Hogy volt?

Egynyári kaland 4x06 – Vissza a városba

2019. június 11. 11:00 - szde

Ez innentől kezdve már az Egyőszi kaland, mert Zsófi már az egyetemen van, ráadásul Csónakos is visszatért a fővárosba, így kénytelen facetime-olni Fókafejjel, azaz Kökénnyel. A romantikázást Encsi szakítja félbe, valami sárga post it-et keres, és eléggé duzzog, hogy zavar. Kökényt zavarná Encsi jelenléte a lakásban, aki már keres albérletet, az ajtó előtt hallgatózó galéria-munkatárs pedig valahogy nem így képzelte el a szeptemberét… kint a nappaliban Bencét is felkelti, hogy merre van a cetlije, és miért pakolászott amúgy is, mert az a más cucca. Bence csak rendet akar tenni, Encsi meg belé is veszik, milyen jó, hogy békében váltak el egymástól az egyéjszakás kalandjuk után.

vlcsnap-2019-06-06-14h49m08s748.png

vlcsnap-2019-06-06-14h49m15s603.png

vlcsnap-2019-06-06-14h49m22s681.png

Bence a hajós társaságnál van, még odébb van az indulás, mert éppen minden pozícióra várólista van. Az angol bemutatkozás fontos része, hogy a jelentkező látta-e a Titanicot. Zsófi a Műegyetemnek álcázott iskolában van, Statika előadáson, és most üzenem a készítőknek, hogy legalább érdeklődhettek volna, hogy a BME-n mennyien hallgatják az említett tárgyat, mert nem tizenöten, amennyi statisztát szerezni tudtak. Zsófi rögtön a másik oszlopban két sorral felette ülő három srácot szólítja le, akik nem egészen fogékonyak az ismerkedésre, amúgy a kockák a VIK-en vannak, az építészek az egyik legközvetlenebbek az egyetemen, tapasztalat.

Lakótárs karriert váltott, és sajnos nem túsztárgyaló, hanem marketinges, éppen egy menstruációs fájdalmak enyhítésére alkalmas teát próbál eladni az anyja cégénél. A tea neve Ovarix, kac-kac, Lakótárs pedig biztosan bukott biológiából, mert a nőknek nem a nemi szerve fáj menstruáció alatt, hanem a petefészeknél a has görcsöl. Zsófi Statika előadása jól alakul, rögtön be is kiabál egy kérdésre, nem tudom, Pécsett hogy van ez, de a BME-n nem kiabálunk, hanem jelentkezünk, ezt a tanár is mondja, így Zsófi duplán meg van alázva, ráadásul a következő kérdésnél sem szólítják fel, hiába ő az egyetlen, aki tudja a választ.

vlcsnap-2019-06-06-14h49m33s109.png

vlcsnap-2019-06-06-14h50m08s299.png

vlcsnap-2019-06-06-14h50m34s158.png

Lakótárs Google barátunk segítségével szeretné megtudni, milyen érzés meghalni menstruálni, majd inkább felhívja Zsófit, akinek a rezgő telefonját egyből kiszúrja az előadó. Miután amúgy is pikkel rá a tanár, kihangosítva fel kell vennie, és az egész előadó dől a röhögéstől a marketinges téma kapcsán. Később Törcsivel telefonál, aki bízik benne, hogy később ki fog alakulni egy baráti társaság. Lakótárs unalmában dobol, később az anyja is meglátogatja. Kiderül, hogy a srácnak ez a végzettsége, és ríszörcsölt, a normális embereket az anyjuk neveli fel. Ez a nőnek betalált, és lehet Lakótárs sem így gondolta, de javítani nem tud.

Zsófi érkezik a lakásba, ahol csak Bence van, éppen megy interjúra Szabó Győzőhöz, én csak a színészt ismerem ilyen néven, de nem vagyok oda a főzős műsorokért, ha esetleg lenne egy másik Győző. Encsi még nincsen itthon, pedig már délután 5 van, uramisten, ez tragédia. Zsófi sajnálja a csókot, Törcsi meg megértő.

Nos, hát mégis csak a színész Szabó Győzőhöz érkezik, aki nem felszolgáló munkakörbe keres embert, hanem üzletvezetőnek, mert Bencusnak van ilyen irányú tapasztalata. A menő étterem, ahol vannak, Bence álmainak netovábbja, de nem ennek kell vezető, hanem az Esélykifőzdének, ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak. Bencusnak kérdése lenne, csak idő nincs rá, így máris munkához láthat.

vlcsnap-2019-06-06-14h51m03s235.png

vlcsnap-2019-06-06-14h51m11s377.png

vlcsnap-2019-06-06-14h51m17s573.png

Lakótárs és Csónakos előbbi anyjához jönnek, akinek szép a kertje, de eléggé elhanyagolt, és megtudjuk, hogy az anya neve Szilvia. Még kiélvezi a nyári nap utolsó sugarait, ezért nem sorvad az irodában, Csónakos meg rögtön munkához lát, mert szerinte a japán tájépítészet pont illene ehhez a kerthez, és mivel éppen két munka között van, ráér foglalkozni ezzel. A vacsora hátszínsteak lesz, Lakótárs pedig ki van akadva, hogy Csónakos a morális támogatás lett volna, és higgyen neki, mert ő minden percét utálja a marketinges melónak. A vacsora alatt Szilvia egy szem fia közli, hogy felmond, amit a nő eleinte jól fogad, végül csak kivonul a teraszra. Mivel Lakótárs nem akarja megbántani az anyját, meg nyilván kell neki a havonta utalt összeg, amiből el tud dobolgatni, így marad.

Bence dolgozik, Zsófi érdeklődik a munka felől, és jobban örül az állásnak, mint aki kapta. A munkaerő egy napot ad Bencusnak. Törcsi bámulja Zsófit olvasás közben, aki nem igazán akar a napjáról beszélgetni. A pszichológusnak feljön másnap pár barátja, és örülne neki, ha megismernék Zsófit, ez a kapcsolatuknak is jót tehet. A lány szerint lehet nem kéne folyton megmenteni a kapcsolatot, szerintem meg mondd azt, hogy „nem akarod veled lenni”. Mindenkinek egyszerűbb lenne. Eközben Lakótárs bejön a kocsmába, ahol a volt zenekarának frontembere iszogat, a pultban Noémi áll. A bocsánatkérés jól sikerül, másnap este próba lesz.

vlcsnap-2019-06-06-14h51m26s947.png

vlcsnap-2019-06-06-14h51m36s498.png

vlcsnap-2019-06-06-14h51m52s108.png

Encsi másnap reggel zuhanyozik, majd egy szál törölközőben kimegy a konyhába, ahol Csónakos pakolja el a piacon vásárolt zöldségeket, mint például uborkát. Lakótárs nem érti a problémát, és a közös főzésre sem fog tudni visszaérni, mert dolga van. Bence türelme fogytán, amikor az egyik alkalmazottja egyesével rakja bele a krumplit az olajba. Majd a többiekkel is összeveszik. Szabó Győzőt sem hatja meg Bence felmondása.

Szép dolog az esélyegyenlőség, de nem mindenkinek való a munka világa. Ezt be kell látni. (Bence egyik alkalmazottja Bence kirohanása után)

A galériában Zsófi Encsinek panaszkodik, hogy nem hívták meg az évindító kocsmatúra, utóbbi szerint Zsófika nem itt tart, és inkább lakáshirdetéseket nézegetne, de nem kell, mert Encsi még nem tett egy lépést sem az albikeresés miatt, mert vissza akarja csinálni a dolgokat Csónakossal. És azt érzi, hogy a srác Kökénnyel való kapcsolata miatta van, és még mindig van köztük valami. Öhm, nézzen meg téged egy orvos, javaslom. Otthon ropit meg valami fehér cuccot eszik Encsi egymagában, Csónakos ezt nem bírja, és mivel tele van kajával a hűtő, így összedob valamit.

vlcsnap-2019-06-06-14h52m07s176.png

vlcsnap-2019-06-06-14h52m46s144.png

vlcsnap-2019-06-06-14h53m08s807.png

Bence hangulata is enyhült, még egy viccet is elsüt az étteremben, közben Törcsi a barátait szolgálja ki teával, és roppant izgalmas a társalgás, 4 pszichológus miről beszélgetne… Zsófi sem érkezett még meg, mert a kocsmatúra első állomására ment, ahol az egyik srácot épp leöntötték egy itallal, a neki nyújtott zsepit elfogadja, de pólót már nem ad, és tanácsolja, hogy menjen el. A feladat csipkés bugyi szerzése, és ennek a csoportnak az eleme a kohéziós férfiasság, közben a háttérben épp baromkodnak a fiúk. Szöszinek sem volt könnyű, tanulmányozta a toxikus maszkulinitás elméletét, és a tanácsa Zsófinak: menj haza. Zsófika inni akar meg játszani. A kanapén ülő srácok a „milyen érzés menstruálni?” kérdéssel azonosítják a lányt, akinek ez szarul esik, és távozik, majd visszamegy, és leveszi a bugyiját, ami még jó, hogy csipkés. Így máris csapattag lehet. Felvételek a kocsmatúráról, még egy jó kis „megy-megy a villamost” sem kapunk, pedig anélkül nincsen kocsmatúra a BME-n.

Encsi és Csónakos beszélgetnek, a lány nyomul, de Kökény hívása félbeszakítja a kínos próbálkozásait, és utána a srác már megy is aludni. Lakótárs korábban jött próbára, ahogy Noémi is, és mivel Lucával nem lett semmi, elcsattant egy csók is, amit az érkező frontember meglát, és elviharzik. A sztori érdekessége, hogy egy valaki fut csak utána: Lakótárs. Hazaérkezve Bence a továbbra is felhúzott Encsit találja, mert nem jött össze neki Csónakossal a dolog, és ezt most már szóba is hozza, mert elege van.

vlcsnap-2019-06-06-14h53m31s803.png

vlcsnap-2019-06-06-14h53m41s799.png

vlcsnap-2019-06-06-14h54m00s829.png

vlcsnap-2019-06-06-14h54m16s242.png

A részeg kocsmatúrás csapata megérkezik Törcsiékhez, ezzel félbeszakítva a nyugodt társalgást – a kocsmából kirúgták őket, de hoztak piát, Zsófin meg már egyenpóló is van. A pszichológus nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, ha nem lenne ennyire konfliktuskerülő, én kidobnám a helyében. Másnap Lakótárs Noémi mellett ébred, Csónakos pedig megkéri a bugyiban reggelit készítő Encsit, aki véletlenül túl sok rántottát csinált (…) és matinét is nézhetnének, meg bekuckózhatnának, hogy költözzön el. Már albikat is keresett neki, elküldte emailben.

Bencus nyitott a kifőzdében, mégsem mondott fel ezek szerint. Zsófi másnaposan ébred, és bár Törcsi nem hisz a kutyakarapást szőrivel mondásban, csipkebogyóteát főzött meg gyümölcsöket vágott fel, az antioxidánsok miatt. Miért, kérdezi Zsófi. Miért játsszák itt meg magukat, Törcsi a kedves és jó, Zsófi meg érezze magát szarnak, hát most úgy is érzi. Valaki fojtsa már meg, könyörgöm. Végül csak kinyögi, hogy mit kell még tennie azért, hogy szakítson vele a srác, akinek ez szarul esik, el is megy, a cuccaiért majd elküldi az anyját, amúgy meg elég lett volna annyit mondania, hogy „már nem akarok veled lenni”. És akkor Zsófika belekezdhet az önsajnálatba, de előbb még telefonhívást kap, és rohan a kórházba, ahol az egyik szobában az apja fekszik, mi meg gondolom, most sajnáljuk meg (nem).

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.