem nagyon szeretett idefent lenni, túl hideg volt neki. Alastair el akarja kapni a mennyei szökevényt, és Ruby fogja megmondani, hogy hol van. Ruby megtört a kínzásban, oda is viszi Alastairt.

Reggel, a házikóban Sammy azon kattog, hol van Ruby, Dean csendesen iszik, valahol most is hajnali kettő van. Megérkezik az angyali kivégzőosztag, Castiel és Uriel, Sammy és Anna nem értik, hogy kerülnek ide. Dean, ő volt az, Anna már tudja is mi történt: vagy elmegy velük vagy megölik Sammyt. A lány megbocsátott neki, büszkén áll Castielék elé, a fölösleges “a parancs az parancs” dumát se akarja hallani, egyszerűen csak intézzék el gyorsan. Ekkor felbukkan a másik oldal, ott a megkínzott Ruby volt az infóforrás. Először szóbeli pisilőverseny kezdődik, ki kit fog ügyesebben, erősebben, okosabban elpusztítani. Uriel a két feláldozható démonstatisztát támadja meg, Castiel Alastairből próbálja meg kiűzni a démont, de semmi eredménye. Uriel sokkal sikeresebb, hiszen csak statiszták, nekik meg tök mindegy. Alastairt Dean támadja meg, erre a fődémon beveti rajta is a szupererejét, de közli Deannel, hogy csalódott benne, hiszen igazi tehetség volt. Anna megszerzi Uriel láncát, összetöri és visszaszívja magába a lelkét. Ez viszont vakító fehérséggel jár, aki nem takarta el a szemét, arra csúnya halál vár. Alastairt telibe találta a fény, érte nem lenne kár, a másik, aki végignézte Anna „feltámadását” pedig Castiel, de egy angyalra nem hat az újjászülető társának a látványa és a folyamat végére Anna eltűnt. Dean megtalálja a földön a démonölő kést, visszatért apucihoz végre. A két angyal még mindig itt van, mehetnek Anna után, hacsak nem félnek tőle. Uriel megverné Deant, de Castiel lefogja, és eltűnnek ők is. Ruby odatántorog a fiúkhoz, a nagy Godzilla-Mothra párharc volt a tervük, szándékosan árulták el a feleknek Annát, had intézzék el ők az ügyet. Akárhol is legyen Anna, remélhetőleg boldog élete lesz ezek után, ám Dean kétli mindezt. Később, távol minden veszélytől a tesók az út mellett sörözgetnek. Itt az ideje az epizód végi nagy lelkizésnek, Dean vallani fog, hiszen Sammy hallotta, hogy miket mondott róla Alastair. Dean számára a Pokol nem 4 hónap volt, odalent másképp telik az idő, legalább 40 évnek érezte. Az elképzelhető összes kínzást kipróbálták rajta, majd újrakezdték, újra és újra. Alastair mindennap eljött hozzá és alkut ajánlott, nincs több kínzás, ha Dean hajlandó kínozni a többi lelket. Egy ideig ellenállt, nagyjából 30 évig, aztán megtört és számtalan lélek kínzója lett ő is. Dean sír, Sammy épphogy vissza tudja tartani a könnyeit, de nem ítéli el a bátyját. Dean azt kívánja, hogy bárcsak ne érezne semmit, mert ezzel együtt élni, borzalmas...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása