Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ízig-vérig – 7-8. rész

2019. június 04. 09:00 - Gillotte

Éva Asztalosnál alszik, s reggelre ébredvén azt vizionálja, hogy kimegy a konyhába, és András készíti neki a kedvenc rukkolás fritattáját. A valóság azonban az, hogy Asztalos várja a nagy büdös semmivel. A férfi hívja Évát mindenféle további találkozókra, például a hajóavatására is, ahol bemutatná a szakácsnőt a barátainak, de Éva mindenféle kifogásokat talál. Úgy tűnik, az ágyban nem működnek jól együtt.

4_1.jpg

Az ismerős pár esküvőjére készül Éva, és mivel András hibája, hogy a régészek lezárták az éttermet, felajánlja a présházat az esküvő helyszínéül. Hátsó szándéka természetesen van: megvárni, hogy Éva segítséget kérjen. Ez kis híján meg is történik, hiszen egy ezeréves tűzhely van csak nála, amin nincs hőfok-szabályzó, ám Éva makacs, és csak megoldja egyedül. Mindenesetre András felvet egy fogadást: ha Éva az este alatt segítségért kiált, Andrásnak adja a nála dolgozó desszertkirályt, Marcellt. Erre nem kerül sor az est folyamán, hiszen András magától is segít, ám dráma ennek ellenére is van: a menyasszony kiborul, amikor a férje lerészegedésében elveszíti a jegygyűrűjét, és menten válni akar. András próbálja vigasztalni az ifjú férjet, s Éva meghallja a vigasztaló szép szavakat a házasságról, amit András a legszebb dolognak tart a világon. ,,A házasság olyan, mint a gyapjú sál. Kicsit szúr, kicsit szorít, de jobbat még nem találtak ki hideg ellen” – mondja. Leveszi a nyakából a láncon őrzött jegygyűrűjét, tűzoltásra jó lesz, aztán majd visszakapja, amikor talál a férj új gyűrűt magának. Éva miután meghatódottan konstatálja a látottakat, kiviszi a szemetet, ahol egy halom összegyűrt, be nem fizetett csekket és fizetési felszólítást talál. Tunya felvilágosítja, hogy András nem ad ilyen formaságokra, és sokszor annyian vannak nála, hogy nem győzi egyedül, és a vendégek fele elmegy, mire kaját kap, úgyhogy anyagilag nem állnak túl jól. Csak oda akarja adni Marcellt Éva, úgyhogy miután lement a buli, kitalálja hogy pókerezzenek a kéznél lévő magyarkártyával. Úgy keveri a lapokat, hogy András megnyeri Marcellt, és majdnem egy csók is elcsattan a jó hangulatban, ám váratlanul jön a polgármester lánya, akivel András anno megcsalta Évát. Nyilván oda az idill, úgyhogy Éva inkább visszatáncol Asztaloshoz, és hajlandó elmenni a másnapi Éva nevű hajó avatójára, amitől András igencsak kiborul.

4_2.jpg

Marcell egyáltalán nincs elájulva attól, hogy a Présházban kell gályáznia: ,,az a gasztronómia Guantánamója” – mondja. Primadonnaként szenved, és panaszkodik Andrásnak, amiért szétverte a családot, pedig mennyivel szebb idők voltak, mikor ők ketten együtt dolgoztak Évával. Igen-igen, ismeri be András, de majd’ megőrült tőle, hogy Éva folyton jobban tud mindent. ,,De hát így szerettél bele” – állapítja meg az egyértelműt Marcell. Csak hogy lássuk, Marcell élete mennyire nehéz a Présházban, Tunya elkezdi ecsetelni, hogy ő amúgy nincs lebarnulva, s ezt illusztrálandó, leveszi magáról az inget, hogy lássuk, hogy tényleg csak a kilógó része barna, de a képes illusztrációtól megkímélnélek Benneteket.

4_3.jpg

Asztalos leadja a drótot Évának: a Dining Guide-tól jön ma valaki náluk kajálni, és nagyjából ez az ember, aki eldönti, hogy melyik a legjobb étterem az országban. Éva így minden vendéget extra odafigyeléssel szolgál ki – na nem mintha olyan sok lenne. Kamilla megjósolja, hogy szerinte hova ülne egy ilyen kritikus, s kisvártatva érkezik is oda egy férfi, aki több ételt is megkóstol, jegyzetel, majd egy-egy falat után másikat kér.

4_4.jpg

Sárinak az idegeire megy Giovanni, az olasz srác, de szüksége van rá, mert csak így tud rákontrázni Petire, aki egy másik csajjal smárol folyvást. A helyes kis olasz érzi, hogy Sárinak nem ő az igazi, úgyhogy a buli után érzékeny búcsút vesz tőle, és elmegy. Így szabad az út Peti felé, a fiú viszont be van rágva Sárira, úgyhogy nyilván nem magától értetődően jönnek össze, hanem mindenféle ,,bonyodalom” árán, de a lényeg, hogy csak egymásra találnak a Balaton partján, beesnek a vízbe, és a büfékocsiba mennek melegedni. Természetesen a ,,laza öltözet” megteszi a hatását, csak az szab gátat a romantikának, hogy a szerelmi bánattól maga alatt lévő András részegen dorbézol a parton, festi át az Éva nevet Asztalos hajóján, majd, köti rá a büfékocsit az autójára, és vontatja el – ugyanis azon is Asztalos logója van.

4_5.jpg

4_6.jpg

Fájdalom, én most nyaralni megyek, úgyhogy a fináléra várnotok kell…

Címkék: Ízig vérig
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása