Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ízig-vérig – 9-10. rész

2019. június 20. 09:00 - Gillotte

Elérkeztünk a sorozat utolsó két részéhez. Ott hagytuk ugyebár abba, hogy András részegen elvontatja a büfékocsit, benne az éppen egymásba gabalyodó gyermekével és a szakácsfiúval. Ez persze aznap éjjel nem derül ki számára, hiszen totál részeg, úgyhogy felvezeti valahogy a Présházhoz a kocsiját és a hozzá toldott büfékocsit, majd kómájából Tunya ébreszti reggel. Éva megy oda aggódva, ugyanis Sári és a büfékocsi is eltűnt, ám a büfékocsiból érkező zajokból rájönnek, hogy van bent valami… vagy valakik. A fiatalok nem tudtak kimenni éjszaka, ugyanis annyi odaesett torlasz volt az ajtó előtt, ezért szexszel ütötték el az időt. Lesz is ebből balhé, amikor az ősök rájuk találnak! Sárit letolják, Petit pedig kirúgják, sőt, András még az Univerzumból is eltávolítaná. Éva és András nyilván megint vitatkoznak, leginkább azon, hogy a férfi nem akarja, hogy exfelesége elmenjen Asztalos hajóavatójára.

5_1.jpg

Asztalos, a főellenség nyilván észreveszi a szétbarmolt színpadot, ami a hajóavatójára készült, és Andrásra gyanakszik, ám Éva azt mondja neki, hogy biztos nem ő volt, mert egész éjszaka veszekedtek. Kár, hogy a biztonsági kamera felvételein tisztán látszik András amint szétbarmolja a rendezvény előkészületeit. Az avatásra megérkezik a díszvendég Éva is, és mindenkinek úgy mutatkozik be, mint Asztalos üzlettársa, s a férfinek ez annyira nem tetszik, hisz ő inkább barátnőként tekintene Évára. Az egyik befektető, akinek bemutatja Évát, kedélyesen elmeséli, amit Asztalos említett neki, miszerint Éva franchise-t szeretne az Andréból, és ők már ki is nézték a telkeket hozzá. Ez Évának egy kicsit sok, úgyhogy amikor Asztalos felhívja őt a színpadra felavatni a hajót, Éva ezt úgy teszi meg, hogy hozzávág egy üveg pezsgőt a frissen lakkozott hajóhoz, majd bemondja a mikrofonba, hogy mindenki értse: ő csak üzlettárs, és a hajó neve azért Éva, mert Asztalos nagymamája volt Éva. A férfi rettentően bepöccen ezen a megaláztatáson, úgyhogy még aznap felkeresi Évát, és kéri vissza a 30 milliót, amit a sorozat elején adott neki, amivel a nő meg tudta venni Andrástól az étterem másik felét. Vagy ezt a 30 milliót kapja vissza Asztalos egy napon belül, vagy építtet az André szomszédságába egy vágóhidat, mert akkor aztán tutira nem jönnek a vendégek. Ja persze ha Éva nem fizet, az André is Asztalosé lesz.

5_2.jpg

Éva nem igazán tud erre a problémára koncentrálni, mert bekerültek a Dining Guide Top 10 étterme közé, és lehet tudni, hogy ma érkeznek a zsűrik döntő tesztre, úgyhogy nagyon készülnek rá. András legnagyobb meglepetésére nem kerül be, ki is kéri magának az ételkritikusnál. Éváék fantasztikus menüsort állítanak össze, ám kevesen vannak hozzá a konyhában, úgyhogy Peti csak visszakönyörgi magát – egészen addig, míg András meg nem torpedózza ezt valami infóval, amit csak Évának mond el, s aminek hatására Peti talpára ismét útilaput kötnek. Nem tudom, mi lehet az indok, de elég nyomós lehet, hiszen Peti Sári hívásaira sem reagál a továbbiakban. Sári annyira bepöccen, azon, hogy kirúgták szerelmét, hogy összepakol, és éjszakai stoppal elmegy Isten tudja, hová.

5_3.jpg 

Éva fut még egy kört Asztalosnál, hiszen képtelen egy nap alatt előkeríteni a 30 milliót, ám Asztalos csak azzal tud szolgálni, hogy ha az övé lesz az André, Éva ugyanúgy vezeti majd, mint eddig, ám a szakácsnő ebbe nem megy bele. Asztalos eztán a régen látott polgármesternőhöz megy, ahol kiderül, hogy magukénak akarják tudni az iparűzési adót, ezért kell kilenc telek együttállása – aminek része az André is, hiszen már csak ez hiányzik a kilenc telekből. ,,Gyűjtsd össze mind!”

5_4.jpg

Eközben izzik a levegő a konyhában, hisz megérkezett a zsűri, s Éva le akarja nyűgözni őket. András is úgy dönt, hogy ott kajál, s kötözködik rendesen az ételek miatt, ám egy idő múlva leáll a kiszolgálás, helyette ingyen pálinkát kapnak a vendégek. András ebből tudja, hogy valami nem oké, bemegy a konyhába, s látja, hogy Éva annyira elvágta a kezét, hogy varrni kell, Marcell a folyó vér láttán alig áll a lábán, ezért András úgy dönt: beáll, megcsinálja a kajákat úgy, ahogy Éva elképzelte. Persze a nő nehezen egyezik bele, de tényleg úgy történik minden, ahogy ő szeretné, és ezzel megnyerik a legjobb étterem díját.

5_5.jpg

András azzal fejeli meg Éva boldogságát, hogy aláírja a szerződést, amit Asztalos adott neki még a sorozat elején, ezzel átruházva rá a Présházat, ami pont annyit ér, mint az André, így Éva megtarthatja a szeretett éttermet. A szakácsnő e nagy gesztustól és az együtt főzéstől felfűtve újra beleszerelmesedik Andrásba. Az évad az ő csókjukkal ér véget – csak mi, nézők látjuk, hogy Patrícia, akivel András csalta Évát, egy borítékot hagyott Andrásnak, benne egy képpel…

5_6.jpg

Ha szabad a végére véleményt megfogalmaznom: először is a Viasat nagyon megnehezítette a dolgomat, mert kiismerhetetlen volt, hogy éppen elérhető-e a sorozat náluk, vagy nem, így sok esetben kínlódás volt hozzájutni. A sorozatnak nagyon tetszett a zenéje, a díszlete, és gyönyörű felvételeket lehetett látni a Balatonról naplemenetében, ilyen-olyan szögből és magasságból. Simon Kornél szerintem nagyon jól hozta a szakmáját mániákusan szerető szakácsot, egyetlen egy bajom van a sorozattal: mintha nem lett volna idő eléggé bemutatkozni a karaktereknek. Nem volt idő megismerni rendesen a szereplőket, az érzéseiket, a döntéseiknek az okát, és ettől kicsit rohanós lett az egész. Legalábbis számomra.

Címkék: Ízig vérig
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása