Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x08 - Kívánságok kútja

2019. június 17. 09:00 - Szencsike

Egy zuhanyzó hölggyel kezdünk, észre sem veszi, hogy ott áll a kabin másik oldalán egy férfi, aki eltűnik, mikor a hölgy végzett. A kukkoló a láthatatlan ember, nem egy szellem, ugyanis nincs hideg, egyedül a vizes lábnyomai látszanak a földön. A fura, remegő hangú alak még bocsánatot is kér a hölgytől, mikor megszólítja, persze, hogy sikítás lesz a vége. Nézzük Sammyt és Deant, egy étteremben esznek, az öcsi Uriel javaslatán pörög, mire emlékszik Dean a Pokolból?! Az égvilágon semmire, hiába angyal Uriel, ő csak manipulálni akarja őket. Jön a vidám pincér, a srácok nem kérnek semmit, de ez a kis közjáték legalább segít abban, hogy megnyugodjanak. Dean nem emlékszik semmire, Sammy készséggel elhiszi, muszáj is, hiszen Dean a szemébe nézett, mikor ezt kimondta. Hát legyen, ha ő mondja, ismét jön a vidám pincér, desszertet ajánl, de a srácok már végeztek és szerencsére a hangulat is nyugisabb lett köztük. Most épp nincsen semmi természetfeletti ügy, csak a szokásos UFO-gyanús esetek, meg egy bosszúálló szellem a washingtoni Concrete városkában. Női mosdókban kísért, Deant már ezzel megfogta, meg kell mentsék szegény bajbajutott hölgyeket!

1.png

Megérkeztek a városba, Sammy a kínai étteremben hallgatja ki a rész elején látott hölgyet, Candace-t. A nő saját magát „látóként” aposztrofálja, de kb. olyan egyszerű a lelke, mint bármelyik átlagos női magazin olvasónak, aki a TLC csatorna médiumos műsorán szocializálódott. Sammynek azonban muszáj elhinnie, amit mond, legyen az bármilyen őrültség. Ezúttal a fedősztori az, hogy író, és a Supernatural munkacímű anyagba gyűjti a különleges eseteket, mint pl. Candace története. A nő hiúságát alaposan meglegyezgeti ez a dolog, Sammy azonban csak fél füllel hallgatja, a szomszéd asztalnál egy Zs-kategóriás pasas és egy A-kategóriás nő csókolózik, vagy ilyen furcsa a világ, vagy lehet pénzes a tag. Candace szerint a szellem ismerte őt, hiszen a nevét kiabálta, ő el tudott menekülni, de sajnos elesett, ekkor törte el a kezét is. Nem a szellem lökte el, hanem ő esett el, sőt a szellem segített neki felállni és azt kérte tőle, hogy ne mondja el az anyjának. Sammyn látszik, hogy nem igazán tudja mindezt hova tenni magában. Dean épp az újságot olvassa, a címlapon a helyi lottónyertes szerepel. Dean megnézte az edzőterem mosdóját, ahol Candace-t megtámadták, sehol se jelzett az EMF mérő. Sammy meg se lepődik, bármi történt Candace-szel, azt nem szellem okozta, úgyhogy ennyi, Dean nem menthet meg csinos nőket. Közben egy rakás gyerek kerget egy másikat, a srácok meghallják, ahogy a helyi rendőr és a helyi vadász (ez most a normális, aki állatokra vadászik) veszekszik, valaki megtámadta őt. A támadó szerinte a Nagyláb volt, a rendőr szerint ez hülyeség, csak egy medvét látott. A tesók közbelépnek, előveszik az FBI jelvényt, meséljen, mi történt.

2.png

A tesók később elmennek Nagylábhoz az erdőbe, és mint paranormális vadászok tudják, hogy a jeti az totális kamu. Lehet a város vizét LSD-vel mérgezi valaki, de nagyot néznek, mikor meglátják Nagyláb mancsnyomait, erre már a sokat látott tesóknak is elakad a szava. A srácok követik a nyomokat egy boltig, a szörny megivott néhány üveg likőrt és elvitte a pornómagazinokat. A polcon ott van egy használható nyom, a bundájából egy kisebb darab. Ritka pillanatot látunk, teljes tanácstalanság a fiúk tekintete. Próbálnak ötletelni, gorillajelmezes pornófüggő, vagy tényleg a jeti. Egy kislány biciklizik el előttük, a csomagtartóból kiesik egy magazin, Dean kedvence, a Busty Asian Beauties, érdekes. Követik a kislányt, aki a teljes csomagot, piát és a magazinokat lerakta a bolt hátsó bejáratához, rajta egy bocsánatkérő üzenettel. A tesók megtalálják a kislány otthonát, bekopognak, ő nyit ajtót, a szülők nincsenek itthon. A tesók megkérdezik tőle, hogy ismer-e egy nagy szőrös valakit, a lányka megijed, milyen bajba keveredett már megint?! A tesók a lehető legnyugisabban arról érdeklődnek, hogy azért jöttek, hogy megnézzék, jól van-e. A lányka felderül, a nagy szőrös valami az ő játékmackója, de beteg... A tesók előveszik a jelvényüket, ők mackóorvosok, tudnak rajta segíteni. A kislány, Audrey felviszi őket a szobájához, a mackó morcos, ha megzavarják, udvariasan bekopogtat. Az ágyon egy hatalmas, igazi Ted ül. A kislány elmeséli, hogy egy aranyos, beszélő macit kért, de ehelyett ezt a fura, büdös, állandóan szomorú medvét kapta. A kívánságok kútjától ezt kívánta. Benyitnak Ted-hez, a dög épp a híreket nézi, valami katasztrófáról számolnak be, lelki válságba került, hogy lehet ilyen szörnyű az élet... A tesók félrevonulnak, nehéz mit mondani, de hogy intézzék el a macit? Elégetik, lelövik, ugyan már, talán a mackó is csak része a problémának. Visszafordulnak Audrey-hoz, hol vannak a szülei? Bali szigetén, az anyukája ezt kívánta. Oké, a mackónak nyalóka betegsége van, fertőző, ha van egy ismerős felnőtt, akkor pár napig maradjon nála. A kislány tud is valakit, és a tesók még megkérdezik, hol is kell kívánni.

A kívánságkút javában üzemel, a korábban látott menekülő kisfiú kíván épp valamit. A kút a kínai étteremben van, a tesók is megnézik, sőt Dean le is teszteli. Pár másodperccel a kívánsága után egy kajafutár állít be, meghozta Dean rendelését, egy szendvicset. A kút nagyon is működik, a mackó, a kaja, Dean előveszi az újságot, a lottónyertes, sőt lehet a szomszédos asztalnál hetyegő Zs&A kategóriás párocska is talán a kútnak köszönhető. Dean szerint nagyon mocsok dolog lenne tőlük, ha keresztbe tennének az embereknek, de Sammy a józanabb, egy-egy ilyen kívánságnak halálos ára van. A szendvics viszont finom, ám jön a hely igazgatója, nincs külsős kaja itt. Dehogyis nincs, Dean előszedi az egészségügyis jelvényét, itt csak külsős kaját lehet enni, mert tele van patkányokkal a hely, be kell zárni. Ez hatott, hamarosan a kutat ellenőrzik, semmi extra sincsen benne. Az igazgató  helyesel, itt minden tiszta, Sammy kiküldi őt, Dean elővesz egy érmét, most Sammyn a sor, kívánjon valamit. Ugyan, nem lesz valódi. Dean sejti, hogy mit kívánna, visszamenne a vadászat előtti életébe és menő ügyvéd válna belőle. Sammy arról már bőven lekésett, már rég nem ugyanaz az ember, aki akkoriban volt. Akkor mit kívánna? Lilith levágott fejét, tálcán. Hatásos, ezen még Dean is elgondolkodik, viszont felfedez egy különleges érmét a kút alján. Az érmét ki se tudják emelni, mintha oda lenne ragasztva. A srácok hozzák a feszítővasat és a többi felszerelést, az igazgató a kút épsége miatt aggódik, de Sammy könnyen leszereli őt azzal, hogy fejbe vágja a kalapáccsal. Az érme azonban így se adja magát, sőt még a kalapács is kettétörik. A srácok rájönnek, hogy hoodoo védi az érmét, Sammy gyorsan lesatírozza az érme mintáját egy papírral, ennek Dean nézzen utána, ő máshol fog keresgélni.

6.png

Visszamegyünk a rész elején látott zuhanyzóba, egy szőke hölgy épp ott van a láthatatlan emberrel együtt. Sammy bejön, a lábnyomok alapján megragadja a láthatatlan ember vállát, a nő meg gyorsan kimenekül a helyiségből. A láthatatlanunk azonnal megjelenik, ahogy Sammy megérinti őt.  Egy 17 év körüli riadt, fiatal srác, ezek szerint láthatatlanságot kívánt a kúttól, hogy nőket kukkoljon. Sammy rápirít, lehetőleg élőben tűnjön el innen, de nagyon gyorsan, és igen, Sammy, tényleg elképesztőek ezek a tinik. Dean az utcán sétál, és azt látja, ahogy a korábban üldözött kisgyerek most az üldözőit kergeti. A gyerkőc még Deannek is beszól, mert bámulja, nagyon határozott lett a gyerek. A kölyök továbbáll, Dean hasa pedig elkezd fájdalmasan korogni. Sammy visszatért a motelba, és a szobába belépve azt hallja, ahogy Dean a mosdóban összehányja magát. A kívánság visszaütött, Dean elnyöszörgi, hogy babiloniai átkozott érmével van dolguk. Az érmén Tiamat, a káosz Babilon kígyó istene látható, a papjai értettek a fekete mágiához és az érmével káoszt hoznak a világra, esetünkben elferdítik a kívánságokat, mint az őrült mackó vagy épp Dean gyomorbaja. Az évszázadok során városok százait pusztították el így, hogy rosszra fordult minden kívánság. Meg kell találni a legelső embert, aki kívánt, csak ő tudja kiszedni az érmét és ezzel helyre lehet hozni a városkát. Menjünk el a mackóhoz, szerzett magának egy pisztolyt és öngyilkos akar lenni, még üzenetet is írt, nincs értelme az életének. Hiába lövi főbe magát, életben marad, ám a feje lyukas lett, látszik a vatta, amivel kitömték.

7.png

Dean épp alszik, a Pokolbéli kalandjairól rémálmodik, szerencsére Sammy felébreszti. Természetesen minden rendben van vele, de Sammy már jól ismeri őt, látja rajta, hogy nem mond igazat. Dean persze terel, dolgozzanak inkább, feladatuk van! Ám legyen, Sammy leltárba vette a kívánósokat, de bárki lehet a legelső. Dean megtalálta az elsőt, Zs&A párocska már egy hónapja járnak, és az újságban bejelentették az eljegyzésüket. Látogassuk meg a párt, a férfi, Wesley, a fotelban szunyókál a tévé előtt, míg a párja, Hope megcsinálta a pulyka vacsorát, csak úgy, kedveskedésből, mert szereti a pasast. Hope-on látszik, hogy valami nem kerek, ugyanis bármit megtenne, hogy boldoggá tegye Wesleyt, mert ha ez nem sikerül, abba belehal. Találó, ki tudja mi lesz a sorsa, szegény Wesley mintha küszködne a saját kis kívánságában. Hope jóvátételt javasol, egy kis szex, de csengetnek, a lány ajtót nyit és vidáman besasszézik a nappaliba a virágosokkal, akik a tesók. Hope imádja a férjét, hiszen a virágosok az esküvő miatt jöttek. A lány megkeresi az esküvős mappáját, addig Wesley és a tesók elbeszélgetnek. Wesley felismeri, hogy ők az egészségügyisek, igen, meg az FBI és a maciorvosok is, milyen fura. Wesley érmegyűjtő, a falán szép rendben bekeretezve jó pár különleges érme látható. A nagypapájától kapta, de a szerencsehozó érméről nem is tud, milyen fura. Visszajött Hope, már mondja is milyen ötletei vannak a virágdekorra, a srácok lecsapnak rá, hogy ismerkedtek meg? Egy városban élnek már gyerekkoruk óta, de egy hónappal ezelőttig Hope-nak fogalma se volt arról, hogy Wesley egyáltalán a világon van, aztán egy szép napon meglátta őt és azóta imádja. Wesley elküldi kávét készíteni, de ezt még egy hosszú csók előzi meg, alig lehet róla levakarni Hope-ot. A lány nagy nehezen elindul a konyha felé, a srácok nem kertelnek, tudják mi a helyzet.

Hope a konyhában készíti a kávét, és azt hallani, hogyan jutott Wesley nagyapja az érméhez. Észak-Afrikában találta a második világháború alatt, neki is teljesítette néhány kívánságát, de tudta, hogy nem szabad használni. Wesley a nagyapja halála után pénzszűkében volt, hát megpróbálta. Remek, de most vissza fogja vonni a kívánságot. Azt már nem, de a srácok ragaszkodnak hozzá, mert nagyon rossz vége lehet az ügynek. Akár ők is rosszat tehetnek vele, Dean előveszi a fegyverét, jobb ha velük megy. A furcsa csapat úton van, a tesók igyekeznek Wes fejébe verni, hogy a kívánságok rosszra fordulnak, gondoljon csak a kapcsolatára, tényleg ennyire tökéletes minden? Hát jobb, mint amikor Hope rá se hederített, nehéz lesz őt meggyőzni. Az Impala áthalad egy buckán, de nem volt semmi az úton, nincs baj. Vagy legalábbis a tesók nem látták a láthatatlan srácot,  aki szerencsére túlélte a balesetet. Wesley azzal jön, hogy a tesókhoz hasonló jóképű srácoknak bezzeg minden könnyű, de ők lazán megcáfolják, nekik is ugyanolyan szívás az élet, mint bárkinek. Nem lehet mindent megkapni, meg kell küzdeni érte, és akkor lesz igazán édes a győzelem. Tök mindegy, Hope szereti őt, és ha annyira őrült a világ a kívánságoktól, akkor hol van ez az őrület. Nem sokkal messzebb tőlük a kissrác épp felborítja a kocsit, amiben az utált srácok ülnek, hát ott. A kisfiú, Todd szupererőt kívánt magának.

11.png

Dean a kölyökkel foglalkozik, Sammyék menjenek az étterembe, a jelenetet látva még Wesley is csak hápogni tud. Dean elkezdi a túszmentést, szegény Todd-ot minden nap szekálták, és most vissza akarja ezt adni nekik. a macis Audrey-tól tudja, hogy működik a kívánságkút. Dean megérti, de a nagy erő nagy felelősséggel jár, hiába a Pókember-idézet, Todd akkora pofont ad neki, hogy métereket repül hátrafelé. Sammyék megérkeztek az étteremhez, Wesley még mindig nem érti, miért nem kaphatják meg csak úgy, amit akarnak. Mert az élet nem ilyen, és Sammy nem tudja elmondani a nagy monológot, mert villám csap belé. Wesley beszalad az étterembe, a kútnál ott találja Hope-ot, hallotta, hogy mit kértek a vendégeik Wesleytől, nem hagyhatta, hogy elmúljon a szerelmük. Dean magához tért, ha Todd verekedni akar, hát megkapja, de hiába üti meg a gyereket, az meg se érzi, sőt, újból Dean lesz az áldozata az erejének. Az étteremben Hope elszántan bizonygatja a szerelmét, ám szerencsére Wesley észhez tért a „menyasszonya” viselkedését látva, más ember halálát még az ő gyomra se veszi be. Kiszedi az érmét a kútból, és véget érnek a kívánságok, Sammy felébred, Todd elveszíti az erejét, szerencsére Dean nem haragtartó típus, segít a kölyöknek.  Úgy tesz, mintha Todd újra meg akarná ütni, és a korábbi szekálói látják, hogy egy felnőtt fél egy kisgyerektől, ezek után ők is távol tartják magukat tőle. Az étteremben Hope meg sem ismeri Wesley-t, sőt néhány „hogy kerültem ide?” pillantással később a lány egyszerűen kisétál az ajtón.

Sammy odakint igyekszik összeszedni magát, Hope őt is furán méregeti, de ugyanúgy elsétál mellette is. Sammy jól sejti, Wesley kivette az érmét, aki ugyanaz a lúzer, mint eddig, de legalább az érmét önként átadja Sammynek, nála jobb helyen lesz. A másnapi újság címlapon hozza, hogy a nyertes lottószelvény hamis volt, a kis Audrey pedig a Balin pecsenye pirosra sült szüleivel a mólónál búcsúzik el az öngyilkos mackójától, ami újra csak egy játékmackó, egy hatalmas varrással a fején. Sammy hozza a hírt, hogy beolvasztotta az érmét, a kívánságoknak vége, indulhatnak ők is. Deanre azonban most jött rá a lelkizhetnék, Sammynek mindenben igaza volt. Mindenre emlékszik, ami a Pokolban történt. Mesélni viszont nem fog róla, mert a testvéri pátyolgatás ezen nem tud segíteni. Elmondani se tudja, hogy milyen szörnyűségeket látott, mert ezekre nincsenek szavak, de minden ott van a fejében, hogy örökre emlékezzen rá. Sammy talán meg se értené ezeket...

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count di Luna 2019.06.22. 01:48:17

Ez mekkora epizód volt XD
süti beállítások módosítása