Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 38X13 – Lö Endgém, avagy FináLö

2019. május 20. 16:31 - Laura Ingalls

nyito_1.png

Béláim elérkezett ez is, befejeződött a Survivor 38. évada. A dupla epizód végére megtudjuk az égető kérdésre a választ, ami oly régóta marta, kaparászta, mit kaparászta majd’ kiszakította belsőnket, hogy ki is nyeri az EdzsovIksztinksönt!Na jó, lehet hogy nem mindenkit akart szerte-szana-szÍjjel szaggatni a kíváncsiság, de azért jó kis befejezés lesz ez megláSSátok. Extra hosszú az utolsó két rész, ezért igyekszem magamat rövidre fogni.

A 35. nappal kezdünk, amikor Rick, Victoria, Julie, Gavin és Lauren várják, hogy ki csatlakozik hozzájuk az utolsó napokra a játék finisében. Bevonulnak a játékosok Extinctionről, olyan sorrendben ahogy oda megérkeztek. Rendesen le vannak fogyva, rosszabbul néznek ki, mint a játékban lévő öt. 16-an kínlódták végig az egész játékot ebből 11-en egy részét – ki-ki mennyit, van aki nagy részét, van aki kevesebbet – a kihalás szélén vegetálták, várták ki. Összesen 151 éjszakát töltöttetek Extinctionön – kezdi Jeff, de ez enyhe torzítás, én inkább azt emelném ki, hogy Reem 32 éjszakát töltött ott, mert ez sokkal többet mondó statisztika. Kicsit dramatizál Jeff, kicsit lelkesít ami rájuk fér, mert megerőltető lesz a verseny a visszatérésért. A feladat: a játékosok derekára egy kötél van csatolva. Először egy kötél „labirintus”-on, kell átjutni, bujkálni, kúszni, ugrani, hogy a következő fázishoz érjenek, ahol egy oszlop köré van tekerve a kötél és ezen is át kell fűzni magukat. Ezután kötél darabokból kell hidat csinálniuk és átmenni rajta (majd mutatom), végül pedig egy mozgatható asztalon kell végig manőverezni két golyót és bejuttatni őket egy-egy mélyedésbe. Aki először végez, visszajut a játékba. Start!

02-40.png

A játékosok nekirontanak az első feladatnak, igyekeznek a lehető leggyorsabban átfűzni magukat az akadályon. Ericnek sikerül elsőként, őt Aurora, Julia és JoeyÖmézing követi szorosan. Most egy oszlop körül tekeregnek a kötéllel. Wardog és Ron le vannak maradva, de Reem is küzd – akinél Jeff kiemeli, hogy a kedvenc szava „Dude” és tényleg, most esik le milyen sokszor mondja. Aubry aki – ha még emlékeztek – ezt a köteles-oszlopos-bujkálós feladatrészt kapta meg előnyként pont itt akad el és teljesen belegabalyodik a kötélbe. Aurora veszi át a vezetést, utána Eric, Joe, Kelley és David. Most ki kell oldozniuk számos csomót, hogy utána átszaladjanak a kötélhidas részhez. A köteleken ülhetnek, térdelhetnek, feküdhetnek, mindegy, csak ne érjenek a földhöz az áthaladás közben. Az utolsó négy változatlan, Aubry odaragasztotta magát az oszlophoz… Az elején Aurora, Eric, Joe a sorrend. Most megint egy kis kötözés jön, a golyókat kell megszerezni az utolsó feladathoz. Az asztalos utolsó fázisnál az első három megmaradt, őket Chris, David és Kelley követi. Itt is Aurora helyezi el az első golyót elsőként, majd Joe (aki egyszer már rontott) és Chris. Azonban Aurora elfárad, Chris és Joe maradnak versenyben. Centire ugyanott tartanak, Joe az aki hamarabb tudja bejuttatni a második golyót a célba, vagyis tudhatná, ám megint hibázik és ezzel Chris megkapja a lehetőséget és meg is ragadja, Chris jut vissza a játékba a 35. napon. A háttérben látszik, hogy Aubry teljesen utolsóként reménytelenül belegabalyodott az oszlopba. Poor thing. Ennyit az előnyökről.

A többiek sírnak, pityeregnek, lehangoltak, hisz mindenki azt tervezte nyerni fog. Szívhez szóló pillanatok jönnek, Jeff mindenkit meginterjúvol, lágy zene szól, de ezt skippelem. A lényeg, hogy mindenkinek nehéz volt, mindenki fel akarta adni, de bizonyítani akartak az otthoniaknak, hogy büszkék legyenek rájuk, mindenki megküzdött a belső démonaival, nagyon lentről indultak és megvilágosodtak. Mindenki fejlődött, mindenki megbuddhásodott – kivéve Ront és Aurorát, mert előbbinek alig 3 napja, utóbbinak meg egy estéje volt rá, azért attól ne várjunk csodát. És azt is megtudjuk Davidtől, hogy minden ami Extinctionön van, az David fejéből és mellkasából jön. Viccet félretéve, ezek tízen már nem Extinction szigetre mennek, hanem a szállodába és majd a kövi kiszavazásnál látjuk őket viszont.
Kis kitérő: elő adás, stúdió, Jeff JoeyÖmézinggel vált pár szót. Joe a challenge beast aki egyéniben és csapatban is mindig nyeri a kihívásokat, de sohasem nyert még survivort. Azt mondja nyerhet egy olyan játékos, mint ő de nagyon nehéz. Valószínűleg nyerhet egy olyan játékos, mint ő, de ő maga csak akkor tudna nyerni, ha lámákkal játszana. Vagy még akkor sem, mert utálnák, hogy nagyobb a sörénye. Mindenesetre hajvágás nem lesz, viszont valamikor még visszatér. (Szerintem a 40. szezonban, mert ha jót akarnak maguknak a készítők, jövő ilyenkor all-star évad finálé lesz és tele kell rakják nagyágyúkkal, hogy méltó legyen az a jubilálás.)

09-27.png

14-47.png

16-09.png

Vissza a játékba, vissza a táborba. Chris bemutatkozik Julie-nak, Gavinnek és Victoriának. Kínos. A 8. napon kiesett és most a 35. napon végre megismeri a maradék játékosok felét. Aztán előadja, hogy el van fáradva mentálisan és fizikálisan is, de nyitott bármilyen szövetségre, előhívja magából a kereskedőt és magát árulja, azt, hogy sok infója van, az ajtója nyitva áll mindenki előtt, menjenek oda hozzá bármikor és beszélgessenek vele. Lauren és Victoria nem veszi be a gyenge vagyok dumát. Viszont nem is keresik meg. Aki megkeresi az Híradós Rick. Igazából tapogatózás megy, hogy bízhatnak-e a másikban, Rick elmondja, hogy a rejtett védettsége igazi, Chris meg elmondja, hogy nem haragszik Rickre, hogy elárulta, hiszen ezt egyszer már tisztázták amíg együtt voltak a „kihalás szélén”. Késő este Laurennel is beszél Chris, elmondja, hogy tud a rejtett védettségéről és Kelley azt akarja, hogy Lauren okosan használja fel magára, vagy valaki másra. Értitek ugye? Valaki = Chris… Lauren szövetséget ígér Chrisnek és azt hogy játékban tartja, sőt ha kell felhasználja a rejtett védettséget is. Erre mondjuk nem vennék mérget.

18-20_inkabb.png

19-26.png

Védettségi játék. A feladat: első szakasz akadálypálya (először kötéldzsungel, majd asztalokon átugrálás), aztán egy gerendán egyensúlyoznak aminek a végén kis zsákot kell kiszabadítani. A zsákban három szám van, ezek helyes kombinációját megtalálva szabadítanak ki egy zsákot puzzle darabokkal, amikkel egy kör alakú kirakóst kell a végén megoldani. Az elsőé a védettség, a többiek meg cidrizhetnek este a tanácson. Ráadásul jutalomért is megy a verseny, egy utolsó nagy kajálás a végső védettségi játék előtt. Start!

23-34.png

Rick és Chris egy ugrással oldja meg a köteles részt, majd jöhetnek az asztalok, amiken Chris szinte átrepül. Viszont az egyensúlyozás nem megy neki, itt Rick az első, majd Chris, Lauren és Julie. A számokkal Victoria a leggyorsabb, ő kezdi meg a puzzle-t elsőként, majd Rick , Julie és Lauren. Julie-nak és Laurennek megy legjobban a kirakós, végül Julie az aki eljut a végére és a közepére kell neki az utolsó darabot beilleszteni. És ezt figyeljétek, Chris eldobja a sajátját és elkezdi instruálni Julie-t, hogy hogyan csinálja, mit hol fogjon, tartson ahhoz, hogy ne dőljön össze. Julie-nak pedig kellett a segítség, mert pont akkor akart szétesni az egész mielőtt Chris beleszólt. Rick nem is érti miért csinálja, de mindegy is, Julie nyeri a védettséget. Hogy kit visz az evésre? Christ és Laurent. Victoria pityereg. Hogy kinek esik mégis ez a legrosszabbul? Ricknek, mert ha nincs Rick, Julie kiesett volna a picsába két nappal ezelőtt.

A reward alatt újabb paktum születik Rick eltávolításáért. A lányok szerint nem igazi a rejtett védettség (Chris hallgat), ezért Rickre akarnak szavazni, a „B” terv viszont Victoria, amivel Julie és Lauren tökéletesen elégedett. A „B” terv eközben elmagyarázza a táborban Gavinnek, hogy azok hárman a rewardon nagy eséllyel kovácsolnak közös tervet és ha Rick kiesik, ketten maradnak hárommal szemben. Tehát megkörnyékezik Ricket, hogy Christ kellene kiszavazni este. Rick a riportban elmondja, hogy tök logikus amiről Victoria beszél, de Rick nagyon küzd magával, mert nem akarja Christ megint elárulni, nem tudja eldönteni melyik irányba menjen. Később a parton Chris a csillagokat lehozná az égről, hogy Rick bízzon benne és ne forduljon este ellene. Rick rákérdez, hogy van-e valami Chris táskájában, amit ma reggel talált meg. Naná, hogy van! Rick már tudja mi a dörgés, hisz egyszer ő is átélte a visszatérést a száműzetésből és most Chris is abban a cipőben jár, ugyanis Chris is kapott egy felezni való rejtett védettségi medált, aminek az egyik felét most Ricknek adja azzal, hogyha mindketten túlélik a mai tanácsot, akkor utána használható. Ricknek van mit eldönteni a tanácsig, Chris meg bízik abban, hogy a lépései Rick, Lauren és Julie irányába kifizetődnek. (Lauren még a tanács előtt megígéri neki, hogy ha Rick idolja igazi és használja, akkor Lauren is felhasználja az övét Chrisért. Erre nagyon kíváncsi leszek…)

28-23.png

33-10.png

34-47.png

Tanács. A zsűrit végre zsűrinek látjuk, frissen, tisztán, embernek öltözve jelennek meg. Chris visszatért és szövetségeseket keres. Julie védett és nem választotta Ricket jutalomra – hogyisne, hisz meg akar tőle szabadulni. Rick meg elérzékenyül és majdnem sír és én elhiszem neki, hogy most tényleg utolérte és igenis megtöri ez, hogy baromi nehéz szembe menni mindenkivel akik le akarnak nyomni és minden nap azt hallod, hogy te vagy az első számú közellenség és egy céljuk van, hogy kiess végre. Aztán csit-cset erről-arról, Rickről, Chrisről és közben mutatják Wardogot és hirtelen nem is hallom mit beszélnek, mert WTF??? Mitcsináltezmagávalhogynézki? Mi az a szőrzet???

37-52_wtfwardog.png

Szóval a sokkból felocsúdva: szavazás. Utána kérdés: rejtett védettség? Rick jelentkezik, Jeff érvényesít, ez bizony igazi! Fuck! Hallom a gondolati síkon zajló kollektív szitkozódást. Mutatják Kelleyt aki jelel Laurennek, úgy dörzsölgeti a mutató ujjával a szeme mellett a bőrt, hogy mindjárt kilyukad, mire Lauren végül feláll és felhasználja a rejtett védettséget: CHRISre. Miaf.szvan? Nem akarom elhinni amit látok, pedig… Az újabb sokk után a szavazatok: Rick, Rick, Rick, Chris – nem számítanak. Majd Victoria és megint ő. Az este egyik áldozata egy feleslegesen felhasznált idol, a másik szegény Victoria, aki megitta a levét Chris visszatérésének. A survivor 15. kiesője és a zsűri 11. tagja: Victoria.

40-54_victoria.png

A következő hajnalhasadás előtt ki keres rejtett védettséget? Igen, jól gondoljátok, Rick. Ám azt is megtudjuk, hogy hat nappal korábban elrejtett az erdőben 2 ál-rejtett védettséget azzal a szándékkal, hogy a többiek azokat találják meg, ő meg nagyobb eséllyel keresheti az igazit. Zseniális! Vissza a jelenbe, keresés közben Julie és Chris is megjelenik, vajon ki találja meg az igazi idolt? Nem kell sokáig találgatnunk: Híradós Rick. A többiek nem akarják elhinni, nézik az idol hűlt helyét. Később Chris gratulál Ricknek, aki jó fej (vagy nagyon láma) és visszaadja Chrisnek a fél idolt, így mindkettőjüknek van 1-1, szóval ők fixen benne vannak a legjobb négyben. Julie és Lauren nem adják fel az idol keresést, mert Julie teóriája az, hogy ha 2 rejtett védettséget játszottak ki, akkor kettőt rejtenek el cserébe a szigeten. Ez nem így történt, viszont amit Rick rejtett el még a dzsungelben van és mivel most valóban keresnek a lányok, találnak is. Először Julie, aki természetesen nagyon boldog, később Lauren is. Lauren azt találja meg amit Rick a fekhely felett rejtett el és végig nézzük ahogy nagy nehezen megszerzi és nagyon boldog a teljesítménye miatt, Rick meg röhög a jelenet alatt és örül magának és egy ponton Ricket picit gonosznak érzem, Laurent meg sajnálom, de ilyen ez a játék.

41-57_priceless.png

42-53.png

45-13.png

45-25.png

Védettségi játék. A feladat: a játékosoknak az óceán feletti pályán kell versenyezniük. Hat állomásról kell puzzle darabokat összegyűjteni, melyekkel egy puzzle-t raknak ki értelemszerűen. Az első bejut a legjobb négybe, a többieknek meg izgalmas estéjük lesz. Start!

46-57_inkabb.png

47-14.png

Az első rész, amíg a zsákokat megszerzik nagyon gyors. Rohanás, kötözés, zsákkal saját asztalhoz visszarohanás és újra. Időnként várakoznak egymásra, mikor ugyanahhoz az állomáshoz érnek, de ennek pont ez a lényege, gyorsaság, jó helyezkedés. Gavin fejezi be ezt a részt először, majd rögtön utána Chris, ők kezdik meg a kirakóst leghamarabb, de röviddel utánuk a többiek is odaérnek. Gavinnek megy a legjobban a puzzle, de Rick kezdi utolérni. Gavin érzi a nyomást, egyre idegesebb, Ricknek sikerül átvenni a vezetést és végül meg is nyeri a védettséget.

Rick összegez a táborba visszatérve: Chris rejtett védett, nem esik ki. Ő maga védett, nem esik ki. A lányok azt hiszik védettek és nem eshetnek ki. Az egyetlen aki félhet az Gavin, Rick pedig megpróbál valamit összehozni a saját feleslegessé vált idoljával és Gavinnel. A deal az, hogy Rick Gavinnek adja és ha Gavin nyeri a védettséget másnap, viszi magával Ricket a döntőbe. A riportban viszont Gavin elmondja, hogy esze ágában sincs Ricket bárhova is vinni, akkor csak simán át is nyújthatná neki a főnyereményt, hogy gratulálok haverEm ügyes voltál… A csajok és Gavin megbeszélik, este Chrisre fognak szavazni (nem tudnak az idolról). Lauren viszont tart attól, hogy nem igazi az idolja, ezért be akarja biztosítani magát és beszél Chrissel, hogy szavazzák ki Julie-t. Chris nem hisz igazán Laurennek és nincs is Laurenre szüksége, mert elég neki Rick, hogy eldöntsék melyik lányra fognak szavazni. Nekünk nézőknek annyi a kérdés, Rick tényleg Gavinnek adja-e a rejtett védettséget és ha igen, melyik lányt tartják veszélyesebbnek?

58-23.png

Tanács. Kicsit off topic: Az első amit észreveszek, hogy Wardog jobb belátásra tért és eltűntette azt a borzalmat az arcáról. A második pedig, hogy Victoria lealapozta a szeplőit. On: megint Chris és Rick van a középpontban, spekulálgatnak, mi lesz ha ez történik, mi lesz ha az történik, senki nem akar Chris, és/vagy Rick mellett ülni a végén. Ezen a tanácson már mindenki dolgozik a zsűri szavazatokért, az eddig szinte láthatatlan Gavin is elkezdi. Jobb később, mint soha. Ugorjunk, mert a szavazás érdekesebb. Jeff miután megszámolta mind az öt szavazatot felteszi a kérdést: rejtett védettség? Ihol van egy Jeff – mondja Julie. Ron arcát látjuk, úgy vigyorog látszik az összes foga. Aztán akkor is látszik, mikor Jeff mondja, hogy no-no ez nem igazi, csak ekkor a csodálkozástól hagyta nyitva a száját. Ebben aztán van még egy kör, amikor Lauren félénken kiviszi a sajátját és bekövetkezik amitől tartott, ez is hamis. A zsűri fetreng a röhögéstől, újabb finom kis mozi est, beindult a Rick-féle matiné és még nincs vége, mert most Rick áll fel, hogy neki van egy igazi, amit Gavinnek ad. Chris megdöbben, haver elárultál, miért csinálod ezt? Aztán vált, hogy neki is van egy, ő is felhasználja. Összemosolyognak Rickkel és jöhet az eredmény: három szavazat Chrisre, de az kuka. A survivor 16. kiesője és a zsűri 12. tagja: Lauren.

Az utolsó védettségi játékhoz ugrunk. Feladat: egy hintázó valamin állnak a játékosok, a valami vége is billeg, amit egy kötéllel tartanak, hogy ne billegjen, mert arra kell ráhelyezni 6 kockát, amiken betűk vannak, ami összeolvasva „Final 3”. Mutatom képekben. Start!

66-34.png

Rögtön az elején világossá válik, hogy ez a feladat nem megy sem Gavinnek, sem Ricknek. Csak Chris és Julie tud labdába rúgni. Potyognak a kockák, dőlnek borulnak, de Julie-nak és Chrisnek esik le legkevesebbszer és mindketten eljutnak a majdnem megnyertem pontra. Aztán a legvégén a majdnemet Chris tudja védettségi nyakláncra váltani. Az Extinction szigeten 27 és fél napot töltő Chris tehát döntőbe jut. Még Jeff is azt mondja, ki gondolta volna, hogy ez megtörténhet. Hát ez az, ki??? Vajon kit visz magával és kit küld tüzet gyújtani?

67-03_v1.png

68-06_v2.png

71-04_v3.png

71-55ig.png

Mit tudunk meg a táborban? 1. Chris csakis az első helyért játszik. 2. Megmondja Ricknek, hogy gyakoroljad Híradóskám a tűzgyújtást, mert afelől nyugodt lehetsz, hogy nem viszlek magammal a döntőbe. 3. Gavin és Julie közül ki fogja választani ki versenyezzen Rickkel, ezért segít nekik, hogyan kell tüzet gyújtani és a két delikvens gyakorol is egész délután szorgalmasan. (Akinek nem lenne tiszta FYI: újabban nincs szavazás a végén, hanem az utolsó védettségi játék győztese eldönti ki az aki biztosan mellette fog ülni döntősként, a másik két játékos pedig tűzgyújtó háziversenyben dönti el kié lesz a harmadik s egyben végső kiadó hely az utolsó háromban.)

72-48.png

Tanács. Úgy tűnik Julie is és Gavin is tüzet akarnak gyújtani, sőt Gavin azt mondja, hogy őt válassza Chris a challenge-re, mert meg akar küzdeni a döntőbe jutásért. Rick azt mondja erre, hogy akkor mi sem egyszerűbb, hadd gyújtsák azt a tüzet és győzzön a jobb, mert én már bizonyítottam eleget. Nem úgy van az! – mondja Chris – Nekem is bizonyítanom kell, szóval nesze Julie itt a védettségi nyaklánc, Rick te meg gyere aztán lássuk kinek nagyobb… akarom mondani ki gyújt nagyobb tüzet. Mivel hatalmas a szél és vihar készül, ezért a versenyre a szavazóhelyiségben kerül sor, a többiek nem látják őket, csak Jeffet hallják majd.

79-09.png

A verseny izgalmas volt, Chrisnek és Ricknek is sikerült többször lángot „pattintania”, ami aztán többször kialudt. Végül Chrisnek sikerült tartós tüzet raknia elsőként, s bár Rick is tüzet rakott, sajnos picit később sikerült neki, így Chris madzagját érték el a lángok hamarabb, az szakadt el hamarabb és ezzel Chris jutott a döntőbe. Reem végig Crisnek drukkolt, ő és Aubry megölelik egymást, Julie boldogan tapsol. Kis buta, azt hiszi, hogy van esélye Chris ellen…

79-56_chris_dontese.png

80-48_t1.png

81-44.png

83-54.png

Rick borzasztóan le van törve és érthető, hiszen az elmúlt törzsi tanácsokon mindig őt akarták kiejteni, magának kaparta ki a gesztenyét és csak picin múlt a tűzgyújtás a végén. Az is teljesen érthető, hogy Chris miért tette amit tett, mert szinte biztos volt benne, hogy nincs esélye Rick ellen és szerintem jól gondolta. Kapott volna néhány szavazatot, de nagy valószínűséggel Rick vitte volna el a főnyereményt és az utolsó esély Rick ellen és egy nagy dobásra a tűzgyújtás volt Chrisnek, aki igazi szakértő lett ez alatt a 38 nap alatt. A survivor utolsó kiesője és a zsűri utolsó tagja: Rick.
A Híradóst tapssal búcsúztatják a társai, aki a búcsúzáskor könnyeket csalt a többiek szemébe, s aki az én szememben abszolút nyertese az évadnak, bár ezért sem egyedüli survivor cím, sem 1 millió pénz nem jár. A döntősök tehát a kissé súlytalannak mondható Gavin, Julie és az a Chris aki a survivor 39 napjából ~28-at száműzetésben töltött. Hogy mi lesz a vége, arra nagyon kíváncsi vagyok.

84-43.png

85-54.png

Kicsi CBS stúdió megint: Ricket hívja be Jeff, akit felállva tapsoló közönség fogad. Rick itt is elérzékenyül. Kiderül, hogy Rick tényleg nem akarta újból elárulni Christ, ezért adta neki vissza a fél idolt és a becsületessége lett a veszte, mert Chris ezt nem viszonozta a legvégén. Erről hosszan lehetne vitatkozni, de ami történt megtörtént. Jeff azért jó fej Rickkel és kicsit kidobja Ricket a piacra, tévés szerkesztők figyelem, Rick nyitott bárakármilyen ajánlatra, lehet nemsoká’ egy reggeli műsorban látjuk viszont! Best of luck!
Vissza Fijire: 39. napi legendás utolsó reggeli. Döntősök boldogsága, zene, nagy vallomások, fogadkozások, ezt és ezt tettem, ezt és ezt értem el, ezért és ezért érdemlem meg a végső győzelmet. Mindhárman érvelnek, mindhárman mással. Egyet tisztázzunk, embertelen teljesítmény mindőjüktől, hogy kibírták ezt a 39 napot, ezt senki nem vitathatja el tőlük. A zsűri viszont nem ez alapján értékel (hisz ne feledjük, hogy a zsűri mindegyik tagja legalább 35 napot töltött survivorként a szigeteken, néhányan többet is, tehát ez az idei szezonban nem nagy kunszt), hanem az alapján amit ezen felül mutattak. Az a resumé, amit oly sokszor emlegettek most fog előkerülni.

87-30.png

90-50.png

91-05.png

Utolsó törzsi tanács. A feladat: meggyőzni a zsűrit, hogy megérdemlik a főnyereményt. Első rész: érzelmi intelligencia, szövetségek, kapcsolatok, erkölcs és etika. Kérdésekre adott válaszok zanzásítva:
- Legértékesebb kapcsolatok: Gavinnek Victoria, Chrisnek Rick, Julie-nak Ron, később Lauren.
- Chris taktikája az extinctionön az volt, hogy mindenkivel jó kapcsolatot alakítson ki tudatosan. Nemcsak azért, mert meg akarta ismerni őket, hanem azért is, hogyha visszatér közelebb érezzék magukhoz, mint a többieket.
- Julie sírásai és kiborulásai a taktikája részét képezték, ezt is használta ahhoz, hogy előrébb jusson. Kifejezetten kiemeli az estét, amikor Julia kiesett, hogy ez Julie-nak köszönhető. Ez az az este, amikor az összeomlás szélén volt és rohangált az „élő tanács”-on, mint akinek elment az esze, de ez is csak taktika volt, állítja Julie. Szerintem ez BS és a zsűri is csak forgatja a szemét és megmosolyogják ezeket hallva.
- Chris beszól Gavinnek, miközben Gavin érvel és kérdést is intéz hozzá, amit Kelley és Lauren személyes sértésként él meg. Whoopsies Chris, van két mínusz pontod…
- Chris nagy dobása, hogy meggyőzte Laurent, hogy használja fel az idolját. Lauren elismeri, hogy nem tudja mi történt, Chris úgy játszott rajta, mint egy hegedűn. (Hát kell ennél több? Micsoda lökés ez Chris ügyének…)

100-47.png

Második rész (btw a zsűri ezen a ponton még nem döntött senki mellett): a játékosokat érő külső hatások, a körülmények amikkel szembesülnek (fekhely építése, tábori életben részvétel, kihívások, védettségek, rejtett védettségek, előnyök, csavarok stb.).
- Rick azt kérdezi miért nem kerestek idolt a többiek: Julie elmismásolja a választ, ő keresett. Jó. Gavin meg elszúrja, mert azt mondja, mivel mindig a többséggel szavazott, nem volt rá szüksége, hogy keressen. Szerintem le sem esett neki ez milyen rosszul hangzik érvként.
- Chris felsorolja az utolsó néhány nap húzásait ebben a részben, jól teszi.
- Érdekes vita alakul ki a döntősök és még a zsűri tagjai között is a klasszikus survivorről és az edge of extinctionről. Melyik az igazi túlélés, melyik a nehezebb, mitől survivor a survivor és miért nem fair, hogy Chris ott ül, mikor kb. 12 napot töltött magában a valós játékban. Julia érdekes gondolatot fogalmaz meg Gavinhez szólva: lehet, hogy Chris csak 12 napot játszott, de az a lényeg mit tett az alatt az idő alatt és Gavin örülhet, ha csak a töredékét sikerült neki elérni a saját 39 napja alatt. Gavin tőle szokatlanul ügyesen válaszol és Rick is jókat mond. Pro és kontra remek érveket hallunk, ám Wardog nagyon okos gondolattal tesz pontot a vita végére: nem a szezon témáját kell most értékelnünk, hanem a három döntőst!

104-29.png

Utolsó rész: a döntősök érvelnek, hogy hogyan sikerült eljutniuk az elsőtől a harminckilencedik napig és miben különbözik ez a másik két döntős útjától. Az összefoglalóját hallhatjuk a korábbi nagy vallomásoknak, itt már nem hangzik el újdonság. Cheers mindhárom döntősnek és itt az ideje a szavazásnak! Az eredményt Jeff a los angelesi stúdióban olvassa fel. Első szavazat: Gavin, majd Chris és ez így váltakozik és Jeff lassan olvas és túlfeszíti a húrt, hogy mindig egyenlő az állás, de aztán megszakad a sorminta: Chris. És nincs további ismétlődés. A Survivor Edge of Extinction nyertese: Chris. Megmutatják a végén, hogy Aurora, Lauren, Kelley és Rick szavaztak Gavinre, mindneki más Chrisre.

109-21.png

111-30_inkabb.png

112-14.png

Még egy rövid hogyvoltra várlak vissza titeket a Reunion kapcsán és kicsit értékelem is ezt az érdekes szezont és vitatott eredményt. Nagyon kíváncsi vagyok arra ti mit gondoltok erről, hisz olyan játékos nyerte a 38. évadot, akit kiszavaztak a 8. napon. Azt gondolom sokáig fogják még ezt a végeredményt emlegetni a műsor rajongói. Szóval olvassatok Reuniont is, písz on jú!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.05.22. 00:14:24

Hát, ha se itt, se a reunionnál nincs komment, akkor írok ide, most sikerült csak befejeznem.

Szóval, én nem vagyok borúlátó a szezonnal kapcsolatban - az Edge of Extinction alapvetően egy jó ötlet volt, csak a merge után visszahozni nem, és hát ezt azért Ricknek kellett volna nyernie, de a döntős hármas közül Chris érdemelte meg a legjobban. Ha nagyon überpozitív akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy az EoE-n túlélés adja csak meg a szó eredeti jelentését és így egy visszatérő győzelme is valahol valid ... na de ezt azért én se gondoltam komolyan.

Viszonylag kronológiai dolgok, ha már felírtam őket (hosszú, de olvasmányos lesz ;))

Top6:
- Így érdekesebb, hogy egy régebbi kieső jutott vissza, és nem mondjuk Aurora, főleg Chris infofaktora miatt.
- Szépek voltak az EoE-től búcsúzó zsűritagok nyilatkozatai :)
- Lauren randizós-RyanReynoldsos dumája nagy volt :D
- Chris ennyire segít a puzzle-ben Julie-nak, ilyet ritkán látni.
- Nem hittem volna, hogy Lauren tényleg megmenti Christ. Így egy idol elpazarolva, és Vic sajna kiesett :( (mondjuk ha Chris nem kap felezős idolt, akkor meg Rick nekiadja az övét kb.)

Top5:
- 6 napos flashback arról, hogy Rick 2 fake idolt is csinált, és most a jelenben meg talál egy igazit, a két kamut meg Julie és Lauren be*opja? Azt a mindenségit, hát ez hatalmas volt, kb tapsoltam a képernyő előtt.
- Király a víz felett átívelős immunity pálya, talán még frankóbb lett volna, ha nem csak azon az akadályfajtán mehetnek, amelyik az adott zsákhoz tartozott.
- Tribalra menve mind az 5 játékos azt hiszi, védett, zseniális :D a 4 idolkijátszás is epic, ezt is felírtam az emlékezetes tribalok közé, pedig Lauren kiesésének se örültem.

Top4:
- Kemény a challenge, Ricknek sansza nem volt. Tetszett az ellentét, ahogy Chris szuperlassan próbálkozott egyensúlyban tartani, a többiek meg épp kapkodtak körülötte.
- Hülye lett volna Ricket bevinni, így meg jó hogy nem már elődöntőt játszatott Gavin+Julie-val tűzgyújtás sportágban :D
- Gavin rájött, hogy kéne rezümét építeni, és kijelentette, hogy ő ki akarja érdemelni a döntőbe jutást, de Chris mindenkit meglepve ezt magára vállalta, odaadva Julie-nak az immunity idolt és a szavazóhelyiségben legyőzve Ricket. Wow. Sajnáltam Devens-t, de ez egy kbsztt tökös húzás volt. (Mondjuk az érdekes, hogy így nem Julie-nak kellett volna kimondania, hogy kit visz?)

Döntő, reunion, kövi évad:
- Eléggé szétszedték őket, persze ez történik, ha visszatérők meg nagy spílerek vannak a zsűriben, és "kevésbé megérdemeltek" a döntőben. Voltak elég komoly beszólások, és szerintem az se gyakori, hogy a kérdések egyharmada után még majdnem mindenki bizonytalan.
- Julie-tól ez a "using emotions as strategy" duma nagy mellélövés volt szerintem, nem is hitték el.
- Gavin az egyetlen, akinek egyszer sem írták le a nevét tribal során, nem semmi.
- 9:4, próbálták izgalmasra csinálni, de igazából a top4 kialakulásakor egyértelmű volt kb, hogy Rick/Chris közül aki bejut, az nyer.
- Vic nem szavazott Gavinre a végén, furcsa.
- Reunion: az EoE évad előnye, hogy így az első kiesőre is emlékszünk a végén, és még meg is szólalhat a reunion során. A show maga egyre rövidebb, de ezt már kezdem elengedni - most legalább Jeff megemlített legalább egy mondat erejéig majdnem mindenkit (Keith meg Eric maradt ki asszem). És kb ennyit tudok elmondani.
- S39: már kezdtem bosszankodni, hogy megint visszatér Boston Rob meg Sandra (bírom őket, de azért legyen már elég), viszont ez a mentorosdi újszerűnek hangzik eléggé, kíváncsi vagyok rá. Na de Island of Idols? Lehet inkább kéne egy retro évad.

Évadösszefoglalás:
Hogy egy Blink182-számot átköltsek: "I fell in love with the girl at the Rick show" (és akkor ez le is fedi Devens-t meg Victoriát :P)
Vegyes érzések...egyrészt valahol érzem, hogy ez így nem passzol, hogy kiszavazott játékos szezont nyer, de ugyanakkor Rick is kiesett ugye egyszer, és ha övé az egy milla, egy szót nem szólok, mert szerintem abszolút ellopta a show-t a vége felé. Ahogy fentebb is írtam, az EoE merge utánra meghagyása volt a rossz ötlet - így elveszett a meglepetés ereje, a kiesők tudták, hogy ott a második esély, ráadásul nem csináltak a szigeten semmit és a vége felé már azt sem érzékeltették, hogy ott mennyire nehéz és éheznek, stb. Az idolok kijátszását amennyire tudom imádni, kezdek afelé hajlani, hogy most meglepetésszerűen vissza kéne venni belőlük, akár teljesen (de azért hadd keressék :P). Ugyanakkor nagyon szerettem az emlékezetes tribal pillanatokat (Julia kiesése, illetve a végén a 4 idolkijátszás, meg Chris húzása), és szerintem sok emlékezetes játékost is adott a szezon, Wendy és Wardog is good TV volt az eddig nem említettek közül.

Ősszel #ittali és köszi a hogyvoltozást! :)
süti beállítások módosítása