Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 5x01 – Here to help

2019. június 08. 17:44 - hektor_

Bár valami olyasmit mondtam a testvérsorozat végén, hogy az öcsi ötödik évadából már valószínűleg kiszállok- aztán újrapörgettem, mi is volt a negyedik évad végén, és rájöttem hogy a Walking Deaden az ötödiktől a nyolcadik évadig csak bosszankodtam, szóval néhány rossz rész miatt nem szabad elkaszálni egy sorozatot, így a fióka mégis visszatért a fészekbe – meg is nyitom a szezont.

Két kiskölyök őzre vadászik az erdőben, viszont a durrogtatásra egy walker is előkerül a bozótból. A nagyobbik kieresztené rá a tárat, a puska viszont beragad, így az utolsó percben egy kis repülőgép száll el felettük, melynek egy leszakadt darabja kettészeli a zombit, így a srácok megmenekülnek. Tovább sétálva látják az égő helpboxokat, meg hogy a repülő atomjaira esve hever a völgyben – a füstből pedig a sértetlen Alicia kúszik elő: ”semmi baj, segíteni jöttünk” felkiáltással bezavarja a kölyköket a gépbe, ő meg a propeller egy darabjával abálni kezdi a zombikat - mintha a Rambo 9-et néznénk.

1.png

A felfordult gépben mindenki él, bár Lucianat keresztül szúrta egy vascső. Al vezette a gépet, miután sikerül kiszabadulniuk a biztonsági övekből, megpróbálja felvenni rádión keresztül a kapcsolatot Stranddel – aki nincs velük –, ezalatt majdnem kinyírja egy tekes zombi, míg a többiek fel-alá rohangálva próbálják távol tartani a walkereket, June meg épp nyitott vállműtétet hajt végre odabent a mexikói csajon. A vasat elfűrészelik a vállában, majd Morganék úgy döntenek, kitörnek a folyamatosan újratöltődő zombikon, úgyhogy kiállnak a gép elé mindannyian, de épp mielőtt nekiindulnának, megjelenik egy épp akkora furgon, amibe csodák csodája, mindannyian beférnek, még a hordágyas Lucana is, és amit a két kissrác tízéves nővére vezet.

„A hörgők jelentik a legkisebb gondot. Fogalmuk sincs, hol szálltak le, ugye?” - kérdez fel a sofőr.

A kocsiban aztán kisebb vita alakul ki arról, ki mit miért csinál, mert Morganék valami Logannel tárgyalnak, akit még az életben nem láttak ugyan,de miatta vannak úton. A kiscsaj szerint ez veszélyes, emellett folyamatosan célozgat rá hogy ez a hely sokkal rosszabb mint aminek látszik, ez a hely nem csak a zombik meg a kiáradó folyó miatt para, de azt hogy tulajdonképpen miért, azt az istennek nem akarja kinyögni. Az út közepén egyszer csak egy összekötött zombikból álló barikád miatt kénytelenek megállni, a belük sálként van a nyakuk köré tekerve, felettük a fákat pedig fejekkel aggatták tele az ismeretlen jótevők – mi van, 3 évaddal ezelőtt járunk és itt vannak Neganék? Az új szereplőknek nem fűlik a foga a behatoláshoz, de a régieket keményebb fából faragták, így átvágják magukat az akadályon és a teljes csapat tovább hajt.

8.png

9.png

Megérkeznek az egyik pihenőbázisra, Morgan próbálja elérni Logant, a csávó nyilván sehol, pedig jó lenne ha előkerülne, már csak azért is mert valahányszor meghallom a nevét, Hugh Jackman Wolverine-re fazonírozott ábrázata ugrik be. A három kiskölyöknek nem tetszik a rendszer, és minél előbb elhúznának innen, így a nagyobbik fiú fegyvert fog a bandára és kihátrálnak az épületből, mialatt June-ék újra megpróbálják kiszedni a cső maradványait Lucianából, ezúttal sikeresen.

10.png

Mindeközben egy ősz faszi, aki kicsit sem hasonlít a Farkasra, bolyong az elhagyatott Wittington Farmergyárban, és kicsivel később Morganéknél beleszól valaki a rádióba: igen, ő lenne Logan, akiről ugye kiderül hogy Clayton, a Polar Bear üzlettársa volt még a szebb időkben. Sajnos a mentalitása nem egyezik meg a jótevő Mikuláséval, jelenleg épp el akarja venni a gyár előtt álló Strandéktól a kamiont, majd mikor Alicia ráfenyeget a rádión, közli hogy valójában épp ezért tüntette el őket onnan, mert nem akarja ugyan hogy meghaljanak, de vissza akarja kapni ami az övé, és remek lenne, ha ez menne lövöldözés, csata meg egyéb szarságok nélkül – amivel amugy vitatkozni sem tudok.

11.png

13.png

Strandék viszont nyilván tudnak, elvették a gyárat, mi az hogy elveszik/megtartanák ami az övéké, na vegyük csak vissza – na ez a fajta Rick Grimes hozzáállás az, ami miatt évadokon át úgy néztem a sorozatot, hogy a fogam csikorgattam közben, nem örülök hogy ide is sikerült áthozni. Al megint a kamerafelvételét bámulja, kurvára remélem hogy ebből a rengeteg kazettából egyszer még tényleg kihoznak valami hasznosat, most vissza akar menni a rész elején átdöfött sisakos zombihoz, mert volt ott valami fontos, amiből még sztori lehet. June és John romantikáznak az alvó Luciana mellett a raktárban, míg Alicia odakint tart magánfejlesztést dühkezelésből, és gyakja le a gyanútlanul arra sétáló zombikat, mikor jön Morgan és előveszi megint a hippi dumáját, mikor Alicia szóvá teszi hogy nesze, bazmeg, megint majdnem meghaltunk a hülye segítsünk másokon életszemléleted miatt. Morgan tovább beszél erről, majd közli hogy megkeresi az elszökött 3 gyereket, és akkor is segít nekik, ha nem szorulnak segítségre, majd ő megmutatja hogy kin kell segíteni és kin nem, jó?

14.png

15.png

Strand is valami felvételt néz, amin a néhai Daniel Salazar van, Al pedig csak nem bírta ki és visszament a tekes walkerhez, akinek a ruhájából kihalászik valami papírokat. Örömmel hívja Morgant, haha, megmondtam hogy van itt egy sztori, apukám – mondja, és valóban van, mert ekkor egy ugyanolyan biztonsági gúnyás alak sokkolót szúr Al nyakába, és a lány elterül a földön.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása