Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 17. rész

2019. június 20. 11:00 - Gillotte

Évadzáróul kapunk két új lakót, akiket Stoki már Pajkaszeg határának átlépésekor igazoltat, az autójukon található régi bútorok láttán illegális szemétlerakással vádolja őket, s bizonygathatják, hogy azok az ő bútoraik. Zsolt és Viki egyébként a becsületes nevük, akik az előző epizódban elszenderült Bélabá házát veszik meg a Fészekrakó Program keretében. Erika a helyi gasztronómiai remekkel, kakaós brióssal fogadja az új lakókat, és eltökélt szándéka, hogy legjobb barátok legyenek, úgyhogy riasztja Gyurit, segítsen a pár férfi tagjának a bepakolásban, ő pedig körbevezeti Vikit a faluban. A lány vonakodva indul neki, ugyanis a fenébe kívánja az egész falusi életet, de a bedőlt hitel miatt csak erre futotta…

17_1.jpg

Reviczky doktor megint csipkelődős kedvben van, s felolvassa fiának a horoszkópot, miszerint a pap napja nehéz lesz, és szakmai visszalépés várható, ám szerelmes viszony alakulhat ki egy skorpióval. Az atya nem hallgat atyjára, ugyanis ő csak az Atyának hisz, a mennyeinek, úgyhogy el is indul ,,a munkába”. Gyakorlatilag első mozdulatával kiejti a kezéből a misebort, úgyhogy Tecához kényszerül menni borért, amit felszentelhet, hiszen a fitneszteremben plébánián található bor volt az utolsó. A kocsmában a pap egy beszélgetés fültanúja, amiből kiderül, hogy Teca csillagjegye a skorpió, s ez, apja folyamatos utalgatása a jelekről, és unokák iránti igényéről elgondolkoztatja. Közben készül a misére, felmos és közben táncot lejt, amit Teca élvezettel néz végig az ajtóból. A pap jelet kért arról, hogy milyen sorsot szán neki az Úr, s Tecát meglátván elbizonytalanodik: ez lenne a jel? Pláne, hogy a misére senki nem jön el, magyarán megtörtént a visszalépés a munkában, amiről a horoszkóp írt.

17_2.jpg

Gyuri és Zsolt a pakolásból hamar átnyargalnak a focizásra. Rugdossák a labdát, (Gyuri hamar be is veszi őt a csapatba) közben szóba kerül a házasság, hogy hogy lehet túlélni – Zsolt részéről – és az, hogy másnap meccs lesz Pajkarét ellen. Igen ám, csakhogy közben a lányok úgy gondolják, hogy a férfiak nem tudnak kulturáltan játszani, mi lenne, ha most nem verekedés lenne a móka vége? Saját női focicsapatot alapítanak hát, és Pajkarétre is átmennek, ahol a nők szintén benne vannak a dologban. Viki ért a legjobban a focihoz, így ő lesz az edző, és mivel Erika és Teca kakaskodik egymással, így a csapatkapitány is. A férfiak eléggé elítélik ezt az egészet, de azért elmennek a meccsre – különben nem kapnának több piát a kocsmában. Mindenki izgatott a mérkőzés miatt, ami el is kezdődik. Teca rúg elsőként labdába, amivel egyből orrba találja a szomszédos falu játékosát, akinek omlik az orrából a vér. A sérült nő nem tud uralkodni magát, elküldi Tecát a búsba, a játékot vezető pappal együtt. Teca lökdösődni kezd, amit a nő pajkaszegi ura azzal viszonoz, hogy a földre taszítja Tecát. Ekkor a pap gondolkodás nélkül leüti az ürgét. Na, ekkor veszi kezdetét a tömegverekedés.

17_3.jpg

Szerencsére azonban nem ezzel zárul az évad, hanem azzal, hogy Teca és a pap elvonulnak kettesben, s Teca háláját fejezi ki azért, amiért a pap gondolkodás nélkül leütötte támadóját. ,,Mindenki ezt tette volna” – felel a nap. ,,De nem mindenki tette, hanem te” – mondja Teca, majd megcsókolja a papot, aki nem tiltakozik. Azonban még mielőtt jobban belemerülnének a csókba, megkapjuk az arcunkba az évad záró képét:

17_4.jpg

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása