Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 3x01 – Night

2019. június 09. 17:06 - hektor_

Áldassék. Itt a sorozat harmadik évada, amit azzal ünnepeltek a készítők, hogy egyből piacra dobták az első három részt; utoljára talán akkor voltunk így elkényeztetve, amikor a Trónok Harca ötödik évadának első négy része kiszivárgott - kivéve hogy ez full legál, és még így is van hátra tíz epizód. Ott hagytuk abba tavaly, hogy vallásos közösségünkből a Marthák mentenek ki embereket, ráadásul Gileád Megalkotója, Lawrence Parancsnok tudtával történik az eset, June-nak is volt rá lehetősége hogy meglépjen Emilyvel, bónuszként gyerekestül, de ő nem elégedett meg kettejük szabadságának kilátásával, mert Hannaht sem akarta itt hagyni, így a csecsemőt lepasszolta a volt tanárnőnek, ő meg visszaiszkol a városba.

Itt tartunk most, June fut egy kocsi után, mikor elveszti szem elől és szusszan egyet, szemből jön egy másik autó, amiből szerencséjére Lawrence Parancsnok jön elő. Idióta fehérnép - forgatja a szemét a parancsnok, gyere, szállj be, utolérjük őket még a határ előtt, mondja a nőnek, de June nem akar beszállni, hanem a húrt picit túlfeszítve követelőzik, miszerint előbb vigye el Mackenzie Parancsnok házába, aztán mehetnek a határhoz. Nagy a mellény, anyukám. A parancsnok bár elviszi, de azért odaszúr egy velőset

- Emilynek is segített. (June)

- Emilyt kedveltem. (Lawrence)

1.png

Közjáték a Waterford rezidencián: Serena megy be Fredhez, navégre, hívd a 911-et, mondja a faszi, de a felesége fellebbenti a fátylat róla, hogy ő is benne volt ebben a szöktetésben, mert ez volt a legjobb a gyereküknek.

2.png

Mindeközben June épphogy megpillantja Hannah-t Mackenzie-éknél, a ház előtt már glédába állt az összes Szem, így csak arra van ideje hogy felkösse az újszülöttje takarójából kihúzott cérnát a kislány kezére, aztán kezét a tarkóra téve várja, hogy mi lesz. Szóljatok meg, ha nekem maradt ki valami, de a) miért épp ennél a parancsnoknál vannak? b) senkinek sem gyanús egy olyan helyen ahol mindenki lát mindent, hogy Lawrence Parancsnok verdája kétperce még ott parkolt a ház előtt? Előkerül Mackenziené is, aki először undokul közli June-nal hogy a legutóbbi eset után is hetekig rémálmai voltak a lányának, és húzzon el innen a nő, aztán June kérdésére, miszerint hogy viselkedik Hannah, pálfordulva kellemesen elcseverésznek róla, hogy milyen kutyát kellene választani a gyereknek, a vajaskeksz meg a gőzölgő porcelán teáskanna feltételezem csak azért nem kerül elő a terefere mellé, mert June karja hátra van kötözve, úgy meg nehéz falatozni.

June hazatér a Waterford fészekbe, Nicket egy megvető pillantással illetve kiszáll a kocsiból, aztán a nappaliban Serena majdnem kikaparja a szemét, mikor megtudja hogy odaadta a babát Ofjosephnek/Emilynek, a parancsnokot is láthatóan majd megüti a guta. Nick felkíséri a szobájába a nőt, és végre van valaki, aki oda meri vágni June arcába hogy egy rakás ember kockáztatta az életét érte, de ő egy önző picsa, aki csak magára tud gondolni, és tekintve hogy még egyszer nem lesz esélye kijutni Gileádból ezek után, itt fog megdögleni. Azt még hozzátettem volna hogy ezek után az a minimum, hogy legalább még ne ő legyen megsértődve. Bosszant ez a rész, nem tetszik, de legalább így már érthető, miért adták ki mellé rögtön a két következőt.

8.png

9.png

10.png

Emilyt kirakták a határ közelében - ha már ilyen kiválóan összeraktak egy szökést, az még eszébe juthatott volna valakinek hogy ha military szett nincs is kéznél, a szökevény legalább ne a szolgálólányok kilométerekről kiszúrható egyenruháját viselje a menekülés alatt, mert éjszaka ide vagy oda, a piros dressz a fehér kalappal a reflektorok fényében is kurva feltűnő. Ennek ellenére sikerül átverekednie magát a folyón, egyszer elviszi őket a sodrás, így van egy kis cidri amikor kimásznak a túlsó parton, és a kis Nichole pár pillanatig nem akar felsírni, de aztán megjön a hangja, és megjelennek a rendőrök is a menekülteknél – viszont a kanadai rendőrök azok, akik alufóliával takargatják be a megfáradt vándorokat és menedéket ígérnek a hazájukban.

12.png

Waterfordéknál a ház asszonya alkohollal tisztítja a kisujj csonkját, amit ugye a férje vágatott le engedetlenségért még az előző évadban. Bejön a parancsnok meló előtt, azt fogom mondani az irodában, hogy Ofjoseph leütötte Lydia nénit, átjött ide és ellopta a gyereket, míg te meg Offred próbáltátok megállítani – csak így kerülhetjük el a Falat, aztán minden úgy lesz, mint régen, mondja. Serena szarik a farmra, őt nem kell megvédeni, az üres ígéreteknek meg az ujjas-ügy előtt még hitt volna talán, de mostanra Fred úgy kihúzta a gyufát, hogy amint kiteszi a házból a lábát, az asszony kispricceli a teljes üveg alkoholt a hitvesi ágyra és magára gyújtja a szobát – végül June az, aki kihúzza a CGI lángok martalékából, aki szintén van olyan hülye, hogy ahelyett hogy hanyatt-homlok menekülne kifelé, mielőtt rádől a ház, előtte még hitetlenkedő mosollyal fogdossa a falakat perceken át. Az összeomló épületet immár az utcáról figyelve kijelenthetjük, hogy a Waterford rezidenciának ezennel vége – a háznép beszáll a fekete limóba, June-t pedig a piros kocsi viszi magával a vörös központba.

Mackenzie-ék talán megbocsátottak, de Isten előtt vezekelned kell!

- mondja az egyik Néni, majd June-t bevezetik az egyik terembe, ahol gyanítom a szart is kiverik majd belőle.

Emilyt elviszik a kanadai szeretetszolgálathoz, ahol a szolgálólány ruha bűnügyi dokumentumként van nyilvántartva, és ingyen segítséget nyújtanak az élet minden területén – a lány láthatóan teljes sokkban van attól, hogy ennyi Gileádban töltött év után tényleg léteznek még olyan helyek, ahol az emberek segítőkészek és nem rendelik alá a nőket. Később Luke és Moira a segítő központ postáján vesznek át egy küldeményt, melyben Hannah-ról érkezett egy fénykép, amikor Emily megérkezik a hírrel, hogy szevasz, a feleséged ugyan nem jött, de engem kijuttatott, meg még a gyereke is itt van, tessék.

18.png

June talpa olyasmi, mint mikor a The Officeban Michael belelépett a melegszendvics sütőbe, de a fájdalom semmiség, mikor az ember olyan híreket kap, hogy a lánya és Emily már Kanadában eszik a fánkokat. Visszatérve a hálóterembe látja hogy a cuccai már össze is vannak pakolva egy piros bőröndbe, bizony, rövid úton ki is utalták a lányt egy újabb parancsnoknak, akinek a házába megérkezvén nekünk ismerős a környezet, neki pedig a köszönési formaságoknál a hang..

20.png

21.png

Hát persze, hogy Lawrence Parancsnok az!

Ugye nem fogsz bajt okozni? - kérdezi a férfi, mire a nő tagad olyan arccal, mint a macska aki beleesett egy bödön tejfölbe.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása