Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ízig-vérig – 5-6. rész

2019. május 13. 12:00 - Gillotte

Ott hagytuk abba, hogy Éva anyja rontja a levegőt az étteremben. Önellátó üzemmódba kezd: rendel Isten tudja honnan marhahúst, fagyigépet, napernyőket, cigányzenekart, mindent ami középosztálynak ingere. Csak hogy Éváék az Andrét elit helynek képzelték, nem egy útszéli C-kategóriás étteremnek.

3_1.jpg

Peti suttyomban felújítja a régi, lerohadt büfékocsit, és kitalálja, hogy a lefagyasztott 70 kg szarvashúst burgerben árulhatnák a strandon. Évának tetszik az ötlet, és Asztalos gyorsan el is intézi nekik az engedélyt. Peti Sárit kéri segítőnek, aki az elején utálja az egészet, ám az ifjú szakács azzal motiválja a lányt, hogy a jattból bőven összejön majd annyi, hogy visszamehessen Londonba. Sári így beindul, és lelkesen segít egészen estig. Estefelé azért már kicsit kileng, és elszórakozik az egyik vendéggel, Peti hiába figyelmezteti, hogy az a fiú elég rosszhírű. Később Sári eltűnik, és Peti a távoli kiáltozására rohan oda. Leüti a bunkót, majd édes csókban forrnak össze Sárival.

3_2.jpg

Tunya ,,okosan” eldicsekszik az öregasszonynak, hogy estére 20 fős legénybúcsús társaságot várnak. Eljő az este, de a társaság eltéved, és mivel nem tudják, hogy András különvált az Andrétól, ezért az éttermet hívják, s a vénasszony odatereli őket saját magukhoz. Érkeznek is a hentesek legénybúcsúzni – akikhez végül a berágott András is csatlakozik, mert a távcsővel kikukkolják, hogy ott kötött ki a társaság – jó a kaja, de étkezés után jól csúszik a megrendelt sztriptíz-táncos. Hát igen, a táncos jó címre ment, úgyhogy privát táncot lejt épp Tunyának, de ki menti meg az estét az Andréban? Ilyen jó kaja után nem kéne a végén beégni… És ekkor jön a husi konyháslány és olyat táncol az asztalon, hogy leszakad a ház! Az André estje így megmenekül, ám miután minden vendég elmegy, egyetlen probléma van: egy NAV-os kifigyeli, hogy az öregasszony elfelejtett számlát adni, és bezáratja az éttermet. E bezárás nem tudjuk, a valóságban végül meddig tart, mert a hatodik rész elején már érkezik is Asztalos az engedéllyel a nyitásról. Éva fellebbezett, a férfi ügyvédje csupán kicsit felgyorsította a folyamatot.

3_3.jpg

Sári és Peti közt lángol a strandbüfés munka közti szünetben a szerelem – mondanám, ha nem érkezne hirtelen Giovanni, Sári angliai barátja, akivel két hónapja járnak. Petinek nem meri elmondani, így csak elmegy azzal a strandos büféből, hogy az anyja hívta az étterembe. Petinek gyanús valami – tekintve, hogy Sári telefonja a büfében volt, míg állítólag hívták – ezért beállítja Kamillát a bódéba, és követi Sárit. Beles az ablakán, és meglátja, amint Giovanni egy szál mellkasban áll a lány mellett. Eközben odafent a szülők kiakadnak a látványon, úgyhogy Andrásnál szállásolják el a fiút. Sárinak látszólag terhére van az olasz csődör, kibújik a közös program alól is, hiszen dolgoznia kell. Igen ám, csak mire visszamegy a büféhez, Peti beizzít egy nőt maga mellé, akivel igen közel kerültek egymáshoz ezen rövid idő alatt is, úgyhogy Sári mégis Giovannit választja – jobb híján.

3_4.jpg

Tunya elviszi a kútásáskor talált ereklyét egy becsüshöz, aki húszezret adna érte, de Tunya kitalálja, hogy ez bizony többet ér. Elviszi a ,,professzorhoz” akiről nem derül ki, mitől professzor, mindenesetre részeg, és rámondja, hogy ez római-kori lelet, de nem éri meg szólni róla, mert a becsületes megtalálónak semmi nem üti a markát, és a területet még jól fel is ássák a régészek.

3_5.jpg

András és Kamilla is rágják Éva fülét, hogy ezzel az Asztalossal valami nincs rendben, ráadásul azt pletykálják a faluban, hogy van egy nagy raktára, ahol fegyvereket és a volt felesége hamvait tartja. Évának szöget üt a fejébe a dolog, így amikor este átmegy a férfihoz borozni, beles a raktárba. Nem lát semmit, de Asztalos meglátja őt, s inkább megmutatja, mi van ott: egy vitorlás, ami a nagyapjáé volt, és ő felújította. A hajó neve Éva, de ne tessék félreérteni, mert ez a nagypapa feleségének a neve volt. András tud a borozásról és ismerve Évát, nagyon aggódik, hogy utánajár a dolgoknak. Elrohan hát a házhoz, még mielőtt Asztalos feldarabolja a volt feleségét. Mire András látóközelbe ér, exe és a gazdag fószer már egymás szájában matat. András ezennel nyugdíjazza magát egy időre, és elmegy a polgármester lányához, hogy felmelegítsék a töltött káposztát.

3_6.jpg

Mire András 2-3 nap múlva visszaér a présházba, legnagyobb meglepetésére üres tányérokat lát. Tunya felvilágosítja, hogy a vendégeknek nem szólt senki, hogy András nincs épp, úgyhogy az olasz gyerek főzte a kajákat. András kelletlenül megkóstol egy paradicsomos szószmaradékot, és ki nem mondva elismeri, hogy nem rossz. Ekkor érkezik Éva a hírrel, hogy megjelentek nála a régészek és azonnali ásást kezdtek, mert ismeretlen bejelentőtől tudják, hogy régészeti leletet találtak az André területén. Éva egy régi baráti pár esküvőjét szervezte volna a hétvégére, de így minden odalett. András magáénak érzi a problémát – egyrészt az ő barátai is, másrészt tudja, hogy Tunya akart odapörkölni Évának, amiért összejött Asztalossal – így a présháznál szervezik meg a lagzit a következő részben.

Címkék: Ízig vérig
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása