Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x07 - Boszorkányság

2019. június 07. 09:00 - Szencsike

Két nappal Halloween előtt járunk, egy csendes, ám hamarosan szó szerint is vérben fürdő kisvárosban. Egy családanya hozza haza az ilyenkor kötelező kellékeket, a férje épp a kisbabájukat eteti tökfőzelékkel, csupa maszat a kölyök. A férj, Luke csórna a csokikból, de asszonyka parancsa szent, ha marad, halloween után dőzsöljön! A pici babát meg kell fürdetni, asszonyka elindul vele, Luke hamarosan csatlakozik hozzá. A pasas ezek után mi sem természetesebb módon megdézsmálja a csokis dobozt. Az édes élmény véres élménnyé válik, egy borotvapenge vágja szét a szájpadlását. Kihúzza, ám sajnos a saját vérében fullad meg, szegény felesége talál rá, kezében a kisfiával. Egek, ezért utálom az ünneplős epizódokat, a szórakozás helyett csupa szenvedést látunk...

1.png

A felirat szerint egy nappal járunk Halloween előtt, a két FBI ügynök már ott van az özvegynél. A boncolás szerint több pengét is találtak Luke testében. Szegény nő el se tudja képzelni, mi késztette erre a férjét, Sammy nagyon is el tudja képzelni. Dean a sütőt vizsgálgatja, az asszony rászól, a csokik nem ott voltak. Tudja, de alaposnak kell lenniük. Az asszony szerint a többi édességben nem voltak pengék, Dean közben csendben felmutat egy átokzsákot, Sammy rákérdez a férj esetleges haragosaira vagy egy kósza szeretőre. A nő ez utóbbit kikéri magának, de bárki is ölte meg a férjét, az jobbat is kitalálhatott volna a csokiba rejtett pengénél. Sammy a motelszobában az átokzsák tartalmát vizsgálgatja, Dean is visszajött és Halloween-csokikat eszeget, imádom, hogy semmi se zavarja őt. Nekik minden nap Halloween, mit aggódjon... Sammy ítélete szerint boszorkányvadászat lesz, nem is akárkit kell megtalálniuk. Az átokzsákban volt egy 200 éve rég kihalt növény (gold thread eredetiben), egy valódi 600 éves kelta pénzérme, illetve egy újszülött csontja, ez csak 100 éves. Bárki is a boszorkányuk, nehéz menet lesz. Dean Luke után nyomozott és a nagy büdös semmit találta meg róla, képtelenségnek tűnik, hogy ellenségei legyenek.

Egy halloweeni gimis bulin járunk, két menő csaj, Szöszi és Barna nagyon unja. Megkeresik a haverjukat, aki az italos szekrényt se tudja kinyitni, kis butus. Ő holnap a kriptás bulin be fog tépni, Szöszi közben meglátja az almás ládát, és elkezd játszani, az almákat a vízzel teli ládából kell szájjal kiszedni. A srác le se tudja venni a szemét a Szöszi fenekéről, erre a Barna is beveti magát. Sajnos ő jár pórul, egy almát se sikerül kihalásznia, cserébe elkezd fuldokolni, ugyanis nem tudja kiemelni a fejét a vízzel teli ládából. Hiába segítenek neki többen is, nem tudják kiemelni a lányt, a víz elkezd közben felforrni, szegény Barnát élve megfőzi a víz. Később a rendőrség és a tesók már a helyszínen vannak, Dean azonnal kihallgatná Szöszit hátha bejön a csajnak, de álmodni se merjen róla, kiskorú a hölgy. Deant ez se zavarná, Sammy kezd kutatni, Dean megkérdezi Szöszit, hogy ismeri-e Luke-ot, de nem, nem mond semmit se a neve a lánynak, Sammy pedig megtalálja az átokzsákot. Az este további része kutatással telik, Dean a netet bújja, Sammy a könyveket. Annyi már biztos, hogy a boszorkányuk varázslatot használ, ugyanis három áldozat kell neki, hogy megidézzen egy szörnyeteget. A három áldozatnak az aratás előtt kell meglennie, ez az aratás a kelta naptár szerint október harmincegyedikére esik. A megidézett démon pedig Samhain lesz, az a lény, akitől az egész halloweeni ünnepkör ered. A kelták szerint október 31-én az élők és a holtak közötti világ határa a legvékonyabb, ez volt Samhain éjszakája is, álarcot vettek fel, édességeket adtak neki, hogy lecsillapítsák és tökökből faragtak fejeket, hogy imádják. Évszázadokkal ezelőtt Samhaint száműzték az alvilágba, de a hagyomány megmaradt. Manapság pedig gyerekek járják jelmezben az utcákat, csokikra vadászva a szomszédoknál. Most viszont ezt a nehézsúlyú varázslatot akarja valaki elvégezni, hiszen ezt csak 600 évente lehet, most van épp a következő ilyen alkalom. Ha Samhain visszatér, ő is meg tud idézni veszélyes lényeket, akik követik őt, és ezek bármik lehetnek, amikre a tesóink valaha csak vadásztak, igazi mészárszék lesz.

Halloween reggele, Dean már telezabálta magát csokikból, és Pengés Luke háza előtt várakozik. Sammy telefonál neki, semmi híre sincs, semmi gyanúsat nem látott eddig. Csak lennie kell valami közösnek a két áldozatban! És talán lesz is, ugyanis az özvegyhez besétál Szöszi, aki a kisbaba bébiszittere, vagyis letagadta, hogy nem ismeri Pengés Luke-ot. Dean visszatért a hírrel a hotelba, a srácok elismerik, hogy a több száz éves boszorkányuk jól döntött, hogy egy pomponlány testébe bújt, így kevésbé feltűnő jelenség. Sammy lenyomozta Szöszit, nem is olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik, ugyanis erőszakoskodott egy tanárral, fel is függesztették. A tesók elmentek az iskolába, a technikateremben járnak, minden tele van a szokásos halloweeni rondaságokkal, Dean a saját fejében sikolyokat hall, üdv újra a pokoli emlékek között. Sammy látja, hogy elgondolkodott, biztos a régi tinikorabeli akcióira gondolt. Ja, hát persze, túl gyors volt a tagadás. Megjött a tanár, elég laza alaknak tűnik, a tesók letegezhetik őt, még a diákjai is tegezik. Ő volt az a tanár, akit Szöszi majdnem elintézett, pedig csak a munkáiról akart vele beszélni. Túlságosan is erőteljesek, szinte nyugtalanító alkotásokat készített. Nyugtalanítóbbat, mint ami most kint lóg a falakon? Bizony, hiszen mindenféle véres, öldöklős jelenetet rajzolt, úgy, hogy ő maga is szerepelt a rajzokon, amiken még fura szimbólumok is voltak. Sammy előveszi az érmét, azon is van egy fura szimbólum, igen, Szöszi hasonlót rajzolt. Szöszi otthon lehet, egyedül él a saját lakásában, nagykorúsították, ki tudja miféle népek a szülei...

6.png

A tesók a motelnál találkoznak, a Szöszi nincs a lakásában se, sőt még a barátai se tudják hol van. Egy űrhajósnak öltözött srác jön a csokiért, nekik már nincs, Dean megette az összeset. Szerencsére a kölyök csak bedurcizik és elmegy. A tesók azonban kapnak két látogatót is, Castiel és egy másik angyal várakozik a szobában. Sammy majdnem lelövi őt, Dean még épp időben szól rá. Sammy gyorsan elnézést kér és gyermeki örömmel nyújtja Castielnek a kezét, aki egy rövid hezitálás után elfogadja a kézfogást. Sőt, annak is örül, hogy Sammy abbahagyta a démoni ügyleteit, Sammy meglepődik, a másik ismeretlen angyal is örülne, ha Sammy a jó úton maradna. Castiel azért van itt, mert tud a boszorkányról és Samhain-ről, a tesók még csak annyit tudnak, hogy ki a boszorkány. Sajnos a boszorkány is tud a tesókról, Castiel megtalálta a szobájukba rejtett átokzsákot, egyikük vagy mindketten meghaltak volna. Castielnek fontos lenne, hogy elintézzék a boszorkányt, ugyanis Samhain felébresztése egyike a 66 pecsétnek, amiket ha feltörnek, Lucifer felébred, ezt pedig mindenképpen meg kell akadályozni. Sajnos Castiel nem tudja, hogy hol a boszorkány, hiába angyal, ő sem tudhat mindent. De attól még együtt dolgozhatnának, több szem többet lát, ám Castiel ragaszkodik hozzá, hogy a tesók elmenjenek a városból. A másik, szűkszavú angyal Uriel, Castiel csak specialistaként mutatja be őt. A fiúk menjenek el a városból!

7.png

A tesóknak világos, ha kell, az angyalok elpusztítják a várost. Bizony, mindent azért, hogy azt a pecsétet ne törjék fel, 1214 ember élete sem kár. Uriel már többször is elvégzett ilyen tisztogatásokat, kíváncsi lennék, miket... Castiel sem segít sokat, ha kell, feláldoznak ezret, csak maradjon életben a többi hatmilliárd, hiszen ha Lucifer kiszabadul, a Pokol is vele tart. A tesók normái szerint a boszorkányt kéne előbb megtalálni, ha őt el tudják intézni, akkor a pecsétet sem törik fel. Az angyalok azonban nem ennyire rugalmasak, a parancs az parancs. Uriel hanyagolná a majmokat, szorít az idő. A tesók kissé zokon veszik a majom dolgot, kételkednek abban, hogy ez egy jó terv, Castiel is beláthatná. Számára azonban a mennyei parancs mindenek felett áll, végre kell hajtani. Csak gondoljon arra, hogy Dean is végrehajtotta az apja parancsait. Ez lehet rossz példa, ő a saját tervéhez ragaszkodik, vagyis ha az angyalok kiirtják a várost, akkor őket is meg kell ölniük. Sőt, meg is zsarolja őket, kihozták a Pokolból, fontos a mennyeieknek a személye, tényleg meg akarják ölni? Ha igen, csak tegyék, ám lehet a nagy főnöknek ez nem tetszene. Uriel kész lenne erre is, viszont Castielnek megjött az esze, a tesók cselekedjenek gyorsan, különben ők fognak lépni.

8.png

Az űrhajós kisfiú megbosszulta, amiért nem kapott csokit, összefestékezte az Impalát. Sammy is csalódott, ő az angyalokat hitte másnak, becsületesebbnek. Dean védi őket, végül is azok a maguk módján, de seggfej módra védik a küldetésüket. Ne ítéljen elsőre, mert most csak kettővel találkozott, attól még a többiek normálisak lehetnek. Sammy átgondolja a szavait, de jobb ha a küldetésre koncentrálnak és megnézi az átokzsákot. A csontocska elszenesedett, de ehhez nagyon erős tűz kell. Vissza a suliba és a technikaterembe, ott van egy kemence, ami képes egy csontot is elszenesíteni. Sőt, az átokzsák azután került a srácok szobájába, hogy a tanárral beszéltek. Feltörnek egy fiókot, ott bizony aprócska csontocskákat találnak. Castiel és Uriel a parkban várakoznak, Uriel nincs elragadtatva a tesóktól és az emberektől úgy általában, egyszerű lények. Castiel szerint ez istenkáromlás, és ő hisz a kiválasztottjukban, Dean akár sikerrel is járhat. Uriel arra szavaz, hogy mentsék Deant, aztán töröljék el a várost a föld színéről. Castiel ismét a parancsukra figyelmezteti őt, ne tagadja ezt meg!

Beesteledett, egyre több jelmezes járja az utcákat, mit sem sejtve arról, hogy az egyik ház pincéjében Szöszit épp a technikatanár Don feláldozza. Don a varázsló, már elkántálta a megidéző szöveget és épp megölné szegény Szöszit. Szerencsére a tesók épp időben érkeznek és lelövik a pasast, aki meghal. Szöszit kiszabadítják, ám sajnos nem hálálkodás lesz a jutalmuk, hanem a szörnyű felismerés, Szöszi és Don testvérek, Don volt a gyenge láncszem. Szöszi lett volna az utolsó áldozat, Don ötlete volt, most viszont, hogy Don meghalt, ő lett az áldozat és övé a dicsőség. A tesókat félretaszítja, Szöszi 600 évig viselte el az idegesítő fivérét, akit a tesók egyszerűen lelőttek, örül is, hogy megtették. Közben a halott Don vérét veszi a szertartás folytatásához, ha Samhain visszatér, megváltozik a Halloween. Szöszi folytatja a kántálást, Sammy odakúszik Don holttestéhez, és a vérével bekeni a saját és Dean arcát. A megidéző szertartás sikeres volt, Samhain fekete füstként érkezik a pincébe és elfoglalja a halott Don testét, a háttérben pedig a tesók ájultnak tettetik magukat. Samhain egy csókkal üdvözli a lányt, de az ő jutalma az, hogy kitöri a ribanc csinos nyakát. Megszemléli a tesókat, ártalmatlanok, egyszerűen elsétál mellettük, kisétál a házból. A tesók felébrednek, Sammy a vért maszkként használta, mint a régi hiedelmekben szokás volt.

Samhain teljesen beleillik a halloweeni képbe a véres ingével, gond nélkül sétálgat az emberek között. A tesók a temetőbe mennek, úgy vélik Samhain ott fogja megidézni a követőit. Útközben Sammy bedobja a bombát, mivel ez egy nagyon erős démon, be akarja vetni a képességét. Ám Dean erről hallani sem akar, a démonölő kés elég lesz ide, még az angyalok is ezt a megoldást akarják. Sammy kénytelen belenyugodni, de forognak a kerekek a fejében. A temetőben a kriptában zajlik a buli, semmi vadulás, csak a szokásos piálás. Valaki jön, elcsendesül a társaság, de csak a tanár úr jött le hozzájuk. Egy szó nélkül kulcsra zárja a kripta ajtaját és otthagyja kölyköket. Hamarosan rázkódni kezd a kripta és az egyik sírtábla leszakad a helyéről, onnan pedig szerencsétlen betépős srácot megragadja egy lény és megöli. A diákok persze pánikolnak, Sam és Dean időben érkeznek, Sammy Samhain után megy, Dean a kölyköknek segítsen. Dean egy lövéssel kinyitja a kripta ajtaját, a kölykök megmenekültek. A rázkódás folytatódik, sőt egyre több zombi mászik elő a sírokból.

Sammy megtalálta Samhaint, aki azt hiszi, hogy elintézheti őt, egy démoni sugárral próbálkozik, de nem. Sammy a démoni szuperhős, kemény menet lesz, így marad a puszta kezes harc. Dean elintézte a zombikat, de jön a kövi lény, egy szellem, Dean a gyújtogatást tervezi. Sammy beveti a démonölő kést, sajnos ezt Samhain kiüti a kezéből, erről ennyit. Sammy kénytelen bevetni a szuperképességét, a kiűzést, ám Samhain egy felsőbbrendű démon, épp hogy csak szivárog a gazdatestből a fekete füst. Sammy már szinte stroke-ot kap, mire a kiűzés végére ér, de sikerült, Sammy megúszta, a démon pedig visszatért a Pokolba, Dean mindezt végignézte, lesz miről elszámolniuk. November elseje, Sammy a motelszobában pakol, ám megjelenik Uriel. Másodika is évforduló lesz, akkor halt meg az édesanyja, majd 22 évvel később a barátnője. Erre talán még emlékeztetnie sem kell Sammyt, olyan fájdalmas a pillantása. Uriel a képébe vágja, hogy mégis él a démoni képességgel, pedig megmondták neki, hogy ne használja! Sammy a meghalt volna mindenki szöveggel jön, de hiába, megkapta Urieltől a következő figyelmeztetését, a következő talán már a kiállítás lesz. Sammy igazat ad Deannek, valóban seggfejek, ám ezzel csak Uriel fenyegetését vonja magára. Amint Sammy újabb hibát követ el vagy feláldozható lesz, Uriel eljön és elintézi őt. Ami Deant illeti, szálljon le a magas lóról, sőt, akár Sammy meg is kérdezhetné tőle, hogy mire emlékszik a Pokolból? Uriel eltűnik, Sammy egyedül marad a gondolataival. Dean egy játszótéren üldögél, mikor felbukkan mellette Castiel. Szerencsére az angyal nem fog fejmosást tartani neki, sőt inkább elmondja az igazat. Nem az volt a parancsuk, hogy megállítsák Samhaint, hanem az, hogy Dean parancsa szerint cselekedjenek. Próbára akarták tenni, hogy teljesít harci körülmények között, de ezzel csak felpiszkálta Dean mérgét. Dean ha visszautazna az időben, ugyanezt a döntést hozná meg, hiszen fogalma sincsen, mi lesz, ha feltörik a pecséteket. Azt se igazán tudja, hogy mi lesz másnap, de azt tudja, hogy minden, ami most körülveszi őket, az Sammy és miatta létezik még. Castiel mindig is azt akarta, hogy a város megmentése mellett döntsön, hiszen az emberek Isten teremtményei, műalkotások. De akármi is történt, a pecsétet feltörték, szó szerint közel vagyunk ahhoz, hogy a Pokol a felszínre törjön és Dean tudja a legjobban, hogy ez mit jelent. Castiel egy nagyon nagy titokba avatja be Deant, kételkedik. Maga se tudja, hogy mi a jó vagy a rossz, de a következő hónapokban Deannek súlyos döntéseket kell meghoznia és ezért nem irigyli őt. Mindezt egy angyal szájából hallani, nem sok jóval kecsegtet, se Deannek, se bárkinek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása