Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 5x04 – Between the Devil and the Deep Blue Sea

2019. május 15. 09:00 - A_Rézi

Éppen ideje volt, hogy a város legnagyobb bulijával is foglalkozzon kicsit a sorozat. Köszi! :)

vlcsnap-2019-05-09-18h37m23s652.png

New Orleansban kezdünk, ahol Vincent Mardi Gras csodájáról elmélkedik, és a városról, ami a számtalan tragédia ellenére is mindig felülkerekedett, a szenvedést pedig varázslattá változtatta. Ennek legékesebb példája ez a karnevál, amikoris a különbségek ellenére az egész város együtt ünnepel…  Képeket láthatunk a lassan díszes pompába öltöző New Orleansról és a békésen készülődő közösségekről. Megannyi különböző csoport, mégis mindenki megtalálhatja a helyét. Szóval, ha bírod a hőséget, a szerelmet, vagy csak egy jó bulit keresel, akkor Mardi Gras idején a Félhold Városban a helyed!

vlcsnap-2019-05-09-18h37m44s230.png

vlcsnap-2019-05-09-18h38m53s839.png

vlcsnap-2019-05-09-18h40m10s105.png

Aligha meglepő, hogy az idillbe Klaus rondít bele. Felkeresi a közösségeket és nekiáll vádaskodni. Egy boszi nélkül nem törhették volna meg Hope bűbáját. A farkasoknak talán nem tetszett, hogy Hayley segíteni akar egy hibridnek, illetve, hogy ő maga is az. A vámpírok pedig talán nem félnek annyira Marceltől, mint ahogy azt a főni gondolja, hiszen mégiscsak fellógatták Henry-t – mi van, ha a „nem nyúlhattok Hayley-hez!” parancs is pusztába kiáltott szó volt? A közösségek vezetői – Vincent, Lisina, Marcel – mind azt mondják, hogy Hayley a barátjuk, és nincs közük az eltűnéséhez. Klaus erre megint hozza, nos, Klaust: sürgősen kezdjen el mindenki keresgélni, mert ha Hope napnyugtáig nem kapja vissza az anyját, akkor lesz nemulass! Visszahívja a tesókat, és rászabadítja a poklot a városra (megint).

vlcsnap-2019-05-09-18h46m00s933.png

Klaus megigézte a zsarukat, akik egy rögtönzött kutatóközpontot hoztak létre a Mikaelson-ház udvarán. Marcel érkezik és vizsgálgatja nevelőapját, aki a helyzethez képest, meglepő módon egészen normálisnak tűnik. De a valódi kérdés mégis az: mi történt köztük Elijah-val Franciahonban? Semmi. A tesó nem volt ott. Na ja, csakhogy főnit nem lehet megvezetni, már csak azért sem, mert Hope kukacokat talált a kajájában a menzán (fúj!), Bex és Kol pedig ziher, hogy nem találkoztak, szóval… Szóba kerül a fenyegetőzés is, de Klaus megrántja a vállát, és nagyvonalúan ösztönzésre kereszteli az ultimátumot. Ekkor papír érkezik a semmiből egy treme-i címmel – íme, az első nyom!

vlcsnap-2019-05-09-18h47m02s574.png

Freya úton van a Roxfortba, miközben Vincent panaszáradatát hallgatja Klaus fenyegetőzős taktikája kapcsán – ami be szokott válni, csak győzze az ember elviselni (túlélni)… Amúgy a legidősebb Mikaelson Ivy jóslata miatt vette az irányt Mystic Fallsba, és bár úgy gondolja, hogy unokahúga sorsa nincs kőbe vésve, azért csak ránéz Hope-ra. A lányt a frász kerülgeti, amikor meglátja Freyát az ajtaja előtt, de nem, nincsenek hírek, bár Apuci átkutatja a város minden négyzetcentijét odahaza. A fantasztikus nagynéni szeretetcsomagot hozott, de amikor belép a szobába, rájön, hogy miért is nem fogadták kitörő vendégszeretettel: Hope titokban varázsol – nyilvánvalóan az anyját keresi, de azt kamuzza, hogy éppen felzárkózik a tananyagból. Freya persze átlát a szitán, úgyhogy nem megy sehova (főleg 11 órányi vezetés után), inkább kényelembe helyezi magát és a cuki pasiról kezd kérdezősködni.

vlcsnap-2019-05-09-18h49m02s355.png

Marcel és Klaus a kérdéses címre tart, ami ugye akár csapdát is rejthet, úgyhogy talán kellene némi erősítés… Klaus nagyokat hallgat, és nem igényli a fecsegést. Az ajtónál megállva hallgatóznak egy sort, de semmi, úgyhogy bemennek. Marcel vért talál, és a nyomokat követve egy székre bukkannak – lánccal és kötelekkel, melyek farkasölőtől és verbénától bűzlenek. Hayley itt volt, ez hótziher! A falon pedig egy vérrel írt üzenet hirdeti: mocskos torzszülött hibrid. Klausra pedig leszáll a lila köd.

vlcsnap-2019-05-09-18h50m37s996.png

A Roxfort sportpályáján a pólósok és a póló nélküliek :)))) európai focit játszanak, és mit ad isten, Romanen éppenséggel nincs póló… Hope megjegyzi, hogy gyémántport izzad (nocsak, egy Twilightos utalás), mire Freya is alaposan végigméri a gólt fejelő srácot, és nagyjából egyetért unokahúgával: tényleg dögös. Viszont ne térjenek el a témától – miért is tanulmányoz Hope überbrutál álcázóbűbájokat? Hát, eddig az összes boszi kudarcot vallott, szóval ő más szemszögből közelít, hátha anélkül is meg tudja törni a bűbájt, hogy egy szobában lenne Anyucival. Mondjuk ez még soha senkinek sem sikerült, de próba cseresznye – jobb, mint ölbe tett kézzel ücsörögni…

vlcsnap-2019-05-09-18h53m57s386.png

Greta és Josh a mocsárban járnak, de a nő időpocsékolásnak tartja az egészet. Josh, mivel már régebb óta van New Orleansban, pontosan tudja, hogy mindenkinek jobb, ha Klaus nincs a városban. Ha Hayley megvan, Klaus elmegy, bódottá. Na ja, de mi van, ha ami mindenkinek jó, az a vámpíroknak éppenséggel nem? Végül szétválnak. Amint Josh egyedül marad, Klaus tűnik fel a színen és csúnyán néz rá – aztán elrabolja… Ami azt illeti, még két túszt ejtett: egy farkast és egy boszit. Utóbbival határbűbájt készíttet, hogy biztonságban legyen a trió – bár a szép szó nem használ, de a „megölöm a szeretteidet és mindenkit, akit ismersz” fenyegetés végül hatásosnak bizonyul.

vlcsnap-2019-05-09-18h57m27s042.png

Vincent ráolvasást végez, és biztosra mondja, hogy Hayley itt volt, bár az elrabló arcát nem látja. Marcel rákérdez, hogy biztos nem boszi volt-e a tettes? Ziher. És mi van a vámpírokkal? Nos, évekkel ezelőtt a csapata hűséges volt hozzá, most viszont a főni már semmiben sem biztos. Vincent bevallja, hogy tetszett neki ez a demokrácia, se Klaus, se Marcel nem hiányzott a képből. Ez a vélemény csak erősödik, amikor Ivy érkezik lélekszakadva a hírrel, hogy Klaus elrabolta Colette-t, a boszit; Davidet, a farkast; és a vámpírt, aki a Rousseau’st vezeti. Josh-t. És ha naplementéig nincs meg Hayley, akkor mind meghalnak. Vincent teljesen kiakad, hogy már megint feltették ezt a régi lemezt… Ivy nyugtatni próbálja, ugyanakkor rámutat, hogy kár a túszok kiszabadításával próbálkozni, mert Klaus mindegyiket megöli, szemrebbenés nélkül. Valóban így lenne? A régens szerint Klaus a legnagyobb háborús stratéga evör, de ez Elijah érdeme is, aki most ugye eltávon van – szóval totál megjósolhatatlan az ősi hibrid következő lépése. Hát, akkor kérdezzék meg a kártyákat, mi a teendő!

vlcsnap-2019-05-09-19h00m41s621.png

Hoppá! Úgy fest, Klaus maga is a határbűbájon belül tartózkodik, és még Marcel kedvéért sem engedi el Josh-t. Sőt! Egészen új irányt vesz a gyanakvása: az a falra írt üzenet éppúgy vonatkozik Marcelre, mint Hayley-re. És talán azért nem követik a vámpírok az utasításait, mert már nem közülük való. A főni rámutat, hogy Hope is hasonló cipőben jár – na ja, Apuci ezt az egészet miatta csinálja… Hayley-t elvitték, mert más, mert félnek tőle, szóval a rablók csak a félelem nyelvén értenek. Hát most majd hallgatni fognak! Klaus leveleket dob Marcel elé azzal az ukásszal, hogy adja át a közösségeknek – mielőtt elmenne, a főni megígéri Josh-nak, hogy kihozza onnan.

vlcsnap-2019-05-09-19h02m36s964.png

vlcsnap-2019-05-09-19h03m56s011.png

Freya és Hope a Salvatore-birtokon egy elhagyatott házhoz érkeznek, amit állítólag Alaric ikerlányai találtak, úgy két éve… (Vajon szerepelt ez a ház valahol korábban? Ha valaki tudja, írja meg!) A nagynéni messziről közelít – az álcázóbűbájjal kezdi, amiből talán kimaradt egy lépés, nyitva maradt egy kiskapu, stb. Hope viszont mindenre gondolt. Akkor ideje megvizsgálni, vajon ki követhette a lányt. Ám a kísérlet hamvába hal, ugyanis Hope nem tud elegendő vért venni magától a bűbájhoz, mert túl gyorsan gyógyul… de ezt Freya már sejtette, és eleve nem is akarta. Ha működőképes lenne ez a varázslat, az otthoni boszik már próbálkoztak volna vele. Végül a nagynéni előáll a jóslattal.

vlcsnap-2019-05-09-19h05m23s933.png

Klaus „levelei” valójában búcsúlevelek, mint kiderül. De Marcel közli a néppel, hogy csak a cél lebegjen a szemük előtt: megtalálni Hayley-t. Greta menetrendszerűen beleköt, hogy Hayley nem is közéjük való. Hát, téged is úgy harmadjára látlak, viszont máris rühellek, de mindegy! A nő viszont jól ismeri Marcelt, akinek a mérge hat másodperc alatt megölhet egy vérszívót… talán az emberei hűsége nem olyan, mint régen volt. Aztán verbális adok-kapok kezdődik Greta és Lisina közt is, elsősorban Henry-ről, de főni ezt rövid úton megunja és elkapja a két nő torkát: ha Josh meghal miattuk, akkor mellé lesznek temetve – most pedig keressék Hayley-t!

vlcsnap-2019-05-09-19h06m56s308.png

Ivy ismét kártyát vet, közben Vincent múltjára terelődik a szó: a feleségével sötét mágiába keveredtek, neki sikerült kijutnia, a nőnek nem. A boszi sem marad adós: az 5. évfordulójukon elvitte egy showra a férjét, aki beleszeretett az egyik táncosnőbe… Szomorú sztori, de most hibáztatnia kellene magát? A régens vigasztal és bókol, de Ivy két lábbal áll a földön: a szépség múlandó, a szívnek és a léleknek pedig kell némi idő a gyógyuláshoz. De jöjjenek a kártyák! Vincent hármat választ: Csata-Ravaszság-Veszteség. Ez annyit tesz, hogy Klaus gyászol és veszélyes játékot űz – vékony jégen táncol, de egyelőre a jó oldalon áll.

vlcsnap-2019-05-09-19h11m08s261.png

Marcel hazaküldte a zsarukat és tájékoztatja Klaust, hogy a levelek kontraproduktívak voltak: a vámpírok és a farkasok is visszavonultak és paranoiássá váltak. És bár nem tudja, mi történt az ősi tesók közt, és Elijah valószínűleg tudná, mit kell ilyenkor mondani, de nevelőapjának vele kell beérnie… szerinte el kellene engedni a túszokat, mert Hayley élete múlhat rajta. Klaus viszont gyengeségnek gondolná ezt a tettet, plusz évszázadok tapasztalata is amellett szól, hogy a félelem mindig célravezető. Tudja, hogyan védje meg a családját! Na ja, de vele ellentétben Marcel az évek során egy telefonhívásnyira volt Hope-tól… most pedig az ősit védené meg önmagától – nehogy azt kelljen mondania a lányának, hogy miatta halt meg az anyja. És Klaus végre kiböki a nyomorát: Elijah tudja, kicsoda, de nem érdekli a családja, bárhogy könyörgött neki, nem jött vele vissza. Erre a főni is átvált vigasztalóba, noha hozzáteszi, hogy a fájdalom nem ködösítheti el az elméjét, főleg, mert Hayley élete forog kockán. Mintegy végszóra, egy csomagot tesznek le az ajtó elé egy rövid üzenettel: Kérésedre. A dobozban pedig egy bőrdarab van – méghozzá Hayley spéci félholdas anyajegye, amit kivágtak a hátából. A francba!

vlcsnap-2019-05-09-19h12m37s480.png

Ivy érzékeli a változást, a pakliból egy kártya repül ki – a Halál, ami gyökeres, végzetes változást jelent. Vincent elrohan. Klaus pedig indul vért ontani. Marcel az útját állná és békítené, sőt, miután az ősi bevallja, hogy Elijah nélkül nem boldogul, segítő jobbot is nyújt, de hasztalan. Klaus kitöri nevelt fia nyakát, hogy eltegye az útból.

Eközben a rabok szabadulnának – Josh-t leszámítva, aki már elég jól ismeri Klaust ahhoz, hogy nem akarjon vele ellenkezni. De pont mire Colette eltünteti a határbűbájt, berobban az ősi, mint egy bosszúálló istenség, és kitépi a farkas szívét, Josh-t a falhoz csapja, a boszinak pedig átharapja a torkát. Haragját aztán a feltápászkodó vámpír ellen fordítaná, de megérkezik Vincent és kiüti a teljesen begőzölt ősi hibridet…

Marcel már csak a hullákkal teli pincét találja, benne a dühös és csalódott Josh-t – a főni azt ígérte, hogy megállítja Klaust; visszatért és megint király akar lenni, mint anno. Josh mindig fedezte a hátát, de most… nézzen körül, mi történt… azzal elrohan. Vincentnek pedig el kell temetnie egy boszit, szóval Marcelre vár a takarítás.

vlcsnap-2019-05-09-19h16m42s386.png

Besötétedett. Hope emészti a hallottakat, bár azzal egyelőre senki sincs tisztában, hogy a lány pontosan minek a végzetét is jelenti tulajdonképpen… Freya úgy véli, biztos, ami ziher alapon mindenre fel kell készülni, mert nem tudhatják, mi játszódik le Hope-ban, ha beüt a krach (ha pl. Hayley meghal). A lány nem akárki, hatalmas erő birtokosa anélkül a sötétség nélkül is, amit a családja tart távol tőle. És a nagynéni tudja, miről beszél: ha egy hozzájuk hasonló kiborul, akkor egész falvak képesek porrá égni… És Freya hogy bírta el a terhet? Hát, sehogy. És egy erőteljesebb szóváltásnál – amikoris Hope felgyújtja a fél házat – kiderül, hogy bizony a lány sem biztos, hogy képes egyedül megbirkózni a saját erejével.

vlcsnap-2019-05-09-19h19m46s058.png

Klaust egy varázskörbe zárták, leláncolva egy koporsóba, de magánál van. Marcel kételkedik az Elijah-sztori igazában, de nevelőapja biztosítja, hogy nem hazudott: a tesó tényleg nem törődik velük. Ő viszont megígérte Hope-nak, hogy hazahozza az anyját… És amúgy végig azt tervezte, hogy felfordítja a várost, mert kíváncsi volt a közösségek reakciójára: a boszik segítettek, a farkasok meghalnának az alfájukért, a vámpírok viszont csak kerékkötőt játszottak. Ebből következően egy vámpír rabolhatta el Hayley-t, mert gyűlöli a fajtájukat, és fájdalmat akart okozni… viszont élvezi a játékot, és amíg ez így marad, Anyuci élni fog. És hogy miért kellett elidegenítenie magát mindenkitől? Hát, mert nem mentheti meg Hayley-t, ha senki sem fél tőle…

vlcsnap-2019-05-09-19h21m06s386.png

Marcel a Szent Annába hívja össze a vámpírokat. Greta szokás szerint epés megjegyzéseket tesz, de Josh a maga részéről az első sorból akarja hallani a Klausról szóló híreket. A király megérkezik, és egy vallomással kezdi: igen, úgy tűnik, valóban a múltban élt eddig. Anno a szava törvény volt, bizalom és jóakarat révén akart kormányozni, de hibázott. Most új szelek fújnak, és amíg nincs bizalom, és nincs meg Hayley, addig korlátozza a vámpírok mozgását – azaz nincs napfénygyűrű. Josh csalódottan hajtja le a fejét, de nem szól--- ami mázli, mert aki szóvá teszi, hogy ez így nem fair, és hogy Marcel nem tartozik közéjük, nos, őt Klaus lefejezi egy lánccal… Mert tényleg, egyikük sem közülük való, ellenben ők parancsolnak. És aki szabályt szeg, az immár nem büntit kap: lefejezés lesz a jussa! Van kérdés?

vlcsnap-2019-05-09-19h26m15s824.png

Hope borúsan mereng, ráadásul pont abban a szobában, ahonnan Henry kiugrott – hívja fel rá a figyelmet Roman. A lánynak rossz napja van: nincs hír az anyjáról, plusz a New Orleans-i boszik szerint rájuk fogja szabadítani a poklot, ha nem kerül elő Hayley – ami akár be is következhet. Ki tudja? Elege van belőle, hogy mindenki fél tőle… És nem, Roman nem mondja, hogy márpedig ő nem. Ami azt illeti, retteg, de vállalja a kockázatot. Muhaha! Freya érkezik, és töri meg a lassan romantikussá váló helyzetet. Hope bocsánatot kér a kiborulásért, bár a nagynénje is megmondta, hogy nem hibás, nem ő kezdte ezt az egészet… de talán vele fog befejeződni. Vagy így, vagy úgy…

vlcsnap-2019-05-09-19h29m47s980.png

Zenés temetés veszi kezdetét napnyugta után – Colette-t búcsúztatják. Érkeznek a csokrok, Vincent egy szót sem szól, de láthatóan tele van önváddal. Ivy emelkedik végül szólásra. Beszél arról, hogy a közösségük még a legnagyobb tragédiák közepette is részt vett a karneválon, most pedig Colette emlékére indulnak parádézni. Utolsó útjára kísérik, és nem feledik, miért küzdenek: a lelkekért, a földért, a városért. Együtt. És ahogy ezt egy emberként kezdik skandálni az egybegyűltek, Vincent elgondolkodik.

vlcsnap-2019-05-09-19h41m30s121.png

A mocsárban Davidet temetik, a szokásos viking módon. Lisina gyújtja meg fáklyával a csónakot, majd harcba hívja a falkát – a vámpírok megölték Henry-t, valaki elrabolta az alfájukat, Klaus pedig, farkasgyökereit megtagadva megölt egyet közülük… Háború lesz, nekik pedig készen kell állniuk a harcra, mert egyedül maradtak.

vlcsnap-2019-05-09-19h39m04s871.png

A vámpírok leadják a gyűrűiket, Klaus pedig felkeresi Vincentet. No lám, nem maradt lenn sokáig! Mintha mi se történt volna, az ősi közli, hogy tessék nyugodtan gyászolni, de aztán kellene egy kis segítség, ugyanis egy vámpír a hunyó az elrablásban. Szuper! Vincent ellentmondást nem tűrően közli, hogy a boszik nem segítenek többé, és ha netán még valaki meghal, háború lesz – nem a kovenek és Klaus közt, hanem Klaus és Vincent közt. Téma lezárva. Klaus pedig magába száll annyira, hogy nem szól, csak bólint és elsétál.

vlcsnap-2019-05-09-19h44m01s917.png

Így az ősi Vincent nélkül tér vissza a Mikaelson-házba, és közli Marcellel, hogy magukra maradtak. A főni nem érti a dolgot, de mielőtt jönne a magyarázat, Klaus dühösen falhoz vágja a dobozt, amiben a bőrdarab érkezett. A szilánkok közül egy érme hullik ki, amit Klaus felismer. Egy olyan ellenségtől jött, akit már úgy gondolta, rég eltemetett… (Ha csak annyi szerencsekártyája lenne, ahányszor ezt képzelte az elmúlt évadok során, meg lenne mentve a haza!) Az érme egyik oldalán egy sas, a másikon pedig egy náci horogkereszt látható. Szóval ismét a múlt árnyai kísértik az élőket. Pazar!

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása