Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x05 - Szörnyfilm

2019. május 24. 13:00 - Szencsike

Ismét egy különleges részhez értünk, ezúttal a régi hollywoodi horrorfilmek hőskorszakába repülünk vissza. Régi klasszikusokat idézünk fel és stílusosan fekete-fehérben követhetjük végig az eseményeket. Ezúttal a Warner Bros. majd a SupNat logóval indul az epizód, ezek után a stáblistát látjuk, borzongató zenével kísérve. Viharos éjszakán kezdünk, a tesók épp átlépték a pennsylvaniai államhatárt. Dean kikapcsolja a rádiót, onnan jött a rémisztő zene. Egy ügy miatt járnak itt, egy vámpír garázdálkodik a környéken. Sammy nem túl lelkes, igaz, az ő lelkét a közelgő világvége nyomja. Dean pörög, nem menthetnek meg mindenkit, ha eljutnak odáig, de addig mint a régi szép időkben, igazi Winchester módra, megölnek pár vámpírt.

1.png

A tesók megérkeztek a kisvárosba, Canonsburg-be, ahol épp az Oktoberfest zajlik, szól a német sramli zene, mindenki igazi bajor népviseletben mászkál, egyedül a két tesó húzta fel magára az FBI öltönyét. Dean egy új filmet emleget, meg kell nézniük, ám Sammy már látta, Deannek nem kifogás, hogy akkor ő épp a Pokolban volt, viszont egy óriásperec el is feledteti vele a témát, sőt egy csinos „bajor” hölgyemény is segít ebben. A tesók jóízűen falatoznak a perecből, megvan a helyi policáj is, Dietrich seriff. Egy idősebb úriember, kissé zavarban is van a furcsa ügye miatt. A csapat a hullaházba ment, az áldozat egy 26 éves lány, pont a turistaszezon közepén, érzékenységből elégtelen jár a seriffnek. A nyakán ott a vámpírharapás nyoma, az esetet látta egy bizonyos Ed, a helyi őrült. A tesók betérnek egy kocsmába, ott az a csinos hölgy, Jamie, a pincérnő, aki ráköszönt Deanre. Az ügynökök Edet keresik, tanúskodnia kell. Megmutatják a hitetlenkedő Jamie-nek, hogy ők az FBI emberei, de mintha nem lenne meggyőzve. Dean beveti a legszebb mosolyát és előadja, hogy ő nem egy szokványos ügynök, egy igazi lázadó. Sammy szerencsére leállítja a hősünket, mielőtt még jobban belelovallná magát a hősszerelmes szerepébe, hol van Ed?

Ed tényleg egy fura alak, kissé teátrális is, ugyan miért hinne a két ügynök neki, ha senki más nem hisz neki... Mert ez a két ügynök sok szokatlan dolgot látott, bízhat bennük. Hát legyen, Ed hazafelé tartott a parkon keresztül, amikor meglátta a párt. Azt hitte csókolóznak, de a lány hadakozott, a férfi meg a nyakát harapdálta. Egy igazi vámpír volt, olyan régimódi, mint Drakula, még akcentusa is volt és nagyon régiesen beszélt. A pultnál Jamie és a kolléganője Lucy beszéli ki a két ügynököt, szép példányok, ráadásul az egyik máris belezúgott Jamie-be. Lucyt elhívják, Jamie-t Dean szólítja meg, sört inna. Jön Sammy is, egy gót vámpír utánzó, ez nem az ő ügyük. Viszont ha már itt vannak az Oktoberfesten, legalább szórakozzanak egy kicsit, igaz, Sammy a szokásos kimértséggel áll a dolgokhoz, Dean ellazult, sőt, Jamie kihozza neki a sört, még Sammyt is lazán leégeti előtte. Viszont a csaj továbbra sem randizik Deannel. Jamie el, Dean azon töpreng, hogy a múltbéli hibáit ki tudja-e javítani? Amikor hazatért, a múltbéli sérülései egytől egyig eltűntek, teljesen kisimult a teste, sőt úgy érzi, hogy a szüzességét is visszakapta. Sammy jót röhög ezen, lehet igaz, amit a sérüléseiről mond, de a szüzességét még az angyalok se hozhatták vissza. De igen és ő minden kalandra készen áll. Rendben, vesse be magát nyugodtan, Sammy visszatér a szobájukba és alszik egy jót. Dean újra beveti magát Jamie-nél, nem jó, csajos este Lucyval, máskor. Nem biztos, hogy lesz máskor, az ügyük sajnos nem elég fura nekik, nem maradnak sokáig.

4.png

Telihold, farkasüvöltés hallatszik, és egy erdei pihenőnél egy fiatal pár szeretne kikapcsolódni a kocsi hátsó ülésén. A lány, Mary megijed az üvöltéstől, de a srác ráveszi, hogy folytassák, amit elkezdtek. Dehát mindegy is, mert rájuk támad a Farkasember és megöli a fiút. Később Mary a két FBI ügynöknek meséli el mi történt, a támadójuk pont úgy nézett ki, mint a Farkasember a régi filmekből. A két ügynök zavartan megköszöni neki a segítséget, hát ez egyre furább lesz. A tesók visszatértek a hullaházba, szegény srácot alaposan elintézte a támadója, aki nem lehet vérfarkas, hiszen a szívet épségben hagyta, ez pedig ellentmond a normál vérfarkas-támadások jellemzőinek. Dean továbbra sem érti, hogy mi történik itt, a seriff se, aki hozott nekik egy nyomot, farkasszőrt találtak az áldozaton. A tesók a kocsmában beszélik meg a történteket, összejött egy valódi párharc Drakula és a Farkasember között, de a vérfarkasokon nincsen szőr. Jön Jamie, hozza a sört, hallott a meggyilkolt srácról, vagyis az ügynökök maradnak még. Dean előtt szabad az út, éjfélkor végez, ha jönne randizni. Sammy vigyorog, Dean azon töpreng, hogy a Drakulájuk képes-e denevérré változni.

5.png

Újabb este, ezúttal a helyi múzeumban járunk, a biztonsági őr az igazgatóval telefonál, ugyanis váratlanul meghoztak nekik egy múmiát, szarkofággal együtt. Nincs hozzá semmilyen irat, egyszerűen csak lerakták a csomagot küszöbre. A szarkofág teteje megmozdul, majd az őr legnagyobb rémületére felemelkedik benne a Múmia, füstös derengéssel kísérve. Hiába minden ellenállás, szerencsétlen őrt megfojtja a gézbe tekert halott ember. Később már itt helyszínel a rendőrség és az ügynökeink is nagyon nézegetik a szarkofágot. Erről kiderül, hogy egy színházi hamisítvány, a füstös hatást szárazjég okozta. Igazi showman, Deannek lesz ennél jobb dolga is, Jamie, Sammyre bízza az ügy megoldását. Jamie a kocsma előtt várja a partnerét, de hát az késik, a lány elindul haza. Viszont a sikátorban felbukkan Drakula, aki mintha egy Lugosi Béla filmből lépett volna elő. Jamie szaladni kezd, de Drakula utoléri őt, már régóta figyeli az ő Mináját, végre újjáéled a szerelmük. Fenét, Jamie lefújja őt paprikaspray-vel, így el tud menekülni, egyenesen Dean karjaiba fut, ám Drakula rájuk talált. Dean, ez esetben Mr. Harker verekedni kezd a vérszívóval, aki megharapni készül Deant. Dean gyorsan reagál, az egyik kezével megrántja Drakula fülét, aki póriasan elrohan, Dean szalad utána, de a fületlen vérszívónak van egy kis mopede, azon távozik, stílusos.

Sammy a kocsmában találja Deant és Jamie-t, van egy nyomuk, a fül. Hivatalos, alakváltó az emberük, a jelmezeket pedig egy kölcsönzőből szerezte. Meg kell találniuk őt, mielőtt újra támadna. Jamie-nek leesik végre, hogy a két pasas igazi X-akták ügynök, de nem. Az X-akták csak egy sorozat, ez pedig a valóság Dean szerint. Sammy ötletel, az alakváltójuk híres horrorfilmeket elevenít fel, a Mina és Harker elnevezés is erre utal, Mina Drakula menyasszonya, Harker pedig Mina vőlegénye, aki meg akarja akadályozni a vámpírnászt. Viszont ez alapján valaki kinézte magának Jamie-t, emlékszik bárki fura alakra, aki gyanús lehet? Oktoberfest van, bárki lehet, de ha fura alak kell, akkor Edre illene a leírás. Egy hónapja él itt, és Lucy (Lucy is Drakula karakter) szerint Ed oda van Jamie-ért. Ed mozigépész, a lakása is a mozi környékén van, Sammy megy Edhez, Dean marad testőrnek. Később, Jamie egész jól fogadta, hogy léteznek szörnyek, és az is tiszta, hogy Deanék nem ügynökök. Viszont Jamie-nek nehezen érthető, hogy csak úgy feladják az életüket, hogy szörnyekre vadásszanak. Dean sokat gondolkodott ezen a kérdésen az utóbbi időben, sőt, amióta átélt egy igazán halálközeli élményt, azóta amolyan isteni küldetésként tekint a feladatára. Vajon hogy fogadta volna Jamie az eredeti, Pokoli verziót... Ezt a lájtos történetet viszont nagyon is jól fogadta, ha Dean nem fogadott cölibátust, akkor bármi lehet, például egy csók. Sajnos a csóknál tovább nem jutnak, Lucy bejön, hogy elvigyen egy üveg italt, nem számított a párocskára. Látja, hogy megzavart valamit, megy is az elcsórt itallal, de Jamie marasztalja, igyanak együtt valamit, nekik igazán őrült estélyük volt. Dean arcán nem túl őszinte az a mosoly...

Sammy megérkezett a moziba, ott épp az Operaház fantomját vetítik. Drámai orgonaszó a zenei aláfestés és lám, a vászon mögött valaki tényleg orgonál. Ed az, majd átvált egy vidámabb dallamra. Sammy rátámad, meghúzza a fülét, nem történik semmi, csak Ednek okozott szükségtelen fájdalmat, hát ez kínos. Kocsma, Dean unatkozik, a csajok a drámai estéről fecsegnek. Van valami gáz a párocskánkkal, se Jamie, se Dean nem tűnik józannak, Dean máris kettőt lát, de ő jól bírja a piát, valami más lesz a ludas. Dean feje egy pillanat alatt kitisztul és egy hatalmas pofont kever le Lucynak, vagy nevezzük őt bárhogy, mert ő az alakváltónk. Dean hiába fogadkozik, a szer, amit kapott, kiütötte. Később Dean egy igaz Dr. Frankenstein-féle laborban ébredezik, bajor népviseletben egy asztalhoz kikötözve. Talán a népviselet rázza meg leginkább Deant, mikor ébredés után végignéz magán. A falon ott lóg „Lucy” képmása, és felbukkan Drakula, az első film harmadik számú menyasszonya volt a képen lévő nő, nem kapott elég elismerést, ezért viseli az ő arcát, hogy nyugodtan elvegyülhessen a halandók között. Tényleg elhiszi, hogy az arája újjászületett, Dean szerint csak egy olcsójános, aki utánozza a horrorfilmeket, de minden egyes beszólásáért egy hatalmas pofon a jutalma. Drakula a filmek eleganciáját választotta, és az ő filmjében nem lesz vadász, aki megölje. A szörnyeteg megszerzi a nőt és megöli a hőst, akit most az áram fog agyoncsapni. Drakula lassú mozdulattal nyúl a trafóhoz, de nem tudja lecsapni, ugyanis valaki becsönget a házába. Elnézést kér a vendégétől, ajtót kell nyitnia.

A pizzásfiú csöngetett, aki rezzenéstelen arccal fogadja a kamu-Drakula látványát, aki teátrálisan irtózik a fokhagymától. A fiú csak azt kéri, fizessen végre, mert még ki kell vinnie a többi rendelést, Drakulának kuponja van. Sammy visszatért a kocsmába, Deannek telefonált, nem Ed az emberük. Meglátja az árulkodó nyomokat, azonnal tudja, hogy Lucyt kell keresni, ugyanis a „lánynak” szokása, hogy a felesleges rúzst szalvétával távolítsa el az ajkairól, egy ilyet talál Sammy az asztalon. Jamie egy középkori hálószobában ébred, ott van Drakula, azt kéri tőle, hogy vegye fel a kikészített estélyi ruhát és mehetnek pizzát vacsorázni majd elhálni a nászt természetesen. Jamie fellázad, nem hajlandó részt venni az őrült játékban, ám Drakula rákiabál, vegye fel a ruhát! Sammy végre megérkezett Drakula otthonába, aki eközben elmeséli Jamie-nek, hogy mindenki szörnyetegnek tartotta őt és folyton bántották. A filmes szörnyetegek lettek az ő igazi hősei, hiszen ők erősek voltak, mindenki félt tőlük, így olyanná vált, mint ők. Jamie nem veszi be ezt a színjátékot, valaki mozog a lakásban, Jamie kiabálni kezd, de Drakula megüti őt. Deant végre kiszabadítja Sammy, megnézi magának a bajornak öltöztetett Deant, de jobb, ha egy szót se szól a látványról. Megérkeztek Jamie-hez, Sammyt Drakula elkapja és áthajítja a gipszkarton falon, ő lett volna Van Helsing ebben a történetben. Jön Dean is, de őt is könnyedén a padlóra küldi. Viszont valaki két ezüst golyót lő Drakula mellkasába, az ezüsttel az alakváltókat is ki lehet nyírni. Jamie lőtt, Drakula teátrálisan búcsúzik az élettől és a szomorú véget ért filmjétől. Egy szép reggelen Dean és Jamie csókolózva búcsúznak egymástól, legalább az ő történetük jól végződött. Sammyék indulnak, Dean úgy érzi, a filmimádó szörnyeteg mondott valamit, lehet mindenkinek meg kellene rendezni a saját filmjét. Ő semmiképp se szörnyeset választana, Sammy megtippeli, Malackodók 2. lenne a minta? Csak ráhibázott, de itt a vége a hollywoodi történetnek.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count di Luna 2019.05.24. 16:34:56

Egyik legviccesebb epizód volt X Drakula mopeden, meg a pizza...
süti beállítások módosítása