Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x09 - Tudom, mit tettél tavaly nyáron

2019. június 21. 13:00 - Szencsike

A pszichiátrián kezdünk, egy Anna nevű fiatal, vörös hajú lányt látunk, épp egy doktornővel beszél, felidézik, hogy Anna miért is került ide. Őrjöngött, négyen kellettek, hogy lefogják, igaz Anna csak figyelmeztetni akarta az embereket. A lány tudja, hogy a doktornő nem hisz neki, mert szerinte biztos csak begolyózott, de amit mond, az mind igaz. A doktornő az orvosok legtipikusabb megnyugtató hangján kéri, hogy beszéljen tovább, hát Anna a végítéletről beszél, közeleg az Apokalipszis. A Lilith nevű fődémon 66 pecsétet akar feltörni, hogy kiszabadítsa Lucifert, aki elhozza a világvégét. A doktornő jobban teszi, ha siet az elvégzendő dolgaival. Szegény lány, néha itt van, néha nincs, és mintha hangokat hallgatná a fejében. Doktornő a pecsétekre kérdez, 66 darab van összesen? Nem, 600, de nem lehet tudni, hogy Lilith melyik 66-ot töri fel, ennyi kell a sikerhez. Emiatt lehetetlen megállítani, emiatt állnak vesztésre az angyalok, ezért hal meg mindenki... Később az esti bogyókat hozza az ápoló, Anna elmerült a rajzolásban. Ránéz a férfira, és megijed tőle, valami baj van az arcával, egy szörnyeteg pofa néz rá és Anna nem hiába fél, a férfi démon. Anna a szekrényt nézi, mintha magától történne minden, a szekrény nekilöki a démont az ajtónak, Anna el tud menekülni.

1.png

Egy kocsmában Sammy már tök részeg, de még így sem akarja abbahagyni a biliárdot, még mindig pénzben akar játszani egy kopasz melákkal. Dean se repes az örömtől, amikor a tesó további 500 dollárt rak fel a játékra, de mintha ezek ketten tudnának valamit. Sammy talán még nyerne is, de a bárpultnál ott ücsörög Ruby, a meláké lehet a pénz és a tesók odamennek a démoncsajhoz. Hírei vannak, egy bizonyos Anna Milton elszökött a zárt osztályról, a démonok nagy erőkkel keresik és élve kell elfogni őt. Ruby ennél többet nem tud, de bármiért is fontos ez az Anna, jobb ha a tesók is tudnak róla. Sammy máris benne van, Dean valami kamu ügyet emleget, hogy lerázza a kellemetlenkedő árnyékukat. Ruby nem csinál semmit, csak a híreket hozza, hogy a tesók mihez kezdenek az infókkal, neki mindegy, viszont Sammy tudni akarja, mi az intézet neve.

2a.png

A tesók úton vannak, Sammy telefonált és elújságolja a morgolódó Deannek, hogy Anna Milton létezik. Dean azonban Ruby miatt zsémbes, Sammy és a démoncsaj szinte családtagok lettek, mialatt ő a Pokolban volt, pedig Sammy tudja, hogy mi Dean véleménye erről. Tényleg, na ha sztorizgatni akar, akkor tessék, meséljen a pokolbéli napjairól. Aucs, hát igen, Dean erre már nem mond semmit se. Flashback, 6 hónappal korábban vagyunk, vagyis Dean Pokolra szállása után. Sammy késő este egy keresztúthoz ment, hívni akar egy démont. Elég részeg a srác, a mozgása is ingatag. Ezúttal egy férfi tűnik fel, ő is tisztes távolságra tőle, hiszen a legutolsó keresztútas démont Sammy lelőtte. A démon tudja, mit akar tőle Sammy, ám Deant nem fogja visszahozni. Sammy viszont nem ezt akarja, hanem azt, hogy vigye le őt és Dean térjen vissza. Ez se fog összejönni, mert a démonok terve szerint Dean pontosan ott van, ahol lennie kell, nem Sammy kell nekik. Ha meg akarja ölni, csak tessék, ezt ugyan nem látjuk, de Sammy elszánt tekintete szerint megtette. A jelenben az út további része kimondatlan titkokkal teli csendben telik.

3.png

A két FBI ügynök már a doktornővel beszél az intézetben, a hivatalos álláspont szerint Anna kitervelte a szökést, ehhez leütötte az őrt és szándékosan nekivágta az ajtónak. Az őr egyébként túlélte a kalandot, csak nem emlékszik semmire, a szerencsés kivételek közé tartozik, hogy megúszott egy démoni megszállást. És Anna? Két hónappal ezelőttig teljesen normális volt, újságírónak tanult, élte a fiatalok szokásos életét. Az állapota pár hét alatt romlott le, azt hitte démonok veszik őt körül. A nyomozók megkapják a rajzait, a doktornő szerint a betegeknél a szörnyek látványa szinte mindennapos, Dean szerint ez tényleg őrültség... Anna rajzai között szerepel egy olyan, ahol a Tanúkat, a pecséteket illetve Samhain felemelkedését ábrázolja. A doktornő szerint Anna vallásos családban élt, ezért is kapcsolta össze a tévképzetét a vallással, az Ördög felemelkedésében is hitt. A nőn látszik, hogy aggódik érte, találják meg őt a nyomozók.

4.png

A tesók elmentek Anna családjához, a kopogásra senki sem felel, pedig két kocsi is ott áll a garázs előtt. Az ajtó nyitva van, bemennek és megvan miért nem felelt senki: a szülők halottak, elvágták a torkukat. Sammy kénport talál a padlón, démonok voltak. Dean is kezdi komolyan venni az ügyet, hová mehetett Anna? Sammy egy fotón ráismer Anna egyik rajzára, a lány annak a templomnak az ablakát rajzolta le, ahol az édesapja prédikált. Ezzel meg is oldották a „hová tűnt el?” kérdésre a választ. A tesók elmentek a templomhoz, a rémült Annát a toronyban találják meg. A lány felismerte a tesókat, az angyaloktól hallott róluk: Deant Castiel mentette ki a Pokolból és ő lesz az, aki majd megment mindenkit, Sammyt pedig jó néhányan nem kedvelik odafent. Egyik hiúságnak jól esett, a másiknak nem, de Anna hogyan tud beszélni az angyalokkal? Sehogyse, csak hallja őket, és talán nem is tudják, hogy ő a világon van. Elég sokszor hallja őket, most épp nem, de néha elkapja őket. Szóval lényegében az angyalrádió miatt zárták be őt, és ez a rádiózás szeptember 18-án kezdődött, Dean akkor szabadult ki a Pokolból. Anna első szavai is ezek voltak: Dean Winchestert megmentették. A tesóknak ez egy teljesen új szint, de az már világos, hogy Annát ezért keresik a démonok, hatalmas előnyt szereznének, ha egy saját vonaluk lenne az égiekhez. A lány a szüleiről kérdez, de a srácok nem tudnak válaszolni, mert beront Ruby, Anna tőle is megijed, látja az igazi arcát. Itt van egy fődémon, a srácokat követte Anna házától, még mielőtt Dean tovább gondolná a vele kapcsolatos összeesküvést. Rubynak igaza lesz, egy Madonna szobor vért könnyezik, itt a mocsok. Sammy egy kis szekrényhez kíséri Annát, bújjon el ott, ők elintézik a démont. A tesók a hagyományos utat választják, megölik a démont, ám Ruby vétóz, Sammynek vissza kell őt küldenie a Pokolba. Deannek lenne ehhez néhány szava, de Ruby később tárgyalná ki Sammy sötét oldalát.

A démon megérkezett, a gazdateste egy 50-es pasas és micsoda pech, egyáltalán nem hat rá Sammy szuperképessége. Ő viszont könnyedén elintézi Sammyt és a rátámadó Deant is jó ismerőseként üdvözli. Ruby önállósítja magát, kiszabadítja Annát. A démonnak neve is van, Alastair, viszont nem cseveghet tovább Deannel, ugyanis Sammy a vállába döfi a démonölő kést. Még ez sem öli meg őt, de elég időt ad a tesóknak arra, hogy kiugorjanak az ablakon és elmeneküljenek, ám sajnos a kés Alastair-nél maradt. A motelszobában a srácok orvososdit játszanak, Sammy saját magának varrja össze a sérülést a karján, sőt neki kell visszarakni Dean kiugrott karját, aki jó sok piát dönt magába fájdalomcsillapítóként, és ugyanez Sammy karjára fertőtlenítőként kerül. Dean nem késlekedik a kritikával, elveszett a démonölő kés! Sammyt az érdekli, hogy kicsoda a démon, Dean megkerüli a választ. Ruby elvitte Annát, Sammy nem aggódna ezért. Dean igen, mi van, ha simán csalinak használta őket, hogy elvezesse a démonokat Annához. Sammy bízik benne, Ruby vigyáz rá, azért nem jelentkezik, nehogy a démon kövesse a tesókat a rejtekhelyükre, csak várniuk kell. Dean arra kíváncsi, hogy miért ez a nagy bizalom, hiába beszélt erről Sammy, azok csak apró morzsák, ennél több kell neki, megérdemli, hogy többet tudjon. Ruby megmentette az életét.

Flashback, még mindig hat hónappal ezelőtt járunk, Sammy visszatért a motelszobájába a balul sikerült keresztút után. Ott azonban rátámad két démon, az egyik Ruby 1.5 (nem a 3. évados Katie Cassidy és nem Gen Padalecki, hanem Anna Williams alakítja), a csaj visszatért, igaz alaposan magára haragította Lilithet. Kapott egy esélyt, bizonyításként ölje meg Sammyt, ennyi a feladata. Viszont a csaj nem Sammyt öli meg, hanem a társát, ők ketten pedig lelépnek. Sammy és Ruby úton vannak, a srác duzzog, mert kéretlenül megmentette. A démoncsaj az orra alá dörgöli, hogy hatalmas áldozatokat kellett hoznia, hogy meggyőzze Lilithet, fogadja vissza a kegyeibe. Mindez ugyan hamis játék volt, mert vissza akart jönni Sammyhez, és most újból szökevény lett. Senki sem kérte erre, és mivel nem tudja megmenteni Deant, így felesleges törnie magát, tűnjön el. Ugyan már, ne legyen ilyen, de Sammyt az is zavarja, hogy Ruby elfoglalt egy testet, akinek saját élete van, engedje el a nőt. Nézzünk el egy kórházba, Jane Doe (ismeretlen személy) néven látjuk Ruby 2.0 gazdatestét, az orvosok meghozták a végső döntést, semmi értelme életben tartani, le kell kapcsolni a nőt a gépekről, nem tudják megmenteni. Az EKG vonalak kisimulnak, de pár másodperc múlva „Ruby” felébred, még az orvos sem hisz a szemének.

Sammy egy menedékházban tengeti a napjait, mikor az új Ruby betoppan hozzá, még papírt is hozott arról, hogy a teste újrahasznosított. Egy kómás beteget választott, a lelke már rég elhagyta a testét, üres volt a ház, mikor beköltözött. Ruby újból megteszi a visszautasíthatatlan ajánlatát, elintézhetik Lilithet. Sammy ezúttal gondolkodás nélkül beleegyezik, mit kell ehhez tennie? Lilith igazi nagykutya odalent, és ezúttal világvégét jelentő ügybe vágta bele a fejszéjét. Ruby megtanít neki mindent, ami csak fontos lehet a legyőzéséhez. Vissza a jelenbe, ez volt a sztori eleje, Sammy rájött arra, hogy nagyon szar diák. Flashback, elkaptak egy démont, de a kiűzés elég döcögősen indul, sőt, leginkább sehogy se, mert Sammynek óriási fájdalmai vannak és a démon a gazdatestben marad. Ruby megöli a kárörvendő fajtársat, de hát ez még csak az út eleje. Egyetlen tabutéma van köztük, Dean. Sammy kételkedik abban, hogy Ruby valóban értené a veszteség fogalmát, de a démonka régen ember volt, tudja milyen elveszíteni valakit. Ruby egy ilyen pillanatban csókolja meg először Sammyt, aki most még viaskodik a saját érzéseivel, túl sok a gondja. Ruby nem tágít, ha a test zavarja, abban garantáltan egyedül van. Vagy a démonsága zavarja, mert ez ugye helytelen és fujj! Dehát ez már lényegtelen, Sammy végül enged Ruby bájainak és szavainak és lefekszik a démonkával.

A jelenben Sammy ezt a piszkos részletet is megosztotta Deannel, szegénykémnek túl sok az infó. Viszont még mindig nincsen vége a sztorinak, ugyanis Lilith felbukkant a városban és Sammy akart először támadni. Flashback, öt hónappal ezelőtt járunk, Sammy túlbuzgó módon be akarja vetni magát, Ruby szerint még nem áll készen. Sammy nagyon menne, ha nem segít a kiűzés, hát ott a démonölő kés, de Ruby végre rájön, miért is fontos Sammynek az akció. Gyakorlatilag kamikaze módba kapcsolt, mert ha túléli, akkor továbbra is a bátyja nélkül kell élnie. Ruby nem engedi el az öngyilkos akcióra, Dean se ezt akarná tőle, de Sammynek beszélhet, a srác azt teszi, amit a szíve diktál. Sammy megérkezett Lilith gazdatestének az otthonához, a démon ismét egy 10 év körüli kislányt használ. De úgy tűnik ez hamis riasztás volt, a kislány csak egy átlagos gyerek, nincs benne senki, van viszont a házban két verőlegény, Lilith sajnos nem tudott eljönni. Ez gáz, Sammy bajban van, ám jön Ruby és megöli az egyik pasast, Sammy mentse a gyereket! A másik démon még él és sokkal erősebb Rubynál, aki elvesztette a kést és nagyon közel jár ahhoz, hogy ismét hazatérjen a Pokolba Lilith büntetésére. Sammy segít, elkezdi a kiűzést, és lám, a gazdatest kiokádja a fekete füstöt, a démon visszatér az alvilágba. Sammy elfáradt, eleredt az orra vére, de sikerült a feladat.

A jelenben Sammy megismétli, amit mondott, Ruby megmentette az életét, sokféle értelemben. Dean kénytelen lesz ezeken elgondolkodni, ám a pillanatot megzavarja a szobaasszony kopogása. Elküldik őt, de az csak nem akar menni, hát Dean személyesen zavarja el. Kinyitja az ajtót, de a testes hölgyemény határozottan bemasírozik a szobába és Sammyhez megy, átad neki egy címet, itt fognak találkozni. Sammy nem is érti mit akar, a nő elmagyarázza, hogy hol szökhetnek meg, hogy ne fedezzék fel őket a kint posztoló démonok, Sammynek végre leesik, hogy ez Ruby 1 és 3/4. Ja, megszállta a szobalányt, az igazi teste Anna mellett pihenget, de most már induljanak! A tesók elmennek a megadott címre, Ruby újra önmaga és még Anna bizalmát is elnyerte, ez már jelent valamit. Dean nagy nehezen összehoz egy szedett-vedett bocsánatkérést, amiért segített az öccsének. Hát legyen, a csatabárd egy időre elásva, de barátok nem lesznek. Anna a szüleit akarja felhívni, úgyhogy itt az idő, hogy elmondják neki, mi történt velük. Sammyre vár ez a nehéz feladat, ki se kell mondania a megrázó szavakat, Anna már érti, sírógörcsöt kap a hírtől. Viszont megszólal a fejében az angyalrádió, jönnek! Annát elbújtatják, majd felszerelkeznek, sajnos a kés nincsen meg, Dean azonnal Sammyre hárítja a stratégiai veszteséget. Az angyalok megjöttek, Castiel és Uriel az, neki rögtön szemet szúr, hogy egy démon itt van köztük. Castiel Annát keresi, de sajnos nem azért, hogy segítsenek rajta, a lánynak meg kell halnia...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása