Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 13. rész

2019. május 16. 09:00 - Gillotte

A falu apraja a barackfa alatt vitatja meg a legújabb híreket: betörő járkál a faluban. Piroska arra ébredt, hogy matat valaki az ajtajával, és a betörőnek csak a szeme fehérjét látta, mert maszk volt rajta. Az asszonyok teljesen felhergelik magukat, úgyhogy a Tanárnő elvállalja, hogy átadja a hölgyeknek alapfokú önvédelmi-ismereteit. Ehhez segítségül hívja egyetlen fiát, akinek kezét kicsavarják, tökét szétrúgják, úgyhogy eléggé nehéz napja van szegény Lacinak…

13_1.jpg

Eközben Stoki és Laci fantomképet készít Piroska néni és Gyuri elmondása alapján, ugyanis ez utóbbi is látta a betörőt, ráadásul maszk nélkül, mivel éjszaka kinézett az ablakon és pont látta, amint a betörő leveszi a maszkot. A rajzon egy random arc látható, az állán egy sebtapasszal. Látszik Gyuri arcán, hogy sántít a történet, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

13_2.jpg

Károly Erika hatására felismeri, hogy most tennie kell a faluért, hiszen ha ő kerítené kézre a betörőt, mindenki imádná. Önkéntes őrjáratot szervez, amihez minimum nyolc ember kell, így Erika dolga, hogy szerezzen embereket, ami össze is jön – hiszen ahogy bölcs polgármesterünk mondja: ,,a szabad akaratot túlértékelik”. A tősgyökerek kénytelenek elfogadni, hogy az őrjárat a közmunka része, Bazsó pedig örömmel péppé veri a betörő fejét. Laci is tagja a bandának, és ,,igazságos” döntés alapján Bazsóval kerül össze, és rögtön be is osztják első éjszakára. Stokiék is járőröznek, amikor meglátnak egy maszkos szabadidőruhást az utcán. Utána erednek, de mire bekerítik, addigra már csak Gyurit találják ott, aki állítja: szintén őrjárkodott, de nem érte utol a rohadékot.

13_3.jpg

A lányok a plébánián konditeremben tornáznak, s közben női magazint olvasgatnak. Ennek hátulján pillantanak meg egy ,,Vidék szépe” nevű szépségversenyt, ahol is a nyertes címlapfotózást, tv-interjúkat, európai utazást nyerhet. A jelentkezéshez azonban profi fotósorozat kell, ami nem olcsó mulatság. Jónő Dóri úgy dönt, hogy indul a versenyen, de ,,okosba” oldja meg a dolgot: elmegy a paphoz, s fotós múltjára való tekintettel megkéri, készítsen róla pár képet. A pap nem igazán örül az ötletnek, de apja nyomására, s mert jó keresztény, segít a ,,rászoruló” lánynak. Készülnek fotók ruhában, fürdőruhában és mivel Dóri biztosra akar menni, ezért monokinis képet is készíttet a pappal. (Igen, ezt a bizonyos monokinit be is mutatják, de ügyelvén a 12 év alattiakra, a monokini előtti állapotról mutatok képet). Amikor Teca fülébe jut a dolog, le is kapja a papot a tíz körméről…

13_4.jpg

Másnap Károly hatalmas ,,földindulásra” megy ki a hivatal elé: az asszonyok elkapták a betörőt, és meg akarják lincselni. Minden stimmel: férfi és van az állán egy sebtapasz. Amúgy gázóra-leolvasó, de Piroska ismeri ám a Jóskát, aki mindig megy, és ez nem ő. Szegény fickó hiába állítja: ő a Jóska helyettese, nem fogadják el a választ, és Bazsó készítik a jobbik öklét, hogy szétzúzza a gázost, ám ekkor Gyuri színt vall: ő az éjszakai maszkos ember. Bevallja bűnét: gumicserére szorul a számára oly kedves autó, és felszabadult egy szórólapos állás, de túl kínos, hogy ezt csinálja, úgyhogy éjszaka végzi a munkát, maszkban. Hát, ez volt a története annak, hogyan nem volt Pajkaszegen betörő.

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása