Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 16. rész

2019. június 14. 11:00 - Gillotte

Gyuri a mai epizód egyik kulcsfigurája, és nyilván megint a hülyesége miatt. A szomszédos városba megy Erikának megvenni a legújabb turmixgépet – persze nem önszántából. Amint leparkol a konyhabolt előtt, egy jóakaró szól neki, hogy ott nem parkolhat, hiszen tiltja a tábla a várakozást. ,,Úgyse várok senkit!” – tudja le Gyuri ennyivel, majd bemegy a boltba. A konyhaboltból gond nélkül kisétál, ám indulás helyett meglát egy autóalkatrész-boltot, és elindul, mint az ötéves Disneyland felé. Na, és itt a bökkenő, ugyanis mire visszaér a boltból egy ajándékkal kezében a szeretett autónak, a járgányt éppen elviszik, hiszen rossz helyen parkolt. Gyuri kétségbeesve elmegy hát felvenni az édest, melynek rendszáma: JDB-608, azaz J mint Jó kocsi, D mint De jó kocsi, B, mint Bitang jó kocsi 608. Ennek a bitang jó kocsinak rabságból való kiváltása mindössze 50 ezer forint, mely érték minden egyes nappal nő. Kártyás fizetés lehetséges, ám Erika nem veszi fel a telefont úgyhogy nem tud pénzt utalni a számlára Gyuri megvesztegetéssel is próbálkozik, egy Mátyás királyt ajánl kocsijáért az ügyintézőnek, ám kamera veszi a kísérletet, úgyhogy inkább hazamegy busszal, amin jegy hiányában meg jól meg is büntetik. Hazaérvén Erikától kér segítséget, hiszen ,,élete értelme” raboskodik épp – benne az Erika által kért gyümölcspréssel. Bezzeg a mélynyomó, amit Gyuri a kocsiba vett, eljutott a kezében Pajkaszegre, úgyhogy mosolyszünet van, Gyurinak egyedül kell pénzt szereznie.

16_1.jpg

Dóri pár epizóddal ezelőtt jelentkezett a Vidék Szépe versenyre, amihez az atya csinálta róla a – többek közt – félmeztelen képeket. A tévé érkezik a lányhoz, hogy riportot készítsenek vele, s a mindennapjai bemutatásával keltsenek szimpátiát az emberekben. Hamar kiderül a tévések számára azonban, hogy semmi izgalmas nincs abban, ahogy Dóri él, még annak ellenére sem, hogy színes műanyagba pakolja a kalóriára kimért kajáját, mert úgy designosabb. A tévések szeretnének valami izgalmat adni a dologhoz, úgyhogy átmennek a Dórira rendkívül féltékeny Zömbiknéhez, hogy kölcsönkérjék a kertjét, és megmutassák, ahogy Dóri kapál. Kapál, hát…igen, kapirgálja a földet, mondjuk inkább így. A helyieket is megkérdezik, akik Stoki jóvoltából jókat mondanak a faluról, Dóriról és legfőképp a polgármesterről. Mert hát egyikük sem akarja, hogy a szemétpénz nem-fizetési ügyük előkerüljön. Használható anyag azonban ebből sem lesz. Bazsóék ekképpen jellemzik Dórit: ,,megpakolnám, mint a téglarakást” illetve ,,tolnám, mint a talicskát”. A pap is hajlandó mesélni, hiszen ő fotózta Dórit, de csak eltorzított arccal és hanggal hajlandó elmondani, hogy szívesen segített az egyik bárányának.

16_2.jpg

Gyuri tehát egyedül oldja meg a dolgot, pénzt szerez…hiszi ő. Teca nem ad neki kölcsön, a kiskölkök nem tudnak/akarnak idén focitáborba menni, mert tavaly is leégtek a kispadon, úgyhogy Gyuri ezt is bukja. Nem marad más hátra, a polgármesterhez fordul segítségért, aki beteszi a közmunkások közé. A tősgyökerek nem fogadják be Gyurit magától értetődően, hiszen Gyuri mindig is lenézte a közmunkásokat. Ő villanyt szerel, a többiek meg söröznek és nézik. Gyuri elszontyolodva megy az ivóba, ahol Teca egy kaparós sorsjegyet ajánl neki – természetesen nem ingyen. Gyurinak 50 forintosa van, Szifon kipótolja egy másikkal, és kaparnak. 1000 forint – sóhajt fel csalódottan Gyuri, majd távozik. Ám Tecának jobb szeme van, és látja, hogy Gyuri nem egy ezrest nyert, hanem százat! Szifon persze felezne, hiszen ő adta hozzá az ötvenest, de Teca Gyuri után zavarja, úgyhogy Gyuri mehet és kiválthatja szeretett autóját.

16_3.jpg

A tévében bemutatott film Dóriról a vágásnak köszönhetően igen érdekesre kerekedik. Drámát kerekítenek Dóri unalmas életéből, a papot kéréséhez híven kitakarják, hangját eltorzítják, s úgy összevágják, hogy simán az jön ki a történetből: Dóri szerelmes a papba, és szerelme akár viszonzásra is találhat. ,,Dóri mindent megtesz, hogy formában tartsa testét, s ha jók az értesüléseink, főleg azért, hogy felkeltse valaki érdeklődését, aki mintha észre sem akarná venni…” s az eltorzított hangú pap folytatja: ,,igen, jók az értesülései, Dórival már gyerekkorunk óta ismerjük egymást”. Ez így megy még tovább zavarba ejtően sokáig, majd a riporternő befejezi művét:,,sok sikert, kis tövismadár”.

16_4.jpg

Károly és Erika egyébként a halott Bécibá – Károly megfogalmazásában: ,,a vén hülye” házát ürítik ki, és fényképezik. Utódok híján Bécibá az önkormányzatra hagy mindent, úgyhogy Károly rögtön túladna az ingatlanon a fészerrakó program keretein belül. A ház persze egy vacak, de nem így kell megírni a hirdetést – mondja Károly. Felújítandó = az új tulajdonos fantáziáját semmi nem korlátozza. 50 éves = retro. Csak komoly érdeklődők hívjanak = senki ne hívjon röhögve. Na ebbe a házba költözik be egy fiatal pár a következő részben!

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása