Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x04 – Skidmark

2019. június 26. 16:50 - hektor_

Salazar a címadó nevével büszkélkedő macskáját használva élő csalinak legyakja a helyi wallmart előtt kóricáló három zombit, hogy be tudja szerezni, ami kell – mindig meglep, hogy az apokalipszis után évekkel még akár egy szög is található ezekben a boltokban. Este aztán kiderül, mire volt a percekig tartó felvezetés: Strandék kuksolnak a kerítés előtt, és beküldték Charliet, hogy szagolja ki, hol az a repülőgép, amit el akarnak lopni. A kiscsaj meg is találja, viszont a macska meglátja és elkezd nyávogni, kicsit olyan ez, mint Mrs. Norris a Harry Potterből, mert a vernyákolásra előjön a gazdája, a lány meg bemászik a férfi egyterűjébe, de persze Salazar el is indul vele, szóval megint egy amerikai 4.2-es vígjátékban vagyunk.

1.png

Egészen idáig azt hittem egyébként, hogy a repülőgép-sztori a múltban játszódik, hogy hogyan szerezték meg azt, amivel lezuhantak, de nem, ez a jelen. A három testvér közül a legkisebb, Dylan, akit kamuvéresen szedtek ki a kocsiból az előző rész végén, ő itt dekkol Aliciáéknál, a két félből összetákolt szemüvegében, kezében a Lucianatól kapott kis herceggel, és valami táborról beszél, amit Morganék el is mennek lecsekkolni. Strandék közben beszöknek a telepre és már szállnának is fel a repülőgéppel, ha a járműből nem hiányoznának a műszerek – a magyarázat viszont ott van, egy papírlap formájában az üvegen: „megmondtam, hogy nem. 8-as csatorna” Strandnak leesik hogy Salazar előre tudta, hogy nem fogja elfogadni hogy nem akarják neki odaadni azt, ami nem az övé, amit a rádió másik végén a férfi meg is erősít: végig tudja, mi a helyzet, többek között azt is, hogy Charlie ott pocol a csomagok közt hátul.

2.png

3.png

Victor kiakad, de spanyol ajkú barátunk lepíszeli: nem fogja bántani a lányt, sőt, még ő tesz szívességet, hiszen Charlie így megmenekül Strandtól. A tini viszonylag hamar tudomásul vette a barátcserét, mert kicsivel később már ő látja el tanácsokkal Salazart a bolti betöréssel kapcsolatban. A terv amugy nem szar: a macska elöl bohóckodik a zombiknak a kirakatnál, addig ők a hátsó ajtón besurrannak – de sajnos dugába dől, ugyanis az üzletben lévő asztalon elő van készítve egy automata fegyver, amit az egyik élőhalott meglök így elkezdi szórni a lövéseket, de szigorúan vállmagasságban, hogy a bent lévő walkereknek haja szála se görbüljön, cserébe a kirakat üvege betörjön és kijuthassanak mindannyian, a zajra meg még odagyűljön vagy ezer lélek. Salazarék menekülnek, közben rácsörögnek Strandékra hogy ja, amugy a műszereket ne keresd, mert itt vannak nálam, viszont van velem még egy fesztiválnyi zombihorda is, úgyhogy tegyétek helyre a kerítést, jövünk. Sarah ekkor szól, hogy ne siessenek, mert a kerítést lebontotta, hogy ki tudják lopni a repülőt. Facepalm gif, igen, így kiírva.

Mivel nem akarják, hogy a horda odáig kövesse őket, az egyetlen megoldás hogy a kislány hazavezeti a kocsit, Daniel meg egy gettórobbantóval a vállán maga után csalogatja a holtakat. Strand a rádión keresztül próbálja megbeszélni az eddigi nézeteltéréseket Salazarral, aki rákényszeríti hogy mesélje csak el a sztorit, miért haragszik rá a férfi (=anno azt kamuzta, tudja hol a lánya, mert használni akarta Salazart arra hogy magának segítsen, így aztán mire a férfi megtalálta a lányt, az meghalt). A teremben síri csend követi a vallomást, majd Charlie indítványozza, hogy mentsék meg a férfit.

Morganék odaérnek az akasztott madaras helyre, amit Dylan megjelölt a térképen, és megy a szájtátás, hogy nahát, itt nemhogy tábor, de semmi nincs. Dylan a rádión elkezdi járni a kanosszát, bocsi Uncle Morgan, de igazából a tesóim mégsem haltak meg, sőt nem is ott vannak, és az lenne a jó ha annak ellenére hogy hazudtunk nektek, elmennétek és kimentenétek a seggüket. Faszom, Dylan, most ezt miért kellett? – gondolja magában a feka, de azért utánanéznek a kölyköknek. A két kis taknyos egyébként épp az út mentén menekül, miután megpillantották a tek gúnyába öltözött embert, feltehetően ugyanazt, mint aki leütötte Al-t, egyben kiderül az is, hogy a zombibél nem túl tartós kötözőeszköz, így egy elszabadult walker kvartett elől menekülnek sántikálva, mikor Morganék rájuk találnak – és ekkor kezdődik az igazi Legyek Ura hangulat, mikor a bozótból előbújik egy osztálynyi kölyök, kezükben puskával.

8.png

10.png

9.png

15.png

Salazar megmentése

Ötlet: Danielt megvárják az úton, és mire ő odaér a SWAT tankhoz, a zombik pont annyival lesznek mögötte, hogy egy gombnyomásra kiiktassák őket a kocsiba szerelt gépfegyverekkel. Ez mind szép és jól is működne, egészen addig, míg a fegyverek be nem sülnek, így mexikói barátunk kénytelen a jármű alatt meghúzni magát – már épp szorulna a hurok, de ekkor belovagol Strand és magára tereli a figyelmet: miután a zombik őt követik már, bemászik a már összerakott repülőgépbe, és igen, jól gondoljátok, pontosan Az Az Elcsépelt Húzás fog következni, ahol a repcsit elindítva a propellerek szanaszét darálják két oldalon a zombikat. Mindenki szerencsésen megmenekül, viszont a gép motorja viszont hamuvá égett, így ezzel már nem repülnek sehová – meséli Strand Lucinak a rádión, aki mellett ott van Dylan, azzal a gyermeki elképzeléssel, hogy ha a pilóta A kis hercegben meg tudja javítani a lezuhant gépét, akkor ők is képesek rá.

A nyári táborban lenyugszanak a kedélyek, viszont Morganék hiába akarnak segíteni rajtuk, a gyerekek nem akarják itt hagyni a helyet, ugyanis a kemping-beli zombik a szüleik voltak valaha. Elindulnak a tábor felé, Morgan közben hogyvoltozik Aliciának arról, amikor ő nem volt képes végezni a halott feleségével, emiatt meghalt a fia – ekkor az egyik fiú elkiáltja magát, hogy FÖLDRE, és elszáll felettük egy helikopter, olyan, amit már a testvérsorozatban is láttunk.

21.png

Ha az lesz a következő, hogy a kempingben az amnéziás Rick Grimes főzi a bográcsot, hazamegyek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása