Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x03 – Humbug's Gulch

2019. június 20. 16:07 - hektor_

Az önjelölt zsernyákok eldöntötték, hogy igenis a végére járnak ennek az útzár ügynek, úgyhogy körbe-körbe utazgatnak és leszedik a zombi lakatokat, követve a térképen hogy mikor zárul be a kör – már éppen az utolsók egyikénél járnak John-ék, mikor elkezdenek lőni rájuk. Menekülés közben mitadisten, épp a férfi „törzshelyébe”, a Humbug's Gulch franchise egyikébe botlanak bele, ami egyben a rész címadója, másrészt dugig van pisztolyokkal.

1.png

Alicia meg Luciana a kocsiban dekkolnak, mikor elcsípik a kölyökklub délelőtti adását a rádión: bizony, megvannak a gyerekek akik nem akarják hogy segítsenek rajtuk, de ugye ez nem kívánságműsor, úgyhogy a levegőből kiszagolva az irányt, utánuk erednek.

3.png

A western vidámparkban akkora homokvihar csap le, hogy épphogy nem fújja el az arra járó zombikat a szél, June fel is veti, hogy mi lenne ha itt maradnának, amíg véget ér, és a férfi addig is mutathatna egy két fogást, de John nem tudja kihúzni a zabszemet a seggéből, és mindenképp menni akar, úgyhogy kendőjüket a helyszínnek megfelelően stílusosan az arcuk elé kötve útnak erednek a kocsihoz, azonban még mielőtt be tudnának szállni, ismét rájuk lőnek. John ordít, hogy az illető hagyja abba a lövöldözést, de az nyilván nem enged a felszólításnak, úgyhogy végül az emberünk is berág és elkezd puffogtatni, a Toyota kereke áldozatul is esik a tűzharcnak. A zombik is oda-odamerészkednek közben, mikor John lelő kettőt, előkerül a titokzatos támadó – és végre sikerült 4 évad után meglepnie a készítőknek, ugyanis az illető…

4.png

5.png

6.png

.. nem más, mint Dwight, aki a testvérsorozat utolsó évadában lépett le hogy megkeresse egy évaddal korábban szintén meglépett feleségét. Többek közt ezért fasza kerülni a sorozattal kapcsolatos híreket, ha tudod, nem ütött volna akkorát, ha már tavaly tudom, hogy ide fog tovább állni a sebhelyes arcú cimboránk - bár még az is lehet, hogy tudtam, csak elfelejtettem. D-t June üti le, majd odakötözik egy oszlophoz és ellátják a sebét, közben örvendeznek hogy na végre valaki, akit meg tudunk menteni, hát ezért jöttünk ide, nem? A szőke férfi magához térve nincs barátkozós kedvében.

7.png

Közjáték: Aliciáék autóval kergetik a gyerekeket, mígnem rá nem mennek egy keréklyukasztó „útzárra”, szóval a kocsi oda lesz. Nahát, nem látnak szívesen, mondja a rádióba Luci – nem mondod, haver, a szögekkel kivert, út közepére odarejtett deszkáról azt gondoltam volna, megelőlegezett ajándék az örök barátság kezdetére!

9.png

John tart egy „bár megdobtál kővel, kenyérrel dobok vissza” prédikációt tart Dwightnak, majd a bizalomra alapozva amivel eddig is olyan kurva jól jártak általában, ugye szabadon engedi a férfit, felajánlva a segítségét a Sherri utáni nyomozásban. A szalonban álló zongorába behelyezték a tekercseket, így azon játszani kezd a szellem, és az összes zombi odagyűlik a nótára, ők meg ezalatt nyugodtan meg tudnak lépni a felső ablakokon keresztül. A régi hullámpala nem bírja el hármójuk súlyát, ezt D hamar belátja, és mivel nem szereti a szarakodást, ramboként a földre veti magát a tetőről – viszont John utána ugrik és együtt vágják át magukat a „hogymondtad?kóborlók?”-on, míg June előszedi a kocsit. Viszont mire odaérnének a férfi autójához, Dwight gondol egyet és visszarohan a párocska autójához – mint kiderül, tudomása szerint ezt a felesége vezette utoljára és mindig hagy neki üzenetet, ha tovább költözik, viszont most ennek járműnek a forgalmiján volt az utolsó üzenet, azóta pedig semmi, úgyhogy jó lenne ha June-ék legalább azt közölnék, honnan volt a kocsi. Az ezt követő párbeszédet Dr.Csernus is megirigyelné, akkora lélekmentést hajt végre June néhány mondatban, így már csak egy bökkenő maradt: hogyan fogják Dwightot kiszedni innen?

10.png

11.png

Közjáték 2: hasonló mederben folyik a gyerekek rádión való győzködése a csapat másik felénél: Alicia vallomást tesz, igen, nekem is meghalt anyám, a bátyám is, én is egyedül vagyok, de nem vagyok egyedül, segítünk nektek is, gyertek elő!

Nem jönnek.

12.png

Megkezdődik a mentőakció, a szerkikben volt annyi humor, hogy betoljanak a nem akármilyen lövöldözés alá egy clinteastwoodos pengetős western muzsikát, csak úgy loccsannak a holtak agyvelejei az ütemre - June is rendesen kiosztja a puskatust, itt nincs mellélövés, öregem, itt minden golyónak megvan a helye. Dwight kiszabadult a kocsiból, és egy fejszével kezdi abálni a zombikat, akiknek nem jutott golyó, de az egyik rázuhan és odaszögezi a földre, mikor June ordít, hogy „már csak egy golyó van”, és egy tökéletes dobással átadja a puskát John-nak. Mikor már azt hiszed, ennél jobban nem lehet cifrázni a műsort, jön az az elem, amitől hangosan vihogva horkantam fel – egy golyó van, de zombiból kettő, mire John odaszól D-nek hogy EMELJE FEL A FEJSZÉT, és már mindenki tudja, mi következik, ÚRISTEN, DE KURVA JÓ – amaz felemeli, a férfi meg lő egyet, de a fejsze MEGFELEZI a golyót, így szedve le mindkét walkert. Nem hiszem el, zseniális.

13.png

14.png

Este Dwight hagy egy késsel karcolt üzenetet a falon, mikor John közli vele hogy csekkolta az alvázszámot, és a kocsi amugy nem Sherrié volt, úgyhogy él a remény, hogy a csaj és az üzenetei bárhol lehetnek. Kicsivel később megérkezik a csapat többi része is, így Dwight és Morgan újra találkoznak, megy a vállveregetés – kedves az egész jelenet hangulata, mint mikor a Kovácsszénájáról jött emberek összefutnak a világ másik felén.

16.png

A nagy reuniont megünneplik azzal, hogy Dwight is mutat nekik egy zombi-úttorlaszt, de neki sem sikerült kiderítenie semmit róluk – ekkor az egyik kölyök megszólal a walkie talkie-n, hogy meggondolták magukat, és tali a pihenőhelyen. A csapat azonnal indul, Alicia már tervezgeti út közben, kinek milyen zoknit köt karácsonyra, amikor megtalálják a kölykök furgonját, benne a tökig véres Dylannel – snitt, és kiderül hogy előre megtervezett átverés volt, és a másik két kis szarjankó épp most is egy halott hálót köt az út közepére. Na végre valami!!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása