Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 5x07 – God’s Gonna Trouble the Water

2019. június 05. 09:00 - A_Rézi

Hope mintha rémálomból riadna fel. Az anyját hívja, de csak Freya van mellette, aki próbálja megnyugtatni, majd kíméletesen közölni vele a szomorú hírt: Hayley meghalt. A lány zokogva omlik össze.

vlcsnap-2019-06-02-16h41m04s593.png

Szomorú trombitaszóló kíséri Klaus merengését a dolgozószobájában, mígnem a semmiből egy levél érkezik. A feladó Caroline, aki már visszatért a lányaihoz, de biztosítja együttérzéséről és támogatásáról az ősit – hiszen egyikük számára sem idegen a gyász és a szívfájdalom. És ha Klausnak szüksége lenne bármire, ne feledje: a szöszi csak egy telefonhívásnyira van.

A Rousseau’sban a fiúk piálnak. Josh önvádol, hiszen ő engedte el Gretát; de Vincent szerint felesleges, mert a nő tervében a fogaskerekek már rég beindultak. Igen, vámpírok okozták Hayley vesztét, de nem az ő vámpírjaik – mutat rá Marcel, a rákos sejteket pedig mielőbb ki kell vágni, mielőtt nagyobb baj lesz. Ámen. De a mai nap a gyászé. A temetés idejére fegyverszünet van érvényben. És mi lesz Klausszal? A főni szerint a lánya és a város érdekében helyesen fog cselekedni. A trió koccint Hayley-re, nyugodjon békében az angyalokkal – biztos tanít majd nekik néhány dolgot…

vlcsnap-2019-06-02-16h45m43s312.png

Hope rezignáltan készül a temetésre, Freya és Klaus pedig arról beszélnek telefonon, hogyan tud majd apa és lánya egymás mellett lenni a szertartáson úgy, hogy közben nem zúdul vérzivatar a városra. Ivy fog segíteni, aki, noha rühelli az ősit, de Hayley-t kedvelte, és tudja, hogy Hope-nak ma szüksége lesz az apjára, úgyhogy asztrális kivetítést fognak alkalmazni. Ahogy beszélgetnek, Klaus asztalán a szobanövény hirtelen sorvadni kezd, és ez csak egyet jelenthet: van még egy Mikaelson a városban. Hope a Roxfortban van, Kol és Bex tudják mivel járna az ittlétük, szóval csak egyvalaki maradt… Elijah.

vlcsnap-2019-06-02-16h50m10s125.png

Antoinette az öltönyös ősivel az oldalán egy másik megemlékezésre érkezik, Greta csatlósai tartanak virrasztást. Vezetőjük, Emmett, olyan melegen üdvözli Elijah-t, mint egy focimeccs győztes gólját rúgó játékost – hiszen megölt egy hibridet. Antoinette elmondja, hogy Roman sajnos távol marad a bulitól, ugyanis a történtek óta nemkívánatos személy a városban. Aztán Emmett bele is csap a propagandába: New Orleans eltévelyedett, és ideje, hogy a vámpírok megint átvegyék a hatalmat, és megtisztítsák a közösséget. Na igen, August szélsőséges nézetei Greta által megint termékeny földbe hullottak… Elijah arca egy talány mindeközben, Antoinette viszont udvariasan felelget, de azért távolságot tart. Megemlíti, hogy vagy száz éve nem létezik a mozgalom. Dehogyisnem! Van egy egész hadsereg – ezt demonstrálandó pedig több tucatnyi vérszívó érkezik a helyiségbe.

vlcsnap-2019-06-02-16h52m06s968.png

Kifelé menet Antoinette végre beszélni akar a szobában levő elefántról: ebben a sztoriban az anyja volt a rosszfiú, ráadásul Hayley anno jelentett valamit Elijah-nak, és ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Az öltönyös ezek szerint még mindig amnéziás, mert csak azt hajtogatja, hogy bármit megtenne Antoinette-ért… A lifttel együtt a nem kicsit dühös Klaus érkezik az emeletre, és egy szempillantás alatt kitöri a bátyja nyakát, belemar Antoinette-be, majd elviteti őket a fogdmegjeivel… Nem sokkal később Elijah egy városon kívüli helyen, egy cellában ébred, leláncolva. A feje majd’ szétrobban, Antoinette szerint verbénát kaphatott. A nő egy szót sem szól a harapásról, ellenben úgy gondolja, távol kellett volna maradniuk. Az öltönyös megérteni látszik Klaus dühét, cselekedeteit és játszmáit, de Antoinette úgy gondolja, hogy ez már rég nem játék – azzal megmutatja a harapást, ami kétségbe ejti Elijah-t.

vlcsnap-2019-06-02-17h08m12s203.png

Ivy érkezik Vincenthez a bárba, de a régens nem akar többet inni – és híreket hallani sem. Hírek=infók=tettek=halottak, és a mai nap nem erről szól. Végül mégis úgy dönt, meghallgatja a boszit. Ivy végzett némi kutatást a sötét mágia ügyében, ami akkor tör elő, amikor az ősiek egy helyen vannak, és talált is valamit a bosziősök tanai között. Elvileg 1718-ban megjósolták a város természetfeletti közösségeinek pusztulását. És a prófécia szerint minden csak rosszabb lesz…

vlcsnap-2019-06-02-17h07m18s015.png

Marcel éppen arról beszél Klausnak, hogy mivel nemrég felgyújtotta Greta vámpírjait, csak még több hasonló vérszívó várható. De az ősi most éppen nagy kedvet érez a henteléshez, szóval érdeklődve várja a jelentkezőket. Jöjjenek csak! Ekkor az egyik csatlósa rácsörög, és adja Elijah-t. Az öltönyös először azzal próbálkozik, hogy sosem fog megbocsátani, de Klaust pont nem érdekli egy ellenség megbocsátása. Másodszorra már alkudozni kezd: ha segít Antoinette-nek, visszakaphatja őt – Vincent és Marcel segítségével visszahozzák az emlékeit, és ismét Mikaelson lesz. Klaust viszont nem hozza lázba az ajánlat és kinyomja a telefont. WTF??? Marcel is meglepődik, hiszen nevelőapja végig ezt akarta – na ja, de akkor még nem történt semmi visszafordíthatatlan. Klaus meg akarta menteni Hayley-t, de a tesó megakadályozta – ráadásul jól emlékszik a lány arcára, amikor azt hitte, Elijah miatta van ott, pedig nem is… És Hayley most halott. Azzal lelép, mert Hope hamarosan a városba érkezik.

vlcsnap-2019-06-02-17h10m13s265.png

Antoinette ironikusnak találja a helyzetet: az anyja szörnyű ideológiája szerint a vámpíroknak tisztának kell maradniuk, erre most csak egy hibrid vére menthetné meg. Ez talán isten büntetése. A nő belenyugodott, de Elijah nem hajlandó feladni a harcot. Antoinette tart tőle, hogyha az öltönyös visszakapja az emlékeit, megint lesz családja, emlékezni fog, hogy miért szerette őket, és Hayley-t. Az együtt töltött hét év pedig semmi ahhoz képest. Elijah ígéretet tesz, hogy segít és Antoinette nem fog így meghalni. Jöhet a B-terv – felhívja Marcelt, hátha.

vlcsnap-2019-06-02-17h12m08s625.png

A főni már Vincentet tájékoztatja a lehetőségekről. Elijah visszakapja az emlékeit, megkapja a gyógyírt a harapásra, felpakolja a náci vámpírokat, elhúznak a városból, és vissza se néznek. Szép! Csakhogy Vincent él a gyanúperrel, hogy az emlékekkel rendelkező Elijah nem akar majd elmenni, hiszen eleve azért csinálták ezt az egész cécót, hogy ne rohanhasson vissza állandóan, ha az öccsének szüksége van rá. Marcel szerint nem kell attól félni, hogy a két tesó a közeljövőben kibékül; Klaus véréből pedig akad nála néhány ampulla elfekvőben, vész esetére, amit használhatnak. Ami Greta vámpírjait illeti: ha hagyják meghalni Antoinette-t, azzal felhergelik őket, plusz az öltönyöst is, abból pedig nem jöhetnek ki jól. Vincent csak úgy hajlandó belemenni a dologba, ha a bűbájt követően Elijah-t azonnal eltávolítják New Orleansból, mert a véresőnél sokkal rosszabb dolgok jönnek legközelebb.

vlcsnap-2019-06-02-17h16m20s156.png

Indul a temetési menet, de kábé mindenki hiányzik. Freya nyugtatja Hope-ot, hogy az apja mindjárt jön, de Marcel és Vincent sincs sehol, csak Josh van talpon a vidéken. Declant sem látja a lány sehol, ami a nagynéni reakcióját látva nem véletlen: Hayley majdnem-pasijáról totál megfeledkezett. Bár a férfi amúgy is Írországban van, de Freya megígéri, hogy helyrehozza ezt a baklövést. A várostól távol Ivy is megérkezik, hogy elvégezze a bűbájt Klauson, aki nem kicsit idegbajos, mivel késésben van – és ez a modorán is meglátszik. A szurkálódást és gyanakvást Ivy elintézi annyival, hogy ez nem az a helyzet, amikor egy boszinak eszébe jutna szemétkedni.

vlcsnap-2019-06-02-17h17m10s500.png

Freyát Marcel hívja azzal a kéréssel, hogy falazzon neki és Vincentnek, mert sürgős dolguk akadt. A lehető legjobbkor, mert Hope éppen kezd pánikba esni. Valami nincs rendben. Ki ez a sok ismeretlen, és hol vannak az anyja barátai? Ahogy a lány egyedül lépked a tömegben egyre rosszabbul fest. Klaus végre megjelenik, de mások is érkeznek: Greta vámpírjai. Josh közelebb megy kérdezősködni, és kiderül, hogy az állig felfedezett csapat Elijah-t és Antoinette-t akarja, kábé bármi áron. Klaus erre megszakítja az igézetet és már indulna is, hogy testi valójában a helyszínen legyen, hiszen meg kell védenie Hope-ot, de Ivy kiüti egy bűbájjal.

vlcsnap-2019-06-02-17h20m56s953.png

vlcsnap-2019-06-02-17h21m08s625.png

Freya igyekszik eltávolítani Hope-ot a tűzvonalból, de a lány nem mozdul. Tele van a hócipője az egész helyzettel, és úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat. Varázsolni kezd. Felgyújtja az egyik furgont, és már éppen a másik felé indulna, amikor Josh felkapja és szélsebesen elviszi az utcáról. Eközben Klaus csúnya kínzást ígér be Ivy-nak, plusz közli, hogy nem érdeklik a természeti csapások, csak a lánya, de a boszi nem ereszti. Előveszi a Vincentnek is mutatott könyvet és elolvastatja az ősivel a jövendölést. Tiszta egyiptomi tíz csapás egyébként, csak kábé hét lépésben, és most a negyedik körül járnak – az utolsó pontban viszont „minden elsőszülött halála” szerepel, ami alaposan mellbe vágja Klaust.

vlcsnap-2019-06-02-17h22m07s359.png

vlcsnap-2019-06-02-17h23m30s281.png

A cellában ücsörögve Antoinette elmondja, hogy hamvasztást szeretne, a hamvait pedig a Manosque-ban található kis tóban kellene majd Elijah-nak szétszórnia. Az ősi próbálja mindkettejükben tartani a lelket, de úgy tűnik, a nő már felkészült a halálra. Végül befut Vincent és Marcel és megkezdik az előkészületeket. A főni megígéri, hogy amint végeztek a bűbájjal, meggyógyítja Antoinette-t.

Ivy szerint minden elsőszülött veszélyben van, aki az otthonának tekinti New Orleanst: ő, Freya, és még sokan mások – köztük Hope is. Minél több időt tölt együtt az ősi család, annál közelebb a vég. Klaus szinte sokkot kap, megkéri a boszit, hogy vigye el a lányához ismét. Hope teljesen kiakad az apjára, mert megígérte, hogy vele lesz, mégsem volt ott. Csakhogy Apuci most jött rá, mennyire veszélyes együtt lenniük – akár meg is ölheti ezzel Hope-ot… A lány le sem tagadhatná a származását, amikor kétségbeesetten azt kiabálja erre, hogy akkor hagyja meghalni! Az ő hibájából meghalt az anyja, és szüksége van az apjára, hús-vér változatban. Összeomlik a bűntudat és az önvád súlya alatt, aztán elkergeti a tehetetlen Klaust.

vlcsnap-2019-06-02-17h28m04s625.png

A mocsárban is készülődnek a temetésre. Klaus saját kezűleg vési a fába Jackson és Mary nagyi neve alá Hayley-ét, miközben gyermeke anyjához intézi a szavait. Tudja jól, hogy itt kellett volna lennie, de rettegett ettől a pillanattól – a családjuk már csak ilyen, átkot hoznak magukra és az otthonukra. Szeretne Hope-pal lenni, de a jelenléte közelebb viszi a lányt a halálhoz, márpedig azt akarja, hogy Hope éljen, felnőjön, szeressen és olyan erős legyen, mint az anyja volt. Bárcsak Hayley most itt volna, és megmondaná, mit tegyen…

vlcsnap-2019-06-02-17h32m12s640.png

vlcsnap-2019-06-02-17h33m32s109.png

Indul az emlékvisszaállítási program. Vincent varázsol, és mikor sikerül elködösítenie az ősi elméjét, Marcel emlékezteti az #örökkön-örökké fogadalomra, mire Elijah fejében a negyedik évadból jól ismert fehér folyosón sorban kigyulladnak a lámpák – és ott a vörös ajtó is, amit most ki kellene nyitnia, hogy mindent visszaengedjen. Érzi, hogy szörnyűségek várják odaát, úgyhogy vonakodik. Marcel nyomatékosítja a parancsot, mire az ősi ismét elindul az ajtó felé, de képtelen benyitni. Sokkot kap és elájul…

vlcsnap-2019-06-02-17h36m44s328.png

Freya utánanézett a próféciának, és valódinak találta – tehát az együtt töltött családi pillanatok tényleg közelebb viszik őket a pusztuláshoz. Klaus szerint nem sokra mentek azzal, hogy szétosztották a sötét erőt, noha Hope védelme volt a cél. A boszi önvádol, hiszen ma mindent elrontott, semmit sem képes jól csinálni, és nem tehet semmit, hogy javítson a helyzeten. Klaus ugyanígy érez, erre hirtelen ötlettől vezérelve nővére bevallja, hogy mit tervez Marcel és Vincent. Az ősi elsápad: addig jó, amíg Elijah nem tudja, kicsoda – ha rájön, mit tett, abba bele fog pusztulni… Hoppá! Szóval arra ment ki a játék, hogy a tesót megvédje önmagától. De nővérke szerint már késő – még egy dolog, amit ma elszúrtak… Freyánál eltörik a mécses.

vlcsnap-2019-06-02-17h37m53s078.png

Elijah nem tér magához, mintha az elméje elhagyta volna a testét. Ez fekete mágia, és Greta egyik bosziját sejtik mögötte – bár a nő halott, a csatlósai még gondot okozhatnak. Marcel erre bekeményít, és magára hagyja Antoinette-t azzal, hogy reménykedjen, hogy a pasija magához tér, mert addig nincs gyógyír – ha pedig menet közben meghalna, hát tekintse magát a kedves mama egyik ártatlan áldozatának a sok közül.

Fáklyával gyülekeznek az emberek a mocsárban a temetéshez. Hope Freya mellé lép az előkészített csónakhoz, és beteszi Hayley bakancsát és holmiját. Tudja, hogy a nagynénje mi mindent áldozott fel, hogy összehozza a családot, és most úgy érzi, nincs remény. Hope szerint viszont van. Lennie kell! Meg kell menteniük az #örökkön-örökkét! Freya a nyakába akasztja Hayley láncát (amit anno az esküvőjén kapott Jacktől) és immár a Mikaelson-medál fölött viseli. Megérkezik Marcel, Vincent és Josh, aztán végül Keelin is befut.

vlcsnap-2019-06-02-17h40m36s078.png

Freya mond egy szép gyászbeszédet arról, hogy az emberek elfelejtik a szavakat, a tetteket, de azt nem, milyen érzéseket keltett bennük valaki. Hayley-nek hála ő egy család részének érezte magát. Együtt nevettek, sírtak, ünnepeltek, támaszkodtak egymásra – de mindannyiukkal ezt tette. Senki sem léphet Hayley helyébe, de tiszteleghetnek előtte tettekkel és szavakkal. Szerethetik egymást, ahogy ő szerette volna. Végső akkordként Lisina bedobja az égő fáklyát a csónakba, és Hayley elindul utolsó útjára…

vlcsnap-2019-06-02-17h44m34s718.png

Hope istenhozzádot mond, aztán valaki megfogja a kezét: Klaus. Hús-vér valójában. Csak egy percig lehet itt, de most a lánya mellett a helye. Megdörren az ég, és Freya mindenkit figyelmeztet, hogy rosszra fognak fordulni a dolgok, mire Lisina fedezékbe küldi a népet. Klaus megígéri, hogy mindig Hope-pal lesz, még ha nem is a közvetlen közelében – de hívni fogja, és írni is fog, Freya majd segít. De most utoljára ölelhetik meg egymást…

vlcsnap-2019-06-02-17h48m48s062.png

vlcsnap-2019-06-02-17h49m46s000.png

Villám csap a csónakba, a tűz pedig átterjed a vízre – a következő csapás. Hope megígéri, hogy helyrehozza a dolgokat; Klaus pedig biztosítja lányát arról, hogy szereti, aztán eltűnik, mielőtt a tűz partot érne. Majd az erdőben egy láthatatlan erő kitöri a nyakát.

vlcsnap-2019-06-02-18h01m47s593.png

Klaus a Mikaelson-házban ébred, amit sehogy sem tud elhagyni. Elijah kerül elő, közölve, hogy nincs kiút, csapdába estek. Ezek szerint az öltönyös ősi elméje ide „távozott”. Egy újabb chambre de chasse, ha nem tévedek…

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása