Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x02 – The Hurt That Will Happen

2019. június 14. 09:00 - hektor_

Strand búcsúcédulátvideót készít a hátrahagyottaknak, ha ezt látjátok, meghaltam – mondja, majd felkeresi Salazart, aki pont úgy fogadja, ahogy gondolta: a köztük lévő egy köbméter levegőt kitöltve egy csőre töltött puskával.

1.png

Johnék keresik Al nyomait, akit ugye az előző részben sokkolóval térítettek jobb belátásra a titokzatos tekesek, de nem találnak semmit, úgyhogy Alicia ideglevezetésből zombikat szúr agyon, Morgan meg a botjára támaszkodva nézi a lányt kicsit távolabbról és nagyon csóválja a fejét. Luciana közben szépen összeszedte magát a Vascső A Kulcscsont És A Tüdő Közti Arany Középúton – incidensből, úgyhogy magára is hagyják egy walkie talkie-val meg egy pisztollyal, elvégre ha szorul a hurok, lövöldözni fél kéz is elég, főleg akkor, ha az a fél a bal.

2.png

3.png

Szóval Strand elment Salazarhoz egy kis repülőért kuncsorogni, akinek egyébként dugig van a raktára minden földi jóval, amire az embernek apokalipszis idején szüksége lehet, így Al nem mondott hülyeséget, valóban akad ott egy repcsi is.

Elháríthatatlan felelősséggel tartozunk azokért, akik még élnek.

- szöveggel próbál Strand nyomást gyakorolni a faszira, de hát ismered őket, Daniel - köti az ebet a karóhoz, mikor a másik visszakérdez: Madison? Ja, ő halott. De a lánya él, szóval Aliciának segítenék, kezd bele a feka, viszont Salazar ismeri már, mint a rossz pénzt, így nem lehet hülyének nézni. Neked kell az a gép, ugye?

4.png

Morgan és Alicia Al keresése közben egy „Sugárveszély” feliratú táblákkal és kocsikkal eltorlaszolt útra vágnak át, majd az erdőben találnak egy fára akasztott ketrecet benne két varjúval, ami alatt két walker kaparászik. Morgan fejbeszúrja az egyiket, de annyi esze nincs, hogy a másiknak is a szemén, és ne a gyomrán bökje át a rőzséjét, úgyhogy a zombival együtt a földre zuhan, miközben a lábára tekert valaki egy kötelet, aki most felette áll egy pisztollyal és egy utasítással: vetkőzzön le, vegyen le mindent! A férfi pislog, de mielőtt visszakérdezne hogy most akkor horrort vagy pornót forgatunk, Alicia már rá is ugrott a maszkos alakra, és fordul a kocka. Azt, hogy Al hol van, a susiruhás csaj nem tudja, viszont előad egy elég hihetetlen sztorit arról hogy tavaly leolvadt az egyik erőmű, ami itt van a közelben, és sokan meghaltak, szóval az itt lévő zombik, akiknek a nyakában van valami hosszúkás basz, élő sugárfertőzöttekként mászkálnak, és a testükön lévő részecskék átkerülhettek Morganre, úgyhogy fertőtleníteni kell, a kocsijánál meg is tudja mutatni, hogyan. Most pedig egy live hazugságvizsgálat:

Alicia: És ha hazudik?

Morgan a csajhoz: Hogy hívják?

Csaj: Grace.

M: Grace, valóban ez az igazság?

G: Igen.

M A-nak: Engedd el.

ENY-NYI! Grace és Alicia egymást kérdezgetik, míg Morgan fertőtleníti magát = zuhanyzik, az új jövevény szerint vissza kellene menniük a lezuhant géphez, és Alicia is lehet hogy megfertőződött, ahogy a többiek is akik a repülőn voltak, mivel volt ott pár sugárwalker.

Alicia leadja a drótot John-éknak, hogy vigyázzanak a fiolás zombikkal, mert a világ már nem az a békés hely, ahol csak azzal kellett számolni hogy halott embertársaid a beleiden akarnak lakmározni. A párocska rátalál egy táborra, ahol a nyomokból ítélve nemrég még harc dúlt, öt évvel ezelőtt meg még bebaszott egyetemisták sörpongoztak a bungalókban – na ők még mindig itt vannak.

10.png

Közjáték: Salazar szóba hozza hogy Strandék ott hagyták megdögleni a fejlövésével Mexikóban, mikor felrobbant a gát, de Victor elég ügyesen járja a kanosszát, így néhány perccel később már a másik férfi az, aki keresi a többieket a frekvenciákon. 

Morgan egy új, kiváló mintás pólóban veszi tudomásul, hogy bukta a botját, mivel abból nem lehet kitisztítani a fertőzött zombi részecskéit. Az általuk kidöntött kerítést látva Grace kiakad, szerinted most mi tartja távol őket, anyukám, kérdezi, de Aliciának nem kell válaszolnia hogy SEMMI, mert már meg is jelennek a walkerek, az egyikük ultra, úgyhogy mivel azt külön egészségügyi szabványok szerint kell kezelni, Grace meg Morgan elszalad a ponyváért. A walkerek mielőtt elérnék Aliciát, beleesnek a mocsárba, a jelző basz, hogy melyik a fertőzött, szintén eltűnik a lápban, úgyhogy a csaj találomra kezdi el ölni őket, mivel nem tud mást csinálni, bevállalja hogy megszívja – de mivel ő a kevés főszereplők egyike, nyilván az utolsó pillanatban megússza.

11.png

14.png13.png

Este elássák az ultrát, és kiderül hogy Grace a telep irányítója volt és minden jó volt egy darabig, de mivel nem hitte el hogy nem áll vissza a régi rend, evakuálás helyett tovább működtette az erőműt, aztán most ez a vége, hogy van még 63 zombi, akiket össze kell fogdosni. Végszóra John hangja búg fel a rádióból: a fiolák, amiket említettél, itt van előttünk egy rakás. A két csapat újraegyesül a szomorú hír felett, miszerint a fiolák az elégetett zombik tulajdonai, de a tűz nemhogy nem szünteti meg a fertőzésveszélyt, de kiszórja a levegőbe,hogy még távolabbra hasson. A volt telepvezető asszony megkeresné azokat, akik elégették a zombikat, hogy megbetegedtek-e, de John lepíszeli hogy hagyja, mert a bungalós főiskolások voltak azok, nekik meg már mindegy.

15.png

Strandék végre elérik Lucianát a rádión, de mire sikerülne megbeszélni valamit arról hogy hol és mikor, jön valami zaj és elmegy az adás, úgyhogy a csaj kimegy megnézni, mi volt az: a szél leszedte az antennát, mondja a rádión June-éknak, velük mégis tud beszélni, érdekes. A szőke asszony visszazavarja a házba, de Luci inkább megvárja, amíg jön egy tucat zombi akikre lehet bal kézzel, találomra elpuffogtatni a maradék golyókat a pisztolyból, míg elég közel nem érnek ahhoz hogy az utolsó percben éppen hogy be lehessen menekülni előlük a házba.

16.png

17.png

Morgan Papa hogyvoltozik Aliciának a korábbi életéről, olyan életbölcsességekkel tömve a lány fejét, mint „tárd ki az ajtót, hidd el, más irányt vesz az életed” és társai. Később Grace épp elköszönne tőlük, hogy megkeresse a maradék ultra zombikat, és miután felajánlják hogy jöjjön inkább velük, de az asszony nem akar, mert mint kiderül, ő is kapott a sugárból szarásig amíg túlélőket keresett a robbanás után, úgyhogy Morgan végül csak megadja a számát („ha meggondolod magad, bármikor elérsz a 7-es csatornán”), aztán visszamennek a pihenőhelyre, ahonnan valaki eltüntette a zombikat, de a fejüket felakasztotta a reklámtáblára, figyelmeztetésül.

19.png

Salazar kipenderíti Strandet a telepéről, azzal, hogy ha a barátainak segítségre is van szükségük, biztos hogy nem az övére, mert abból volt elég baj eddig is, majd lő kettőt a levegőbe és közli, hogy ha még egyszer meglátja a férfit, ő kapja a harmadikat. Valószínűleg lesz "még egyszer".

Tessen figyelni ma a blogot, mert játék lesz, kibaszott jó nyereményért!!!  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása