Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 4x05 – Évforduló, avagy a hűtlenség csak egy párkapcsolati gubanc

2019. június 03. 16:00 - szde

Gáborkáék évfordulós buliján vagyunk, az érintett nagyon gyakorolja a táncot, miközben Csónakos és Luca a partvonalról figyelik, előbbi pedig elhinti, hogy Boglárka meglepetését nehéz lesz überelni. Mivel a meglepetés kilétét nem árulja el, Luca a „monddelmonddelmonddel” taktikához fordul. Zsófi is megérkezik, és rögtön össze is vesznek Törcsivel, aki éjjel felkelt, és nem találta ágyban a lányt, aki ugye „Bencével beszélgetett”. Törcsi rögtön bocsánatot kér, és bízik a barátnőjében. Bencusból kitörik a pincér, és Gáborka után Lakótárs rendelését is felveszi, mert nem tör le tőle a keze. Luca továbbra is idegesítő, a bátyja nem is bírja tovább, így rögtön az egész társaság megtudja, hogy:

  • Boglárka titokban abbahagyta a gyógyszert, Gáborka eléggé ki volt akadva, de azért megtartják (Luca)
  • Gáborka és Boglárka családjában is előfordultak már ikrek, így ők is kettőt várnak (Bence)
  • Valaki hallotta, hogy nagyobb lakást keresnek, tuti terhes (Luca)

vlcsnap-2019-05-30-15h24m53s696.png

vlcsnap-2019-05-30-15h25m09s601.png

vlcsnap-2019-05-30-15h25m35s928.png

Zsófi bocsánatot kér Bencétől az előző este miatt, de azért még hozzáteszi, hogy neki is szar hallgatnia azt, hogy milyen jó volt a Milffel és miket csináltak. Bence megnyugtatja, hogy Milfbe nem volt szerelmes, így tökmindegy, miket csináltak volna, amúgy meg nem is voltak egetverő mutatványok. Túl sok információ. Törcsinek sem tetszik az egész.

Kökény és Boglárka érkeznek, utóbbi tud a buliról, de majd meglepődik, Kökény pedig elpanaszolja, hogy semmi sincsen Csónakossal, mert az nem tud leakadni a vámpírról, aka Encsiről. Lakótárs mérges Lucára, Csónakos szerint csak beijedt, de ugye láttuk, amit láttunk, és ha tovább maradt volna a zenész, akkor a végkifejletet is megismerte volna, miszerint Bencus nem nyúlt be Luca bugyijába. Annyira. A lány bocsánatot kér Lakótárstól, és az alvás kifogást veti be, majd felajánlja, hogy máskor beszéljék meg a dolgokat. Végre befutnak a lányok, Gáborka pedig előadja a táncát. A háttértáncosoknak nem nagyon sikerül ugyanabban az ütemben és ugyanazokkal a mozdulatokkal mozogniuk, de sebaj, mert Boglárkának így is nagyon bejön a meglepetés.

vlcsnap-2019-05-30-15h25m50s428.png

vlcsnap-2019-05-30-15h25m55s822.png

vlcsnap-2019-05-30-15h26m01s523.png

vlcsnap-2019-05-30-15h26m06s693.png

Boglárka meglepetése pedig egy kincskeresős kalandjáték, lesz csapatbeosztás is – a kitörő öröm nem egyhangú, de Tibi a Drága örökösökből elmondja a feladványt: van valaki, aki fontos a seriffnek és napnyugtáig meg kell találni. A Bence-Zsófi-Gáborka triónál legutolsó lesz a seriff, a Csónakos-Kökény duónál a lány, akivel a srác nem merne ujjat húzni. Lakótárs és Luca Törcsit kapták harmadiknak, a pszichológus nem érti, hogy miért nem Zsófival került össze, Luca szerint kellett valaki, aki nem annyira életképtelen abban a csapatban. Öhm, oké. Végül senki sem seriff, mert Lakótársat és Lucát nem nagyon érdekli az egész, Törcsit meg rég elvesztettük.

Zsófi, az életképes tag a trióból nem ismer fel egy sima QR-kódot, labirintusnak nézi. Nyilván úgy nehéz, hogy nem papíron van, hanem térben, de elvileg ő az építész és kéne lennie valami kis térlátásnak. Bence ránézésre megmondja, hogy mi az, egy hurkapálcika egy pixelnek felel meg. A duó sem jut sokkal tovább, nem jutnak a rejtvény megoldására, de nem vallják be eleinte egymásnak. Lucáék egy üres lapot kaptak kiindulásképp, a lány a láthatatlan tintát javasolja, van egy UV-lámpájuk is, Lakótárs meg óvatosan bánna az eszközzel, nehogy valami mást is találjon (vért). Luca nem érti, Törcsi pedig valami feszültséget érzékel. Ezért már megérte elvégezni a pszichológiát.

vlcsnap-2019-05-30-15h26m10s795.png

vlcsnap-2019-05-30-15h26m21s486.png

Kökényék tárgyai a hotel strandján vannak elrejtve, a legtöbb a medencében. Eközben Encsi is megérkezik a kempingbe, még pont megtalálja Boglárkát, de nem hallgatja végig, így fagyosan kap egy cetlit, hogy megkeresse az első állomást. Encsi nem hiszi el a szerencséjét, de Boglárka nem kivételezhet senkivel, így ha meg akarja találni Csónakost, akivel amúgy ő szakított, akkor meg kell oldania. Eközben a duó vetkőzik, nem tudom, mennyire megnyugtató, hogy egy hotel strandjára bárki bemehet fürdeni. Mielőtt Csónakos a vízbe csobbanna, telefonon hívják, de nem veszi fel Encsi hívását, így máris ugrik a vízbe.

Törcsiék egy erdei padon vízzel töltött poharakat találnak, a Volt egyszer egy vadnyugat kottája szerint kell sorrendbe tenni őket. Luca szerint ez könnyű, Lakótársnak jó a hallása, akinek ez a dicséret nem tetszik. A lány még a randi miatt pörög, Lakótárs meg nem, így Törcsi közbelép, és leül a párral szemben. Lakótársnak túl kell lépnie a narcisztikus sértettségén, de ehhez kellő támogatást kell kapnia. Luca viszont vissza fog zárni a nemtelen regresszióba, ha úgy érzi, hogy hiába tárulkozik ki a srácnak. Ekkor kezdenek el egyszerre beszélni, így Törcsinek új szabályt kell bevezetnie: mindkettejüknek a másik érzéseit kell elmondania, Luca kezd.

- Nagyon bánt, hogy Luca nem értékelte, hogy elhívtam a menő étterembe. (Luca)

- Értsd már meg, hogy leszarom az éttermet. (Lakótárs)

vlcsnap-2019-05-30-15h26m30s210.png

vlcsnap-2019-05-30-15h26m40s265.png

vlcsnap-2019-05-30-15h26m56s160.png

Csónakosék közben kirakták a térképet, ami a kövekre volt erősítve – egy emeletes ház rajza az, majd hülyülnek a vízben; erre a képre fut be Encsi. Akinek rosszul esik a látvány, nem tudom, miért, de így van.

Nekem, Lucának, az a problémám, hogy egyszerűen nem tudok mit kezdeni Lakótárs nagyszerűségével. Az agyam képtelen átfogni ennek az embernek a kozmikus auráját. (Lakótárs)

Törcsi közben kikapcsolt, nem figyel a párterápiára. A pszichológus Zsófi telefonját nézi, ugyanis beállították egymás készülékén a GPS-keresőt, így Lakótárs meglátja a lehetőséget: elég őket követni, és a cél előtt beelőzni őket. Törcsi szerint ez nem etikus, de mindenekfelett látni akarja Zsófit. A másik trió az erdőben keres rókanyomokat, majd Gáborka-apu indiánnak beöltözve várja őket az egyik tisztáson.

vlcsnap-2019-05-30-15h27m05s319.png

vlcsnap-2019-05-30-15h27m10s929.png

vlcsnap-2019-05-30-15h27m18s720.png

Kökényék is megérkeztek az emeletes házhoz, de mivel a lépcsőn kétfelé lehet menni, Kökény megy fel, Encsi Csónakossal le, de utóbbiak el sem indulnak, mert a lány lelépne, mert mennie kell vissza Pestre. Kökény közben megtalálta, amit keresnek, Csónakos pedig lelép. Gáborka-apu egy mesét mond el nekik egy dakota lányról és seriffről, amiben voltak csillagok, közben a békepipát körbeküldi, amiben csak különféle gyógyfüvek vannak. Mondjuk kiindulva az apuka állapotából, nem hiszem, hogy csak gyógyfüvek. Lucáék a bokorból figyelik a történéseket, de megreccsen alattuk egy ág, és a ki baszogat kit kérdésre inkább nem térne ki Lakótárs, miután Luca megvádolja, hogy az ő hibája volt. Így fel is tűnnek Gáborkáéknak.

Zsófi kiakad, hogy a mobilját követték, és felelősségre vonja Törcsit: miért követte, és aggódott vagy ellenőrizte. Törcsi a csoportdinamikára volt kíváncsi, amin a lány kiakad, és mivel ez Gáborka napja, ne rontsák el neki. Külön folytatják, és Bencéék látnak egy kocsit, amiben a Gyöngyhajú lány dal szól, és ugye a mese alapján „csillagok, csillagok, mondjátok el nekem, merre jár, hol lehet…” Gáborka a lovak közé csapna, és mivel a kocsi GPS-ébe bele van kódolva a „főhadiszállás”, már mennek is. Az más kérdés, hogy a susnyásban könnyített magán egy tag…

vlcsnap-2019-05-30-15h27m49s525.png

vlcsnap-2019-05-30-15h27m42s172.png

Az épületben Csónakosék beragadtak egy szobába, ahonnan ki kell jutni, Encsi türelmetlen, nem nagyon vevő az ilyen játékokra, vagy csak Kökény miatt húzta fel magát, aki a) értelmesebb, mint ő, b) szebb, mint ő, c) kedvesebb, mint ő és még sorolhatnám. A „főhadiszálláson” zárva van az ajtó, így Bencus az ablakon keresztül mászik be, a ház lakója pedig titokban figyeli, majd később egy puskát fog a fiatalokra.

Eközben Kökényék egy morzézott számsort dekódolnak, a lány fel is tudja ismerni, és miközben a megfejtésen igyekszik, Csónakosék diszkréten arrébb vonulnak hat méterrel. Encsi nem hagyta ott a galériát, mert ott azt érzi, hogy ér valamit, ezek szerint merőben más fogalmaink vannak arról, hogy mit jelent ez a kifejezés. Kökény rájött a kódra, Encsi pedig választás elé állítja a srácot: jön vagy marad, majd felhúzza magát azon, hogy Csónakos utóbbit választotta.

vlcsnap-2019-05-30-15h28m00s657.png

vlcsnap-2019-05-30-15h28m02s167.png

vlcsnap-2019-05-30-15h28m12s904.png

vlcsnap-2019-05-30-15h28m23s555.png

Zsófi elszólja magát Gáborka előtt, hogy apa lesz, aki ugye erről nem tudott, hupsz, bocsika, reagál a lány, és ekkor látja elérkezettnek a „főhadiszállás” úrnője, hogy megjelenjen a fentebb említett puskával. Kökényék útja egy mosdóba vezetett, ahol egy kora 20. századi táncosnőt kellett kiszabadítaniuk, és ezzel meg is nyerték a játékot. Csónakos a nagy örömben átkarolja a lányt, aki szerint „ezt nem kéne”.

Zsófit igazán fejbe lehetne lőni azzal a puskával, ahogy itt rinyál, sajnos csak a levegőbe lő. Zsófika közben Bencus kezét szorongatja, és közben megtudjuk, hogy Milán, a ház ura, egész nap nincsen itthon, végszóra az érintett is belép, akit a másik trió kísér. Lakótársnak karriermódosítási javaslat a túsztárgyaló, mert jól lebeszéli a nőt arról, hogy lőjön, ráadásul Milán még a munkahelyét is ott fogja hagyni. Zsófi itt látja elérkezettnek az időt, hogy Bence kezét elengedve Törcsi karjaiba vesse magát.

Bencus is jókor kapcsol, nem a Republic-dal volt a kulcs, hanem a Göncöl-szekér meg a lakókocsi az amerikai zászlóval. Visszarohanva a kempingbe ott fekszik az ágyon Boglárka megkötözve, a lány jól van, Gáborka meg nem akarja előhozni a témát, de azért a felesége hasát még fogja.

vlcsnap-2019-05-30-15h28m26s310.png

vlcsnap-2019-05-30-15h28m38s028.png

vlcsnap-2019-05-30-15h28m45s381.png

Este mindenkinek megköszönik a részvételt, kezdődik a buli, Luca rögtön le is csap a kajákra, majd később Lakótárs Bencének engedélyt ad, hogy nyomulhat a lányra, az övé lehet.

De én nem akarom, hogy Luca az enyém legyen. (Bence)

Majd Bencus felvilágosítja Lakótársat, hogy egyáltalán nem őt akarja Luca. Gáborka meg rászól a feleségére, hogy nem kéne annyit inni, mert ugye ott van a baba. Ami nem lesz. Gáborka készen áll az apaságra, de Boglárka nem terhes, ez teljesen biztos. A lány ki is akad, hogy még egy jó ideig nem akar anya lenni, ráadásul Gáborkának is fel kéne nőnie már, mert ott volt Amerikában, a lehetőségek országában, és az online receptletöltögetésen kívül a trafikos néni napi „very nice”-jától eltekintve még barátokra sem tett szert.

Luca a házban egyedül, Lakótárs csatlakozik hozzá, és tőle is bocsánatot kér, hogy idióta volt, majd el is meséli, hogy látta őket Bencével. Lucából végre előtör az ember, és egy takaró alá bújik. Lakótárs még beszélne a szüzességről, de a lány leoffolja, pedig ha összejönnek, akkor előbb-utóbb vele kell ezt a problémát megbeszélnie.

Iszonyat volt. Életem legszörnyűbb 24 másodperce. (Lakótárs)

vlcsnap-2019-05-30-15h29m10s362.png

vlcsnap-2019-05-30-15h29m16s505.png

vlcsnap-2019-05-30-15h29m29s044.png

Zsófi rányomul Bencére, és egy „ezt most ne értsd félre” felkiáltással megcsókolja a srácot, mindezt Törcsi szeme láttára. Lehet neki kellett volna szólni, hogy ez nem az, aminek látszik. Gáborka és Boglárka kibékültek, a srác igazat ad a feleségének, és őt az teszi boldoggá, ha ott van a lánnyal, ennél nincsen nagyobb ambíciója. Meg amúgy is, a csikóhalaknál az apa neveli a kicsinyeket.

Csónakos elnézést kér Kökénytől, amiért végig kellett hallgatnia és szenvednie az Encsi-vonatot, majd ők is csókolózni kezdenek. Visszaérve a hotelbe Zsófi próbálja megmagyarázni a dolgokat: nem tudja, miért történt, sajnálja, tegnap éjjel pedig Bencussal csak beszélgettek, de az életmenővel lefeküdt, ugye. Törcsinek szarul esik a dolog, Zsófika meg nem értem, ha szakítani akar, miért nem mondja ki, hogy legyen ennek vége, mert a pszichológus szerint a hűtlenség mindig csak egy kapcsolati gubanc tünete, amit együtt fognak kibogozni, és ez meg is fog történni.

vlcsnap-2019-05-30-15h29m39s457.png

Luca és Lakótárs között alakulnak a dolgok, a srác elő is rukkol Noémivel, aki ugye nem jelentett semmit, és Luca is bevallja Lacit. Már az első csók is majdnem elcsattan, amikor is női hang a háttérben: „De jó, hogy megvagy, bébi.” És nem, ez nem Noémi, hanem Lakótárs anyja, akiről ugye Luca úgy tudta, hogy meghalt, így teljesen jogosan elviharzik csomagolni. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása