Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 15. rész

2019. június 04. 13:00 - Gillotte

A mostani epizód szerintem nagyon jó volt, s ez sajnos nem mondható el a hullámzó évadról, mert az látszik, hogy a mennyiség igenis a minőség rovására megy. Most Teca anyja jelentkezik be, mert ugyan még fiatal, de azért szeretne ráíratni Tecára némi vagyont, és még aznap érkezik annak a reményében, hogy aláírják a papírt és megismeri azt a nagy őt, akit lánya folyton emleget. Igen ám, de ezt a nagy őt meg kéne találni! Ki is jöhetne szóba…Matyi, Laci, Bazsó…vagy az atya! Teca természetesen a számára egyébkent sem közömbös atyát kéri meg, hogy töltsön egy ebédet az anyjával. A pap belemegy a játékba, de csak akkor, ha Teca minden héten elmegy a misére. Sajnos a kocsmáros nincs alkuképes helyzetben, ezért az alku megköttetik. A doktort is beszervezik, aki örömmel alakítja az após szerepét.

15_1.jpg

Egy kaliforniai gróf érkezik a faluba, aki ősei kriptáját keresi. Kati van épp a temetőnél, és felvilágosítja a nemest, hogy sajnos a régi sírok ’56-ban megsemmisültek, mert az akkori pap véletlenül felgyújtotta őket. Elmennek az egykori ministránsfiúhoz, Pali bácsihoz, aki a kérdést sem érti, am amikor feladnák, eldarálja a hosszú szöveget, ami anno a kriptára volt írva. Ezután Károlyhoz mennek, hátha megvannak még a régi anyakönyvi kivonatok. Kati őrző szeme mellett Károly kénytelen keresgélni, de nem találnak semmit, mert ugye volt az a ,,sajnálatos’’ tűzeset. A grófnak viszont van egy fényképe a nagyapjáról, aki a megszólalásig hasonlít Lacira, így Károly fejében rögtön elindulnak a kerekek: lehet, hogy ők is grófi család és gazdagok lesznek?

15_2.jpg

Dr Reviczky készül az ebédre, de nem tudja, hogy az egyik volt páciensének, Ödönnek a combját főzze meg, vagy egy harcsát. Teca az utóbbit kéri, hiszen anyja peszketáriánus. ,,Érdekes vallása van” – állapítja meg a doktor. Teca nagyon ideges, hiszen az anyja egyáltalán nem könnyű eset, így mindenre felkészíti a papot, aki ebben az esetben állatorvost kell alakítson. Szerencsétlenségükre ebéd közben érkezik Dóri a tengerimalacával, akit a doktor távmunkában kénytelen kezelni, a pap pedig leizzadva küzd a kis lény életéért, s végül hashajtót ad gyógyszerül, úgyhogy Dóri majd takaríthatja a telefosott terráriumot.

15_3.jpg

Károlynak tehát grófi rang lebeg a szeme előtt, és szeretné, hogy a valódi gróf földeket vegyen, amiket ő majd jól megörökölhet. Az idillnek egy darázscsípés vet véget, ami a gróf nyakát éri, aki allergiás, úgyhogy Károly rohan vele a doktorhoz, hiszen meg a végén idő előtt elpatkol a gazdag rokon! Reviczky doktor beadja az elleninjekciót, s a páciens boldogan távozik, ám Károly legnagyobb bánatára, nem akar es nem is tud földeket venni, mert a szeretett pajkaszegi nagyapja Amerikába érve minden pénzt elkártyázott. Ugrott hát a grófi cím, az igazi gróf pedig elpályázik, és megy vele Teca anyja is, aki mar alig várja, hogy elszabaduljon ebből a porfészekből. Igen ám, csakhogy a kocsiban a gróf mesél: őrült egy falu ez, nincs templom, az állatorvos adja be neki az ellenszert, akinek a fia egy pap, de a polgármester szerint nem sokáig lesz az, mert szerelmes a kocsmárosnőbe. Az anyának ekkor jut eszébe hogy o jaj, véletlenül ott hagyta a pénztárcáját…a gróf visszaviszi, s az anya úgy dönt, hogy élvezné még Tecáék színjátékát, így marad egy éjszakára. Még azt is megoldja, hogy lássa, hogy gyermeke és a pap egy ágyban alszik-e. Az esti vizsgán átmennek, ám amikor reggel ébreszti őket, az atya már a padlón alszik. Kár tovább színlelni, de Teca legnagyobb megkönnyebbülésére az anyja nem harapja le a fejét, és ha Teca boldog, akkor ő is…pláne, hogy végre elhagyhatja a falut.

15_4.jpg

No es Laci meg a tősgyökerek? Utóbbiak átvettek a sör-rendelést, míg Teca zárva volt, és természetesen felittak két láda sört. Laci pedig a délelőttöt Ildikóval töltötte, de ebből semmit nem látunk, csak este meséli neki Laci Skyepon, hogy rövid időre kiderült, hogy báró…és ez Ildikónak látszólag igencsak imponál… Kár, hogy most két rész kimarad nekem, hiszen igazoltan leszek távol, de amint tudok, jövök a folytatással!

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása